Erawan Cave

Nyd udsigten fra Erawan Cave sammen med Buddha.

Tags: Erawan Cave - Nong Bua Lamphu - Loie - Hule - Aktiviteter

Hvis du besøger provinsen Loie eller provinsen Nong Bua Lamphu i den nordøstlige del af Thailand, så tag et smut forbi Tham Erawan, eller som skiltene på engelsk siger: Erawan Cave. Det er en hule, der strækker sig hele vejen gennem et bjerg.

Et besøg i hulen kræver dog, at du har kondien i orden. Der er nemlig 612 trappetrin op til indgangen, og selvom det ikke er så slemt som de 1.237 trin op til Tiger Cave Temple i Krabi, så kræver det dog lidt af bentøj og lunger. Hertil kommer det løse i form af trapper inde i hulen.

Erawan er det thailandske navn på Indras hvide elefant med tre hoveder, som den kendes fra hinduistisk mytologi. Og ved foden af trappen op til hulen finder du da også en statue af Erawan.

Elefanten se jo meget fredelig ud trods de tre hoveder, og den dækker for det lidt mere skræmmende syn bag den, trappen op til hulen.

Sørg for at have noget drikkeligt med op. Der er mulighed for at sidde ned og slappe af et par steder på vejen op, og også når du er kommet helt op til toppen. Det vil forøvrigt være en god idé med ordentligt fodtøj i stedet for klip-klapper. Ikke så meget på grund af trappen op, men fordi du vil få bedre fodfæste på turen gennem bjerget.

Når først du har kæmpet dig op ad trappen, kan du nyde udsigten sammen med Buddha, inden du begiver dig ind i bjerget.

Når du har nydt udsigten og sundet dig lidt efter turen op, går det atter nedad, ind i hulen. Pas meget på her, for selvom der er opsat lys ved stierne rundt i hulerne, så er det den slags, som lyser mere op end ned. I stedet for at oplyse bunden, så bliver du blændet af lyset.

Der er ikke så meget at se inde i hulen. Der er ganske vist et par hellige steder med religiøse relikvier, men ikke i samme omfang som fx i Khao Luang i Phetchaburi og heller ikke så imponerende som kongehytten i Tham Phraya Nakhon i provinsen Prachuap Khiri Khan. Fortsætter du gennem hulegangene, ender du i en stor hule med en trappe op til det fri.

Efter at have bekæmpet trappen, vil du se, at du nu er på den anden side af bjerget. Udsigten her er lige så storslået som ved indgangen, og den kan du så sidde og nyde på en lille afsats, mens du samler kræfter til tilbageturen.

Erawan Cave lå tidligere i provinsen Loie, men efter en ændring af provinsgrænsen, ligger den nu i provinsen Nong Bua Lamphu. Hulen er måske ikke værd at køre en stor omvej for at besøge, medmindre du er meget huleglad, men er du alligevel på de kanter, så afsæt to-tre timer til et besøg.

GPS til Erawan Cave: 17.345, 102.018888889.

Tags: Erawan Cave - Nong Bua Lamphu - Loie - Hule - Aktiviteter

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: