Rundetårn i Thailand

Wat Samphran byder på et lyserødt rundetårn med en stor drage, der snor sig om tårnet.

Tags: Wat Samphran - Nakhon Pathom - Templer - Buddha

Mange templer i Thailand prøver at skille sig ud fra mængden for at tiltrække besøgende og donationer. Eller bare for at være anderledes end alle de andre. Og det gælder også for Wat Samphran, der især er kendt for et stort, lyserødt tårn med en drage. For en dansker falder tanken uvilkårligt på Rundetårn i København, selvom det ikke har en drage, og selvom vores rundtårn ikke er farvelagt af en lille pige.

Du kan læse om andre specielle templer i artiklen Thailand er templernes land.

Højdemæssigt overgår tårnet med sine 80 meter pænt vores hjemlige Rundetårn, der blot er 41,55 meter højt. Og mens du bestiger Rundetårn via en indvendig spiralgang, kan du komme op til toppen af dragetårnet gennem dragen, der skjuler en udvendig spiralgang. Det er ikke tilfældigt, at tårnet er 80 meter højt, det er til ære for Buddha, der blev 80 år gammel.

Indgangen til dragens indre spiralgang er inde i tårnet, og du skal tage skoene af uden for bygningen, så turen op foregår på bare fødder. Det tager cirka ti minutter at nå op til toppen.

Der er rent faktisk en elevator i bygningen, men den er ikke beregnet til besøgende.

Der er overraskende højt til loftet inde i dragen. Medmindre du hører til i den høje ende af et professionel basketball-hold, så kan du sagtens gå oprejst uden at støde hovedet mod loftet.

Ligesom vi kender det fra Rundetårn, så foregår det sidste stykke til toppen via en trappe. På den øverste etage inden toppen finder du flere statuer og et bodhitræ. Hvis du er buddhist, kan du optjene merit ved at købe bladguld og sætte det på statuerne eller træet.

Fra toppen af tårnet har du en fin udsigt over tempelgrunden, og du kan se nogle af de andre seværdigheder i templet herfra, ikke mindst nogle store statuer. Selv templets pænt store Buddha-statue virker lille heroppefra.

Buddha-statuen er for øvrigt ikke den eneste store statue på templets grund, der findes mange statuer, nogle er lettere skjulte. Nogle af dem finder du via en snoet sti gennem templets have.

Indgangen til tempelgrunden er for øvrigt lidt speciel, du skal over en lille bro flankeret af to meget store træstammer.

Sådan kommer du til Wat Samphran

Der arrangeres ikke ture til det lyserøde rundetårn, så du skal selv arrangere kørsel. Templet ligger godt en times kørsel fra Bangkoks bymidte. Du kan evt. hyre en taxi for hele dagen til en fast pris, og så besøge nogle andre seværdigheder, der ligger lidt længere væk fra Bangkok, men som absolut også er et besøg værd. Tjek gerne disse tre artikler:

Damnoen Saduak Floating Market, hvor du kan opleve gamle dages handel på vandet.

Maeklong Market, også kendt som Rom Hup Market. Markedet ligger på skinnerne lige uden for Maeklong Station, og varerne rulles så ud til siden, når toget skal forbi.

Wat Bang Kung, der er et gammelt tempel, der især er kendt for sin Tornerose-agtige indpakning i træer.

Det er gratis at besøge templet, men som ved så mange andre templer og hellige steder, tager man gerne mod donationer. I de fleste templer er der intet pres for at få donationer, men her vil du flere gange blive opfordret til at donere, og selvom opfordringen efterfølges af et "det er frivilligt, om du vil donere", er de hermed noget mere pågående end de fleste andre steder.

Der er åbent for adgang til templet hver dag fra 9 til 17. GPS til Wat Samphran på Google Maps.

Tags: Wat Samphran - Nakhon Pathom - Templer - Buddha

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: