Ayutthaya

Indtil 1767 var Ayutthaya hovedstad i Siam (Thailand). På et tidspunkt var det verdens største by.

Ayutthaya ligger cirka 75 kilometer nord for Bangkok og er ganske velegnet til en dagtur fra Bangkok, omend du vil gøre dig selv en tjeneste ved at blive der i minimum et par dage. Ruinerne er mange og de ligger spredt over et større område, så det er begrænset, hvad du kan nå at se på en dagtur.

Nogle bygninger er forholdsvis velbevarede, andre er næsten væk, og andre igen hælder faretruende, efter at jordskælv, oversvømmelser og jordsætninger gennem årene har forsøgt at vælte dem.

Thailand og de tidligere inkarnationer af landet under navnet Siam har haft tre forskellige hovedstæder. Det startede med Sukhothai, der ligger godt 400 kilometer nord for Bangkok, og som var hovedstad fra midt i 1200-tallet frem til midt i 1300-tallet, hvor Ayutthaya overtog som hovedstad.

Ayutthaya blev i 1350 opført på en ø, omgivet af tre floder, Chao Phraya, Lopburi og Pa Sak. Det gjorde byen let at forsvare, og floderne gjorde det let at fragte varer til og fra byen. Ayutthaya betyder Den Uovervindelige By, hvilket byen så senere viste sig ikke at kunne leve op til.

Verdens største by

I starten af 1700-tallet havde Ayutthaya udviklet sig til at være verdens største by - i hvert fald efter nogle optegnelser - med over en million indbyggere. En af grundene til byens succes var dens strategiske placering som handelscentrum mellem øst og vest.

Udlændinge måtte ikke bo i selve Ayutthaya, så i stedet byggede handelsmændene enklaver inde på land. Der var enklaver for hollandske, engelske, franske, portugisiske og japanske handelsfolk. Der findes stadig rester af den hollandske og den portugisiske enklave. Og der er bygget et museum om den japanske enklave på det sted, hvor man formoder, den lå.

Du kan finde billeder og læse mere om enklaverne på History of Ayutthaya.

Ayutthaya ruineres

Siam lå mere eller mindre konstant i krig med nabolandene, og i 1767 blev Ayutthaya efter en længere belejring indtaget af den burmesiske hær og brændt ned til grunden.

Langt de fleste bygninger bestod af træ, og de forsvandt, men paladser og templer var bygget i mursten, så de overlevede mere eller mindre intakte. Jordskælv og oversvømmelser og plyndringer har efterfølgende forsøgt at udrydde de sidste rester af byen, men det er heller ikke helt lykkedes. Du kan stadig finde imponerende rester af især templerne i byen, der i 1991 blev optaget på UNESCO's verdensarvliste.

De tre store pagoder på nedenstående billede hører til templet Wat Phra Si Sanphet, der ligger ved siden af det kongelige palads. Der er dog ikke så meget tilbage af paladset, som du kan se lidt af længst til højre på billedet.

Mellem de tre pagoder, som vel er på højde med et 7-etagers hus, findes resterne af fundamenter, som man mener har været base for firkantede bygninger med pyramideformet tag.

Her en række billeder fra forskellige templer, du kan læse mere om dem ved at klikke for at se dem i stor størrelse.

De to mest populære motiver i Ayutthaya er det længere oppe på siden med de tre pagoder i Wat Phra Si Sanphet og nedenstående hoved af Buddha, der er blevet omslynget af et banyantræ, og som findes i Wat Phra Mahathat.

Ruiner på land

Der findes også ruiner inde på land, ikke kun af de forskellige udenlandske enklaver, men også af templer. Mest imponerende er Wat Yai Chaimongkon, der er blevet restaureret og som genåbnede i 1957 som et fungerende tempel. Her finder du fx en lang række Buddha-statuer iklædt safran-klæde. I modsætning til lignende rækker af buddha-statuer på øen har disse hoveder på.

Du finder også en 15 meter lang, liggende buddha i templet, men den mest iøjenfaldende del af templet er nu en cirka 60 meter høj pagode, som du kan gå ind i. Foran pagoden sidder to store Buddha-statuer og våger på hver sin side af trappen.

Et stykke oppe finder du en afsats, hvor du kan gå rundt om den øverste del af pagoden og nyde udsigten. Her er der placeret en stupa i hvert hjørne af afsatsen.

Fortsætter du længere op og ind i den store pagode, finder du et lille rundt kammer med gyldne statuer. Her vil typisk også sidde en munk og tage mod donationer fra besøgende buddhister.

Lej en cykel

Tager du på en arrangeret dagtur til Ayutthaya, vil du blive kørt rundt mellem de mest populære steder. Jeg vil anbefale, at du i stedet bliver mindst et par dage, så du får mere tid til at gå på opdagelse - også andre steder end lige der, hvor alle andre kommer, og du bliver så heller ikke gennet videre sammen med resten af flokken, når arrangøren mener, at du har set nok.

Kommer du på egen hånd, så lej en cykel. Ruinerne er spredt over hele øen, og der er som nævnt også nogle inde på land, men området er ikke større, end at du nemt kan cykle rundt mellem de forskellige steder. Du kan naturligvis også leje en scooter, men den slags er lidt farligere at køre på, og en cykel passer ligesom mere ind i stemningen med de gamle ruiner. Det koster omkring ti kroner at leje en cykel for en hel dag.

Er to hjul ikke noget for dig, kan du praje en tuk tuk og blive kørt rundt. Det skulle også være muligt at blive fragtet rundt i en rickshaw, men jeg så ikke nogle ved mit besøg.

Du kan desuden tage en sejltur rundt om øen, hvor du så kan se ruinerne fra vandsiden, både dem på øen og dem på fastlandet.

Uanset hvordan du kommer rundt, så sørg for hovedbeklædning og rigeligt med drikkevarer. Det er varmt og ofte også fugtigt, og solen kan være ubarmhjertig.

Sådan kommer du til Ayutthaya

Ayutthaya er ikke kun det gamle Ayutthaya. I dag er der vokset en ny storby op inde på land med en omfattende industriproduktion. Fx har den danske skoproducent Ecco både et garveri og en skofabrik her.

Det nye Ayutthaya byder også på en togstation med tog direkte til og fra hovedbanegården Hualamphong i Bangkok - prisen er til at overkomme, en 3. klasse-billet koster blot 15 baht (under 3 kroner). Turen tager knap 2 timer, og der er afgang stort set hver time. Resten af turen til det gamle Ayutthaya kan du så tage med tuk tuk eller songthaew.

Der kører busser fra Bangkoks nordlige busterminal (nær BTS-stationen Moh Chit). Her skal du regne med et par timers køretid og prisen er cirka 50 baht for en bus med aircondition. Der er afgang hvert 20. minut det meste af dagen.

Det går lidt hurtigere med minivan, som du kan finde ved Victory Monument. Med sådan en tager turen omkring en time, og det koster omkring 100 baht. Også her er der afgang hvert 20. minut. Bemærk, nogle vil prøve at få dig til at stå af i det nye Ayutthaya, så du skal betale for en songthaew resten af vejen. De får så procenter. Turen fortsætter til det gamle Ayutthaya, så lad være med at stå af.

Og så er der selvfølgelig arrangerede ture, hvor du ikke kun bliver fragtet til Ayutthaya men også rundt til de ruiner som arrangørerne mener, du skal se. Priserne starter fra omkring 1.000 baht (godt 180 kroner) og inkluderer typisk entre til de forskellige ruiner.

Det er ikke alle ruiner, der kræves entre til. Det koster typisk 20-50 baht hos dem, der kræver entre.

Vil du gøre turen til Ayutthaya til en oplevelse i sig selv, kan du sejle dertil, fx med Grand Pearl. Her starter priserne fra omkring 2.000 baht (godt 360 kroner), og du får mindre tid til at se på ruiner, da sejlturen, der typisk indeholder et stop eller to på vejen, tager omkring 4 timer. Der er ikke faste ruter, der sejles kun ved forudbestilling, og kun hvis der er deltagere nok.

Overnatning

Der findes enkelte hoteller med mange stjerner på øen, fx sala ayutthaya, men langt de fleste hoteller er små med blot et par stjerner. Efter min mening passer de mere ind i miljøet og stemningen end de store og dyre, men det er naturligvis smag og behag. Du kan finde en oversigt over hoteller på såvel øen som området omkring på agoda.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Tags: Ayutthaya - Ruiner - Templer


Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Tag vandvejen i Bangkok
Tags: Transport - Chao Phraya - San Saeb - Bangkok - Grand Palace - Wat Arun - Long tail boat - Kanaler - Floder - Shopping - Skytrain - Metro
Sightseeing på vandet Bangkok er også kendt som Østens Venedig, fordi byen gen­nem­strøm­mes af en flod og utal­lige kanaler. Vand­vejene kan dels bruges til hur­tig tran­sport uden om de mange trafik­propper på de asfal­terede veje, og dels til sight­seeing. Læs om flod­busser, vand­busser, vand­taxier og sight­seeing­ture og om floden Chao Phraya og kanalerne.
Sukhothai
Tags: Sukhothai - Ruiner - Templer
Sukhothai Før Bangkok var der Ayutthaya. Og før Ayutthaya var der Sukhothai. Læs om Thailands første hovedstad og besøg ruinerne i Sukhothai Historical Park, der ligger ca. 400 km nord for Bangkok.
Mae Hong Son Loop
Tags: Mae Hong Son - Chiang Mai - Pai - Motorcykel - Scooter - Natur - Doi Inthanon - Jungle - Vandfald - Templer - Udsigt
Mae Hong Son Loop Mae Hong Son Loop er en popu­lær rute for især motor­cyk­ler og scoo­tere gennem Nord­thailands bjerg­rige områder, og den byder på mas­ser af se­vær­dig­heder undervejs.
Meget stor Buddha
Tags: Buddha - Templer - Ang Thong - Ayutthaya - Luang Phor Thuad
Meget stor Buddha I provinsen Ang Thong finder du Thailands højeste statue, der måske ikke overraskende forestiller Buddha. Det er samtidig verdens 8. højeste statue.

Templet, der ligger godt 100 km nord for Bangkok, byder også på nogle små velfriserede haver og nogle drabelige scener med statuer i naturlig størrelse.
Til tops i Thailand
Tags: Doi Inthanon - Chiang Mai - Mae Hong Son - Vandfald
Doi Inthanon Hvis du går og tror, at det altid er varmt i Thailand, så kan du godt tro om. Faktisk kan tem­pe­ra­tu­ren falde til under fryse­punk­tet - i hvert fald hvis du be­søger Thailands højeste punkt på Doi Inthanon i pro­vinsen Chiang Mai. Læs mere om Doi Inthanon og de ting, der er at se på vejen mod toppen.
Find Nemo ved Similan-øerne
Tags: Similan Islands - Dykning - Snorkling - Strand - Khao Lak - Phuket - Phang Nga
Similan Islands Similan-øerne i Thai­land byder på et af ver­dens bed­ste dyk­ker­ste­der. Tag på dag­tur fra Khao Lak til øerne, eller over­nat på en af øerne eller på båden. Som bonus kan du slikke sol på nogle af Thai­lands bedste strande.
Klap ikke en tiger
Tags: Tiger - Kanchanaburi - Munke - Dyrevelfærd
Tiger Temple Turister flokkes til Tiger Temple i pro­vin­sen Kan­chana­buri, hvor mun­kene mod be­ta­ling til­by­der dem at fod­re og klap­pe en tiger­unge eller gå en tur med en fuld­vok­sen tiger. Og selv­føl­ge­lig tage bil­le­der af op­le­vel­sen. Læs, hvor­for du bør holde dig væk.
Aktiviteter i Pattaya
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Aktiviteter - Flydende marked - Shopping - Delfiner - Golf - Ladyboys - Udsigt - Templer
Aktiviteter i Pattaya Selvom Pattaya mest er kendt for sine nat­lige akti­vi­teter for voksne, så bydes der også på mange akti­vi­teter for børn og i dag­timerne. Læs mere om fx zoo­lo­giske haver, et inter­aktivt kunst­mu­seum, go-kart-kørsel, de utal­lige golf­baner og en helt vild acceleration.
Thailand på to hjul
Tags: Motorcykel - Scooter - Natur - Transport
Thailand på to hjul Hvorfor nøjes med de sæd­van­lige turist­steder, når Thai­land har så meget mere at byde på. Du op­le­ver og ser meget mere, hvis du rejser rundt i landet, og det be­hø­ver ikke blot at være med tog, bus eller fly. Du kan også selv køre. Læs mere om selv at køre rundt i Thai­land på to eller flere hjul.
Ayutthaya, verdens største by
Tags: Ayutthaya - Ruiner - Templer
Ayutthaya Ayutthaya var hoved­stad i Siam (Thailand) frem til 1767, hvor byen blev ind­ta­get og brændt ned af bur­me­sis­ke styr­ker. I dag fin­der du man­ge im­po­ne­ren­de og spæn­den­de rui­ner i den gam­le ho­ved­stad, der blev op­ta­get på UNESCO's ver­dens­arvs­lis­te i 1991. Ayutthaya lig­ger cir­ka 75 km. nord for Bangkok og egner sig fint til en dag­ud­flugt eller et par dages ophold.
Festival og kvægløb
Tags: Chonburi - Kvæg - Festival
Kvægløb i Chonburi Chonburi lægger jord til et år­­ligt dyr­­skue, men det er ikke helt som et dansk dyr­­skue. Kø­­er­­ne er mere pyn­­te­­de, og de lø­­ber be­­ty­­de­­ligt hur­­ti­­ge­­re! Læs om køer, der er mere far­­ve­­ri­­ge end Cow Pa­ra­de-kø­erne, og om kvæg­­løb, hvor kvæ­­get og dets ryt­­tere skal ud på en 100 meter lang spurt.
Emerald Pool
Tags: Krabi - Emerald Pool - Hot springs
Emerald Pool Bad i en fortryl­lende skov­sø i pro­vin­sen Krabi. Emerald Pool (Sa Moraket) er et yndet mål for såvel tu­ris­ter som loka­le, der vil have en svøm­me­tur i skov­søens meget klare vand, der frem­står med en flot sma­ragd­grøn farve på grund af bun­dens farve. Skov­søen lig­ger ikke langt fra en po­pu­lær varm kilde, så du kan få to dyp på én tur.
Varme kilder i Krabi
Tags: Krabi - Hot springs - Emerald Pool
Varme kilder Hvis bade­van­det i det syd­lige Thai­land med sine knap 30 gra­der er for koldt, kan du tage et bad i en af pro­vin­sen Krabis var­me kil­der. Læs mere om Namtok Rawn, hvor du kan bade i et 40-42 grader varmt vand­fald, og om et par andre varme kilder.
Svøm med delfiner
Tags: Chanthaburi - Delfiner - Dyrevelfærd - Pattaya
Svøm med delfiner I Thailand kan du se del­fin­show og selv få lov at ud­føre tricks med del­fi­nerne, lige­som du kan svøm­me med dem. Læs om del­fin­showet i Oasis Sea World, og læs også, hvor­for ikke alle shows er lige anbefalelses­værdige.
Flagermustemplet Wat Pho Bang Khla
Tags: Chachoengsao - Templer - Flagermus
Flagermustempel Se nogle meget store flagermus i et tempel to timers kørsel fra Bangkok og fra Pattaya. De kan have et vingespænd på over 150 cm, og de bærer det latinske navn Pteropus vampyrus. Når du ser dem flyve tæt forbi dig, vil du uværgerligt tænke på Dracula!
Magisk pavillon i Tham Phraya Nakhon
Tags: Tham Phraya Nakhon - Hule - Prachuap Khiri Khan - Hua Hin
Tham Phraya Nakhon I provinsen Prachuap Khiri Khan, ikke så langt fra turist- og kongebyen Hua Hin, finder du en skjult eventyrverden og en magisk pavillon i hulen Tham Phraya Nakhon. Er du på de kanter, er hulen så rigeligt et besøg værd.
Erawan Cave
Tags: Aktiviteter - Nong Bua Lamphu - Loie - Erawan Cave - Hule
Erawan Cave Erawan Cave lader dig tage et smut gen­nem et bjerg via en ræk­ke na­tur­li­ge hu­ler. Du får rørt ben­musk­ler­ne, og får sam­ti­dig en flot ud­sigt fra hu­lens to ud­gan­ge, der beg­ge lig­ger højt op­pe på et bjerg. Era­wan er det thai­land­ske navn for hin­du­gu­den In­dras hvi­de ele­fant med tre hoveder.
Gammelt Khmer-tempel i Phanom Rung
Tags: Buriram - Phanom Rung - Prasat Muang Tam - Ruiner - Isaan - Aktiviteter
Phanom Rung Før Thailand blev Thailand, var der Khmer-riget. Det om­fat­tede Cam­bod­ja, det syd­lige Viet­nam og store dele af Laos og Thai­land. De bedst kendte res­ter af Khmer-riget er dets gam­le hoved­stad Angkor i Cam­bod­ja, men du kan også finde res­ter i Thai­land, bl.a. i Phanom Rung, der lig­ger i pro­vin­sen Buri­ram i den syd­øst­lige del af Thailand.
Turistvenlig mad i Patong
Tags: Mad - Patong - Udsigt
Number 6 Restauranten Number 6 i Patong byder på god og billig thai­landsk mad til­passet turist­ganer. I den gamle afde­ling må du ofte stå i kø for at få en plads. Den nye afde­ling på en bjerg­side byder på mere plads - og en noget speciel (og gratis) køre­tur op af bjerget.
Naga Fireballs
Tags: Nong Khai - Fireballs - Fup - Mekong - Søslange - Phon Phisai - Isaan - Festival
Naga Fireballs Oplev fest­lig­he­der­ne ved Mekong-flodens bred i Nong Khai i for­bin­del­se med Naga Fire­ball Fes­ti­val. Her kan du op­le­ve sø­slan­gen Naga ud­spyde ild­kugler fra sit leje på Mekong-flodens bund. I hvert fald i hen­hold til folk­loren. Ild­kug­ler­ne er vir­ke­lige nok, men måske for­kla­rin­gen er lidt mere jordnær.
Miniørken i Thailand
Tags: Jordskulpturer - Lalu - Sa Kaeo - Sao Din - Nan - Phae Mueang Phi - Phrae - Natur
Miniørken i Thailand I Thailand kan du finde mini­udgaver af det ørken­land­skab med enkelt­stående kæmpe­klipper, som du kender så godt fra ameri­kanske westerns. Her er det blot jord, der er eroderet og skulp­tureret af naturens hånd ved hjælp af vind og vejr. Du finder jord­skulp­turerne tre for­skel­lige steder i Thailand. Læs mere ...
Flydende marked
Tags: Shopping - Flydende marked - Ratchaburi - Samut Songkhram - Aktiviteter - Chachoengsao
Flydende marked Thailand lægger vand til mange flydende markeder. Bliv padlet rundt mellem både, der tilbyder frisk frugt, mad og souvenirs. Læs især om det mest populære af de flydende markeder, Damnoen Saduak Floating Market.
Tempel i et træ
Tags: Templer - Samut Songkhram - Aktiviteter
Tempel i et træ Wat Bang Kung i provinsen Sa­mut Song­khran er et gam­melt tempel, der i dag er vokset ind i et træ som et andet Tor­ne­ro­se-slot. Læs mere om tem­plet og andre se­vær­dig­he­der i nærheden.
Marked på skinner
Tags: Maeklong - Shopping - Tog - Samut Songkhram - Aktiviteter
Maeklong Marked Markedet i Maeklong er ikke som andre mar­ke­der i Thai­land - el­ler i res­ten af ver­den. Det er pla­ce­ret på og langs tog­skin­ner­ne, li­ge før Mae­klong Sta­tion. Når to­get kom­mer, ryk­kes va­rer­ne til si­de. Læs me­re om det yderst spe­ci­el­le marked.
Tempel af flasker
Tags: Templer - Flasker - Sisaket - Isaan
Tempel af flasker Hvad sker der, når de ellers mådeholdne buddhistiske munke slår sig på flasken? Det kan du opleve i templet Wat Pa Maha Chedi Kaeo, også kendt som Wat Lan Kuad, der betyder Tempel af en million flasker.
Behandling i Thailand
Tags: Tandlæge - Operation - Briller
Behandling i Thailand Du kan ofte spare mange penge ved at få foretaget kosmetiske operationer og andre medicinske behand­linger i Thailand. Det være sig en hår­trans­plan­ta­tion, en fedt­sugning, en bryst­ope­ration til større eller mindre bryster eller en ny krone på tæn­der­ne. Du kan også spare penge ved at købe briller i Thailand.
Phuket Town weekend-marked
Tags: Phuket - Shopping - Mad - Patong - Kata-Karon - Kamala - Phuket Town
Phuket Town weekend-marked Weekend-markedet i Phuket Town byder både på shop­ping med bil­ligt tøj og sou­ve­nirs og spæn­den­de mad­op­le­vel­ser i såvel den søde som den stærke af­de­ling. Se også, hvor­dan man laver hjem­me­la­vet is på to minutter.
Parasailing i Thailand
Tags: Aktiviteter - Parasailing - Patong - Pattaya - Fup
Parasailing Flyv fugl, flyv. Hvis du ikke er bange for højder, kan det være lidt af en oplevelse at prøve parasailing på din ferie i Thailand.
Utrolig udsigt over Krabi
Tags: Aktiviteter - Krabi - Ao Nang - Templer - Udsigt
Tiger Cave Temple Tiger Cave Temple byder på en helt fantastisk udsigt over Krabi. Men der er ingen genvej til den fantastiske udsigt, du skal op ad 1.237 trappetrin. Udsigten er dog så rigeligt besværet værd.
Smuk sejltur på Mae Kok
Tags: Chiang Mai - Chiang Rai - Thaton - Aktiviteter - Mae Kok - Natur
Smuk sejltur på Mae Kok Hvis du besøger Chiang Rai, bør du ankomme med langbåd ad floden Mae Kok. Det er en smuk sejltur, hvor du kan nyde den fantastiske natur i form af floden, jungle og bjerge.
Flyvetur i junglen
Tags: Jungle - Chiang Mai - Bangkok - Phuket - Krabi - Samui - Koh Chang - Pattaya - Kanchanaburi
Zip-line Få en op­le­vel­se ud over det sæd­van­li­ge med en fly­ve­tur mel­lem jung­lens træ­top­pe. Ud­over fly­ve­tu­re­ne skal du over smal­le hæn­ge­bro­er, op ad spink­le vin­del­trap­per og an­det, der kan gi­ve dig et lil­le gys i maven.
Imponerende træhytte
Tags: Aktiviteter - Pattaya - Sanctuary of Truth - Elefantridning
Sanctuary of Truth Sanctuary of Truth er et enormt hus byg­get i træ og rigt de­ko­re­ret med træ­re­li­ef­fer og -fi­gu­rer, der er in­spi­re­ret af øst­lig fi­lo­so­fi og re­li­gi­on. Sanc­tu­ary of Truth er tre gan­ge så højt som Run­de­tårn og er byg­get uden brug af mo­der­ne til­tag som søm og skruer.
Shopping i Bangkok
Tags: Aktiviteter - Bangkok - Shopping
Shopping i Bangkok I Bangkok ligger stor­cen­tre­ne som per­ler på en snor, og det stør­ste er mere end 7 gan­ge stør­re end Dan­marks stør­ste cen­ter, Field's. Og så er der al­le mar­ke­der­ne, hvor du kan kø­be alt mel­lem him­mel og jord til næs­ten in­gen pen­ge. Læs om de for­skel­li­ge ind­købs­mu­lig­he­der i shopping-paradiset.
Oplev den fantastiske natur i Phang Nga Bugt
Tags: Aktiviteter - Phuket - Krabi - Phang Nga - Natur
Phang Nga Bugt Hvis du kun tager på én ud­flugt i Thai­land, så sørg for, at det bli­ver en tur rundt i Phang Nga Bugt. Du vil op­­le­­ve fan­­tas­­tisk flot­te klip­pe­øer rej­se sig lod­ret op fra van­det, og du kan be­sø­ge skjul­te ver­de­ner i hu­le øer. Og så er det end­da næs­ten gra­tis. Læs om tu­ren og se bil­le­der af den fan­tas­tiske natur.

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Tirsdag d. 25. september

Læs om veksling til baht.

Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Klima og vejr

Vejrudsigt

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.

Facebook

Annonce:

Annonce:

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Annonce: