Meget stor Buddha

I provinsen Ang Thong finder du Thailands højeste statue, der måske ikke overraskende forestiller Buddha.

Tags: Buddha - Ang Thong - Ayutthaya - Luang Phor Thuad - Templer - Aktiviteter

Med sine 92 meters højde er The Big Buddha of Thailand mere end dobbelt så høj som Rundetårn, og en hel del bredere med sine 63 meter. Og så skinner statuen noget mere end Rundetårn. Buddha-statuen er den højeste statue i Thailand, og den 7. højeste statue i verden.

Det kan være svært at vurdere statuens størrelse på ovenstående billede. Nedenstående billede med statuer i menneske­størrelse giver måske et bedre indtryk af, hvor stor Buddha-statuen egentig er.

Hygge og uhygge

Du finder statuen i Wat Mueang, der desuden byder på nogle hyggelige, velplejede haveanlæg. Nogle af dem har figurskårne buske, som fx denne lille stump have ved foden af Buddha-statuen:

På tempelgrunden finder du også en mængde uhyggelige figurer, der udpensler nogle grumme og makabre tortur-scener, samt figurer af thailandske krigere og sagnfigurer ridende på forskellige dyr.

Sådan finder du Buddha

Du finder The Big Buddha i Wat Mueang i provinsen Ang Thong, godt 100 km nord for Bangkok og godt 40 km nord for den gamle hovedstad Ayutthaya. Kører du i bil derop fra Bangkok, tager det knap to timer.

Det skulle være muligt at finde en minibus, der kører op til Wat Mueang fra Victory Monument i Bangkok og fra stationen Makkassan på airport link-linjen, hvis du ikke selv har lyst til at køre. Alternativt kan du leje en taxi for en dag, og så tage en smuttur omkring Ayutthaya på vejen, omend jeg vil anbefale et par dages ophold i Ayutthaya, da der er meget at se der. Du bør kunne leje en taxi for en dag for omkring 2.000-3.000 baht (400-600 kroner), læg hertil knap 100 kroner til afgifter for kørsel på betalingsveje. Chaufføren vil muligvis også forlange ekstra til brændstof, fordi der køres ud af Bangkok.

Bonus-statue

Har du selv styr på køreturen (taxi eller hvis du selv kører), kan du på vejen finde en anden stor statue, forestillende munken Luang Phor Thuad, der levede fra 1582 til 1682. Statuen står i provinsen Ayutthaya, og du passerer den ca. 25 km før, du kommer til Wat Mueang.

GPS til The Big Buddha: 14.593563, 100.380238.
GPS til Luang Phor Thuad: 14.529619, 100.500528.

Tags: Buddha - Ang Thong - Ayutthaya - Luang Phor Thuad - Templer - Aktiviteter

Andre artikler om aktiviteter i Thailand:

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Torsdag d. 28. maj

Læs om veksling til baht.

Facebook

Facebook

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Klima og vejr

Klima og vejr

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.