Chiang Rai

I Chiang Rai finder du både lys og mørke, og så ligger provinsen i Den gyldne trekant.

Chiang Rai er navnet på såvel provinsen som dens hovedstad. Provinsen ligger i Thailands nordøstlige hjørne, hvor Thailand, Laos og Myanmar (Burma) mødes, ligesom grænsefloderne Ruak og Mekong mødes her. Området ligger midt i den berygtede gyldne trekant, som på et tidspunkt var verdens største producent af opium og heroin.

Du finder denne store Buddha på den thailandske del af grænseområdet.

I dag er narkoproduktionen så godt som ikke-eksisterende i Thailand, noget begrænset i Laos og også på retur i Myanmar. På den thailandske side er turismen nu i højsædet, omend der stadig smugles narkotika over grænserne og sydpå til Bangkok, hvorfra den fragtes videre ud i verden.

Ikke langt fra Buddhaen ovenfor finder du et opiumsmuseum, der fortæller om områdets "gyldne" fortid. Museet indeholder en lille opiumsmark, og meget mod sædvane så nedtones Thailands kedelige rolle i fortiden ikke.

På tur til Den Gyldne Trekant

Der er et stort udbud af udflugter af 1-5 dages varighed i Den Gyldne Trekant. De inkluderer typisk elefantridning og trekking i junglen og ad de gamle opiumsruter, sejlads på Mekong, besøg i diverse stammelandsbyer og besøg i Laos og/eller Myanmar. Det hele garneret med en fantastisk natur.

Du kan finde de forskellige tilbud med udflugter i turboder i Chiang Rai og i Chiang Mai. Du kan også finde dem på internettet, men de er typisk billigere i turboderne.

Bemærk, at hvis du tager på naturudflugt i dette område, vil det normalt være en god ide med vaccine, inden du rejser hjemmefra.

Hovedstaden Chiang Rai

I byen Chiang Rai finder du især to attraktioner, som du bør besøge. Begge skabt af lokale kunstnere omend de befinder sig i hver sin ende af lysspektret. Hvid og sort.

Mest berømt er Wat Rong Khun, også kendt som The White Temple. Og man må sige, at templet lever op til det engelske navn. Det er meget, meget hvidt!

Templet er skabt som et livsprojekt af kunstneren Chalermchai Kositpipat. Og det er tydeligt, at der står en kunstner bag templet og ikke en "kedelig" arkitekt, fx går gangbroen op til templet over en skulptur med desperate arme, der rækker op fra jorden.

Skulpturen har givet templets sit thailandske navn, der kan oversættes til bækken af lidelse. Den symboliserer, hvor svært det er at holde sig på dydens smalle sti, og at alternativet er evig lidelse i genfødsel efter genfødsel.

Overalt finder du skulpturer og kustværker, langt de fleste er blændende hvide med lidt "spejl"-pynt, der får dem til at virke endnu mere blændende med hjælp fra solen - omend der er et par undtagelser, en af dem kan du se nedenfor:

Predatoren ovenfor undslap vist Schwarzenegger, til gengæld sidder den nu fanget her i græsplænen foran templet.

Efter al denne hvidhed trænger du sikkert til lidt modvægt, og det kan Chiang Rai heldigvis også byde på.

The Black House

Egentlig er The Black House, med det thailandske navn Baan Dam, ikke et enkelt hus, men en lille landsby med et meget dominerende hovedhus. Det kan være svært at vurdere størrelsen på hovedhuset på det første billede - jeg vil skyde på, at døren er omkring 4 meter høj - men billedet med langbordet, som går hele vejen gennem huset, på det næste billede, giver måske et lidt bedre indtryk af størrelsen.

Her findes desuden "små" satellitborde langs siderne af langbordet. Jeg skriver små i gåseøjne, fordi det nok er de færreste, der har en spisestue, hvor de ville kunne være. Men i forhold til langbordet, så virker de ikke så store. Det betyder ikke, at de ikke er imponerende med deres endestole, som er lidt udover det sædvanlige. De er lavet af bøffelhorn og udsmykket med et dyrekranium med horn.

Landsbyen er skabt af kunstneren Thawan Duchanee, som også boede der indtil sin død i 2014. Sortmalet og ufarvet træ er hovedingridienserne i landsbyen, garneret med masser af våben og dyr i form af skeletdele og skind/pels. Hvis man er pjevset i den henseende, bør man måske holde sig til The White Temple.

GPS til The White Temple 19.824093, 99.763754
Åbningstider: 8-18. Der opereres med dobbeltpriser. Der er gratis adgang for indfødte, mens udlændinge skal betale 50 baht.

GPS til The Black House 19.992222, 99.860278
Åbningstider: 9-12 og 13-17. Adgang koster 80 baht. Bemærk, at der er middagslukket.

Transport til Chiang Rai

Hvis du kommer fra Bangkok er det nemmest at flyve til Chiang Rai, turen tager knap 1½ time. Der er flere selskaber at vælge mellem, så prisen er rimelig. En returbillet vil typisk koste dig mellem 300 og 800 kroner. Bemærk dog, at de fleste selskaber flyver fra lufthavnen Don Mueang og ikke fra Suvarnabhumi, hvor du sikkert vil lande, når du ankommer til Bangkok.

Der kører ikke tog til Chiang Rai, så hvis du vil på skinner, skal du tage toget til Chiang Mai (ca. 12 timer) og så fortsætte derfra med bus (godt 3 timer). Eller du kan køre med bus direkte fra Bangkok til Chiang Rai (godt 11 timer). Bemærk dog, at lange busture er dræbende kedelige, og chaufførerne kører ikke altid lige hensynsfuldt eller sikkert.

Du kan også vælge det smukke vej til Chiang Rai, sejlende ad Mae Kok. Turen starter i byen Thaton, som du nemmest kommer til med bus eller taxi fra Chiang Mai. Læs mere om den smukke vej i læsertippet Smuk sejltur på Mae Kok.

I Chiang Rai kan du komme rundt med tuk tuk og songthaew, priserne er yderst rimelige her.

Hoteller i Chiang Rai

Der er et stort udvalg af hoteller i Chiang Rai, lige fra de meget luksuriøse og dyre til de meget billige. I den absolut dyre ende finder du Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort agoda, hvor priserne starter omkring 7.000 kroner for en nat. Men så er mad, drikkevarer og diverse aktiviteter som elefantridning og udflugter også inkluderet. Bemærk, at hotellet ikke ligger i Chiang Rai by men ved grænsen til Laos, hvor det er et godt udgangspunkt for udflugter i Den gyldne trekant.

Noget nærmere Chiang Rai by, men dog stadig et stykke uden for byen, finder du Pa Sak Tong, hvor priserne starter lige under 7.000 kroner for en nat for egen villa med privat gym, pool og spa.

Vil du have luksus i Chiang Rai by, kan du bo på Le Meridien, hvor priserne starter ved 700 kroner pr. nat eller Dusit Island Resort, der ligger på en lille ø ved Mae Kok, og hvor du kan komme helt ned på 400 kroner pr. nat.

Kan du nøjes med mindre end fem stjerner finder du en lang række hoteller til meget rimelige priser, du kan sagtens komme et pænt stykke ned under 100 kroner pr. nat.

Klimaet i Chiang Rai

Mens man kun har to årstider i den sydlige del af Thailand, den våde og den tørre - begge er varme - så har man tre årstider i nord. Her kan rent faktisk være koldt. I december og januar kommer nattemperaturen ned under 15 grader, og selvom det måske ikke kan ryste en viking, så vil du se de indfødte med overtøj på efter solnedgang. Bemærk, at det bliver noget koldere i bjergene, så hvis du skal på udflugt, vil det nok være en god ide med lidt mere tøj end korte bukser og T-shirt.

Regntiden er noget mildere end sydpå, hvor der kan falde mere end ti gange den danske nedbør på en måned. I Chiang Rai er det regntid fra maj til oktober, hvor der blot falder godt det dobbelte af nedbøren i Danmark, dog med op til det firedobbelte (240 mm) i august og september. Men som andre steder i Thailand falder regnen oftest i byger, og ofte om natten, så du vil muligvis slet ikke opdage, at det er regntid. Dagtemperaturerne ligger det meste af året lige under de 30 grader, mens den i april når op over 35 grader.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Black House - White Temple - Gyldne trekant - Mae Kok


Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Elefantridning
Tags: Elefantridning - Dyrevelfærd
Elefantridning Elefantridning er et populært tilbud til turister i Thailand, og der findes elefant­lejre, der lokker med elefant­ridning, på alle turist­rejse­målene, men inden du bestemmer dig for en ridetur på et af de mægtige dyr, så læs lige denne artikel.
Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Dykning - Dyrevelfærd - Krabi - Elefantridning - Snorkling - Trang
Koh Lanta Koh Lanta er et af dan­sker­nes mest popu­lære ferie­steder i Thailand. Læs mere om Koh Lanta og de mange uspolerede strande, mulige akti­viteter, klima, transport og meget mere.
Strande på Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Krabi
Koh Lanta, strande Læs om Koh Lantas mange uspo­lerede strande og over­nat­nings­mulig­heder nær strandene. På mange af strandene kan du bo i en bungalow lige bag stranden, men der findes selv­følgelig også luk­sus­ho­tel­ler på Koh Lanta.
Khao Lak, fredelig ferie
Tags: Khao Lak - Nang Thong Beach - Bang Niang Beach - Strand - Shopping - Aktiviteter - Phang Nga
Khao Lak Khao Lak er sær­de­les vel­eg­net til en fa­mi­lie­fe­rie el­ler en ro­man­tisk fe­rie for to. Fe­rie­om­rå­det lig­ger cir­ka en ti­mes kør­sel nord for fe­rie­øen Phuket, men her er me­get mere frede­ligt og ro­ligt. Læs mere om Khao Lak, stran­dene og mu­lige ak­ti­vi­teter i området.
Pattaya er ikke kun for sexturister
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Klima
Pattaya Pattaya har fået et ry som sex­mekka, og selv­om det ikke just er ufor­tjent, er det ikke kun sex­turister, der kan have glæde af Pattaya. Her kom­mer fx rigtig mange tu­ris­ter fra Rusland og andre østlige lande, og de kommer ikke så meget for at deltage i de natlige akti­vi­teter. Læs mere om Pattaya, og hvad byen ellers har at byde på.
Klima og vejr i Thailand
Tags: Klima - Vejr - Bangkok - Phuket - Samui - Chiang Mai - Pattaya - Koh Chang - Regntid
Klima og vejr Thailands kli­ma er ik­ke som det dan­ske med fi­re års­ti­der. I syd har de kun to og i nord tre. Læs me­re om kli­maet og vej­ret i de for­skel­lig­e egne af Thai­land. Om regn­tiden, og hvor slem den egent­lig er, og hvor­når den ram­mer de for­skel­lige steder.
Koh Chang, Thailands tredje mest populære ferieø
Tags: Koh Chang - Elefantridning - Strand - Barpiger - Golf - Trat - Jungle
Koh Chang Koh Chang er den tredje mest popu­lære ferieø i Thai­land efter Phu­ket og Samui, og mens de to andre øer ho­ved­sa­ge­ligt til­træk­ker uden­land­ske tu­ris­ter, så mod­ta­ger Koh Chang og­så man­ge inden­land­ske ferie­be­sø­gende. Læs om de for­skel­lige stran­de og byer på Koh Chang og om for­skel­lige ak­ti­vi­tets­mu­lig­heder på øen. Koh Chang betyder for øvrigt Elefantøen.
Ao Nang Beach, Skandinaviens sydligste provins
Tags: Krabi - Ao Nang Beach - Strand - Noppharat Thara Beach - Railay - Klima
Ao Nang Beach Ao Nang Beach lig­ger i pro­vin­sen Krabi, ikke langt fra Phi Phi Islands og Phuket. Selv­om na­tu­ren ik­ke just lig­ner den dan­ske, så vil Ao Nang Beach al­li­ge­vel vir­ke un­der­ligt be­kendt. Det vrim­ler nem­lig med hø­je, blon­de skan­di­na­ve­re, og det er ik­ke uden grund, de flok­kes her. For her findes alt, hvad hjertet kan begære hos en tro­pisk turist, fan­tas­tis­ke strande, masser af spæn­dende ak­ti­vi­teter og nogle fan­tas­tiske solnedgange.
Bang Saen Beach
Tags: Chonburi - Strand - Bangkok
Bang Saen Beach Hvis du ophol­der dig i læn­ge­re tid i Bang­kok, og du får lyst til at få sand mel­lem tæ­erne, så kan du gøre som de lokale ind­byg­gere og tage et smut til Bang Saen Beach i pro­vin­sen Chon­buri. Læs mere om stran­den, og hvor­dan den ad­skil­ler sig fra de sæd­van­lige turiststrande.
Ædelsten, durian og delfiner ...
Tags: Chanthaburi - Strand - Delfiner - Kirke - Durian - Ædelsten
Chanthaburi De fleste vest­li­ge tu­ris­ter ser kun Chan­tha­buri suse for­bi, når de kø­rer gen­nem pro­vin­sen på vej fra Bang­kok til ferie­øen Koh Chang. Men Chan­tha­buri er så ab­so­lut mere end en tis­se­pau­se værd. Pro­vin­sen er en af Thai­lands rige pro­vin­ser med ædel­ste­ne og du­rian-frug­ter som de vig­tig­ste ind­tægts­kil­der. Her er også stran­de og mu­lig­hed for at svøm­me med delfiner.
Priser i Thailand
Tags: Priser - Mad - Shopping - Piratkopier - Massage - Elektronik - Patong - Solcreme
Priser Jeg har samlet en række priser på for­skel­lige varer og ydelser, så du nem­me­re kan regne ud, hvor man­ge lom­me­pen­ge du skal have med til Thailand. Du finder priser for mad, be­klæd­ning, vel­være og di­ver­se for­nø­den­he­der såsom sol­be­skyt­tel­se. Du kan også læse lidt om køb af elek­tro­nis­ke dimser i Thailand.
Nong Khai
Tags: Nong Khai - Isaan - Mekong - Laos - Sala Kaew Ku
Nong Khai Provinsen Nong Khai ligger i Thai­lands Nord­øst­li­ge hjø­rne, langs Mekong-floden, der agerer grænse til Laos.

De fles­te tu­ris­ter i Nong Khai stop­per blot en dag eller to på vej til eller fra ho­ved­sta­den Vien­tiane i Laos via den godt 1 km lange Friend­ship Bridge over Mekong. Men Nong Khai har også andet at byde på end en grænse­bro. Her er fx fred og ro, yderst rime­lige priser og ingen turist­fælder. Og så er man glade for festivaller!
Chiang Mai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Gyldne trekant - Shopping - Aktiviteter - Go-go - Barer - Natklubber - Bøsser
Chiang Mai Hvis du bliver træt af de meget turis­tede rejse­mål i det syd­lige Thailand, hvor skræd­dere, mas­sage­kli­nik­ker, restau­ran­ter og andre, som vil sælge sine ydelser, kon­stant plager dig, så kan du over­veje at besøge Chiang Mai. Chiang Mai er den kul­tu­relle hoved­stad for det nordlige Thailand.
Chiang Rai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Black House - White Temple - Gyldne trekant - Mae Kok -
Chiang Rai I Chiang Rai finder du både lys og mørke, og så ligger provinsen i Den gyldne trekant. Læs, hvad du bør se og opleve i Thailands nordligste provins og i dens hovedstad med samme navn.
Patong
Tags: Patong - Fiskeri - Shopping - Mad - Strand - Massage - Tuk tuk - Aktiviteter - Bangla Road - Barpiger
Patong Patong er den mest po­pu­læ­re fe­rie­by på Phu­ket. Her fin­der du en 2½ km lang strand, mu­lig­he­der for shop­ping og om af­te­nen un­der­hold­ning på den far­ve­strå­len­de Bang­la Road. Læs om Pa­tongs man­ge til­bud til så­vel fa­mi­lier som til en­li­ge rejsende.
Sommerferie på Samui
Tags: Samui - Strand - Aktiviteter - Chaweng - Lamai - Bophut - Klima - Surat Thani
Samui Skal du til Thai­land i den dan­ske som­­mer­­fe­­rie, vil Sa­mui væ­re et bed­re valg end Phu­ket, i hvert fald vejr­­mæs­­sigt. Læs me­re om Thailands næst­stør­ste ø og de for­skel­lige ferie­mål og sevær­dig­heder på øen.
Kongebyen Hua Hin
Tags: Hua Hin - Strand - Golf - Shopping - Prachuap Khiri Khan
Hua Hin Hua Hin er en popu­lær fe­rie­by for så­vel thai­er som for uden­­land­­ske tu­­ris­­ter. Det er også her Thai­lands konge bor. Byen er desuden hjem­sted for mange uden­­land­­ske pen­­sio­nis­­ter, der har valgt at bo­sæt­te sig i Hua Hin for at nyde pen­­sio­­nist­­li­­vet i en mere be­ha­­ge­­lig tem­­pe­­ra­­tur end i deres hjemland.
Daseferie i Ban Krut
Tags: Ban Krut - Strand - Natur - Prachuap Khiri Khan
Ban Krut Ban Krut er et forholdsvist nyt turistområde, der endnu ikke er blevet alt for turistet. Her finder du en dejlig, uspoleret strand til en perfekt daseferie.
Naturferie på Koh Phayam
Tags: Phayam - Strand - Natur - Jungle - Ranong
Koh Phayam Koh Phayam ligger langt væk fra verdens trængsler og problemer. Her kan du bo i en lille hytte på stranden og være ét med naturen.
Cha-am
Tags: Cha-am - Strand - Shopping - Phetchaburi
Cha-am Cha-am er ikke en fest­by for tu­ris­ter, her fin­der du thai­landsk fred og ro - og en strand, der er me­get po­pu­lær blandt thaier.
Karon og Kata
Tags: Phuket - Karon Beach - Kata Beach - Bus - Surf - Shopping - Strand
Karon og Kata Karon og Kata byder på familievenlig ferie på ferieøen Phuket. Her finder du fred og ro, og både Karon Beach og Kata Beach er blandt Phukets bedste strande. Læs mere om, hvad de to feriebyer har at byde på.
Strande på Phuket
Tags: Phuket - Strand
Strande på Phuket Du finder utal­li­ge dej­li­ge stran­de på Phuket, dan­sker­nes fore­truk­ne ferieø i Thailand. Lige fra spæn­den­de og uspo­le­rede natur­stran­de og stran­de du kan have helt for dig selv, til stran­de med fuld be­tje­ning i form af ligge­sto­le, kølige drikke, af­slap­pen­de mas­sa­ge osv. Læs om de enkelte strande og se billeder.
Abeparadiset Phetchaburi
Tags: Phetchaburi - Aber - Klima - Udsigt - Hule - Templer - Aktiviteter
Phetchaburi Phetchaburi er ikke et af de sædvanlige turistmål, men alligevel et besøg værd, hvis du tager turen sydpå fra Bangkok ad landjorden. Her finder du et par interessante seværdigheder og en masse løse aber.
Phi Phi
Tags: Phi Phi - Bryllupsrejse - Hotel - Aktiviteter - Krabi - Phuket - Strand - Long tail boat
Phi Phi-øerne Phi Phi-øerne er et tro­pisk pa­ra­dis med en fan­tas­tisk na­tur i form af im­po­ne­ren­de kalk­stens­bjer­ge, klip­per og hu­ler og ik­ke mindst fan­tas­tis­ke hvi­de sand­stran­de med krys­tal­klart vand. Læs mere om øerne ...
Koh Larn, tæt på Pattaya
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Koh Larn - Strand
Koh Larn Koh Larn byder på en række fine, tropiske strande, der er langt bedre end strandene på fastlandet i Pattayas omegn. Øen er blot en halv times sejllads væk fra Pattaya. Læs mere om øen og strandene.
Phuket
Tags: Phuket - Strand - Aktiviteter - Patong - Kata-Karon - Shopping - Sex - Ladyboys - Klima
Phuket Phuket er danskernes fore­truk­ne fe­rie­mål i Thai­land. Her fin­der du utal­li­ge fan­tas­tis­ke stran­de, og mu­lig­hed for man­ge for­skel­li­ge ak­ti­vi­te­ter, hvis du ik­ke vil bru­ge al fe­ri­en til at lig­ge og da­se på stranden.

Jeg for­tæl­ler lidt om øen, dens by­er, dens stran­de og ud­val­get af aktiviteter.
Bangkok
Tags: Bangkok - Sex - Kultur - Mad - Templer - Shopping - Aktiviteter - Klima
Bangkok De fleste tu­ris­ter nær­mest flyg­ter ud af Bang­kok for at kom­me frem til deres en­de­li­ge fe­rie­mål, men giv by­en en chan­ce. Læs lidt om Bang­kok på godt og ondt.
Transport
Tags: Transport
Transport I Thailand har du selv­føl­ge­lig de sæd­­van­­lige trans­­port­­for­mer, som du også ken­der hjem­me­­­fra, fx bus, tog og fly. Men her har du også man­ge an­dre trans­­port­­for­mer, som fx tuk tuk, mo­tor­­cy­kel­­taxi, ka­nal­båd og rickshaw.
Thailands kultur
Tags: Kultur
Kultur Thailands kul­tur ad­skil­ler sig en del fra den vest­li­ge kul­tur. Bå­de med hen­syn til tra­di­tio­ner, re­li­gi­on og ma­den.

Læs fx, hvor­for det kan være en god ide at fo­re­ta­ge en ku­li­na­risk rej­se i Thai­land, og om det thai­land­ske ny­tår, der kan være en yderst fest­lig og våd affære.

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Tirsdag d. 16. oktober

Læs om veksling til baht.

Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Facebook

Annonce:

Annonce:

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Annonce:

Klima og vejr

Vejrudsigt

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.