Khao Lak

Familieferie eller romantisk ferie for to.

Khao Lak er navnet på et distrikt, der ligger i provinsen Phang Nga lige nord for Phuket. Her finder du en række lækre tropiske strande, og de er knap så overfyldte som strandene på Phuket.

I Khao Lak er der dømt afslappende ferie, omend der er mulighed for enkelte aktiviteter til at afbryde de måske ellers for ensformige dage med sol og strand eller hotellets pool. Vil du have fest og farver, er det ikke her, du skal hen. Så skal du i stedet tage til Patong eller et af de andre mere populære turiststeder på Phuket.

Vil du på indkøb, kan du besøge byerne ved hovedvejen, der løber langs strandene. Især i La On, der ligger bag Nang Thong Beach, finder du utallige restauranter, butikker med badetøj og strandlegetøj - og rigtig mange skræddere. Jeg tror ikke, jeg har set så stor en koncentration af skræddere andre steder i Thailand som i Khao Lak.

Du finder såmænd også en McDonalds her (i La On), hvis du eller børnene bliver trætte af hotelmad eller de mange restauranters tilbud.

Er I omvendt lidt eventyrlystne, kan I gå på opdagelse blandt de lokales spisesteder, der ligger lidt væk fra turistområderne i byerne. Det kan være utroligt billigt at spise der. Men vær opmærksom på, at maden kan være stærk, og at hygiejnen ikke er helt som på de vestligt rettede restauranter.

Prismæssigt ligger Khao Lak på linje med Patong, der er et af de dyreste steder i Thailand. Men som turist fra Danmark vil du alligevel opfatte priserne som billige. Selv taxi-priserne vil synes billige, på trods af at de ellers ligger i den horrible ende efter thailandske forhold.

Aktiviteter

Selvom Khao Lak især indbyder til afslapning, så kan du også vælge at være lidt mere aktiv end en tomat, der er langt til modning i strandsolen. Nedenfor kan du læse lidt om nogle af de aktiviteter, du finder i og i nærheden af Khao Lak.

Køber du en tur i en turbod, så husk at prutte om prisen, og tjek gerne priserne i flere turboder.

Dykning og snorkling

Fra Khao Lak kan du sejle ud til Similan-øerne, der regnes for et af verdens ti bedste dykkersteder. Her findes du også nogle af Thailands absolut bedste strande. Læs mere i artiklen Similan-øerne.

Du kan desuden finde dykker- og snorklingture til Surin-øerne og snorklingture til øen Tachai.

Naturparker

Khao Lak-Lam Ru National Park strækker sig fra pynten på vandsiden af hovedvejen mellem Sunset Beach og Khao Lak Beach og ind i landet på den anden side af hovedvejen. Naturparken dækker et areal på 125 km2, og byder på flere høje vandfald og et bjergrigt terræn, hvis højeste punkt ligger lige lidt over 1.000 meter over havets overflade. Indgangen i Khao Lak giver dog kun adgang til den del af parken, som ligger ud mod vandet.

Khao Sok National Park og Khlong Phanom National Park ligger desuden forholdsvis tæt på Khao Lak. Turboderne i Khao Lak har tilbud med ture til Khao Sok National Park, hvor du kan bl.a. kan sejle i kano, ride på elefant og tage på en trekking-tur i junglen.

Golf

Det thailandske militær ejer en 18-huls golfbane, der ligger tæt på de populære strande. Vil du bruge lidt mere tid på transport, kan du finde bedre (og dyrere) baner på Phuket. Du kan finde tilbud på golfture i turboderne.

Vandland

Hvis du og børnene bliver trætte af strand og natur og sand mellem tæerne, så kan I besøge vandlandet Splash Jungle Waterpark, der ligger på den nordlige del af Phuket. Turboderne har ture til vandlandet.

På sightseeing i Phang Nga Bugt

En rundtur i Phang Nga Bugt er en fantastisk oplevelse. I hvert fald, hvis rundturen foregår på en langsom båd og med indlagte kanoture som beskrevet i artiklen Phang Nga Bugt.

Jeg fandt ganske vist ikke den pågældende tur, da jeg var forbi Khao Lak i oktober, men flere af turboderne hævdede, at de ville have dem, når der kom flere turister. Hvis du ser en Phang Nga Bugt-tur i en turbod, så vil jeg kraftigt anbefale dig at tage på den. Det vil du ikke fortryde!

Bemærk, de fleste turister tror, at James Bond Island er den største oplevelse i Phang Nga Bugt. Det er den ikke. Sørg for, at Koh Hong/Hong Island og også gerne Koh Panak/Panak Island er med på turen, og at der er kanoer med. Og hold dig fra speedbådturene!

Shopping

Der er ikke de helt vilde shoppingmuligheder i Khao Lak, men du kan da finde de sædvanlige turistting i byerne bag strandene. Er du til markedsstemning, skal du til Bang Niang, hvor du finder et udendørs marked med bl.a. mad, tøj og turistting. Her er åbent alle dage fra kl. 15:00 til 19:30, men de mest livlige dage er mandag, onsdag og lørdag.

Og så finder du som tidligere nævnt utallige skræddere i Khao Lak med tilhørende påtrængende sælgere uden for butikkerne. Hvis du have skræddersyet tøj med hjem, så læs lige artiklen Skræddersyet tøj, inden du bestiller noget.

Vil du have et større shopping-udbud, kan du tage bussen til Phuket Town på Phuket. Turen tager cirka halvanden time hver vej, så regn det som en heldags udflugt.

Underholdning

En del restauranter byder på levende musik om aftenen. Det største udbud finder du i Bang Niang, der såmænd også byder på en kabaret med ladyboys, Moo Moo Cabaret.

Forvent ikke et vildt natteliv som i Patong, nattelivet her er afslappende og familievenligt.

Strandene

Khao Lak byder på mere end ni km strand fordelt på tre populære strande, Sunset Beach, Nang Thong Beach og Bang Niang Beach. Hele vejen langs strandene finder du hoteller og resorts, der tilbyder overnatning og nem adgang til stranden. Der er dog også en del hoteller og resorts, som ligger et stykke fra strandene, så tjek gerne placeringen af det valgte hotel på et kort, inden du bestiller.

Mange af strandhotellerne har desuden restauranter ved stranden, så du kan kildre smagsløgene, mens du fx nyder udsigten over strand og hav og en flot solnedgang.

Der findes også strande både nord og syd for de tre populære strande, heriblandt Khao Lak Beach, der har givet navn til hele området. Khao Lak Beach ligger syd for de populære strande. Den samlede længde på alle strandene er 25 km.

Strandene er ikke så overfyldte som de populære strande på Phuket, men du vil som regel ikke se dem helt så tomme som på mine billeder. Billederne er taget sidst i oktober, før turistsæsonen starter - der var meget langt mellem turisterne på strandene og i byerne, da jeg var her.

Jeg starter med de mest populære strande i Khao Lak; de ligger nord for pynten med Khao Lak-Lam Ru National Park:

Sunset Beach

Sunset Beach ligger med sine cirka 700 meter lige nord for pynten med naturparken Khao Lak-Lam Ru National Park. Bag stranden og dens hoteller finder du jungle på begge sider af hovedvejen. Der er ikke by med butikker langs hovedvejen som længere nordpå, så du er afhængig af hotellernes butikker og udbud - medmindre du vil gå op til byen La On, der ligger ud for Nang Thong Beach.

Der findes blot en lille håndfuld hoteller her: Khaolak Sunset Resort, Khaolak Palm Beach Resort, Khaolak Bay Front Hotel, Baan Krating Khaolak Resort, Khaolak Paradise Resort og Khaolak Wanaburee Resort.

Nang Thong Beach

Nang Thong Beach byder på en sine steder meget bred strand med fint, gyldent sand og roligt vand. Jo længere nordpå du kommer, jo mere groft bliver sandet.

De fleste besøgende tror fejlagtigt, at dette er Khao Lak Beach. Fejlen er forståelig, for den er den mest populære af strandene. Bag stranden finder du byen La On med masser af indkøbsmuligheder af fx strandting og skræddersyet tøj. Her finder du også masser af restaurationer med såvel internationale som thailandsk retter på menuen og nogle af dem tilbyder levende musik om aftenen.

Ud for den sydligste del af stranden finder du et lille fyrtårn, der er yderst populært at fotografere med solnedgangen som baggrund.

Der ligger en række hoteller direkte ud til Nang Thong Beach, fx Suwan Palm Resort, Sensimar Khaolak Beachfront Resort og de femstjernede Moracea by Khao Lak Resort og The Sands Khao Lak by Katathani Resort. Der ligger flere hoteller langs stranden samt en del hoteller omkring landevejen, dem kan du finde på Agodas oversigt.

Bang Niang Beach

Bang Niang Beach ligger i forlængelse af Nang Thong Beach. Sandet er lidt mere groft her, og vandet ikke helt så roligt som ved Nang Thong Beach. Bag stranden finder du byen Bang Niang, der har det største udbud i Khao Lak, når det kommer til aftenunderholdning i form af levende musik, og det er også her, du finder ladyboy-kabaret'en.

Også ved Bang Niang Beach finder du hoteller langs stranden, fx Fanari Khaolak Resort - Sea Front Zone, Mukdara Beach Villa & Spa Hotel og Sudala Beach Resort samt de femstjernede Casa De La Flora og Ramada Khao Lak Resort. Der ligger flere hoteller langs stranden samt en del hoteller omkring landevejen, dem kan du finde på Agodas oversigt. Bemærk, landevejen går ind i landet her, så der er et stykke at gå fra hotellerne ved landevejen og ned til stranden. Omvendt er der også et stykke at gå fra strandhotellerne og op til byen. Langt de fleste vil nok vælge at køre i stedet for at gå - læs afsnittet Sådan kommer du rundt i Khao Lak.

Khuk Khak Beach

Khao Laks turistområde spreder sig stille og roligt nordpå til Khuk Khak Beach, men her er stadig meget stille, og der er kun få hoteller i området. Stranden er bred og afbrydes en del steder af vandløb, der løber ud i havet. Der er ikke de store indkøbsmuligheder her, udover hvad hotellerne tilbyder, men Bang Niang og La On er ikke længere væk end 10-15 minutters kørsel.

Ved stranden finder du hotellerne Khaolak Orchid Beach Resort og Andamania Beach Resort. Der ligger også enkelte hoteller et stykke inde i landet, dem kan du finde på Agodas oversigt.

Khao Lak Beach

Khao Lak Beach ligger syd for de populære strande, der i dag af mange betegnes som Khao Lak Beach. Syd for pynten med Khao Lak-Lam Ru National Park.

Stranden skråner mere end de populære strande, og er derfor nok mindre egnet til små børn, fordi det hurtigere bliver dybt.

Det er tydeligt, at vi her har at gøre med en af de mindre populære strande, for mens man, efter juntaen kom til magten, har haft travlt med at fjerne bølgebrydere af beton, bygninger og andet menneskeskabt fra strandene på Phuket, så havde de her travlt med at bygge en lang betonbarriere, da jeg var forbi.

Noget lignende gør sig gældende på den sydligere Posiedon Beach, hvor de var ved at bygge noget til servering direkte på stranden. Den der lever skjult, lever tilsyneladende godt.

Khao Lak Beach byder kun på en lille håndfuld hoteller: X2 Khao Lak Anda Mani Resort agoda, The Briza Beach Resort, Khaolak Emerald Beach Resort & Spa og Khaolak Merlin Resort. Du kan finde en oversigt over hoteller ved Khao Lak Beach på Agoda, men husk lige at tjekke placeringen på kortet, da nogle hoteller kalder alle strande i Khao Lak for for Khao Lak Beach.

Bonusstrand: Had Lek

Nu er strande jo smag og behag, men den bedste strand er måske ikke en af de ovennævnte strande. Hvis du er til en lille, aflukket naturstrand, så bør du besøge Had Lek, der ikke engang har fået et engelsk navn. Had Lek betyder lille strand. Det er en forholdsvis ukendt og godt skjult strand, der ligger i Khao Lak-Lam Ru National Park, hvorfor der ikke er nogen hoteller i nærheden af stranden.

Du finder vejen ned til Had Lek på hovedvejen, cirka 500 meter syd for indgangen til nationalparken. Eftersom stranden er en del af nationalparken, skal du betale indgang til parken for at besøge den. Det koster 200 baht.

Sådan kommer du til Khao Lak

Khao Lak er et yndet rejsemål for de danske rejseselskaber, så du kan nemt finde charterrejser hertil, hvor du helt automatisk bliver fragtet helt frem til dit hotel. Men du kan selvfølgelig også selv arrangere din rejse med fly og leje af hotel særskilt, fx hvis du vil besøge flere steder på din ferie.

Arrangerer du selv din rejse, er det nemmest, hvis du lander i Phuket lufthavn. Den ligger kun en time kørsel fra Khao Lak. Taxi fra lufthavnen til Khao Lak koster omkring 1.200 baht, cirka 230 kroner. Vær dog opmærksom på, at nogle taxichauffører kan finde på at forlange en meget højere pris, som så måske kan forhandles ned.

Du kan selvfølgelig også komme til Khao Lak med bus fra Bangkok, men det vil jeg fraråde. Prisen er ikke afskrækkende, det koster cirka 1.300 baht, men du skal tilbringe 12 timer på landevejen, og det er lidt voldsomt, hvis du er på en 14 dages ferie. Langtursbusserne er heller ikke just kendt for deres sikre kørsel.

Sådan kommer du rundt i Khao Lak

Du har ikke så mange muligheder, hvis du vil rundt i området. Du kan gå, hvilket du nok hurtigt bliver træt af. Du kan tage en taxi i form af en songthaew. Eller du kan leje en scooter.

Songthaews i Khao Lak er meget dyre efter thailandske forhold. Du skal regne med at betale 150 baht for en kort tur med to personer - er I flere koster det typisk 50 baht ekstra per person. En tilsvarende tur med en taxi med aircondition ville i Bangkok koste 50 baht. Men sammenligner du med en dansk taxi er det billigt.

Det kan være fristende at leje en scooter. Det koster 200-250 baht om dagen, og det giver dig mulighed for selv at køre på opdagelse. Men læs lige først artiklen Le­je af scoo­ter el­ler mo­tor­cy­kel i Thai­land, og bemærk, at vejen gennem byerne er en hovedvej, hvor der køres stærkt, og hvor der også kører nogle meget store lastbiler.

Vil du forbi pynten syd for La On for at komme til Khao Lak Beach eller til militærets golfklub, så er det ikke en vej for begyndere. Vejen er snoet og kan være stejl, og bilerne kører også hurtigt her.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Tags: Khao Lak - Nang Thong Beach - Bang Niang Beach - Strand - Shopping - Aktiviteter - Phang Nga


Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Elefantridning
Tags: Elefantridning - Dyrevelfærd
Elefantridning Elefantridning er et populært tilbud til turister i Thailand, og der findes elefant­lejre, der lokker med elefant­ridning, på alle turist­rejse­målene, men inden du bestemmer dig for en ridetur på et af de mægtige dyr, så læs lige denne artikel.
Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Dykning - Dyrevelfærd - Krabi - Elefantridning - Snorkling - Trang
Koh Lanta Koh Lanta er et af dan­sker­nes mest popu­lære ferie­steder i Thailand. Læs mere om Koh Lanta og de mange uspolerede strande, mulige akti­viteter, klima, transport og meget mere.
Strande på Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Krabi
Koh Lanta, strande Læs om Koh Lantas mange uspo­lerede strande og over­nat­nings­mulig­heder nær strandene. På mange af strandene kan du bo i en bungalow lige bag stranden, men der findes selv­følgelig også luk­sus­ho­tel­ler på Koh Lanta.
Khao Lak, fredelig ferie
Tags: Khao Lak - Nang Thong Beach - Bang Niang Beach - Strand - Shopping - Aktiviteter - Phang Nga
Khao Lak Khao Lak er sær­de­les vel­eg­net til en fa­mi­lie­fe­rie el­ler en ro­man­tisk fe­rie for to. Fe­rie­om­rå­det lig­ger cir­ka en ti­mes kør­sel nord for fe­rie­øen Phuket, men her er me­get mere frede­ligt og ro­ligt. Læs mere om Khao Lak, stran­dene og mu­lige ak­ti­vi­teter i området.
Pattaya er ikke kun for sexturister
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Klima
Pattaya Pattaya har fået et ry som sex­mekka, og selv­om det ikke just er ufor­tjent, er det ikke kun sex­turister, der kan have glæde af Pattaya. Her kom­mer fx rigtig mange tu­ris­ter fra Rusland og andre østlige lande, og de kommer ikke så meget for at deltage i de natlige akti­vi­teter. Læs mere om Pattaya, og hvad byen ellers har at byde på.
Klima og vejr i Thailand
Tags: Klima - Vejr - Bangkok - Phuket - Samui - Chiang Mai - Pattaya - Koh Chang - Regntid
Klima og vejr Thailands kli­ma er ik­ke som det dan­ske med fi­re års­ti­der. I syd har de kun to og i nord tre. Læs me­re om kli­maet og vej­ret i de for­skel­lig­e egne af Thai­land. Om regn­tiden, og hvor slem den egent­lig er, og hvor­når den ram­mer de for­skel­lige steder.
Koh Chang, Thailands tredje mest populære ferieø
Tags: Koh Chang - Elefantridning - Strand - Barpiger - Golf - Trat - Jungle
Koh Chang Koh Chang er den tredje mest popu­lære ferieø i Thai­land efter Phu­ket og Samui, og mens de to andre øer ho­ved­sa­ge­ligt til­træk­ker uden­land­ske tu­ris­ter, så mod­ta­ger Koh Chang og­så man­ge inden­land­ske ferie­be­sø­gende. Læs om de for­skel­lige stran­de og byer på Koh Chang og om for­skel­lige ak­ti­vi­tets­mu­lig­heder på øen. Koh Chang betyder for øvrigt Elefantøen.
Ao Nang Beach, Skandinaviens sydligste provins
Tags: Krabi - Ao Nang Beach - Strand - Noppharat Thara Beach - Railay - Klima
Ao Nang Beach Ao Nang Beach lig­ger i pro­vin­sen Krabi, ikke langt fra Phi Phi Islands og Phuket. Selv­om na­tu­ren ik­ke just lig­ner den dan­ske, så vil Ao Nang Beach al­li­ge­vel vir­ke un­der­ligt be­kendt. Det vrim­ler nem­lig med hø­je, blon­de skan­di­na­ve­re, og det er ik­ke uden grund, de flok­kes her. For her findes alt, hvad hjertet kan begære hos en tro­pisk turist, fan­tas­tis­ke strande, masser af spæn­dende ak­ti­vi­teter og nogle fan­tas­tiske solnedgange.
Bang Saen Beach
Tags: Chonburi - Strand - Bangkok
Bang Saen Beach Hvis du ophol­der dig i læn­ge­re tid i Bang­kok, og du får lyst til at få sand mel­lem tæ­erne, så kan du gøre som de lokale ind­byg­gere og tage et smut til Bang Saen Beach i pro­vin­sen Chon­buri. Læs mere om stran­den, og hvor­dan den ad­skil­ler sig fra de sæd­van­lige turiststrande.
Ædelsten, durian og delfiner ...
Tags: Chanthaburi - Strand - Delfiner - Kirke - Durian - Ædelsten
Chanthaburi De fleste vest­li­ge tu­ris­ter ser kun Chan­tha­buri suse for­bi, når de kø­rer gen­nem pro­vin­sen på vej fra Bang­kok til ferie­øen Koh Chang. Men Chan­tha­buri er så ab­so­lut mere end en tis­se­pau­se værd. Pro­vin­sen er en af Thai­lands rige pro­vin­ser med ædel­ste­ne og du­rian-frug­ter som de vig­tig­ste ind­tægts­kil­der. Her er også stran­de og mu­lig­hed for at svøm­me med delfiner.
Priser i Thailand
Tags: Priser - Mad - Shopping - Piratkopier - Massage - Elektronik - Patong - Solcreme
Priser Jeg har samlet en række priser på for­skel­lige varer og ydelser, så du nem­me­re kan regne ud, hvor man­ge lom­me­pen­ge du skal have med til Thailand. Du finder priser for mad, be­klæd­ning, vel­være og di­ver­se for­nø­den­he­der såsom sol­be­skyt­tel­se. Du kan også læse lidt om køb af elek­tro­nis­ke dimser i Thailand.
Nong Khai
Tags: Nong Khai - Isaan - Mekong - Laos - Sala Kaew Ku
Nong Khai Provinsen Nong Khai ligger i Thai­lands Nord­øst­li­ge hjø­rne, langs Mekong-floden, der agerer grænse til Laos.

De fles­te tu­ris­ter i Nong Khai stop­per blot en dag eller to på vej til eller fra ho­ved­sta­den Vien­tiane i Laos via den godt 1 km lange Friend­ship Bridge over Mekong. Men Nong Khai har også andet at byde på end en grænse­bro. Her er fx fred og ro, yderst rime­lige priser og ingen turist­fælder. Og så er man glade for festivaller!
Chiang Mai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Gyldne trekant - Shopping - Aktiviteter - Go-go - Barer - Natklubber - Bøsser
Chiang Mai Hvis du bliver træt af de meget turis­tede rejse­mål i det syd­lige Thailand, hvor skræd­dere, mas­sage­kli­nik­ker, restau­ran­ter og andre, som vil sælge sine ydelser, kon­stant plager dig, så kan du over­veje at besøge Chiang Mai. Chiang Mai er den kul­tu­relle hoved­stad for det nordlige Thailand.
Chiang Rai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Black House - White Temple - Gyldne trekant - Mae Kok -
Chiang Rai I Chiang Rai finder du både lys og mørke, og så ligger provinsen i Den gyldne trekant. Læs, hvad du bør se og opleve i Thailands nordligste provins og i dens hovedstad med samme navn.
Patong
Tags: Patong - Fiskeri - Shopping - Mad - Strand - Massage - Tuk tuk - Aktiviteter - Bangla Road - Barpiger
Patong Patong er den mest po­pu­læ­re fe­rie­by på Phu­ket. Her fin­der du en 2½ km lang strand, mu­lig­he­der for shop­ping og om af­te­nen un­der­hold­ning på den far­ve­strå­len­de Bang­la Road. Læs om Pa­tongs man­ge til­bud til så­vel fa­mi­lier som til en­li­ge rejsende.
Sommerferie på Samui
Tags: Samui - Strand - Aktiviteter - Chaweng - Lamai - Bophut - Klima - Surat Thani
Samui Skal du til Thai­land i den dan­ske som­­mer­­fe­­rie, vil Sa­mui væ­re et bed­re valg end Phu­ket, i hvert fald vejr­­mæs­­sigt. Læs me­re om Thailands næst­stør­ste ø og de for­skel­lige ferie­mål og sevær­dig­heder på øen.
Kongebyen Hua Hin
Tags: Hua Hin - Strand - Golf - Shopping - Prachuap Khiri Khan
Hua Hin Hua Hin er en popu­lær fe­rie­by for så­vel thai­er som for uden­­land­­ske tu­­ris­­ter. Det er også her Thai­lands konge bor. Byen er desuden hjem­sted for mange uden­­land­­ske pen­­sio­nis­­ter, der har valgt at bo­sæt­te sig i Hua Hin for at nyde pen­­sio­­nist­­li­­vet i en mere be­ha­­ge­­lig tem­­pe­­ra­­tur end i deres hjemland.
Daseferie i Ban Krut
Tags: Ban Krut - Strand - Natur - Prachuap Khiri Khan
Ban Krut Ban Krut er et forholdsvist nyt turistområde, der endnu ikke er blevet alt for turistet. Her finder du en dejlig, uspoleret strand til en perfekt daseferie.
Naturferie på Koh Phayam
Tags: Phayam - Strand - Natur - Jungle - Ranong
Koh Phayam Koh Phayam ligger langt væk fra verdens trængsler og problemer. Her kan du bo i en lille hytte på stranden og være ét med naturen.
Cha-am
Tags: Cha-am - Strand - Shopping - Phetchaburi
Cha-am Cha-am er ikke en fest­by for tu­ris­ter, her fin­der du thai­landsk fred og ro - og en strand, der er me­get po­pu­lær blandt thaier.
Karon og Kata
Tags: Phuket - Karon Beach - Kata Beach - Bus - Surf - Shopping - Strand
Karon og Kata Karon og Kata byder på familievenlig ferie på ferieøen Phuket. Her finder du fred og ro, og både Karon Beach og Kata Beach er blandt Phukets bedste strande. Læs mere om, hvad de to feriebyer har at byde på.
Strande på Phuket
Tags: Phuket - Strand
Strande på Phuket Du finder utal­li­ge dej­li­ge stran­de på Phuket, dan­sker­nes fore­truk­ne ferieø i Thailand. Lige fra spæn­den­de og uspo­le­rede natur­stran­de og stran­de du kan have helt for dig selv, til stran­de med fuld be­tje­ning i form af ligge­sto­le, kølige drikke, af­slap­pen­de mas­sa­ge osv. Læs om de enkelte strande og se billeder.
Abeparadiset Phetchaburi
Tags: Phetchaburi - Aber - Klima - Udsigt - Hule - Templer - Aktiviteter
Phetchaburi Phetchaburi er ikke et af de sædvanlige turistmål, men alligevel et besøg værd, hvis du tager turen sydpå fra Bangkok ad landjorden. Her finder du et par interessante seværdigheder og en masse løse aber.
Phi Phi
Tags: Phi Phi - Bryllupsrejse - Hotel - Aktiviteter - Krabi - Phuket - Strand - Long tail boat
Phi Phi-øerne Phi Phi-øerne er et tro­pisk pa­ra­dis med en fan­tas­tisk na­tur i form af im­po­ne­ren­de kalk­stens­bjer­ge, klip­per og hu­ler og ik­ke mindst fan­tas­tis­ke hvi­de sand­stran­de med krys­tal­klart vand. Læs mere om øerne ...
Koh Larn, tæt på Pattaya
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Koh Larn - Strand
Koh Larn Koh Larn byder på en række fine, tropiske strande, der er langt bedre end strandene på fastlandet i Pattayas omegn. Øen er blot en halv times sejllads væk fra Pattaya. Læs mere om øen og strandene.
Phuket
Tags: Phuket - Strand - Aktiviteter - Patong - Kata-Karon - Shopping - Sex - Ladyboys - Klima
Phuket Phuket er danskernes fore­truk­ne fe­rie­mål i Thai­land. Her fin­der du utal­li­ge fan­tas­tis­ke stran­de, og mu­lig­hed for man­ge for­skel­li­ge ak­ti­vi­te­ter, hvis du ik­ke vil bru­ge al fe­ri­en til at lig­ge og da­se på stranden.

Jeg for­tæl­ler lidt om øen, dens by­er, dens stran­de og ud­val­get af aktiviteter.
Bangkok
Tags: Bangkok - Sex - Kultur - Mad - Templer - Shopping - Aktiviteter - Klima
Bangkok De fleste tu­ris­ter nær­mest flyg­ter ud af Bang­kok for at kom­me frem til deres en­de­li­ge fe­rie­mål, men giv by­en en chan­ce. Læs lidt om Bang­kok på godt og ondt.
Transport
Tags: Transport
Transport I Thailand har du selv­føl­ge­lig de sæd­­van­­lige trans­­port­­for­mer, som du også ken­der hjem­me­­­fra, fx bus, tog og fly. Men her har du også man­ge an­dre trans­­port­­for­mer, som fx tuk tuk, mo­tor­­cy­kel­­taxi, ka­nal­båd og rickshaw.
Thailands kultur
Tags: Kultur
Kultur Thailands kul­tur ad­skil­ler sig en del fra den vest­li­ge kul­tur. Bå­de med hen­syn til tra­di­tio­ner, re­li­gi­on og ma­den.

Læs fx, hvor­for det kan være en god ide at fo­re­ta­ge en ku­li­na­risk rej­se i Thai­land, og om det thai­land­ske ny­tår, der kan være en yderst fest­lig og våd affære.

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Tirsdag d. 16. oktober

Læs om veksling til baht.

Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Annonce:

Annonce:

Annonce:

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Facebook

Klima og vejr

Vejrudsigt

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.