Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Smuk sejltur på Mae Kok

Du bør ankomme til Chiang Rai ad vandvejen.

Tags: Chiang Mai - Chiang Rai - Thaton - Mae Kok - Natur - Sejlads - Aktiviteter - Long-tail boat

Hvis du vil besøge Chiang Rai i det nordlige Thailand, bør du ankomme ad floden Mae Kok med en long-tail boat fra byen Thaton (i provinsen Chiang Mai). Det er en smuk sejltur, hvor du kan nyde den fantastiske natur i form af floden, jungle og bjerge.

Hvis du starter i Chiang Mai skal du først til Thaton med bus. Turen tager omkring fire timer. Tager du den almindelige bus, skal du være forberedt på at blive rystet godt og grundigt, så jeg vil anbefale, at du tager en VIP-bus eller en taxi i stedet. Hvis du kun har få penge, så koster rystebussen omkring 100 baht (100 baht) pr. person.

Der er afgang fra Thaton mod Chiang Rai hver dag kl. 12:30, men sørg for at komme en times tid eller mere tidligere, så du kan nå at kigge lidt på Thaton. Her et kig ud over floden fra et tempelkompleks på en bakke tæt ved flodstationen.

Turen fra Thaton til Chiang Rai koster 350 baht (350 baht) pr. person. Båden bruges også som bus/fragtbåd af lokale, der bor ved floden, samt af turister, der skal bo på et af en lille håndfuld feriesteder, der ligger ned til floden. På denne tur havde vi et par med, der var på cykeltur rundt i Thailand, og de skulle af på et af feriestederne for så at fortsætte senere på to hjul.

OBS! Jeg har fået at vide, at der ikke længere er faste daglige ture fra Thaton til Chiang Rai, i stedet skal man selv hyre en long-tail boat, hvilket er noget dyrere, især hvis man ikke er nok til at fylde båden op. Du skal regne med 2.500-3.000 baht for en tur, svarende til mellem 2500 og 3000 baht. Der er typisk plads til seks personer i bådene.

Og så er det ellers bare at læne sig tilbage og nyde den flotte natur undervejs...

Du kan være heldig at se elefanter blive vasket på vejen, men det var desværre ikke badedag, da vi kom forbi. Nogle gange holdes der pause undervejs, hvor man kan købe souvenirs og få en forfriskning, men enten havde vores kaptajn travlt, eller der var lukket den dag.

Bemærk, at når du ankommer til Chiang Rai, så ankommer du et stykke uden for byen. Sædvanligvis holder der songthaews, der kan bringe dig ind til byen, og ellers kan du stoppe en oppe ved vejen.

En VIP-bus fra Chiang Rai og tilbage til Chiang Mai koster cirka 300 baht (300 baht) – den er yderst behagelig at køre i og har tv-skærme ved hvert sæde som i de nyere langdistancefly. Der findes også billigere og mindre behagelige busser på ruten tilbage til Chiang Mai

Tags: Chiang Mai - Chiang Rai - Thaton - Mae Kok - Natur - Sejlads - Aktiviteter - Long-tail boat

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: