Benjakitti Park

Besøg et nyt, spændende parkområde midt i Bangkok.

Tags: Benjakitti Park - Bangkok - Aktiviteter - Park

Benjakitti Park, også stavet Benchakitti Park, i Bangkok er blevet udvidet med en ny, stor afdeling i form af Benjakitti Forest Park, der blandt andet indeholder et vådområde med vandglade planter.


Benjakitti Park åbnede officielt i 2004 og har indtil for nylig været en lidt kedelig park, ikke så forfærdelig langt fra Lumpini Park. Den oprindelige park består hovedsageligt af en stor kunstig sø, der er 750 meter lang og så med lidt ekstra grønt på den ene side.

Der er bygget en scene i den sydlige ende af søen, og der er et lille imtimt amfiteater i det grønne område i den nordlige ende af parken. Hovedattraktionen i den gamle del af parken er et cirka to kilometer langt løbe-, cykel- og gåspor rundt om søen.

Men så besluttede man sig for at udvide parken og ikke bare med ekstra grøn plæne og træer som i almindelige parker. I stedet er der tilføjet et vådområde med små øer, en gangbro i jordhøjde og en næsten to kilometer lang skywalk, der giver dig et bedre overblik over området. Og så selvfølgelig en masse vandglade planter.

Gangbroen i jordhøjde har indlagte trapper med en lille udsigtsplatform, så du får et bedre overblik uden at skulle op på skywalken. Under trapper og platform er der bænke i skyggen, hvor du kan slappe af og nyde dine medbragte drikkevarer.

Overblikket fra platformene kan være kærkomment, for planterne er nogle steder så høje, at det kan være svært at se "skoven for bare træer". Du kan måske bedre vurdere højden på nedenstående "Find Holger"-billede, han har lyseblå bluse på.

Man kan begræde, at der er brugt beton til gangstierne i stedet for at lave dem af træ, men det har sikkert noget at gøre med nemmere vedligeholdelse, og at det tropiske klima er hårdt for træ, der hurtigt går i forrådnelse, når det er udsat for varme, fugt og regn.

Ved siden af vådområdet er der anlagt et stort amfiteater med plads til mange flere tilskuere end det lille amfiteater i den gamle del af Benjakitti Park.

Der mangler endnu en fase af fornyelseprojektet af området, når den sidste del er færdig, vil parken være cirka 35 procent større end Lumpini Park. Der er forøvrigt en godt 1,2 km lang sti/gangbro, der forbinder de to parker, den skal også renoveres, så Bangkok får endnu en skypark ud over Chao Phraya Skypark, der åbnede i 2020. I øjeblikket er stien/gangbroen ikke særlig interessant:

Renoveringen af stien forventes at være færdig i løbet af 2023.

Sådan kommer du til Benjakitti Park

Metrostationen Queen Sirikit National Convention Centre ligger ved parkens sydøstligste hjørne. Kommer du fra stationen, skal du dreje til venstre ind ad den lille vej mellem Queen Sirikit National Convention Centre og parken for at finde indgangen.

Du kan også stå af metroen på stationen Khlong Toei, men så er der lidt længere at gå. Står du af her, skal du gå op ad Duang Phithak Road og forbi Benchakitti Park Hospital, før du drejer til højre ind i parken.

Metrostationen Sukhumvit og stationen Asok på den lysegrønne skytrain-linje befinder sig nord for parken. Herfra er der endnu længere at gå, der er knap 500 meter sydpå ad Ratchasaphiset Road til indgangen i parkens nordøstlige hjørne.

Læs mere om de forskellige metrolinjer i artiklen Metro, Skytrain og andre bytog - du kan desuden finde de nævnte stationer og Benjakitti Park på mit kort over Bangkok på Google Maps.

Som nævnt ovenfor kan du benytte en gangbro fra Lumpini Park. Du skal i så fald gå ud i den nordlige ende af Lumpini Park og så gå til højre. Du finder gangbroen uden for Lumpini Parks nordøstligste hjørne.

Og så er der selvfølgelig de utallige taxier i Bangkok, der gerne kører dig til parken.

Benjakitti Park er åben fra 5-21, og der er gratis adgang.

Tags: Benjakitti Park - Bangkok - Aktiviteter - Park

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: