Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Massage i Thailand

Få afslappende og billig massage i Thailand.

Tags: Aktiviteter - Velvære og beauty - Massage - Behandling - Kulturarv

En massage er et populært tidsfordriv for turister i Thailand. Udbuddet er stort, det er billigt (som regel), og du kan vælge mellem mange forskellige former for massage, fx fodmassage, oliemassage, muskelmassage og thai massage. Og så er der selvfølgelig også den frække massage, som jeg ikke vil komme nærmere ind på her.

Thai massage (nuad thai)

Når nu du er i Thailand, tænker du måske, at det vil være indlysende at vælge en thai massage, men du skal vide, at den ikke er for uøvede eller svagelige. Det er ikke en afslappende massage, og du kan være helt sikker på, at du ikke falder i søvn undervejs. Nogle vil hævde, at det bedste ved thai massage er, når den er slut.

Ved thai massage er du påklædt (sørg for at have løst­siddende tøj på). Massøren bruger ikke olie, creme eller lotion, og i stedet for massering af hud og muskler benyttes dybe tryk, strækninger og pres på kroppen. Nogle massører vil trække i fingre og tæer og gå på ryggen af kunden – eller offeret, fristes jeg til at sige.

Der kræves licens for massørerne, og de skal gennemgå mindst 800 timers træning, før de kan få en licens. Du kan dog sagtens få tilbudt thai massage af massører, der ikke har en licens, læs mere herom i afsnittet Priser for massage.

Thai massage (nuad thai) er optaget som kulturarv på UNESCO's liste på lige fod med den klassiske thailandske maskedans, khon.

Andre former for massage

Oliemassage er nok det mest populære valg for de fleste. Olien bruges for at mindske friktionen mellem kroppen og massørens hænder, så du får en nænsom, blød og afslappende massage. Du er afklædt eller delvist afklædt under massagen.

Du kan typisk vælge mellem forskellige olier, fx olie med aloe vera, vitaminer, urter eller med forskellige aromaer. En gang oliemassage kan være forfriskende og øge dit velvære. Du kan også få løst lidt op på musklerne, selvom massagen ikke er så dybtgående som en thai massage.

En almindelig oliemassage omfatter hele kroppen, men du kan også få massage rettet mod bestemte kropsdele, fx ansigtsmassage, ryg- og nakkemassage og fodmassage, hvor sidstnævnte kan nærme sig en fodbehandling med negleklip og fjernelse af død hud.

Massage og helbred

Nogle hævder, at massage er sundt for helbredet. Der er dog aldrig blevet påvist en helbredsmæssig effekt ved videnskabelige forsøg. Når du vælger at få en massage, skal det altså ikke være for helbredets skyld, men fordi massagen giver dig velvære.

Faktisk kan massage være farlig. En thai massage udført af en ukyndig kan give skader, hvilket er grunden til, at myndighederne kræver licens og grundig træning. Vælger du thai massage på en af de billige massage­klinikker, er det måske ikke helt så farligt, selvom de nok ikke har en licens, da det typisk er en mild form for thai massage, de tilbyder.

I Februar 2019 advarede en talsmand for det thailandske ministerium for traditionel og alternativ medicin mod, at gravide får massage. Advarslen bygger dog kun på et enkelt tilfælde, hvor en gravid kvinde fik et hjerteanfald og gik i koma under en fodmassage. Det vides ikke, om ministeriet har påvist en sammenhæng mellem selve massagen og hjerteanfaldet, eller om der kan have været en anden årsag til hjerteanfaldet.

Priser for massage

De fleste massage­klinikker og -hytter på de forskellige turiststeder tilbyder nogle yderst rimelige priser på mellem 200 og 500 baht (mellem 200 og 500 baht) for en time, alt efter hvilken massage du vælger. Thai massage ligger typisk i den billige ende af prisskalaen, hvilket giver en kraftig indikation af, at massøren ikke har en licens.

Du kan dog også møde nogle helt andre priser, typisk i form af massagetilbud på hoteller i den dyre ende og på diverse spa- og beauty-centre. Her kan priserne sagtens komme op på 5-10 gange så meget. Du kan så til gengæld være rimelig sikker på, at massøren har en uddannelse som massør.

Jeg skrev længere oppe, at jeg ikke ville komme nærmere ind på den frække massage, men det gør jeg så alligevel lidt: Nogle massage­klinikker tilbyder både almindelig massage og fræk massage. Hvis du vil undgå sidstnævnte slags, så prøv at vurdere klinikken udefra. Jo mere ren og klinisk klinikken fremstår, jo større chance er der for, at du undgår at høre stønnen fra bag et forhæng.

Tags: Aktiviteter - Velvære og beauty - Massage - Behandling - Kulturarv

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: