Thailandske helligdage og mærkedage

Vær opmærksom på helligdage og mærkedage, hvis du skal have forlænget visa eller lignende.

Tags: Helligdage - Visa - Kultur - På rejsen - Songkran

Lukket

Som almindelig turist på en 14-dages ferie vil du nok ikke mærke så meget til de thailandske helligdage og mærkedage. Storcentre, butikker og de fleste almindelige forlystelser holder åbent alle dage, hele året rundt.

Nattelivet kan dog være påvirket af helligdage og mærkedage, fordi det på nogle af dagene er forbudt at sælge alkohol, hvorfor barer og lignende typisk er lukket de dage. Læs mere om de alkoholfri dage i artiklen Salg af alkohol i Thailand.

Men hvis du skal have forlænget visa eller af andre grunde skal bruge offentlige myndigheder i Thailand, så skal du være opmærksom på, at de holder lukket på en lang række helligdage og mærkedage. Og i modsætning til i Danmark, så risikerer de ansatte ikke at gå glip af en fridag, hvis helligdagen eller mærkedagen falder i en weekend. I så fald holder man i stedet fri den/de efterfølgende dage.

Du skal især være opmærksom på lukkedage i forbindelse med det thailandske nytår, songkran, hvor kontorerne kan være lukket i en lille uges tid i træk.

Jeg har lavet årlige oversigter over de helligdage og mærkedage, hvor de offentlige kontorer holder lukket:

Helligdage og mærkedage i Thailand i 2020

Helligdage og mærkedage i Thailand i 2021

Tags: Helligdage - Visa - Kultur - På rejsen - Songkran

Andre artikler om Thailands kultur:

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Torsdag d. 28. maj

Læs om veksling til baht.

Facebook

Facebook

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Klima og vejr

Klima og vejr

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.