Phuket Viewpoints

Nyd den fantastiske udsigt fra Phukets udsigtspunkter.

Tags: Udsigt - Phuket - Aktiviteter - Promthep Cape - Buddha - Video

Phuket byder på en række viewpoints, hvor du kan nyde udsigten over land og vand, mange steder garneret med små øer i det fjerne.

Jeg har lavet en video, hvor du kan se udsigten fra ni forskellige viewpoints på Phuket, men videoen kan selvfølgelig ikke give dig den samme oplevelse, som hvis du besøger dem fysisk. De fleste af stederne er der pavilloner samt borde og stole, så du kan medtage en picnickurv og drikkevarer, du kan nyde, mens du nyder udsigten, eller der er restauranter eller boder, der sælger mad og drikke.

Læs mere om de enkelte viewpoints under videoen, hvor du også kan læse, hvor du finder dem, og hvordan du kan besøge dem. Der er gratis adgang til samtlige viewpoints.


The Big Buddha

The Big Buddha byder på den absolut bedste udsigt på Phuket. Buddha-statuen er 45 meter høj, og det er Thailands tredjestørste Buddha-statue. Den største Buddha-statue findes i Wat Meuang, men Phukets Buddha har en meget bedre udsigt, han troner fra toppen af bjerget Nagakerd, hvorfra han skuer ud over Chalong Bay.

Mens Buddha er begrænset til at se ud over bugten, så er du fri til at kunne nyde en 360 graders udsigt over hele den sydlige del af Phuket. Udsigten over sydspidsen af Phuket med Promthep Cape er lettere skjult, læs hvordan du finder den i artiklen The Big Buddha på Phuket.

Du kan købe ture til The Big Buddha i turboderne. Kører du selv, kan du få hjælp af Google Maps.

Der er åben for adgang hver dag mellem klokken 6 og 19. Du kan købe mad og drikkevarer til rimelige penge.

Kao-Khad Viewpoint

Kao-Khad Viewpoint består af en pavillon samt borde og bænke ved vejen langs Cape Panwas vestlige side. Herfra kan du nyde udsigten over Chalong Bays smaragdgrønne vand og lystbåde men fra den modsatte side af The Big Buddha.

Du kan se Kao-Khad Beach herfra, men det er nu ikke en strand, der er et længere besøg værd. Og slet ikke ved lavvande.

Der er ikke udflugter til Kao-Khad Viewpoint, så du skal selv arrangere kørelejlighed. Du kan finde Kao-Khad Viewpoint på Google Maps.

Kao-Khad Tower

Kao-Khad Tower er et udsigtstårn, der ligger blot 500 meter fra Kao-Khad Viewpoint i fugleflugtslinje, men hvis du ikke har vinger, må du benytte den 2,6 km lange vej mellem de to udsigtspunkter.

Tårnet giver dig en 360 graders udsigt, så du ikke er begrænset til at nyde udsigten over Chalong Bay.

Der er bænke i tårnet, hvor du kan sidde og slappe af efter at have forceret trappen, men de er ikke velegnede til at nyde medbragt mad og drikke. I stedet kan du finde en række borde med bænke ved foden af tårnet. Har du ikke selv lyst til at tage mad og drikke med, kan du finde en restaurant ved parkeringspladsen. Den var dog lukket ved mit seneste besøg, sikkert på grund af manglende gæster i corona-tiden.

Der er ikke udflugter til Kao-Khad Tower, så du skal selv arrangere kørelejlighed. Du kan finde Kao-Khad Tower på Google Maps.

Windmill Viewpoint

Besøger du Nai Harn Beach, kan du se en vindmølle på bakken syd for stranden. Bakken agerer et fint udsigtspunkt, der selvfølgelig er blevet døbt Windmill Viewpoint.

Fra Windmill Viewpoint kan du naturligvis se Nai Harn Beach, men du har også udsigt til den lille naturskønne Yanui Beach, som ligger endnu tættere på udsigtspunktet, og som du passende kan besøge om dagen, inden du begiver dig op ad bakken for at nyde solnedgangen under vindmøllens vinger. Hvis du da ikke hellere vil nyde solnedgangen fra Promthep Cape, der ligger på den anden side af Yanui Beach.

Fra udsigtspunktet kan du desuden se Koh Man og en masse sejlbåde, som holder til ud for Nai Harn Beach.

Windmill Viewpoint byder på en lille pavillon med bænke, og her er også et lille bord og en bænk, men ingen af delene er velegnede til at nyde en picnic. En lille bod sælger drikkevarer, frugt og snacks.

Der er ikke udflugter til Windmill Viewpoint, så du skal selv arrangere kørelejlighed. Du kan finde vindmøllen på Google Maps.

Promthep Cape

Promthep Cape udgør Phukets sydvestligste punkt, og er et yderst populært sted at nyde solnedgangen. Om dagen kan du nærmest have området for dig selv, men om aftenen samles lokale og turister for at nyde solnedgangen. Her er også et lille, 15 meter højt fyrtårn, som byder på et museum af en slags, og en lille helligdom med masser af elefantstatuer. Men det er helt klart solnedgangen, de besøgende kommer for at opleve.

Det er ikke selve Promthep Cape, der er populær ved solnedgang, omend der er nogle som tager turen ud til spidsen. Det er i stedet området bagved, som byder på en vej i flere niveauer, hvor folk samles og nyder udsigten og solnedgangen mellem en række palmyrapalmer.

Du kan desuden se Nai Harn Beach og de mange sejlbåde i bugten ud for stranden. Og du har fint udsyn til den ubeboede ø Koh Man, der ligger blot et ejendomsmæglerstenkast fra Phukets kyst.

Begiver du dig ud til spidsen af promthep Cape for at se solnedgangen, så vend tilbage inden det bliver mørkt, da det ellers bliver lidt af en udfordring at gå tilbage.

Du kan købe ture til Promthep Cape i turboderne. Phuket Smartbus kører også hertil fra en række af strandbyerne, dog kun på afgange omkring solnedgang. Vil du selv stå for transporten, kan du bruge Google Maps.

Læs mere i artiklen Promthep Cape.

Karon Viewpoint

Hvis du har købt postkort på Phuket, så kender du helt sikkert allerede udsigten fra Karon Viewpoint. Den findes på postkort på ethvert postkortstativ med lidt selvrespekt.

Karon Viewpoint byder på en udsigt over hele tre strande, Kata Noi Beach, der er en lille hyggelig strand, Kata Beach og længst væk Karon Beach. Du kan nyde udsigten fra flere niveauer, det er dog ikke alle steder, der giver dig udsyn over alle tre strande, da beplantningen nogle steder skygger for Kata Noi Beach.

Karon Viewpoint er berømt – eller måske rettere berygtet – fordi du her kan blive fotograferet med en hvidbrystet havørn på armen. Mange ørne er beskyttede dyrearter, fordi de er truet af udryddelse, det gælder dog ikke for hvidbrystet havørn. Om det er dyrevenligt, må du så afgøre med dig selv.

Du finder en lille pavillon og en række bænke, du kan sidde og slappe af på, men Karon Viewpoint er ikke specielt velegnet til en udsigtspicnic.

Du kan købe ture til Karon Viewpoint i turboderne. Vil du selv stå for transporten, kan du bruge Google Maps.

Phuket City Viewpoint

Phuket City Viewpoint er også kendt som Khao Rang (bjergets navn). Udsigten er forbedret ved hjælp af en udsigtsplatform, så du kommer fri fra bjerget. Her findes hele to restauranter, der begge tilbyder dig en fin udsigt, mens du spiser eller nyder en kølig drik.

Khao Rang byder også på en lille park, eller hvad man nu skal kalde den. Her er i hvert fald træer og grønt. Og her er borde og bænke, hvor du kan nyde medbragt mad og drikke.

Ved platformen finder du en hvid pavillon, hvor du ofte vil kunne finde musikere, der underholder med lidt live musik.

Der er ikke udflugter til Phuket City Viewpoint, så du skal selv arrangere kørelejlighed, men du kan selvfølgelig også gå derop, hvis du har lidt selvpiner i dig. Det tager en lille times tid at gå derop fra foden af bjerget. Du kan finde udsigtspunktet på Google Maps.

Laem Sing Viewpoint

De fleste og de bedste viewpoints ligger på den sydlige del af Phuket. Laem Sing Viewpoint byder ikke på en storslået udsigt, men jeg har medtaget det her, fordi det ligger mere nordpå, cirka midt på Phukets vestlige side, og fordi du passende kan parre et besøg her med et besøg på Laem Sing Beach, som er en skøn naturstrand.

Udsigtspunktet byder på en pavillon med bænke, men her er ingen borde, så det er ikke så velegnet til en picnic. Du har en fin udsigt over stranden og en del af Kamala Bay, og så selvfølgelig Andaman Sea.

Du skal desværre yde lidt af en indsats for at komme ned til stranden, selvom den virker meget tæt på, når du står på udsigtspunktet. I gamle dage kunne man komme derned via to stier fra vejen, men de er nu begge lukket. I stedet skal du til Surin Beach og så gå ad en lille sti over pynten mellem de to strande.

Inden der blev lukket for den nemme adgang, var stranden altid fyldt godt op, men nu er der længere mellem de besøgende. Jeg har dog aldrig før set stranden så tom som på nedenstående billede, det skyldes sikkert coronaen. Før coronaen var her gæster nok til at tiltrække udlejere af liggestole og sælgere af mad og drikke.

Der er ikke udflugter til Laem Sing Viewpoint, så du skal selv arrangere kørelejlighed. Du kan finde udsigtspunktet på Google Maps.

Cape Panwa

De fleste udsigtspunkter er højt hævet, men det gælder ikke Cape Panwa, hvor du er nede ved havets overflade. Udsigtspunktet består af en promenade langs vandet, hvor der er opsat bænke, og et par pavilloner, der tilbyder skygge. Skyggen er dog mest kærkommen for dem, der forvilder sig herned midt på dagen – de fleste besøgende har nemlig ikke brug for skygge, for de kommer først henad solnedgangstid for at spise, mens de nyder solnedgangen over bugten med udsigt til Koh Lon og nogle mindre øer.

Her er ikke borde og stole i vestlig stil. Nogle spiser på bænkene med maden i hånden, men ellers sidder man på en måtte og spiser ved et lille bord. Maden købes fra en lang række madvogne bag promenaden. Her kan du købe såvel varm mad som snacks.

Foretrækker du rigtige borde og stole, findes der restauranter med billig og god mad på den anden side af strandvejen og rundt om hjørnet på vejen ned mod promenaden.

Det er som sagt solnedgangen, de fleste besøgende kommer for at nyde, så den skal du selvfølgelig ikke snydes for her:

Der er ikke udflugter til Cape Panwa, så du skal selv arrangere kørelejlighed. Du kan finde Cape Panwa på Google Maps.

Tags: Udsigt - Phuket - Aktiviteter - Promthep Cape - Buddha - Video

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: