Klap ikke en tiger

Tiger Temple i Kanchanaburi tilbyder dig at klappe en tiger, men hold dig væk.

Tags: Tiger - Kanchanaburi - Munke - Dyrevelfærd - Aktiviteter

 

OBS! Efter mange års anklager om dyremishandling og ulovlig handel med en truet dyreart, har myndighederne slået ned på templet. Tigrene er fjernet, og i den forbindelse fandt man 70 lig af tigerunger. En tigerunge kan være op mod 100.000 baht (100000 baht) værd på det sorte marked, hvor dele af dyret bruges til "medicin" og amuletter.

Turister flokkes til Tiger Temple i provinsen Kanchanaburi, hvor munkene mod betaling tilbyder dem at fodre og klappe en tigerunge eller gå en tur med en fuldvoksen tiger. Og selvfølgelig tage billeder af oplevelsen.

Men tigeren er en truet dyreart, og selvom historien om tigertemplet går på, at man startede med at ville redde tigre, så er det i dag en millionforretning, hvor hensynet til tigrene kommer meget langt nede på listen.

Nonprofit-organisationen Cee4life har i 2016 fremlagt en rapport (PDF-format), som er resultatet af ni års undersøgelse af templets håndtering af tigre, og rapporten fastslår entydigt, at templet ikke kun opdrætter tigre ulovligt, men også deltager i den ulovlige internationale handel med en truet dyreart.

Udover de direkte ulovligheder fortæller rapporten også, hvordan tigrene behandles, og det er ikke rar læsning. I henhold til National Geographic anslås det, at Tiger Temple omsætter for 100 millioner baht om året, cirka 100 millioner baht, og det er rigtigt mange penge i Thailand.

Ulovlig avl

Tigeren er truet af udryddelse, og der foregår et verdens­om­spæn­dende avls­program i et forsøg på at sikre de tilbage­værende seks tiger­arters overlevelse.

I henhold til rapporten foregår der avl af tigre i templet, selvom man tidligere har fået forbud fra de Thailandske myndigheder mod avl. Avlen har intet med det verdens­om­spæn­dende avls­program at gøre, og det strider for øvrigt også mod retnings­linjerne i det officielle avlsprogram. Fx avles der i templet på tværs af racer, og der er også tale om indavl, hvor forældre og børn samt søstre og brødre parres. Hovedformålet med avlen er at skaffe tigerunger, der kan fodres og blive nusset af turister med penge på lommen.

Rapporten er selvfølgelig ikke et endegyldigt bevis i en retssag, og det kommer nok ikke så langt som til en retssag. I Thailand tæller penge ofte mere end retfærdighed, og munke er normalt højt hævet over loven. Det er ikke første gang, at der fremlægges beviser mod templet, og man skal nok ikke blive overrasket, hvis der sker præcis lige så meget denne gang som ved de tidligere tilfælde. Intet.

Den bedste måde at stoppe templet på er derfor nok, at man holder sig væk.

Bemærk! Dette tempel har intet at gøre med Tiger Cave Temple. Tiger Cave Temple ligger i provinsen Krabi, og det har ikke levende tigre. Til gengæld har det en forfærdelig masse trapper.

Tags: Tiger - Kanchanaburi - Munke - Dyrevelfærd - Aktiviteter

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: