Ferielængde og højsæson

Ferien i Thailand bør vare mindst 14 dage. Og du skal være klar over, at højsæsonen i Thailand ikke er den samme som højsæsonen for europæiske solferier.

Tags: Klima - Regntid - Vejr - Før rejsen

Glem alt om at holde en uges ferie i Thailand. Ferien bør være på mindst to uger og meget gerne længere. De tre vigtigste grunde:

  • Selve rejsen er typisk den største udgift, medmindre du da vil bo på et luksushotel. Det betyder, at der ikke er den store forskel i prisen på, om du rejser i to eller tre uger.
  • Rejsen tager det meste af et døgn. Det betyder, at du mister to dage af ferien på selve turen frem og tilbage. Lider du af jetlag, kan du lægge en lidt træt og omtumlet dag til i begge ender.
  • Der er så meget at opleve, at du ikke kan nå det hele på to uger og såmænd heller ikke på tre uger.

Derfor: Hold så lang en ferie i Thailand som muligt – og tag så en ny rejse næste år til alt det, du ikke nåede.

Tager du til Thailand på en lang ferie, fire uger eller mere, og hvis du vil se og opleve forskellige steder, så tjek artiklen Lang ferie i Thailand.

Højsæson

Du kan sagtens rejse til Thailand i sommerferien og få en uforglemmelig oplevelse. Men højsæsonen i Thailand er ikke den samme, som på de forskellige europæiske feriesteder. I Thailand strækker højsæsonen sig typisk fra december til februar, hvor der er både tørt og solrigt.

Bemærk dog, at der kan være stor forskel på, hvor meget regnsæsonen påvirker de forskellige dele af Thailand. Ferieøen Phuket ligger fx udsat for monsunen, fordi øen ligger ubeskyttet ud til havet, mens ferieøen Samui ligger i læ af fastlandet og dermed er bedre beskyttet. Resultatet er, at mens der falder over 250 mm regn om måneden på Phuket i sommermånederne, så falder der kun omkring 100 mm på Samui. Til gengæld topper regntiden med over 500 mm i november på Samui!

På en dansk gennemsnitsmåned falder der omkring 60 mm regn.

Du skal dog ikke lade dig afskrække af, at vores almindelige sommerferiesæson rammer midt i den thailandske regntid, hvor der er knap så meget sol, og hvor det kan være lidt vådt. I Thailand regner det nemlig lidt anderledes, end du er vant til hjemme i Danmark.

Regnen er ikke det eneste specielle ved billedet her. Klik på billedet for at læse om de lokales holdning til uvejr og sikkerhed.

Selvom der i den vær­ste må­ned i regn­ti­den (sæd­van­lig­vis sep­tem­ber) sag­tens kan fal­de op til syv gan­ge så me­get regn som på en dansk gen­nem­snits­må­ned, så be­ty­der det ikke grå­vejrs­da­ge med kon­stant regn. Reg­nen fal­der lidt kraf­ti­ge­re end i Dan­mark, og den stop­per ty­pisk, når der er fal­det, hvad der sva­rer til ned­bø­ren ved en dansk hel­dags­regn. Det vil sige efter 10-30 minutter! Det vil så ofte klare op, og du kan nyde solen og varmen.

Ofte vil du også opleve, at regnen falder sent om aftenen eller om natten, så du faktisk dårligt nok opdager, at du befinder dig i regntiden.

Regnen kan dog også sagtens vare i længere tid og i dagtimerne, og du kan også risikere, den falder i dansk stil med gråvejr hele dagen. Selvom regnvandet er varmt, er der selvfølgelig ferieaktiviteter, som er knap så spændende i regnvejr.

Kort sagt, har du mulighed for det, så vælg at holde din ferie i Thailand i højsæsonen. November og marts plejer også at være fine, omend lidt mere usikre vejrmæssigt. Og det afhænger som sagt også af, hvor i Thailand du vil holde ferie.

Tjek evt. Thai Meteorological Departments hjemmeside, hvor du kan finde statistikker over temperatur og nedbør for de seneste 30 år i de forskellige egne af Thailand.

Tags: Klima - Regntid - Vejr - Før rejsen

Andre artikler med tips før rejsen: