Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Emerald Pool

Bad i en fortryllende skovsø i provinsen Krabi.

Tags: Emerald Pool - Krabi - Aktiviteter

Emerald Pool (Sa Moraket) er et yndet mål for såvel turister som lokale, der vil have en svømmetur i skovsøens meget klare vand, der fremstår med en flot smaragdgrøn farve på grund af bundens farve.

Du finder Emerald Pool i provinsen Krabi, ikke så langt fra en anden speciel bademulighed, Namtok Rawn, der er en varm kilde med et lille vandfald med indlagte pools.

Når du er kommet forbi indgangen til Emerald Pool har du to muligheder, du kan tage den korte vej på 800 meter eller den lange vej på 1.400 meter.

Kort Eller lang

Dit overlevelsesinstinkt vil sikkert skrigende fortælle dig, at i denne varme og fugtige luft skal du tage den korte vej, men jeg vil nu anbefale dig at lukke ørerne og i stedet tage den lange vej. Du kan altid køle ned med en tur i Emerald Pool efter gåturen, og du kan så tage den korte vej tilbage.

For mens den korte vej blot byder på en lidt kedelig grusvej gennem skoven, så byder den lange vej på et scenarisk landskab med vådområder, vandløb og søen Sa Kaew. Du går tørskoet på en betonbro gennem området.

Naturen på denne vej er ikke sådan at kimse ad.

På vejen kommer du forbi Sa Kaew, krystalsøen, som modtager sit vand fra Emerald Pool. Vandet her kan også være krystalklart, dog afhængigt af vejret. Det er ikke tilladt at bade her.

Har du flere kræfter tilbage efter at have nået frem til Emerald Pool, kan du begive dig ud på endnu en gåtur til den blå pool (Sa Nam Phut). Der er yderligere 600 meter til den blå pool, og du skal tilbage samme vej. De første 400 meter er der gangbro af beton eller træ, men de sidste to hundrede meter skal du gå på skovstien, der kan være mere eller mindre mudret.

På vejen til Sa Nam Phut kommer du forbi Sarn Ruesi, der betyder Eneboerens Helligdom. Det er et helligt sted, hvor de lokale og turister kan bede og opsende et ønske til de højere magter. Det siges, at de fleste ønsker går i opfyldelse, hvilket må betyde, at det er nogle meget beskedne mennesker, der beder her.

Når du kommer frem til Sa Nam Phut, er du ikke i tvivl om, hvorfor den kaldes den blå pool. Vandet har en meget klar blå farve. Som med Emerald Pool er det ikke vandet, der er farvet, men bunden som du kan se gennem det meget klare vand.

Det er ikke tilladt at bade her. Vandet er meget dybt, der ligger træstammer med skarpe kanter i søen, og bunden består af mudder, som har det med at suge folk fast. Du må i stedet vente med at bade, til du er tilbage ved Emerald Pool - og efter denne "lille" ekstra gåtur har du da også fortjent et bad dér.

Kom tidligt eller sent

Hvis du selv har kørelejlighed, og du vil bade sådan nogenlunde uden alt for mange andre mennesker, så kom tidligt om formiddagen eller sent om eftermiddagen. Når først turselskaberne begynder at ankomme, kan der hurtigt blive fyldt op, og det er der så indtil turselskaberne genner deres deltagere videre til næste seværdighed. Undgå om muligt også at komme i weekenden, hvor der er et pænt rykind af de lokale.

Jeg var her tidligt om formiddagen, men allerede her kan kort tid gøre en forskel, som du kan se, hvis du sammenligner det øverste billede med nedenstående billede, der er taget godt en halv time senere efter en tur til den blå pool. Der kommer mange flere mennesker senere på dagen.

Der er ikke mulighed for tøjskift ved søen. Der findes toiletter ved indgangen, men efter hvad jeg har hørt, er de vist ikke altid lige rene. Du kan spare i hvert fald den ene omklædning ved at tage badetøj på under dit almindelige tøj. Og husk håndklæder.

Emerald Pool har åbnet mellem klokken 8 og 17. Det koster 200 baht (200 baht) i entre for voksne, mens det koster 100 baht (100 baht) for børn. I vanlig forskelsbehandlende stil, betaler thaier kun en tiendedel af, hvad turister skal betale. GPS til Emerald Pool: 7.923394,99.259906.

Du kan købe samlede udflugter til Emerald Pool og den nærliggende varme kilde med vandfald, Namtok Rawn, og adgangsprisen vil så typisk være inkluderet. Jeg har set ture til de to badesteder for så lidt som 1.000 baht (1000 baht) for voksne, og med Tiger Cave Temple inkluderet for 1.200 baht (1200 baht) i alt. Og det er vel og mærke de annoncerede priser, som oftest kan forhandles ned. Du kan købe ture i såvel Krabi by som i feriebyen Ao Nang Beach.

Tags: Emerald Pool - Krabi - Aktiviteter

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: