Tempel i et træ

Wat Bang Kung er et gammelt tempel, der i dag er vokset ind i et træ.

Tags: Templer - Wat Bang Kung - Samut Songkhram - Aktiviteter

Det vrimler med templer i Thailand, lige fra store imponerende templer, der sætter enhver dansk kirke i skammekrogen og til små undseelige templer, hvis bygninger ikke engang kan imponere på Christiania. I hvert fald ikke udefra.

Og så er der de mere specielle templer, som fx Wat Bang Kung, der ligger i provinsen Sa­mut Song­khram, cirka 75 km sydvest for Bangkok. Templet er spundet ind i træ som et andet Tornerose-slot.

Træerne består af fire forskellige arter figentræ, heriblandt heriblandt bodhitræ, der er kendt som det træ, Buddha mediterede under i 49 dage, indtil han opnåede den endelig oplysning.

Templet er egentlig en ordinationshal, som bruges til at bede og til ordinering af munke. Det er i dag også kendt under navnet Bot Prok Pho, der betyder ordinationshal dækket af bodhitræ.

Udefra ser Wat Bang Kung ikke ud af meget - det af det du kan se for træerne. Og selve bygningen ser heller ikke ud af meget indefra med dens nøgne vægge, omend de er beklædt med gamle, falmede vægmalerier af en prædikende Buddha omgivet af disciple.

Men bygningen og væggene er ikke det første, du lægger mærke til i templet. En stor, gylden Buddha-statue for enden af rummet stjæler opmærksomheden i al sin stråleglans.

Især i weekenden vil du opleve, at templet er fyldt med besøgende, der går i bedende procession rundt om Buddha'en.

Du vil sandsynligvis kun møde thailandske besøgende ved Wat Bang Kung, det er meget få udenlandske turister, der finder frem til templet. Og det selvom templet er oplagt som en del af en rundtur i området, hvor du også finder nogle specielle markeder. Du finder forslag til en rundtur nederst på siden.

Gammel flådebase

Wat Bang Kung stammer fra sidst i Ayutthaya-tiden. Altså før den gamle hovedstad Ayutthaya i 1767 blev erobret og ødelagt af den burmesiske hær. Hele området er en gammel flådebase, som blev brugt i Kong Taksins kamp for at smide burmeserne ud af Thailand. Statuen på nedenstående billede er af Kong Taksin.

Taksin blev konge i 1767 kort efter Ayutthayas fald, der splittede Thailand (dengang Siam) i seks dele. Det lykkedes Taksin at smide burmeserne ud, og han forenede atter det opsplittede land ved at bekrige de lokale herskere. Taksin var konge indtil 1782, hvor han efter et kup blev halshugget af sin efterfølger. Du kan læse mere om Kong Taksin på Wikipedia (på engelsk).

Basen lægger også grund til figurer i fuld størrelse af soldater i klassiske kamp-positioner.

På rundtur i området

Du kan med fordel tage på rundtur i Samut Songkhram og med et smut ind i naboprovinsen Ratchaburi, evt. i en lejet bil med chauffør, for at besøge templet og andre nærliggende seværdigheder.

Wat Bang Kung er åbent hver dag fra ved 8-tiden om morgenen til sidst på eftermiddagen/tidlig aften, når der ikke er flere gæster. GPS til Wat Bang Kung: 13.445189, 99.941481.

Samut Songkhram byder på flere flydende markeder, hvor sælgerne faldbyder deres varer i form af bl.a. souvenirs, frugt og fær­dig­la­vet mad fra små både på floden. Amphawa Floating Market ligger tæt ved templet, men Damnoen Saduak Floating Market, der er det største og mest kendte flydende marked i Thailand, ligger også i nærheden. Læs mere på siden om flydende markeder i Thailand.

Damnoen Saduak Floa­ting Mar­ket lig­ger i na­bo­­pro­­vin­­sen Rat­cha­bu­ri. Der er åbent hver dag fra 7 til 13, men det er bedst om mor­ge­nen mel­lem 8 og 10 i week­en­den, hvor der er fle­re sæl­ge­re. GPS til markedet: 13.520193, 99.959306.

Amphawa Floating Market har åbent fredag fra 16:00 til 22:00, samt lørdage og søndage fra 12.00 til 22.00. GPS til markedet: 13.425967, 99.955083.

 

I Samut Songkhram finder du også Mae­klong Marked - ver­dens nok mest spe­ci­el­le mar­ked. Det er pla­ce­ret på tog­skin­ner­ne tæt ved Mae­klong Sta­tion. Når to­get kom­mer, ryd­des va­rer­ne til si­den. Tjek og­så si­den om Mae­klong Marked.

Markedet i Maeklong har åbent fra cirka 7:00 til 17:30 alle ugens dage. GPS til markedet: 13.407409, 99.998974.

Tags: Templer - Wat Bang Kung - Samut Songkhram - Aktiviteter

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: