Ao Nang Beach

Skandinaviens sydligste provins.

Du vil føle dig meget hjemme i Ao Nang Beach, for selvom her er varmt, og du finder en tropisk strand garneret med palmer og klipper, så er der alligevel noget meget bekendt ved stedet: Det vrimler med høje, lyshårede mennesker fra skandinavien.

Ao Nang er et distrikt i provinsen Krabi, på den modsatte side af Andaman Sea i forhold til ferieøen Phuket. Ao Nang er især kendt for feriebyen Ao Nang Beach, der er en typisk, lille ferieby med tilhørende stemning. Byen består stort set af en enkelt vej, som går ned til stranden, drejer og følger stranden knap 500 meter (stranden er lidt længere), hvorefter den atter drejer ind på land.

På strandsiden af vejen er der en promenade, og på den anden side af vejen ligger der en lang række restauranter og butikker med de sædvanlige turisttilbud.

Når vejen i den sydlige ende af stranden drejer ind på land, fortsætter promenaden langs stranden. Her finder du en række spisesteder og feriesteder i den lidt dyre ende, og for enden af promenaden finder du The Last Fisherman, hvor du kan nyde din mad med udsigt til en flot solnedgang.

Fortsætter du forbi The Last Fisherman, kommer du til en lang række massagehytter, der ligger lidt trukket tilbage på den sidste del af stranden.

Stranden er dejlig uspoleret, og det er ikke her du finder de endeløse rækker af liggestole med de fordele og ulemper de medfører. Du medbringer selv siddeunderlag og du må selv sørge for kølige forsyninger fra en nærliggende købmand eller 7-eleven. Sandet og vandet er dog ikke det bedste, Thailand har at byde på, men det er der råd for, som du kan læse længere nede på siden.

De fleste turister I Ao Nang er unge par, yngre familier eller ældre par. Du ser ikke mange mellem 35 og 55 år. Og det er heller ikke her sex-turisterne skal komme, medmindre de selv medbringer en partner. Der er dog en lille håndfuld godt skjulte pigebarer i en lille sidegade (GPS: 8.032500, 98.825000) og enkelte såkaldte freelancere rundt omkring i byen for sexturister, der har forvildet sig til Ao Nang Beach, og for andre som lader sig lokke af brune piger og ladyboys.

Flotte solnedgange

Ao Nang Beach byder på nogle meget flotte solnedgange. Selv på en ellers skyfri dag dannes der som regel skyer hen mod aften, når luften køles ned, og det giver solen et flot lærred til at male sine orangegyldne farver på. Jeg har i skrivende stund besøgt Ao Nang Beach fire gange, og jeg er endnu ikke blevet snydt for de flotte solnedgange.

Ao Nang er måske ikke
Ao Nang Beach

Noppharat Thara Beach ligger lige ved siden af Ao Nang Beach. Her er mere stille og fredeligt end ved Ao Nang Beach, og her er færre tilbud til turister. Når du bestiller hotel i Ao Nang, risikerer du, at det valgte hotel reelt ligger her, så tjek gerne på et kort, hvis du absolut vil bo ved Ao Nang Beach.

Noppharat Thara Beach er dog også værd at besøge, og det tager blot 2 minutter til Ao Nang Beach, enten med tuk tuk (40 baht, godt 7 kroner), songthaew i rutefart (20 baht, knap 4 kroner) eller hvis du selv kører bil, scooter eller cykel.

Noppharat Thara Beach er en godt fire km lang strand, der afbrydes cirka midt på af et flodudløb. Ved floden ligger fire småøer, hvor den ene af dem har et par badestrande. Ved lavvande er øen forbundet med fastlandet, og den ene strand er ofret på tidevandets alter. Ved højvande er begge strande der, men du kan stadig gå derud, da vandet ikke er særligt dybt, og der findes en lille forhøjet sti under vandet.

Sørg for at have fodtøj på ud til øen, da du ellers udsætter fødderne for det her:

GPS til vadestedet ud til øen: 8.0458333,98.7966667.

Selve Noppharat Thara Beach er yderst badevenlig for små børn, i hvert fald med hensyn til vanddybden, da stranden kun skråner meget lidt. Det er dog især de lokale børn, du finder her, nok fordi stranden er lidt leret, og den grå farve er ikke så tillokkende for turister.

Den meget svage skråning betyder også, at tidevandet spiller en stor rolle for stranden. Når tidevandet står højest, er sandstriben blot nogle få meter bred - nogle steder endda helt væk - mens du, når tidevandet er lavest, skal gå 50 meter eller mere, før du kommer ud til vandet - og yderligere mange meter for at få våde ankler.

Bemærk, at hvis du vil bo ved Noppharat Thara Beach, så er stykket på den anden side af flodudløbet, når du kommer fra Ao Nang Beach, ikke særligt veludviklet med turisttilbud. Der er noget mere at vælge mellem med hensyn til småindkøb og spisesteder på den del, der ligger op til Ao Nang Beach, og ellers er du som sagt kun to minutter væk fra selve Ao Nang Beach, hvor udvalget af butikker og restauranter er betydeligt større. De dyrere feriesteder på Noppharat Thara Beach tilbyder typisk gratis transport til og fra Ao Nang Beach.

Vil du bo ved Noppharat Thara Beach, men ikke på den øde del, skal du vælge et sted til højre for flodudløbet, når du kigger på et kort. Hos Agoda kan du finde en oversigt over hoteller ved Noppharat Thara Beach.

Vil du hellere bo i Ao Nang Beach, så brug i stedet dette link til agoda med en oversigt over hoteller ved Ao Nang Beach - men husk at tjekke hotellets placering på kortet, inden du bestiller!

Både på Ao Nang Beach og på Noppharat Thara Beach kan du i begge ender af strandene hyre en langbåd til andre nærliggende strande, se næste afsnit.

Strande

Ao Nang Beach og Noppharat Thara Beach er ikke Thailands bedste strande, omend de da kan bruges til lidt soldyrkning og badning til husbehov. Vil du have en noget flottere tropisk strand, kan du besøge en af de nærliggende strande.

Det mest populære alternativ er Phra Nang Bay, der ligger på halvøen Railay. Railay lægger også sand til West Railay Beach, der er næsten lige så fin som Phra Nang Bay, mens halvøens tredje strand, East Railay Beach, ikke er noget at juble over.

Det er ikke muligt at komme til de tre strande ad landjorden, da halvøen er omgivet af høje bjerge på landsiden. I stedet kan du hyre en langbåd, hvilket koster 100 baht (ca. 18 kroner) pr. vej, dog 150 baht efter kl. 18:00. Bemærk, bådene sejler normalt først, når de er fyldt op. Hvis du vil tilbage fra strandene inden myldretiden, kan du risikere at måtte vente et pænt stykke tid på en meget varm strand. Det er ikke så slemt på vejen ud til strandene, da du her har mulighed for at vente i skygge.

Det er muligt at bo på Railay, hvis du vil lidt væk fra civilisationen i hele ferien, men de fleste nøjes nu med at tage turen frem og tilbage samme dag. Det giver dig også bedre mulighed for at besøge andre strande og nyde civilisationens glæder i løbet af din ferie. Her er dog et enkelt femstjernet hotel med villaer, hvor du ikke just kommer til at savne civilisationen, Rayavadee Hotel. Men det kræver, at du har pengepungen i orden, da det koster fra omkring 3.000 kroner pr. nat og opefter at bo der.

Ud over mulighed for at nyde strandene giver Railay dig rige muligheder for at klatre på klipper. Her ligger flere klatreskoler, der kan lære dig at klatre, hvis du ikke har fået øvet dig hjemme på de danske bjerge.

Et andet alternativ er Ton Sai Beach, der ligger mellem Ao Nang Beach og Railay. Stranden er langt fra af samme kvalitet som West Railay Beach og Phra Nang Bay, men i takt med at priserne for at bo på Railay er steget, er Ton Sai blevet mere populær blandt backpackere. Også her skal man ankomme ad søvejen, og priserne for sejlturen er de samme som til Railay. Bemærk, stranden kan være svært tilgængelig under monsunen, og ligeså ved lavvande, hvor man skal gå et pænt stykke gennem mudret sand for at komme ind på land. Hoteller i Ton Sai Bay. Hvis du kun vil på dagbesøg for at ligge på stranden, så spring Ton Sai Beach over.

Aktiviteter

Ved Ao Nang Beach og Noppharat Thara Beach finder du utallige turboder med et væld af aktivitetstilbud, hvis du ikke vil nøjes med at dase i solen hele dagen. Du kan besøge Tiger Cave Temple, hvis din form er god nok til at klare de 1.237 trin derop. Du kan tage en svømmetur i en meget klar skovsø. Og du kan bade i et varmt vandfald.

De tre steder kan findes samlet som en heldagstur hos de forskellige turarrangører, eller du kan besøge dem enkeltvis.

Her er selvfølgelig også mulighed for at besøge enkelte øer i Phang Nga Bugt, heriblandt Phi Phi Islands.

Du kan komme på kanotur på en flod. Jungletrekking er muligt enten til fods, eller hvor du lader en elefant foretage det hårde arbejde. Du kan flyve gennem trætoppene langt over elefanternes ryg hængende under en zip-line. Og du kan tage på en romantisk sejltur i Phang Nga Bugt ombord på en siamesisk junke.

Udvalget er pænt stort i både heldags- og halvdagsture; besøg de forskellig boder for at finde de helt rigtige ture for dig.

Der er dog én tur, som jeg ikke kunne finde ved mit seneste besøg, men som ellers plejer at være tilgængelig. Og det er trist, for det er den absolut bedste tur, du kan komme på: En sejltur med indlagte kanoture i Phang Nga Bugt med besøg på James Bond Island, Koh Hong og Koh Panak. Og vel og mærke ikke med speedbåd. Turen kan stadig købes på Phuket, så forhåbentlig vender den tilbage til Ao Nang/Krabi. Kig efter den, og snup den, hvis den er der.

Underholdning om aftenen

Der findes flere restauranter og barer, der har levende musik på menuen om aftenen.

Hertil kommer Centerpoint, der er et kompleks med barer, som ligger i den nordlige ende af strandvejen (GPS: 8.033333, 98.819722). Komplekset er på tre etager og lægger grund til barer med såvel levende musik som DJ's og såmænd også et kabaretshow med ladyboys.

Klima og vejr

Provinsen Krabi - og dermed også Ao Nang Beach - deler klima med Phuket. Temperaturen i provinsen Krabi ligger på mellem cirka 24 grader om natten og 33 grader om dagen, og den svinger ikke med mere end et par grader gennem året. Koldeste måned er september med en gennemsnitlig dag­tem­pera­tur på 30,7 grader, mens varmeste måned er marts med en gennemsnitlig dagtemperatur på 33,5 grader.

Til gengæld kan der være stor forskel på nedbørsmængderne! Der kan falde over 400 mm i september, hvor regntiden kulminerer. I Danmark falder der typisk 60 mm om måneden. Mindst nedbør falder der i højsæsonen januar-marts med 30 mm i februar, og der falder typisk kun nedbør 3-4 dage pr. måned i de tre måneder. Hertil kommer, at det meste af regnen falder sent om aftenen eller om natten. Også uden for højsæsonen.

Du kan finde en vejrudsigt for de næste ni dage på DMI's hjemmeside, og på Thai Meteorological Departments hjemmeside kan du finde en vejrudsigt for de næste fire uger.

Husk at tage oversigterne med forbehold. Selvom der måske er skyer og trusler om regn på oversigterne hver dag, ser du måske ikke så meget som én regndråbe, endsige en sky. Kommer der regn, falder den sjældent som i Danmark med gråvejr og heldagsregn. I stedet falder den typisk i form af korte, kraftige byger på 10-15 minutter, hvorefter det klarer op, og vandet hurtigt tørrer væk.

Sådan kommer du til
Ao Nang Beach

Det nemmeste er at flyve til Krabi og så tage bus eller taxi til Ao Nang Beach. Der er cirka tre kvarters kørsel fra lufthavnen til Ao Nang Beach.

Du kan tage en bus fra Bangkoks sydlige busterminal til Krabi by, hvilket tager ca. 12 timer og koster omkring 1.000 baht (ca. 190 kroner). Herfra kan du så tage taxi eller en hvid songthaew til Ao Nang Beach, sidstnævnte koster 50 baht, knap 10 kroner.

Der kører også busser fra andre egne af Thailand til Krabi by, fx fra ferieøen Phuket og fra Surat Thani, hvor turen i begge tilfælde tager omkring 3 timer og koster omkring 150 baht (knap 30 kroner). Ferieøen Samui ligger i Surat Thani provins.

Der kører ikke tog til Krabi. Nærmeste togstation er Trang i provinsen af samme navn, og derfra er der cirka 2½ times kørsel med bus til Krabi by. Selvom en togtur kan være lidt af en oplevelse, kan det ikke betale sig, medmindre du alligevel skal til Trang. En anden mulighed er tog til Surat Thani. Togstationen ligger dog ikke i selve Surat Thani by, så du skal med bus fra togstationen til busstationen i byen, hvorfra der går bus til Krabi. Heller ikke dette kan betale sig, medmindre, du alligevel skal til Surat Thani.

Det er muligt at sejle til Ao Nang. Er du på rundrejse, kan du fx besøge Phuket, sejle til Phi Phi Islands og derfra sejle til Ao Nang i højsæsonen og ellers til Krabi by. Der er også færgeforbindelse til Koh Lanta, dog kun i højsæsonen. Du kan finde færgetider og priser på Your Krabi (på engelsk).

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Tags: Krabi - Ao Nang Beach - Strand - Noppharat Thara Beach - Railay - Klima


Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Elefantridning
Tags: Elefantridning - Dyrevelfærd
Elefantridning Elefantridning er et populært tilbud til turister i Thailand, og der findes elefant­lejre, der lokker med elefant­ridning, på alle turist­rejse­målene, men inden du bestemmer dig for en ridetur på et af de mægtige dyr, så læs lige denne artikel.
Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Dykning - Dyrevelfærd - Krabi - Elefantridning - Snorkling - Trang
Koh Lanta Koh Lanta er et af dan­sker­nes mest popu­lære ferie­steder i Thailand. Læs mere om Koh Lanta og de mange uspolerede strande, mulige akti­viteter, klima, transport og meget mere.
Strande på Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Krabi
Koh Lanta, strande Læs om Koh Lantas mange uspo­lerede strande og over­nat­nings­mulig­heder nær strandene. På mange af strandene kan du bo i en bungalow lige bag stranden, men der findes selv­følgelig også luk­sus­ho­tel­ler på Koh Lanta.
Khao Lak, fredelig ferie
Tags: Khao Lak - Nang Thong Beach - Bang Niang Beach - Strand - Shopping - Aktiviteter - Phang Nga
Khao Lak Khao Lak er sær­de­les vel­eg­net til en fa­mi­lie­fe­rie el­ler en ro­man­tisk fe­rie for to. Fe­rie­om­rå­det lig­ger cir­ka en ti­mes kør­sel nord for fe­rie­øen Phuket, men her er me­get mere frede­ligt og ro­ligt. Læs mere om Khao Lak, stran­dene og mu­lige ak­ti­vi­teter i området.
Pattaya er ikke kun for sexturister
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Klima
Pattaya Pattaya har fået et ry som sex­mekka, og selv­om det ikke just er ufor­tjent, er det ikke kun sex­turister, der kan have glæde af Pattaya. Her kom­mer fx rigtig mange tu­ris­ter fra Rusland og andre østlige lande, og de kommer ikke så meget for at deltage i de natlige akti­vi­teter. Læs mere om Pattaya, og hvad byen ellers har at byde på.
Klima og vejr i Thailand
Tags: Klima - Vejr - Bangkok - Phuket - Samui - Chiang Mai - Pattaya - Koh Chang - Regntid
Klima og vejr Thailands kli­ma er ik­ke som det dan­ske med fi­re års­ti­der. I syd har de kun to og i nord tre. Læs me­re om kli­maet og vej­ret i de for­skel­lig­e egne af Thai­land. Om regn­tiden, og hvor slem den egent­lig er, og hvor­når den ram­mer de for­skel­lige steder.
Koh Chang, Thailands tredje mest populære ferieø
Tags: Koh Chang - Elefantridning - Strand - Barpiger - Golf - Trat - Jungle
Koh Chang Koh Chang er den tredje mest popu­lære ferieø i Thai­land efter Phu­ket og Samui, og mens de to andre øer ho­ved­sa­ge­ligt til­træk­ker uden­land­ske tu­ris­ter, så mod­ta­ger Koh Chang og­så man­ge inden­land­ske ferie­be­sø­gende. Læs om de for­skel­lige stran­de og byer på Koh Chang og om for­skel­lige ak­ti­vi­tets­mu­lig­heder på øen. Koh Chang betyder for øvrigt Elefantøen.
Ao Nang Beach, Skandinaviens sydligste provins
Tags: Krabi - Ao Nang Beach - Strand - Noppharat Thara Beach - Railay - Klima
Ao Nang Beach Ao Nang Beach lig­ger i pro­vin­sen Krabi, ikke langt fra Phi Phi Islands og Phuket. Selv­om na­tu­ren ik­ke just lig­ner den dan­ske, så vil Ao Nang Beach al­li­ge­vel vir­ke un­der­ligt be­kendt. Det vrim­ler nem­lig med hø­je, blon­de skan­di­na­ve­re, og det er ik­ke uden grund, de flok­kes her. For her findes alt, hvad hjertet kan begære hos en tro­pisk turist, fan­tas­tis­ke strande, masser af spæn­dende ak­ti­vi­teter og nogle fan­tas­tiske solnedgange.
Bang Saen Beach
Tags: Chonburi - Strand - Bangkok
Bang Saen Beach Hvis du ophol­der dig i læn­ge­re tid i Bang­kok, og du får lyst til at få sand mel­lem tæ­erne, så kan du gøre som de lokale ind­byg­gere og tage et smut til Bang Saen Beach i pro­vin­sen Chon­buri. Læs mere om stran­den, og hvor­dan den ad­skil­ler sig fra de sæd­van­lige turiststrande.
Ædelsten, durian og delfiner ...
Tags: Chanthaburi - Strand - Delfiner - Kirke - Durian - Ædelsten
Chanthaburi De fleste vest­li­ge tu­ris­ter ser kun Chan­tha­buri suse for­bi, når de kø­rer gen­nem pro­vin­sen på vej fra Bang­kok til ferie­øen Koh Chang. Men Chan­tha­buri er så ab­so­lut mere end en tis­se­pau­se værd. Pro­vin­sen er en af Thai­lands rige pro­vin­ser med ædel­ste­ne og du­rian-frug­ter som de vig­tig­ste ind­tægts­kil­der. Her er også stran­de og mu­lig­hed for at svøm­me med delfiner.
Priser i Thailand
Tags: Priser - Mad - Shopping - Piratkopier - Massage - Elektronik - Patong - Solcreme
Priser Jeg har samlet en række priser på for­skel­lige varer og ydelser, så du nem­me­re kan regne ud, hvor man­ge lom­me­pen­ge du skal have med til Thailand. Du finder priser for mad, be­klæd­ning, vel­være og di­ver­se for­nø­den­he­der såsom sol­be­skyt­tel­se. Du kan også læse lidt om køb af elek­tro­nis­ke dimser i Thailand.
Nong Khai
Tags: Nong Khai - Isaan - Mekong - Laos - Sala Kaew Ku
Nong Khai Provinsen Nong Khai ligger i Thai­lands Nord­øst­li­ge hjø­rne, langs Mekong-floden, der agerer grænse til Laos.

De fles­te tu­ris­ter i Nong Khai stop­per blot en dag eller to på vej til eller fra ho­ved­sta­den Vien­tiane i Laos via den godt 1 km lange Friend­ship Bridge over Mekong. Men Nong Khai har også andet at byde på end en grænse­bro. Her er fx fred og ro, yderst rime­lige priser og ingen turist­fælder. Og så er man glade for festivaller!
Chiang Mai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Gyldne trekant - Shopping - Aktiviteter - Go-go - Barer - Natklubber - Bøsser
Chiang Mai Hvis du bliver træt af de meget turis­tede rejse­mål i det syd­lige Thailand, hvor skræd­dere, mas­sage­kli­nik­ker, restau­ran­ter og andre, som vil sælge sine ydelser, kon­stant plager dig, så kan du over­veje at besøge Chiang Mai. Chiang Mai er den kul­tu­relle hoved­stad for det nordlige Thailand.
Chiang Rai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Black House - White Temple - Gyldne trekant - Mae Kok -
Chiang Rai I Chiang Rai finder du både lys og mørke, og så ligger provinsen i Den gyldne trekant. Læs, hvad du bør se og opleve i Thailands nordligste provins og i dens hovedstad med samme navn.
Patong
Tags: Patong - Fiskeri - Shopping - Mad - Strand - Massage - Tuk tuk - Aktiviteter - Bangla Road - Barpiger
Patong Patong er den mest po­pu­læ­re fe­rie­by på Phu­ket. Her fin­der du en 2½ km lang strand, mu­lig­he­der for shop­ping og om af­te­nen un­der­hold­ning på den far­ve­strå­len­de Bang­la Road. Læs om Pa­tongs man­ge til­bud til så­vel fa­mi­lier som til en­li­ge rejsende.
Sommerferie på Samui
Tags: Samui - Strand - Aktiviteter - Chaweng - Lamai - Bophut - Klima - Surat Thani
Samui Skal du til Thai­land i den dan­ske som­­mer­­fe­­rie, vil Sa­mui væ­re et bed­re valg end Phu­ket, i hvert fald vejr­­mæs­­sigt. Læs me­re om Thailands næst­stør­ste ø og de for­skel­lige ferie­mål og sevær­dig­heder på øen.
Kongebyen Hua Hin
Tags: Hua Hin - Strand - Golf - Shopping - Prachuap Khiri Khan
Hua Hin Hua Hin er en popu­lær fe­rie­by for så­vel thai­er som for uden­­land­­ske tu­­ris­­ter. Det er også her Thai­lands konge bor. Byen er desuden hjem­sted for mange uden­­land­­ske pen­­sio­nis­­ter, der har valgt at bo­sæt­te sig i Hua Hin for at nyde pen­­sio­­nist­­li­­vet i en mere be­ha­­ge­­lig tem­­pe­­ra­­tur end i deres hjemland.
Daseferie i Ban Krut
Tags: Ban Krut - Strand - Natur - Prachuap Khiri Khan
Ban Krut Ban Krut er et forholdsvist nyt turistområde, der endnu ikke er blevet alt for turistet. Her finder du en dejlig, uspoleret strand til en perfekt daseferie.
Naturferie på Koh Phayam
Tags: Phayam - Strand - Natur - Jungle - Ranong
Koh Phayam Koh Phayam ligger langt væk fra verdens trængsler og problemer. Her kan du bo i en lille hytte på stranden og være ét med naturen.
Cha-am
Tags: Cha-am - Strand - Shopping - Phetchaburi
Cha-am Cha-am er ikke en fest­by for tu­ris­ter, her fin­der du thai­landsk fred og ro - og en strand, der er me­get po­pu­lær blandt thaier.
Karon og Kata
Tags: Phuket - Karon Beach - Kata Beach - Bus - Surf - Shopping - Strand
Karon og Kata Karon og Kata byder på familievenlig ferie på ferieøen Phuket. Her finder du fred og ro, og både Karon Beach og Kata Beach er blandt Phukets bedste strande. Læs mere om, hvad de to feriebyer har at byde på.
Strande på Phuket
Tags: Phuket - Strand
Strande på Phuket Du finder utal­li­ge dej­li­ge stran­de på Phuket, dan­sker­nes fore­truk­ne ferieø i Thailand. Lige fra spæn­den­de og uspo­le­rede natur­stran­de og stran­de du kan have helt for dig selv, til stran­de med fuld be­tje­ning i form af ligge­sto­le, kølige drikke, af­slap­pen­de mas­sa­ge osv. Læs om de enkelte strande og se billeder.
Abeparadiset Phetchaburi
Tags: Phetchaburi - Aber - Klima - Udsigt - Hule - Templer - Aktiviteter
Phetchaburi Phetchaburi er ikke et af de sædvanlige turistmål, men alligevel et besøg værd, hvis du tager turen sydpå fra Bangkok ad landjorden. Her finder du et par interessante seværdigheder og en masse løse aber.
Phi Phi
Tags: Phi Phi - Bryllupsrejse - Hotel - Aktiviteter - Krabi - Phuket - Strand - Long tail boat
Phi Phi-øerne Phi Phi-øerne er et tro­pisk pa­ra­dis med en fan­tas­tisk na­tur i form af im­po­ne­ren­de kalk­stens­bjer­ge, klip­per og hu­ler og ik­ke mindst fan­tas­tis­ke hvi­de sand­stran­de med krys­tal­klart vand. Læs mere om øerne ...
Koh Larn, tæt på Pattaya
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Koh Larn - Strand
Koh Larn Koh Larn byder på en række fine, tropiske strande, der er langt bedre end strandene på fastlandet i Pattayas omegn. Øen er blot en halv times sejllads væk fra Pattaya. Læs mere om øen og strandene.
Phuket
Tags: Phuket - Strand - Aktiviteter - Patong - Kata-Karon - Shopping - Sex - Ladyboys - Klima
Phuket Phuket er danskernes fore­truk­ne fe­rie­mål i Thai­land. Her fin­der du utal­li­ge fan­tas­tis­ke stran­de, og mu­lig­hed for man­ge for­skel­li­ge ak­ti­vi­te­ter, hvis du ik­ke vil bru­ge al fe­ri­en til at lig­ge og da­se på stranden.

Jeg for­tæl­ler lidt om øen, dens by­er, dens stran­de og ud­val­get af aktiviteter.
Bangkok
Tags: Bangkok - Sex - Kultur - Mad - Templer - Shopping - Aktiviteter - Klima
Bangkok De fleste tu­ris­ter nær­mest flyg­ter ud af Bang­kok for at kom­me frem til deres en­de­li­ge fe­rie­mål, men giv by­en en chan­ce. Læs lidt om Bang­kok på godt og ondt.
Transport
Tags: Transport
Transport I Thailand har du selv­føl­ge­lig de sæd­­van­­lige trans­­port­­for­mer, som du også ken­der hjem­me­­­fra, fx bus, tog og fly. Men her har du også man­ge an­dre trans­­port­­for­mer, som fx tuk tuk, mo­tor­­cy­kel­­taxi, ka­nal­båd og rickshaw.
Thailands kultur
Tags: Kultur
Kultur Thailands kul­tur ad­skil­ler sig en del fra den vest­li­ge kul­tur. Bå­de med hen­syn til tra­di­tio­ner, re­li­gi­on og ma­den.

Læs fx, hvor­for det kan være en god ide at fo­re­ta­ge en ku­li­na­risk rej­se i Thai­land, og om det thai­land­ske ny­tår, der kan være en yderst fest­lig og våd affære.

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Tirsdag d. 25. september

Læs om veksling til baht.

Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Annonce:

Facebook

Annonce:

Annonce:

Klima og vejr

Vejrudsigt

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.