Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Meget stor Buddha

I provinsen Ang Thong finder du Thailands højeste statue, der måske ikke overraskende forestiller Buddha.

Tags: Buddha - Ang Thong - Ayutthaya - Luang Phor Thuad - Templer - Aktiviteter

Med sine 92 meters højde er The Big Buddha of Thailand mere end dobbelt så høj som Rundetårn, og en hel del bredere med sine 63 meter. Og så skinner statuen noget mere end Rundetårn. Buddha-statuen er den højeste statue i Thailand, og den 8. højeste statue i verden.

Det kan være svært at vurdere statuens størrelse på ovenstående billede. Nedenstående billede med statuer i menneske­størrelse giver måske et bedre indtryk af, hvor stor Buddha-statuen egentig er.

Hygge og uhygge

Du finder statuen i Wat Mueang, der desuden byder på nogle hyggelige, velplejede haveanlæg. Nogle af dem har figurskårne buske, som fx denne lille stump have ved foden af Buddha-statuen:

På tempelgrunden finder du også en mængde uhyggelige figurer, der udpensler nogle grumme og makabre tortur-scener, samt figurer af thailandske krigere og sagnfigurer ridende på forskellige dyr.

Sådan finder du Buddha

Du finder The Big Buddha i Wat Mueang i provinsen Ang Thong, godt 100 km nord for Bangkok og godt 40 km nord for den gamle hovedstad Ayutthaya. Kører du i bil derop fra Bangkok, tager det knap to timer.

Du kan finde en minibus, der kører op til Ang Thong fra Mo Chit-busterminalen i Bangkok, og du kan så tage en tuk tuk fra Ang Thong til Wat Mueang. Alternativt kan du leje en taxi i Bangkok for en dag, og så tage en smuttur omkring Ayutthaya på vejen, omend jeg vil anbefale et par dages ophold i Ayutthaya, da der er meget at se der. Du bør kunne leje en taxi for en dag for omkring 2.500-3.500 baht (2500-3500 baht). Når du aftaler en pris, så sørg for, at det er klart, hvad der er inkluderet i prisen, så chaufføren fx ikke senere kræver ekstra for betalingsveje.

Bonus-statue

Har du selv styr på køreturen (taxi eller hvis du selv kører), kan du på vejen finde en anden stor statue, forestillende munken Luang Phor Thuad, der levede fra 1582 til 1682. Statuen står i provinsen Ayutthaya, og du passerer den ca. 25 km før, du kommer til Wat Mueang.

GPS til The Big Buddha: 14.593563, 100.380238.
GPS til Luang Phor Thuad: 14.529619, 100.500528.

Tags: Buddha - Ang Thong - Ayutthaya - Luang Phor Thuad - Templer - Aktiviteter

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: