Rosenrøde drømme

En lille hytte på en øde tropisk strand med hvidt sand, krystalklart vand og palmer.

Tags: Ø-ferie - Strand - Natur - Jungle - Før rejsen

Drømme er gjort af et tak­nem­me­ligt stof, hvor du ikke al­tid ser alle si­der af tin­ge­ne. Det gæl­der også de ro­sen­røde af dem.

Mon ikke vi alle har drømt om den lille hytte på en øde tro­pisk strand omgivet af skov, hvor du falder i søvn til bøl­ger­nes brusen, fåre­kyl­lin­ger­nes sang og frø­er­nes kvæk­ken? Og hvor du står op til hanens gal og en frisk dukkert ved sol­op­gang på en ellers øde strand, hvor sandets hvide linjer kun brydes af en palme eller to.

Den drøm kan du få opfyldt mange steder i den sydlige del af Thailand. Men hvis du er by­men­nes­ke eller på anden vis er afhængig af civi­li­sa­tio­nens vel­sig­nel­ser, så skal du tænke på, hvad drømmen også indebærer.

Du har ganske givet ikke varmt vand. Det skal så siges, at det kolde vand i den sydlige del af Thailand ikke er særligt koldt.

Du har ikke nødven­dig­vis strøm, og hvis du har, er det måske kun i en del af døgnets timer. Den mang­len­de strøm sætter også sit præg på under­hold­nin­gen. Der er måske ikke så mange alter­na­ti­ver til fåre­kyl­lin­ger­nes sang og frø­er­nes kvæk­ken. Og selv hvis du har strøm, så befinder TV og andre be­kvem­me­lig­heder sig sandsynligvis i en anden drøm.

Du har i stedet naturen, og den kan du have nærmest for dig selv. Uanset om du vil have en ensom morgendukkert eller på vandretur i junglen.

Men vær opmærksom på, at i Thailand har du ikke de lange lyse nætter, som vi kender det i Danmark. De cirka elleve timer, det er mørkt, kan føles meget lange uden moderne underholdning.

Hertil kommer, at du er mere i kon­takt med naturen – som ud­over stran­den altså også om­fat­ter myg og edderkopper.

Hvis du rejser alene, skal du være meget glad for naturen, hvis du rejser med andre, skal I være meget glade for hinanden.

Men hvis du ved, hvad du går ind til, og det ikke af­skræk­ker dig, så kan du få en fan­tas­tisk ferie i pagt med naturen, en ferie som du altid vil huske tilbage på, og som du vil drømme om at gentage igen og igen.

Leder du efter et sted til din hytteferie på en mere eller mindre øde ø, så tjek min artikel om Koh Phayam.

Tags: Ø-ferie - Strand - Natur - Jungle - Før rejsen

Andre artikler med tips før rejsen: