Smuk sejltur på Mae Kok

Du bør ankomme til Chiang Rai ad vandvejen.

Tags: Chiang Mai - Chiang Rai - Thaton - Mae Kok - Natur - Sejlads - Aktiviteter - Long-tail boat

Hvis du vil besøge Chiang Rai i det nordlige Thailand, bør du ankomme ad floden Mae Kok med en long-tail boat fra byen Thaton (i provinsen Chiang Mai). Det er en smuk sejltur, hvor du kan nyde den fantastiske natur i form af floden, jungle og bjerge.

Hvis du starter i Chiang Mai skal du først til Thaton med bus. Turen tager omkring fire timer. Tager du den almindelige bus, skal du være forberedt på at blive rystet godt og grundigt, så jeg vil anbefale, at du tager en VIP-bus eller en taxi i stedet. Hvis du kun har få penge, så koster rystebussen under 20 kroner pr. person.

Der er afgang fra Thaton hver dag kl. 12:30, men sørg for at komme en times tid eller mere tidligere, så du kan nå at kigge lidt på Thaton. Her et kig ud over floden fra et tempelkompleks på en bakke tæt ved flodstationen.

Udsigt over Mae Kok fra Thaton

Turen fra Thaton til Chiang Rai koster knap 65 kroner pr. person. Båden bruges også som bus/fragtbåd af lokale, der bor ved floden, samt af turister, der skal bo på et af en lille håndfuld feriesteder, der ligger ned til floden. På denne tur havde vi et par med, der var på cykeltur rundt i Thailand, og de skulle af på et af feriestederne for så at fortsætte senere på to hjul.

OBS! Jeg har fået at vide, at der ikke længere er faste daglige ture fra Thaton til Chiang Rai, i stedet skal man selv hyre en long-tail boat, hvilket er noget dyrere, især hvis man ikke er nok til at fylde båden op. Du skal regne med 2.500-3.000 baht for en tur, svarende til mellem 550 og 650 kroner. Der er typisk plads til seks personer i bådene.

Passagerer, cykler og diverse oppakning

Og så er det ellers bare at læne sig tilbage og nyde den flotte natur undervejs...

Mae Kok Mae Kok Mae Kok Mae Kok Mae Kok

Du kan være heldig at se elefanter blive vasket på vejen, men det var desværre ikke badedag, da vi kom forbi. Nogle gange holdes der pause undervejs, hvor man kan købe souvenirs og få en forfriskning, men enten havde vores kaptajn travlt, eller der var lukket den dag.

Bemærk, at når du ankommer til Chiang Rai, så ankommer du et stykke uden for byen. Sædvanligvis holder der songthaews, der kan bringe dig ind til byen, og ellers kan du stoppe en oppe ved vejen.

En VIP-bus fra Chiang Rai og tilbage til Chiang Mai koster cirka 50 kroner – den var yderst behagelig at køre i og havde tv-skærme ved hvert sæde som i de nyere langdistancefly.

Tags: Chiang Mai - Chiang Rai - Thaton - Mae Kok - Natur - Sejlads - Aktiviteter - Long-tail boat

Andre artikler om aktiviteter i Thailand:

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Torsdag d. 28. maj

Læs om veksling til baht.

Facebook

Facebook

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Klima og vejr

Klima og vejr

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.