Topløs i Thailand

Husk bikini-toppen og tag en t-shirt eller bluse på, når I skal til og fra stranden.

Tags: Nøgenhed - Kultur - Strand

Det er måske svært at tro, når nu du har set utallige billeder eller filmklip med letpåklædte thaipiger foran barer eller som go go-dansere, men thaierne er et meget blufærdigt folkefærd. Pas derfor på med at bade topløs i Thailand, hvis du hører til det kvindelige køn. Og glem alt om nøgenbadning, det er forbudt ved lov.

Mænd kan godt bade topløse, men sørg for at tage en t-shirt på, når du skal til og fra stranden. Lad være med at rende rundt med bar overkrop andre steder end på stranden, uanset hvor imponerende et vaskebræt, du ellers render rundt med. Thaierne bliver ikke imponerede. Kvinder bør tage en bluse og et skørt eller lignende på, når de skal til og fra stranden.

Mænd bør for øvrigt benytte badeshorts og ikke badebukser.

Det er ik­ke er en jo­ke, når jeg næv­ner, at mænd godt kan ba­de top­lø­se. Det er nem­lig in­gen selv­føl­ge. Tjek bil­le­det nedenfor, der vi­ser, hvor­dan thai­er ba­der. De er normalt fuldt påklædte, og både mænd og børn har således tøj på over­kroppen.

Du kan måske se andre turister bade topløse ved de populære strande, især på Samui og Phuket, men det betyder ikke, at det er acceptabelt blandt thaier. Det er sandsynligvis turister, der ikke ved bedre, eller som er ligeglade med, om de støder thaierne.

Du vil ganske givet også se andre turister, som render rundt på gaderne i de popu­lære strand­byer uden ret meget tøj på. Mænd med bar overkrop, og kvinder med udækket biki­ni­top. Men selvom en del af thai­erne måske har vænnet sig til synet i de på­gæl­den­de byer, så vil de fleste ikke bryde sig om det.

Tænk på, hvordan du ville have det, hvis en flok turister fra en naturistkoloni gik nøgne på strøgtur i København, mens du var på indkøb med dine børn.

Nogle thaier er dog hurtige til at tage vestlige skikke til sig. Du vil sikkert se, at nogle af stranddrengene, der sælger drik­ke­varer, udlejer vandski og lignende, render rundt med bar overkrop på stranden. De ved, at det er populært blandt kvindelige turister.

Tags: Nøgenhed - Kultur - Strand

Andre artikler om Thailands kultur: