Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Parasailing i Thailand

Hvis du ikke er bange for højder, kan det være lidt af en oplevelse at prøve parasailing.

Tags: Parasailing - Patong - Pattaya - Fup - Aktiviteter

I Thailand kan du prøve para­sai­ling, hvor du hængende under en form for faldskærm trækkes af sted af en speed­båd. Det kan være ganske sjovt og lidt af en oplevelse, men det kan også være dyrt. Især når man sammen­lig­ner med det generelle pris­niveau i Thailand. På Patong Beach koster det således 1.000-1.500 baht (1000-1500 baht) for mindre end fem minutters luft­tur. Du kan dog prøve para­sai­ling i længere tid og/eller bil­li­ge­re andre steder, fx i Pattaya, hvor det skulle kunne gøres for 500 baht (500 baht) for en kort tur.

Du kan finde også parasailing som en del af en pakke­tur, og så kan det være endnu bil­li­ge­re, tjek til­bu­de­ne i de for­skel­lige turboder.

Det er lidt forskelligt, hvordan para­sai­ling foregår. I Patong fx, starter og lander du på stranden eller i vand­kanten.

I Pattaya starter du på en plat­form ude på vandet.

Nogle steder er du alene under fald­skær­men, andre steder har du en "monkeyboy" med, som styrer skærmen. Jeg havde sådan en på min første tur på Patong Beach, men jeg opda­ge­de det faktisk slet ikke, før jeg skulle lande, hvor han kom ned fra sin plads på linerne og snoede benene omkring livet på mig, mens han styrede skærmen til en sikker landing.

Du får et stramt seletøj på, der spændes fast på kroppen omkring arme og ben og om livet, og du får en hjelm på. Mens du således er sikret i hoved og numse, gælder der helt andre sikker­heds­til­tag for monkey­boy'en. Han sidder blot på linerne uden nogen form for sikkerhed ud over hans egen adræthed. Se også siden Sikkerhed i Thailand.

Når det er din tur til at komme op i luften, hæftes sele­tøjet på skær­men med kara­bi­ner, og du skal så løbe et par skridt, indtil der kommer luft under skær­men, og du stiger til vejrs. Det er en fed for­nem­mel­se at blive hevet op af skær­men, og du får en meget fin udsigt over området.

Denne tur på Patong Beach havde jeg med vilje henlagt til kort før operatørerne pakkede sammen, så jeg kunne opleve sol­ned­gan­gen oppe fra luften:

Du kan desværre risikere et forsøg på snyd, når du køber en tur ved en ope­ra­tør på stranden. Ikke så slemt som ved leje af jetski, men alligevel. Du kan risikere at blive spurgt, om du vil have en kort line eller betale mere for en lang line. Jeg har endnu ikke set dem skifte line - det har de slet ikke tid til, for der er nær­mest fly­ven­de ud­skift­ning af turister - så du kan roligt bare tage den billige, du vil sikkert få den samme line, uanset hvad du vælger.

Du vil efter turen blive opfordret til at give monkey­boy'en en ekstra skilling, men det er blot endnu et forsøg på at lokke flere penge ud af dig. Du er ikke for­plig­tet til at give ham noget, han får betaling af operatøren.

Vær opmærksom på, at parasailing er en af de akti­vi­te­ter, som dit for­sik­rings­sel­skab sand­syn­lig­vis ikke dækker, hvis du skulle komme til skade. Den største risiko for en skade er, hvis du snubler under lan­din­gen på en strand, hvor du skal løbe nogle meter, for at tage farten af. Faren for skader er mindre de steder, hvor du lander i vandet.

Tags: Parasailing - Patong - Pattaya - Fup - Aktiviteter

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: