HIV i Thailand
Undgå at få en uønsket souvenir med hjem fra Thailand.
Hvis du tager til Thailand på grund af de lokale forlystelser, så er det vigtigt, at du altid er korrekt påklædt. Ellers risikerer du at få mere med hjem, end du havde regnet med. Risikoen for en seksuelt overført sygdom er stor, hvis du ikke beskytter dig, det gælder lige fra de "små" sygdomme som klamydia og gonoré til de mere alvorlige som HIV.
De fleste heteroseksuelle danskfødte mænd, der får HIV, får det i udlandet – ikke mindst i Thailand!
I henhold til en opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI) fik 29 danskfødte heteroseksuelle mænd HIV i 2017, kun de 8 af dem blev smittet i Danmark. De 13 af mændene blev smittet i Thailand, 2 i Filippinerne og 3 i henholdsvis Indonesien, Frankrig og Sydafrika. De sidste 3 ved man ikke, hvor blev smittet.
Det er nærmest det modsatte billede af homoseksuelle smittede, hvor 54 ud af 62 smittede blev smittet i Danmark. Det er nok ikke svært at forestille sig, at mænd, der rejser til Thailand som sex-turister, er hovedårsagen til dette meget anderledes smittebillede for heteroseksuelle.
Du kan ikke se det på øjnene
Du kan ikke se, om en pige er HIV-positiv. Og hun kan ikke se, om du er HIV-positiv. Hvis en pige indvilliger i at have ubeskyttet sex, så er det måske fordi, hun ikke er så forfærdelig bange for at blive smittet. Eller fordi hun er for dum eller for fuld til at forstå risikoen eller for fattig til at sige nej til pengene.
Har du ubeskyttet sex med en lokal i Thailand, kan det være en god ide at blive testet for HIV, når du er hjemme i Danmark. HIV-antistoffer i blodet kan typisk måles 4-8 uger, efter man er smittet med HIV. Du kan blive testet hos din læge eller på et hospital, eller du kan blive testet anonymt hos Checkpoint. En hurtig-test hos Checkpoint består blot af et prik i fingeren for at få et par dråber blod.