Fup og fidus og folkefest

Oplev festlighederne ved Mekong-flodens bred i Nong Khai i forbindelse med Naga Fireballs.

Thaierne elsker af feste. Ud over de nationale festdage har de enkelte områder i landet også deres egne lokale festdage og festivaller, det kan fx være en elefantfestival, som i Surin og flere andre provinser, eller en lysfestival som i Ubon Ratchathani. I provinsen Nong Khai ved Mekong-flodens bred fejrer de nogle mystiske ildkugler, der stiger op fra Mekong-floden den sidste dag i den tre måneder lange buddhistiske renselsesperiode lent, også kendt som vassa. Ildkuglerne kaldes for Naga Fireballs.

Provinshovedstaden hedder også Nong Khai, og her fejres ildkuglerne med en syv dage lang Naga Fireball Festival. Festlighedernes højdepunkt finder dog ikke sted i hovedstaden, for her vil man sjældent opleve ildkuglerne stige op fra floden. I stedet samles man ved Mekong-flodens bred fra byen Phon Phisai og østpå.

Læs mere om byen og provinsen på siden Nong Khai.

Ildkuglespyende søslange

I henhold til mange af de lokale er det Naga - en søslange - der udspyr ildkuglerne fra dens leje på fra flodens bund. Naga er en gennemgående figur i thailandsk mytologi, både som almindelig slange og som søslange. Du kan se den afbilledet på utallige templer, ofte med 7 hoveder som her på vejen op til The Big Buddha i Pattaya.

I Nong Khai og ikke mindst i provinsens hovedstad er søslangen særlig populær, den er simpelthen byens vartegn, som det kan ses på denne byportal:

Ja, selv gadelamperne bærer vidnesbyrd om søslangens betydning.

Søslangen er rent faktisk ikke opdigtet, omend den i virkeligheden kun har ét hovede. Forlægget er en fisk, på dansk kendt som sildekonge. Det er ikke så sært, at sildekongen er indgået i mytologien i Thailand, og den kan også være forlægget for den mytologiske kinesiske drage.

Sildekongen er nemlig ganske imponerende og noget anderledes end de fisk, du finder hos fiskehandleren - længst kendte eksemplar er 11 meter, men man mener, den kan blive op til 17 meter lang.

Søger du på nettet efter oplysninger om Naga Fireballs, vil du sikkert støde på nedenstående billede af en syv meter lang sildekonge, som hævdes fanget af amerikanske marinesoldater i Mekong-floden under Vietnam-krigen. Det er nemt at forstå, at sådan en karl kan give grobund for myter.

Billedet er dog i virkeligheden fra 1996, og det stammer fra Stillehavskysten nær San Diego i Californien. Sildekongen lever på dybt vand, og Mekong-floden er ikke særlig dyb. Men inden jeg punkterer flere myter, så lidt om festlighederne. De er virkelige nok.

Naga Fireball Festival

I Nong Khai by finder du under festivallen en næsten 1 kilometer lang række af boder langs flodbredden. Der er ikke tale om souvenirboder som på de sædvanlige turistrettede markeder i turisttområderne. Langt den overvejende del af boderne byder på færdiglavet mad og diverse delikatesser. På din vej langs boderne vil du finde underholdning i form af skuespil baseret på lokale myter samt musik og skønhedskonkurrencer på et par scener. For børnene er der pariserhjul i ministørrelse, karussel med mere.

Der er også lidt underholdning på vandet. I dagtimerne er der rokonkurrence, inden vandet om aftenen overlades til en meget lysende søslange.

Højdepunktet er selvfølgelig sidste dag i lent. Her samles thaier fra hele provinsen og andre dele af Thailand langs flodens bred for at opleve ildkuglerne stige til vejrs. Det er kun denne ene dag (og måske dagen efter), man kan opleve ildkuglerne. Som nævnt, kan man normalt ikke opleve ildkuglerne i Nong Khai by. I stedet valfarter man til bredden øst for byen, især fra Phon Phisai 45 km øst for Nong Khai by og yderligere østpå.

Undgå landevejen

Og der er virkelig tale om valfart, over 500.000 thaier samles forskellige steder langs flodbredden. Trafikken er massiv, og du skal komme i god tid, hvis du vil være sikker på en plads.

Politiet regulerer trafikken, og når der er fyldt op ét sted, dirigeres du videre østpå. Jeg havnede således i en lille flække med navnet Baan Nam Pe 18 km øst for Phon Phisai og altså 63 km fra Nong Khai. Og jeg var endda forholdsvis tidligt på den. Billedet her er fra sidst på eftermiddagen, hvor der stadig kom flere til, inden politiet også lukkede for adgangen hertil.

På det sidste stykke var den tosporede vej i begge retninger forvandlet til en tresporet vej i én retning. Skulle man den modsatte vej, havde man et problem.

Vil du opleve ildkuglerne og stemningen, så vil jeg fraråde landevejen. Dels fordi du ikke ved, hvor du havner; dels fordi det kan tage sin tid, når trafikken går i stå; og dels for at undgå de lokale, der kører utroligt råddent for at nå frem til et yndet sted på flodbredden - eller deres egen begravelse.

Tag i stedet flodvejen, fx i form af en udflugtstur med Mutmee. Det vil nok være en god ide at bestille plads i god tid. Det samme gælder, når du skal bestille overnatning.

Ildkuglerne kan først ses lidt efter mørket er faldet på, så forbered dig på mindst et par timers ventetid, inden du får øje på den første. Du behøver dog ikke sidde og stirre koncentreret ud over vandet, thaierne skal med højlydte åååh og aaah nok lade dig vide, når der sker noget.

Myter, fup og fidus

Du vil på flere hjemmesider for turister se, at man har et åbent sind omkring fortolkning af fænomenet. Er det mytologiske ildkugler opsendt af Naga fra flodens bund? Er det et naturligt fænomen i form af gas fra flodbunden, der antændes under opstigningen? Eller er det sporlys, som har et ganske menneskeligt ophav, både med hensyn til fremstilling og opsendelse?

Hjemmesidernes åbne sind skyldes nok ikke så meget et åbent sind, men at man ikke vil skræmme turister væk eller gøre de lokale vrede. En vrede som bunder i en tro på myten - eller på de mange penge som de valfartende besøgende bruger.

Et thailandsk tv-program luftede i 2002 teorien om sporlys, hvilket skabte stor vrede blandt lokalbefolkningen. Både på den thailandske side og på Laos-siden af Mekong. Naga Fireballs fejres nemlig også i Laos.

Ophavet, det er du ikke i tvivl om, når du har set ildkuglerne. Det er sporlys afskudt af mennesker! Såvel ildkuglernes udseende som deres bane og fart afslører helt tydeligt, at de er menneskeskabte. Jeg har desværre ingen billeder af dem, da mit kamera ikke egner sig specielt godt til at tage billeder i mørke.

Bemærk, at de lyse prikker på billedet øverst på siden ikke er ildkugler men lyslanterner. Ildkuglerne er røde.

Tjek denne video, hvor du kan se ildkuglerne. Videoen giver dig også en meget fin ide om festlighederne i Phon Phisai, og du kan se lidt fra festivallen i Nong Khai by sidst i videoen.

I videoen fortæller de, at trafikken ikke var helt så slem, som de havde fået at vide. Det er for så vidt rigtigt, hvis du havner i Phon Phisai, og hvis du ikke kommer alt for sent. Det største problem mellen Nong Khai og Phon Phisai er selvmordsbilisterne.

Bliver du viftet videre, så vil du sidde anderledes fast. Og i endnu højere grad på tilbageturen, hvis du kører for tidligt. Jeg kørte tilbage nogenlunde samtidig som de gjorde, og det kunne simpelthen ikke have ladet sig gøre i bil. Der var stadig bilister, som ikke var nået frem til deres plads ved flodbredden, så trafikken gik kun i én retning, og det var den forkerte retning. På scooter kunne jeg heldigvis køre i rabatten det meste af vejen tilbage til Phon Phisai, og herfra og videre til Nong Khai var der ingen problemer.

Men tilbage til ildkuglerne: Selvom de mere eksotiske forklaringer om ildkuglerne ikke holder vand, så er festlighederne som nævnt virkelige nok. Festivallen i Nong Khai by og festlighederne langs Mekong er absolut stadig et besøg værd, selvom ildkuglerne er baseret på fup og fidus. Omend det kan være svært at holde et lille smil tilbage, når der udstødes endnu et dybt aaah ved fremkomst af den næste ildkugle.

Jeg tror egentlig ikke, at thaierne ville føle sig snydt, hvis de erkendte sandheden om ildkuglerne. De har fået lejlighed til at feste, og så kan det jo ikke være meget bedre. Men nogle ovre på Laos-siden af Mekong går nok rundt og griner smørret.

Månekalender

Lent følger en månekalender, hvorfor Naga Fireball Festival ikke falder på samme tid hver år. I 2017 falder den sidste dag i lent d. 5. oktober og i 2018 d. 24. oktober.

Tags: Nong Khai - Fireballs - Fup - Mekong - Søslange - Phon Phisai - Isaan - Festival


Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Tag vandvejen i Bangkok
Tags: Transport - Chao Phraya - San Saeb - Bangkok - Grand Palace - Wat Arun - Long tail boat - Kanaler - Floder - Shopping - Skytrain - Metro
Sightseeing på vandet Bangkok er også kendt som Østens Venedig, fordi byen gen­nem­strøm­mes af en flod og utal­lige kanaler. Vand­vejene kan dels bruges til hur­tig tran­sport uden om de mange trafik­propper på de asfal­terede veje, og dels til sight­seeing. Læs om flod­busser, vand­busser, vand­taxier og sight­seeing­ture og om floden Chao Phraya og kanalerne.
Sukhothai
Tags: Sukhothai - Ruiner - Templer
Sukhothai Før Bangkok var der Ayutthaya. Og før Ayutthaya var der Sukhothai. Læs om Thailands første hovedstad og besøg ruinerne i Sukhothai Historical Park, der ligger ca. 400 km nord for Bangkok.
Mae Hong Son Loop
Tags: Mae Hong Son - Chiang Mai - Pai - Motorcykel - Scooter - Natur - Doi Inthanon - Jungle - Vandfald - Templer - Udsigt
Mae Hong Son Loop Mae Hong Son Loop er en popu­lær rute for især motor­cyk­ler og scoo­tere gennem Nord­thailands bjerg­rige områder, og den byder på mas­ser af se­vær­dig­heder undervejs.
Meget stor Buddha
Tags: Buddha - Templer - Ang Thong - Ayutthaya - Luang Phor Thuad
Meget stor Buddha I provinsen Ang Thong finder du Thailands højeste statue, der måske ikke overraskende forestiller Buddha. Det er samtidig verdens 8. højeste statue.

Templet, der ligger godt 100 km nord for Bangkok, byder også på nogle små velfriserede haver og nogle drabelige scener med statuer i naturlig størrelse.
Til tops i Thailand
Tags: Doi Inthanon - Chiang Mai - Mae Hong Son - Vandfald
Doi Inthanon Hvis du går og tror, at det altid er varmt i Thailand, så kan du godt tro om. Faktisk kan tem­pe­ra­tu­ren falde til under fryse­punk­tet - i hvert fald hvis du be­søger Thailands højeste punkt på Doi Inthanon i pro­vinsen Chiang Mai. Læs mere om Doi Inthanon og de ting, der er at se på vejen mod toppen.
Find Nemo ved Similan-øerne
Tags: Similan Islands - Dykning - Snorkling - Strand - Khao Lak - Phuket - Phang Nga
Similan Islands Similan-øerne i Thai­land byder på et af ver­dens bed­ste dyk­ker­ste­der. Tag på dag­tur fra Khao Lak til øerne, eller over­nat på en af øerne eller på båden. Som bonus kan du slikke sol på nogle af Thai­lands bedste strande.
Klap ikke en tiger
Tags: Tiger - Kanchanaburi - Munke - Dyrevelfærd
Tiger Temple Turister flokkes til Tiger Temple i pro­vin­sen Kan­chana­buri, hvor mun­kene mod be­ta­ling til­by­der dem at fod­re og klap­pe en tiger­unge eller gå en tur med en fuld­vok­sen tiger. Og selv­føl­ge­lig tage bil­le­der af op­le­vel­sen. Læs, hvor­for du bør holde dig væk.
Aktiviteter i Pattaya
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Aktiviteter - Flydende marked - Shopping - Delfiner - Golf - Ladyboys - Udsigt - Templer
Aktiviteter i Pattaya Selvom Pattaya mest er kendt for sine nat­lige akti­vi­teter for voksne, så bydes der også på mange akti­vi­teter for børn og i dag­timerne. Læs mere om fx zoo­lo­giske haver, et inter­aktivt kunst­mu­seum, go-kart-kørsel, de utal­lige golf­baner og en helt vild acceleration.
Thailand på to hjul
Tags: Motorcykel - Scooter - Natur - Transport
Thailand på to hjul Hvorfor nøjes med de sæd­van­lige turist­steder, når Thai­land har så meget mere at byde på. Du op­le­ver og ser meget mere, hvis du rejser rundt i landet, og det be­hø­ver ikke blot at være med tog, bus eller fly. Du kan også selv køre. Læs mere om selv at køre rundt i Thai­land på to eller flere hjul.
Ayutthaya, verdens største by
Tags: Ayutthaya - Ruiner - Templer
Ayutthaya Ayutthaya var hoved­stad i Siam (Thailand) frem til 1767, hvor byen blev ind­ta­get og brændt ned af bur­me­sis­ke styr­ker. I dag fin­der du man­ge im­po­ne­ren­de og spæn­den­de rui­ner i den gam­le ho­ved­stad, der blev op­ta­get på UNESCO's ver­dens­arvs­lis­te i 1991. Ayutthaya lig­ger cir­ka 75 km. nord for Bangkok og egner sig fint til en dag­ud­flugt eller et par dages ophold.
Festival og kvægløb
Tags: Chonburi - Kvæg - Festival
Kvægløb i Chonburi Chonburi lægger jord til et år­­ligt dyr­­skue, men det er ikke helt som et dansk dyr­­skue. Kø­­er­­ne er mere pyn­­te­­de, og de lø­­ber be­­ty­­de­­ligt hur­­ti­­ge­­re! Læs om køer, der er mere far­­ve­­ri­­ge end Cow Pa­ra­de-kø­erne, og om kvæg­­løb, hvor kvæ­­get og dets ryt­­tere skal ud på en 100 meter lang spurt.
Emerald Pool
Tags: Krabi - Emerald Pool - Hot springs
Emerald Pool Bad i en fortryl­lende skov­sø i pro­vin­sen Krabi. Emerald Pool (Sa Moraket) er et yndet mål for såvel tu­ris­ter som loka­le, der vil have en svøm­me­tur i skov­søens meget klare vand, der frem­står med en flot sma­ragd­grøn farve på grund af bun­dens farve. Skov­søen lig­ger ikke langt fra en po­pu­lær varm kilde, så du kan få to dyp på én tur.
Varme kilder i Krabi
Tags: Krabi - Hot springs - Emerald Pool
Varme kilder Hvis bade­van­det i det syd­lige Thai­land med sine knap 30 gra­der er for koldt, kan du tage et bad i en af pro­vin­sen Krabis var­me kil­der. Læs mere om Namtok Rawn, hvor du kan bade i et 40-42 grader varmt vand­fald, og om et par andre varme kilder.
Svøm med delfiner
Tags: Chanthaburi - Delfiner - Dyrevelfærd - Pattaya
Svøm med delfiner I Thailand kan du se del­fin­show og selv få lov at ud­føre tricks med del­fi­nerne, lige­som du kan svøm­me med dem. Læs om del­fin­showet i Oasis Sea World, og læs også, hvor­for ikke alle shows er lige anbefalelses­værdige.
Flagermustemplet Wat Pho Bang Khla
Tags: Chachoengsao - Templer - Flagermus
Flagermustempel Se nogle meget store flagermus i et tempel to timers kørsel fra Bangkok og fra Pattaya. De kan have et vingespænd på over 150 cm, og de bærer det latinske navn Pteropus vampyrus. Når du ser dem flyve tæt forbi dig, vil du uværgerligt tænke på Dracula!
Magisk pavillon i Tham Phraya Nakhon
Tags: Tham Phraya Nakhon - Hule - Prachuap Khiri Khan - Hua Hin
Tham Phraya Nakhon I provinsen Prachuap Khiri Khan, ikke så langt fra turist- og kongebyen Hua Hin, finder du en skjult eventyrverden og en magisk pavillon i hulen Tham Phraya Nakhon. Er du på de kanter, er hulen så rigeligt et besøg værd.
Erawan Cave
Tags: Aktiviteter - Nong Bua Lamphu - Loie - Erawan Cave - Hule
Erawan Cave Erawan Cave lader dig tage et smut gen­nem et bjerg via en ræk­ke na­tur­li­ge hu­ler. Du får rørt ben­musk­ler­ne, og får sam­ti­dig en flot ud­sigt fra hu­lens to ud­gan­ge, der beg­ge lig­ger højt op­pe på et bjerg. Era­wan er det thai­land­ske navn for hin­du­gu­den In­dras hvi­de ele­fant med tre hoveder.
Gammelt Khmer-tempel i Phanom Rung
Tags: Buriram - Phanom Rung - Prasat Muang Tam - Ruiner - Isaan - Aktiviteter
Phanom Rung Før Thailand blev Thailand, var der Khmer-riget. Det om­fat­tede Cam­bod­ja, det syd­lige Viet­nam og store dele af Laos og Thai­land. De bedst kendte res­ter af Khmer-riget er dets gam­le hoved­stad Angkor i Cam­bod­ja, men du kan også finde res­ter i Thai­land, bl.a. i Phanom Rung, der lig­ger i pro­vin­sen Buri­ram i den syd­øst­lige del af Thailand.
Turistvenlig mad i Patong
Tags: Mad - Patong - Udsigt
Number 6 Restauranten Number 6 i Patong byder på god og billig thai­landsk mad til­passet turist­ganer. I den gamle afde­ling må du ofte stå i kø for at få en plads. Den nye afde­ling på en bjerg­side byder på mere plads - og en noget speciel (og gratis) køre­tur op af bjerget.
Naga Fireballs
Tags: Nong Khai - Fireballs - Fup - Mekong - Søslange - Phon Phisai - Isaan - Festival
Naga Fireballs Oplev fest­lig­he­der­ne ved Mekong-flodens bred i Nong Khai i for­bin­del­se med Naga Fire­ball Fes­ti­val. Her kan du op­le­ve sø­slan­gen Naga ud­spyde ild­kugler fra sit leje på Mekong-flodens bund. I hvert fald i hen­hold til folk­loren. Ild­kug­ler­ne er vir­ke­lige nok, men måske for­kla­rin­gen er lidt mere jordnær.
Miniørken i Thailand
Tags: Jordskulpturer - Lalu - Sa Kaeo - Sao Din - Nan - Phae Mueang Phi - Phrae - Natur
Miniørken i Thailand I Thailand kan du finde mini­udgaver af det ørken­land­skab med enkelt­stående kæmpe­klipper, som du kender så godt fra ameri­kanske westerns. Her er det blot jord, der er eroderet og skulp­tureret af naturens hånd ved hjælp af vind og vejr. Du finder jord­skulp­turerne tre for­skel­lige steder i Thailand. Læs mere ...
Flydende marked
Tags: Shopping - Flydende marked - Ratchaburi - Samut Songkhram - Aktiviteter - Chachoengsao
Flydende marked Thailand lægger vand til mange flydende markeder. Bliv padlet rundt mellem både, der tilbyder frisk frugt, mad og souvenirs. Læs især om det mest populære af de flydende markeder, Damnoen Saduak Floating Market.
Tempel i et træ
Tags: Templer - Samut Songkhram - Aktiviteter
Tempel i et træ Wat Bang Kung i provinsen Sa­mut Song­khran er et gam­melt tempel, der i dag er vokset ind i et træ som et andet Tor­ne­ro­se-slot. Læs mere om tem­plet og andre se­vær­dig­he­der i nærheden.
Marked på skinner
Tags: Maeklong - Shopping - Tog - Samut Songkhram - Aktiviteter
Maeklong Marked Markedet i Maeklong er ikke som andre mar­ke­der i Thai­land - el­ler i res­ten af ver­den. Det er pla­ce­ret på og langs tog­skin­ner­ne, li­ge før Mae­klong Sta­tion. Når to­get kom­mer, ryk­kes va­rer­ne til si­de. Læs me­re om det yderst spe­ci­el­le marked.
Tempel af flasker
Tags: Templer - Flasker - Sisaket - Isaan
Tempel af flasker Hvad sker der, når de ellers mådeholdne buddhistiske munke slår sig på flasken? Det kan du opleve i templet Wat Pa Maha Chedi Kaeo, også kendt som Wat Lan Kuad, der betyder Tempel af en million flasker.
Behandling i Thailand
Tags: Tandlæge - Operation - Briller
Behandling i Thailand Du kan ofte spare mange penge ved at få foretaget kosmetiske operationer og andre medicinske behand­linger i Thailand. Det være sig en hår­trans­plan­ta­tion, en fedt­sugning, en bryst­ope­ration til større eller mindre bryster eller en ny krone på tæn­der­ne. Du kan også spare penge ved at købe briller i Thailand.
Phuket Town weekend-marked
Tags: Phuket - Shopping - Mad - Patong - Kata-Karon - Kamala - Phuket Town
Phuket Town weekend-marked Weekend-markedet i Phuket Town byder både på shop­ping med bil­ligt tøj og sou­ve­nirs og spæn­den­de mad­op­le­vel­ser i såvel den søde som den stærke af­de­ling. Se også, hvor­dan man laver hjem­me­la­vet is på to minutter.
Parasailing i Thailand
Tags: Aktiviteter - Parasailing - Patong - Pattaya - Fup
Parasailing Flyv fugl, flyv. Hvis du ikke er bange for højder, kan det være lidt af en oplevelse at prøve parasailing på din ferie i Thailand.
Utrolig udsigt over Krabi
Tags: Aktiviteter - Krabi - Ao Nang - Templer - Udsigt
Tiger Cave Temple Tiger Cave Temple byder på en helt fantastisk udsigt over Krabi. Men der er ingen genvej til den fantastiske udsigt, du skal op ad 1.237 trappetrin. Udsigten er dog så rigeligt besværet værd.
Smuk sejltur på Mae Kok
Tags: Chiang Mai - Chiang Rai - Thaton - Aktiviteter - Mae Kok - Natur
Smuk sejltur på Mae Kok Hvis du besøger Chiang Rai, bør du ankomme med langbåd ad floden Mae Kok. Det er en smuk sejltur, hvor du kan nyde den fantastiske natur i form af floden, jungle og bjerge.
Flyvetur i junglen
Tags: Jungle - Chiang Mai - Bangkok - Phuket - Krabi - Samui - Koh Chang - Pattaya - Kanchanaburi
Zip-line Få en op­le­vel­se ud over det sæd­van­li­ge med en fly­ve­tur mel­lem jung­lens træ­top­pe. Ud­over fly­ve­tu­re­ne skal du over smal­le hæn­ge­bro­er, op ad spink­le vin­del­trap­per og an­det, der kan gi­ve dig et lil­le gys i maven.
Imponerende træhytte
Tags: Aktiviteter - Pattaya - Sanctuary of Truth - Elefantridning
Sanctuary of Truth Sanctuary of Truth er et enormt hus byg­get i træ og rigt de­ko­re­ret med træ­re­li­ef­fer og -fi­gu­rer, der er in­spi­re­ret af øst­lig fi­lo­so­fi og re­li­gi­on. Sanc­tu­ary of Truth er tre gan­ge så højt som Run­de­tårn og er byg­get uden brug af mo­der­ne til­tag som søm og skruer.
Shopping i Bangkok
Tags: Aktiviteter - Bangkok - Shopping
Shopping i Bangkok I Bangkok ligger stor­cen­tre­ne som per­ler på en snor, og det stør­ste er mere end 7 gan­ge stør­re end Dan­marks stør­ste cen­ter, Field's. Og så er der al­le mar­ke­der­ne, hvor du kan kø­be alt mel­lem him­mel og jord til næs­ten in­gen pen­ge. Læs om de for­skel­li­ge ind­købs­mu­lig­he­der i shopping-paradiset.
Oplev den fantastiske natur i Phang Nga Bugt
Tags: Aktiviteter - Phuket - Krabi - Phang Nga - Natur
Phang Nga Bugt Hvis du kun tager på én ud­flugt i Thai­land, så sørg for, at det bli­ver en tur rundt i Phang Nga Bugt. Du vil op­­le­­ve fan­­tas­­tisk flot­te klip­pe­øer rej­se sig lod­ret op fra van­det, og du kan be­sø­ge skjul­te ver­de­ner i hu­le øer. Og så er det end­da næs­ten gra­tis. Læs om tu­ren og se bil­le­der af den fan­tas­tiske natur.

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Fredag d. 18. maj

Læs om veksling til baht.

Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Annonce:

Facebook

Annonce:

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Klima og vejr

Vejrudsigt

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.

Annonce: