Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Vandfald i Thailand

Lad dig imponere af vandfald på din ferie i Thailand.

Tags: Vandfald - Natur - Regntid - Phuket - Chiang Mai - Kanchanaburi - Tak - Ranong - Nationalpark

Det er begrænset, hvad vi har af vandfald i flade Danmark, så du vil måske benytte ferien i Thailand til at lade dig imponere af et vandfald eller to.

Du kan finde vandfald mange steder i Thailand, men vær opmærksom på, at nogle vandfald er meget afhængige af sæsonen. Hvis du holder ferie i den tørre højsæson, vil det ellers sprudlende vandfald måske i stedet se sådan ud:

Billedet er af Kathu Waterfall i marts måned. Kathu Waterfall er det eneste af de tre "større" vandfald på Phuket, hvor der er gratis adgang. De andre to, Bang Pae Waterfall og Ton Sai Waterfall, ligger i nationalparker, som det typisk koster 200-400 baht (200-400 baht) at besøge. Bang Pae Waterfall er det største vandfald på Phuket med sine 18 meters fald, men fælles for dem alle tre er, at der ikke er meget vand i højsæsonen.

Vandfald
Klik for at stoppe animation

Andre steder i Thailand kan du finde vandfald, der også kan imponere i den tørre sæson. På vejen op til Thailands højeste punkt på Doi Inthanon i provinsen Chiang Mai, kan du støde på flere af dem, fx Wachirathan Waterfall, som du kan se på animationen til højre og på nedenstående billede (klik på animationen, hvis du vil stoppe den).

Du kan læse mere Wachirathan Waterfall og andre vandfald på vejen op til Thailands højeste punkt i artiklen Doi Inthanon.

Men selvom Wachirathan Waterfall og de andre vandfald nær Thailands højeste punkt er imponerende, så finder du ikke Thailands største vandfald her. Der skal du i stedet længere mod syd.

Thi Lo Su Waterfall er Thailands største vandfald med sine ca. 250 meter i højden og op til 400 meter i bredden, når regnsæsonen topper i august til oktober. Vandfaldet findes i Umphang Wildlife Sanctuary i provinsen Tak nær grænsen til Myanmar. Vandfaldet er svært tilgængeligt, og vejen dertil er mindst lige så imponerende som vandfaldet.

Erawan Waterfall i provinsen Kanchanaburi er ikke et af de højeste vandfald i Thailand, men det er et af de smukkeste. Det strækker sig over syv niveauer og ca. 1½ km gennem frodig jungle. Billedet er af det første niveau. Tredje niveau er det højeste med et fald på ca. 20 meter. Erawan Waterfall findes i nationalparken Erawan National Park.

Nogle vandfald ligger godt skjult i nationalparker, hvor du skal trave sandalerne tynde (brug i stedet fast fodtøj) for at nyde dem og samtidig betale turist-overpris for at få adgang til parken. Andre vandfald, som fx Punyaban Waterfall i provinsen Ranong, ligger lige ud til vejen med både nem og gratis adgang.

Det er selvfølgelig især i de mere bjergrige egne af Thailand, du kan finde vandfald. Søg på Google efter "waterfall" samt det sted, hvor du skal holde ferie for at se, om der er nogle vandfald i nærheden. Eller spørg i den nærmeste turbod, når du er i Thailand. Men vær som sagt opmærksom på, at nogle vandfald kan være lidt vandfattige i den tørre sæson.

Bemærk, i mange vandfald kan du bade i afsatserne efter faldet, så du kan evt. tage badetøj og et håndklæde med. Der er normalt også vand i afsatserne i den tørre sæson.

GPS-koordinater til de her nævnte vandfald:

GPS til Kathu Waterfall på Phuket: 7.932795, 98.322632.

GPS til Bang Pae Waterfall på Phuket: 8.041574, 98.393918.

GPS til Ton Sai Waterfall på Phuket: 8.028174, 98.362947.

GPS til Wachirathan Waterfall i Chiang Mai: 18.541301, 98.599326.

GPS til Thi Lo Su Waterfall i Tak: 15.926944,98.753333.

GPS til Erawan National Park (Erawan Waterfall) i Kanchanaburi: 14.375100, 99.144487.

GPS til Punyaban Waterfall i Ranong: 10.065024, 98.669557.

Tags: Vandfald - Natur - Regntid - Phuket - Chiang Mai - Kanchanaburi - Tak - Ranong - Nationalpark

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: