Alt du skal vide inden rejsen

Læsertip, skrevet af Jonas Holm, http://www.thailandtours.dk.

Rigtig mange danskere rejser til Thailand for at nyde solen og varmen, og hvert år er der ca. 150.000 danskerne som søger under de Thailandske palmer. Thailand er et skønt land med en anderledes kultur, men også med en masse uskrevne regler som vi ikke kender til i Danmark. Disse regler kan være svære at navigere i, derfor er der udviklet en infografik som nemt giver overblikket over uskrevne regler. På den måde kommer man ikke i nogle pinlige situationer, eller sætter thailænderne i forlegenhed.

Her er tips til at begå sig i Thailand, lidt facts om vejr og nyttige gloser.

Regler: En af regler som er meget langt fra den danske kultur, er reglerne omkring kongen og kongehuset. Kongen er meget populær og anses som gudelig af thailænderne. Billeder af kongen anses som hellige, og man skal derfor for alt i verden undgå at træde på pengesedler hvorpå kongen er afbilledet eller andre ting med kongen på. Desuden er det forbudt ved lov at kritisere den kongelige familie, og dette kan give op til 15 års fængsel. På samme måde skal man stoppe sine gøremål, og rejse sig op, for at vise respekt for kongen, når nationalsangen bliver spillet hver dag kl. 06 og kl. 18.

Noget andet som er godt at huske på er når man kører i taxi i Thailand er det ikke altid at chaufføren har ens bedste interesse. Ofte påstår de at det sted du gerne vil hen er lukket og han forslår et andet. Men det er ikke nødvendigvis fordi det er lukket, men fordi han hellere vil kører dig et sted hen hvor han også får noget ud af det økonomisk. På samme måde skal du altid holde øje med at taxameteret er tændt, ellers bliver man snydt og skal betale mere end turen egentlig koster.

Man må ikke tage selfies eller fjolle rundt foran Buddha-figurer da disse er hellige. Det vil være meget stødende for thailændere hvis de ser tourister opfører sig dårligt rundt om en Buddha figur.

Peg ikke med fødderne mod nogen eller mod hellige symboler som Buddha figurer eller billeder af kongefamilien. Fødderne er det laveste punkt på kroppen og anses derfor for det mest urene.

Rør eller klap ikke en thailænder oven på hovedet eller i ansigtet. Hovedet anses for det reneste og hellige da det er øverste på kroppen.  

Når du træder ind i et tempel skal dine arme og ben være tildækket med tøj, da dette er et symbol af respekt. Ligeledes skal du altid huske at tage skoene af inden du går ind i et tempel.

I Thailand skal der pruttes om prisen, det gælder alt. Ingen priser er faste og skal du ikke betale overpris skal der pruttes. Thailænderne vil, som alle andre, gerne tjene så mange penge som muligt.

Drik KUN købt vand på flaske og tjek den er forseglet og ikke har været åbent. Alternativt kan du koge vandet, mindst i 5 minutter) så er vandet også desinficeret.

Vær forberedt på at der kommer 10% oven i regningen – dette er kutyme. Dog er det stadig forventet at tjenere får drikkepenge. Det er velanset at man også giver det selvom der kommer de 10% oven i.

Nyttige fraser:Det er altid velanset at man kan lidt nogle nyttige gloser på thai. Thailænderne synes det er dejligt og værdsætter når turister kan en lille smule thai selvom det bare er simple gloser. I Thailand giver man ikke hånd, man laver en såkaldt ”WAI”. Man putter hænderne sammen omkring brystregionen og bukker langsomt, samtidig med at man siger ”Sawasdee Kha” hvis man er kvinde, eller ”Sawasdee Krub” hvis man er mand. Begge dele betyder ”hej”. Skal du være høflig sættes ”Kah” efter hver sætning hvis du er kvinde og ”krub” hvis du er mand.

Skal du sige ”Tak” skal du sige ”Kop khun kha / krub”.

“Mai bpen rai” betyder “det er intet problem”. Thailænderne er meget høflige og vil ikke være til besvær så denne frase kan være god at kende.

Spørg nogen hvordan du har det kan du sige “Sabai dee!” Som betyder “jeg har det godt”. For at være høflig kan du også spørge “Sabai dee mai?” som betyder “hvordan har du det?”.

Når du spiser på restaurant og ikke er til stærk mad, bed da om Mai ped – hvilket betyder “ikke stærkt”. Så ved tjeneren at du ikke skal have stærk mad.

Når du er færdig med at spise og du gerne vil have regningen skal du sige: “Cheque bin”. Som betyder “regningen, tak”.

Ved afrejse er det godt at kunne frasen “Chok dee!” Som betyder held og lykke, dog kun brugt ved afsked.

Årstiderne: De fleste danskere tager til Thailand i vinterperioden, fordi det er for varmt om sommeren. Man kan dog sagtens rejse til Thailand om sommeren. Især destinationer som Koh Samui, Koh Tao, Koh Phangan og Hua Hin har fint vejr, oftest afbrudt af enkelte kraftige regnbyger, på ca. 1 times varighed. Derudover er mange ting, f.eks. hoteller langt billigere om sommeren,

sammenlignet med vinteren. Vinteren går fra November-Februar, sommeren er fra marts-maj og regntiden er fra juni-oktober.

To små facts:

Valutaen i Thailand er Bath. I marts 2016 var 100 Bath lige under 19 kr.

I Thailand er de 6 timer foran når der er vintertid i Danmark, og 5 timer foran når der er sommertid i Danmark.

Det var mit tip – håber det kan bruges af alle som skal rejse til Thailand og som gerne vil forstå den thailandske kultur bedre.  

Skribentens hjemmeside: Thailandtours.dk.

Ophavsret:
Kopiering og distribuering af såvel tekst som billeder i dette tip er ikke tilladt.

Tags: Gode råd - Regntid - Kultur - Tips - Læsertips


Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Alt du skal vide inden rejsen
Tags: Gode råd - Regntid - Kultur - Tips - Læsertips
Alt du skal vide inden rejsenThailand er et spændende land at rejse I. Nu er der udviklet en infografik til at hjælpe danskerne til bedre at forstå den thailandske kultur.
Bangkok for madelskeren
Tags: Bangkok - Mad - Læsertips
Bangkok for madelskerenVi forbinder alle Bangkok med noget forskelligt, måske er larm og bilos det første som falder os ind, eller måske er det mad-scenen.
Forelsket i en barpige
Tags: Barpiger - Forelskelse - Læsertips
Forelsket i en barpige Læs mine tanker om at blive forelsket i en nu tidligere prostitueret og om hverdagen, når den sexede kvinde viser sig uden makeup og med morgenhår. Og uden sexlyst. Men jeg er stadig vild med hende...
Smuk sejltur på Mae Kok
Tags: Chiang Mai - Chiang Rai - Thaton - Aktiviteter - Mae Kok - Natur - Læsertips
Smuk sejltur på Mae KokHvis du besøger Chiang Rai, bør du ankomme med langbåd ad floden Mae Kok. Det er en smuk sejltur, hvor du kan nyde den fantastiske natur i form af floden, jungle og bjerge.
Tips fra bruger til bruger
Tags: Læsertips
Forelsket i en barpigeFind tips fra andre læsere og del dine egne tips med andre. Det kan fx være et tip til et skønt rejsemål, et godt hotel, en særlig god restaurant, en aktivitet som andre bare må prøve, en fantastisk naturoplevelse, eller det kan være tips til nattelivet eller om forhold til thaier, det være sig piger, fyre eller ladyboys.

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Fredag d. 20. oktober

Læs om veksling til baht.

Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Annonce:

Klima og vejr

Vejrudsigt

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.

Annonce:

Annonce:

Facebook