Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Flydende marked

Bliv padlet rundt på et flydende marked, hvor alskens varer tilbydes fra andre både.

Tags: Shopping - Flydende marked - Ratchaburi - Samut Songkhram - Chachoengsao - Pattaya - Aktiviteter

Sidst opdateret d. 7. september 2023

Der findes mange flydende markeder i Thailand, hvor frisk frugt, mad og diverse snacks samt souvenirs sælges fra både på en flod eller en kanal.

I stedet for at du selv skal bruge benene som på andre markeder, padles du langsomt rundt til de sælgende både, hvor du kan tage varerne nærmere i øjesyn og foretage dine indkøb. På nogle markeder er det også muligt at købe fra landsiden, og der er desuden land­base­rede butikker, hvis du ikke bryder dig om at sejle på indkøb.

Nogle af de flydende markeder er gamle og tradi­tions­rige, andre er nye markeder, der søsættes i håb om at tiltrække ikke mindst penge­stærke turister. Sidst­nævnte gælder fx Pattaya Floating Market.

Det meste af handlen på Pattaya Floating Marked foregår dog vist i de tilhørende land­base­rede butikker. Da jeg var forbi, var der ikke særligt mange både med varer, og vand­vejen blev kun benyttet af nogle få foto­gra­ferende turister, som dem på billedet nedenfor. Du kan læse mere om markedet i artiklen Aktiviteter i Pattaya

I Bang Khla i provinsen Chachoengsao finder du et flydende marked på denne GPS-placering: 13.728800, 101.207983. Det er kun rettet mod lokale og besøgende fra Bangkok, da det er stærkt begrænset, hvor mange vestlige turister, der kommer forbi her. Hvis du besøger det nærliggende flagermustempel, kan du dog lige smutte forbi markedet, der har åbent i weekenderne.

Damnoen Saduak Floating Market

Det største og mest kendte af de flydende markeder i Thailand er Damnoen Saduak Floating Market, der ligger i provinsen Ratchaburi, cirka 100 km sydvest for Bangkok. Her finder du et stort udbud af både med alskens varer – især i weekenden – og der kan være pæn trafik af både med besøgende.

Markedet har hjemme på en menneske­lavet kanal, der blev gravet af King Rama IV, der regerede fra 1851 til 1868. Målet var at forbinde floderne Tha Chin og Mae Klong for at lette transporten af varer fra produk­tions­ste­derne til markederne. På den tid var både det mest benyttede trans­port­middel til varer.

Man begyndte så også at sælge varer på kanalen i stedet for ude­luk­kende at bruge den som transportvej.

Ud over de flydende butikker, finder du enkelte butikker og en restaurant på land, og du har desuden mulighed for at lege med slanger.

Damnoen Saduak Floating Market er i vore dage især rettet mod turister og besøgende fra andre dele af Thailand. Det er ikke her, de lokale køber ind. Det afspejles også i priserne, som ikke just er de billigste i Thailand. Hvis du vil købe noget, så husk at prutte om prisen.

Hvis du vil opleve et mindre turistet marked, så besøg også det nær­lig­gende Amphawa Floating Market, læs nærmere nedenfor, hvor du også finder åbnings­tider for såvel Damnoen Saduak Floating Market som for Amphawa Floating Market og andre sevær­dig­heder i området.

På rundtur i området

Den billigste transport til Damnoen Saduak Floating Market er med bus fra den sydlige bus­ter­minal (Sai Tai) i Bangkok. Bussen kører ikke helt frem til markedet, men stopper ved kanalen, cirka 1 km fra markedet. Til gengæld koster bussen blot omkring 50 baht (50 baht) pr. person for to timers kørsel, og der er afgang hvert 40. minut. Du kan gå det sidste stykke frem til markedet, eller du kan finde en båd­udlejer og blive sejlet det sidste stykke og rundt på markedet.

Du kan finde utallige tur­arran­gører i Bangkok, der tilbyder ture til Damnoen Saduak Floating Market og måske også en eller flere andre sevær­dig­heder undervejs.

Men overvej i stedet at leje en bil med chauffør for hele dagen til en selv­arran­geret rundtur. Der er nemlig flere andre sevær­dig­heder i området, som ikke tilbydes sammen med en tur til det flydende marked. Du bør kunne leje en bil med chauffør for 2.500-3.500 baht (2500-3500 baht).

Er du ikke på en arrangeret tur, hvor båden er inkluderet, så vær opmærksom på, at priserne for at blive padlet rundt kan svinge voldsomt. Fra omkring 100 baht (100 baht) til over 1.000 baht (1000 baht) pr. person. Husk at aftale pris og ydelse på forhånd!

Damnoen Saduak Floating Market har åbent hver dag fra 7 til 13, men det er bedst weekend-morgener mellem 8 og 10, hvor der er flere sælgere. GPS til markedet: 13.520193, 99.959306.

Amphawa Floating Market ligger i nabo­pro­vinsen Samut Songkhran og henvender sig mere til thailandske besøgende. Det kan give dig en mere autentisk oplevelse end Damnoen Saduak Floating Market. Der ligger også flere andre flydende markeder i det område. Amphawa Floating Market har åbent fredag fra 16 til 22, samt lørdage og søndage fra 12 til 22. GPS til markedet: 13.425967, 99.955083.

Tæt ved Amphawa Floa­ting Mar­ket fin­der du no­get så spe­cielt som et tem­pel i et træ. Wat Bang Kung stam­mer fra sidst i Ayut­thaya-tiden, og er i dag spun­det ind i træ som et an­det Tor­ne­rose-slot. Læs me­re på si­den om Wat Bang Kung. Temp­let har åbent hver dag fra ved 8-tiden om mor­ge­nen til sidst på ef­ter­mid­da­gen/tid­lig aften, når der ik­ke er fle­re gæs­ter. GPS til Wat Bang Kung: 13.445189, 99.941481.

 

Det træomspundne tem­pel er ikke den enes­te spe­ciel­le se­vær­dig­hed i om­rå­det. Det er nem­lig og­så her, du fin­der det nok mest usæd­van­li­ge mar­ked i ver­den, Mae­klong Mar­ket. Det er pla­ce­ret langs og på tog­skin­ner­ne tæt ved Mae­klong Sta­tion. Når to­get kom­mer, ryd­des va­rer­ne til si­den. Tjek også siden om Maeklong Marked.

Maeklong Market har åbent fra cirka 7 til 17:30 alle ugens dage. GPS til markedet: 13.407409, 99.998974.

Tags: Shopping - Flydende marked - Ratchaburi - Samut Songkhram - Chachoengsao - Pattaya - Aktiviteter

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: