Number 6

God og billig thailandsk mad til turister.

Tags: Mad - Patong - Udsigt - Aktiviteter

Det er med blandede følelser, jeg skriver denne anbefaling. Det er allerede svært nok at finde en ledig plads i restauranten Number 6 i Patong, og jeg vil jo helst ikke gøre det endnu sværere for mig selv, når jeg er på de kanter.

Men restauranten er en lille perle. Med tryk på lille. Her er ikke meget plads, og her er ofte fyldt godt op, for maden er god, og priserne er yderst rimelige. Og så har restauranten en ny afdeling, som absolut også er et besøg værd - alene køreturen dertil er en oplevelse. Men mere om den senere.

Number 6 ligger på hovedgaden Rat-U-Thit i Patong, cirka 100 meter fra storcentret JungCeylon og godt 50 meter fra Bangla Road (placering på Google Maps).

Restauranten byder dels på almindelige borde med stole og dels på borde med bænke. Kan du og dine med­rej­sende ikke selv fylde et bord op, så forvent at dele bordet med andre gæster. Det er en del af oplevelsen.

Maden er som sagt god, og priserne er yderst rimelige, især når man tænker på restaurantens centrale placering. Du skal ikke gå mange meter for at finde spise­steder, hvor priserne er det dobbelte, uden at maden er bedre.

Maden er tilpasset turister, så du behøver ikke at frygte alt for stærk mad. Det er faktisk min største anke mod stedet, men hvis du vil have stærk mad, kan du heldigvis selv spæde den op med chili eller andre krydderier efter behov.

Number 6 har mange år på bagen, og er godt kendt af de fast­boende udlændinge og tilbage­vendede turister, men anbe­fa­lin­ger på internettet har (desværre!) også gjort restauranten kendt blandt mange første­gangs­besø­gende. Der må især have været nogle frem­ragende anmeldelser i turist­infor­ma­tioner for asiater, for det vrimler med asiatiske turister. Rammer du de populære spisetider, skal du sandsynligvis stå i kø for at få en ledig plads.

Bliver du træt af at vente, er der som regel rigelig plads i Dang Restaurant, som ligger lige ved siden af. Det må være lidt enerverende at arbejde der med udsigt til de mange kunder i Number 6.

Ny Number 6 med udsigt

For nogle år siden åbnede en ny, stor, hyggelig og topmoderne Number 6 i bjergene nord for Patong. Med en fin udsigt over det meste af byen. Restauranten er bygget af træ, og den er bygget ind i bjerg­skrå­ningen med et par overdækkede etager og en stor udendørs platform. Her oser af tropisk hygge, og ud over udsigten kan du nyde en række forskellige tropiske planter foran restauranten.

Bag hyggen ligger et topmoderne køkken, og tjenerne indtaster bestillingen direkte på hånd­bårne terminaler; den slags er ellers et sjældent syn i Thailand.

Maden og priserne svarer i store træk til dem i den gamle restaurant.

Du vil ikke selv falde over den nye Number 6, da den ligger langt fra alfarvej, og det er også for langt at gå ud og ikke mindst op til den. Heldigvis behøver du ikke selv lægge køretøj til eller betale en dyr tuk tuk for at komme derop. Fra omkring 12-tiden kører et par af restau­rantens egne songthaews i fast rutefart mellem den gamle restaurant og den nye.

En songthaew er en pickup, med to bænke på bagsmækken, hvor du sidder sidelæns i køre­ret­ningen.

Køreturen op til den nye restaurant er en oplevelse i sig selv. Du bliver rystet godt og grundigt rundt i hår­nåle­svin­gene på vejen op ad bjerget.

Skulle du selv have køretøj til rådighed, så får du her den nye restaurants placering på Google Maps. Ankommer du, før song­thaew­erne begynder at køre, kan du normalt have restau­ranten helt for dig selv.

Den gamle restaurant åbner kl. 8:30 og lukker ved midnat. Den nye restaurant åbner kl. 10 og lukker kl. 22:30. Songthaewerne begynder som nævnt at køre ved 12-tiden.

Tags: Mad - Patong - Udsigt - Aktiviteter

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: