Koh Chang

Koh Chang er en populær ferieø for såvel udenlandske som indenlandske turister. Chang betyder elefant.

Koh Chang er den tredje mest populære ferieø i Thailand efter Phuket og Samui, og mens de to andre øer hovedsageligt tiltrækker udenlandske turister, så modtager Koh Chang også mange indenlandske feriebesøgende.

Koh Chang ligger i provinsen Trat, cirka 300 km. sydøst for Bangkok. Der bor blot 5.000 indbyggere fast på øen, men i højsæsonen blegner de totalt i forhold til antallet af turister. Uden for højsæsonen, november til februar, kan her til gengæld føles meget tomt.

Koh Chang har noget for enhver pengepung, lige fra usle hytter til under 400 kroner om måneden - i højsæsonen vel og mærke - til luksus-resorts til langt over 1.000 kroner pr. nat. Du finder strande med fred og ro, og strande med fest og farver hver aften og nat. Ønsker du at bo i junglen i stedet for at få sand mellem tæerne, er det også muligt.

Koh Chang "opdages"

De første turister i form af backpackere fandt frem til Koh Chang i midten af 1970'erne, men masseturismen begyndte først omkring år 2000. Siden da er det til gengæld gået stærkt med udviklingen. Efter manges mening for stærkt. Der bygges nye hoteller og feriehytter overalt, og priserne er skudt voldsomt i vejret.

I dag er turisme øens vigtigste erhverv, men fiskeri har også stor betydning for øens økonomi. Her findes desuden gummiplantager og plantager med kokosnødder. Turisterne er både thaier og udlændinge, men selvom der er sket en stor udvikling i turismen i de senere år, så er det stadig langt fra på samme niveau som på Phuket og Koh Samui. Det skyldes ikke mindst, at cirka 85 procent af Koh Chang dækkes af naturparken Mu Ko Chang National Park og derfor er fredet område.

De fleste hoteller findes på vestsiden af øen, hvor de bedste strande er. Det er også meget passende, fordi du så kan nyde de flotte solnedgange. Strandene på østsiden er ikke værd at nævne.

Strandene

De fleste kommer til Koh Chang på grund af strandene, som er lidt mere i pagt med naturen her end de mest populære strande på Phuket. Eftersom det meste af Koh Chang er udlagt som naturpark, er støjende vandlegetøj ikke tilladt her. Her er altså ikke mulighed for jetki, bananbåde og lignende.

White Sand Beach

Når du ankommer fra færgelejet, er White Sand Beach den første strand, du kommer til, når du følger vejen sydpå på Koh Changs vestside. Byen omkring stranden er den mest turistudviklede. Ikke så meget som fx Patong og Kata/Karon på Phuket, men den kommer op på siden af de mindre populære strandbyer på Phuket og Samui. Her finder du alskens tilbud til vestlige turister, som fx skræddere, vestlig mad og turistboder. Og her findes også en klynge barer, kendt som Little Pattaya, hvor man kan leje en sengevarmer for natten.

Men det er nok ikke en sengevarmer, de fleste af turisterne kommer her for at finde. Da jeg var forbi Little Pattaya, ganske vist lidt uden for sæsonen og en aften med lidt småregn, var det ikke just fordi, der var vild gang i den. I de vel omkring 20 barer var der kun én gæst udover mig selv.

Lidt syd for barområdet finder du hjemlig mad hos Food by Jensen, hvis du savner de danske gryder. Savner du dansk øl, kan du finde den slags og øl fra mange andre egne af verden i The White Elephant, der ligger nord for barområdet. Det er en nordisk bar med servering. De fortæller, at de har mere end 80 forskellige øl fra hele verden, heriblandt såmænd også lokale danske øl, fx fra Nørrebro Bryghus.

Den nordlige ende af stranden består af fint, hvidt sand og fine bademuligheder. Den sydlige ende af stranden er mere mudret og længere sydpå også stenet. Bor du i den sydlige ende, er du bedre tjent med hotellets pool eller en gåtur til den nordlige del af stranden.

Syd for stranden og på vej ud ad byen, finder du et udsigtspunkt med en lille bygning flankeret af antiluftskytsgeværer til ære for grundlæggeren af det thailandske søværn. GPS til udsigtspunktet: 12.093100, 102.277000.

Klong Prao Beach

Området omkring Klong Prao Beach er ikke nær så udviklet som ved White Sand Beach. Stranden er delt i tre dele af et par flodudløb, og vejen følger ikke stranden på samme måde som ved White Sand Beach. En god del af strandens længde drejer vejen ind på land, og den følger kun stranden i den nordlige og den sydlige ende. Booker du hotel ved Klong Prao Beach, så husk at tjekke placeringen på et kort først, da du ellers risikerer at skulle gå et pænt stykke for at komme ned til stranden.

Stranden er fin og børnevenlig med en meget svag hældning ud i vandet. Det er muligt at leje kano eller kajak her og selv padle ud til øerne Koh Yuak og Koh Pli, der er velegnede til snorkling.

Kai Bae Beach

Området omkring Kai Bae Beach er endnu mindre udviklet end de to nordlige strande. Og det selvom det faktisk var her, de første backpackere tog til. Stranden er også mindre indbydende end de nordligere strande. Hvis du vil have fred og ro og bo i nærheden af en strand, er det her, du skal hen.

Lidt syd for Kai Bae Beach finder du et udsigtspunkt på denne placering, GPS: 12.0206, 102.292.

Lonely Beach

Efter at have kørt gennem det rolige - nogle vil sige kedelige - område omkring Kai Bae Beach, finder du mere liv og glade dage ved Lonely Beach, der sjældent lever op til sit navn. Det er her backpackerne flokkes i vore dage, og her finder du en strandfest hver dag i ugen. I hvert fald i højsæsonen.

Det er dog ikke kun backpackere, der finder frem til Lonely Beach, eller også er backpackere blevet mere magelige end i forne tider. Hvor der tidligere kun var usle hytter at leje ved Lonely Beach, kan man nu bo under mere komfortable forhold.

I den nordlige ende af stranden finder du Bhumiyama, som er et rigtigt hotel med pool og med priser, der svarer hertil. Lidt syd herfor finder du Siam Beach Resort, der gangske vist har hytter, men det er ikke helt de traditionelle backpackerhytter men derimod poolhytter omkring en pool med vandsprøjtende elefanter.

Hvis du vil have en mere gammeldags backpacker-stemning, skal du nok have fat i Siam Hut, som tager 480 baht (ca. 100 kr.) pr. dag i højsæsonen for en hytte som dem på nedenstående billede.

Og selv her har moderniteten indfundet sig. Flere af hytterne har satellit-diske opsat.

Stranden er fin og velegnet til både badning, slikke solskin og til strandfester. Den er mindre velegnet til små børn end White Sand Beach og Klong Prao Beach, fordi det hurtigere bliver dybt, men hvis børnene skal have nattero, er det alligevel ikke her, de skal være.

Bai Lan Beach

Det er nok for meget at bruge ordet "strand" om Bai Lan Beach. Vil du have fred og ro og havudsigt, og hvis sand er mere til gene end til fornøjelse, så kan Bai Lan Beach være et besøg værd. Her findes dog også et firestjernet hotel, Mercure Koh Chang Hideaway, som har fået lavet sin egen lille, fine strand, som man kan besøge, hvis man bliver træt af poolen eller stenene på resten af Bai Lan Beach.

Aktiviteter

Koh Chang giver dig mulighed for forskellige aktiviteter, hvis du bliver træt af strandlivet. Her findes dykkerskoler, hvor du kan tage dykkercertifikat, elefantlejre, hvor du kan fodre og ride på de mægtige dyr, og her findes også nogle udsigtspunkter (se ovenfor), en zip-line, hvor du kan flyve mellem trætoppene, og en meget lang mole med et fyrtårn og diverse indkøbsmuligheder på vejen derud.

Bang Bao

Bang Bao ligger på den sydlige ende af Koh Chang, syd for alle strandede på Koh Changs vestside. Det en gammel fiskerlandsby, der efterhånden helt har overgivet sig til turismen. Du finder en række dykkerskoler her, hvor du kan erhverve dig et dykkercertifikat. Priserne kan sædvanligvis forhandles, især uden for sæsonen. Her er også både, der tilbyder snorklingture. Du behøver dog ikke bo i Bang Bao for at gå på dykkerskole, der er sædvanligvis transport fra dit hotel med i prisen.

Bang Bao har ingen strand, men du finder en meget lang mole med masser af turistboder og et fyrtårn, der sædvanligvis er aflåst. De første ca. 350 meter er molen overdækket og flankeret af turistboder, mens du på de sidste ca. 350 meter går i den nådesløse sol, dog med indlagte skyggefulde pavilloner, hvor du kan sidde og tage en slapper og en slurk af din medbragte drikkeflaske. På den første del af molen finder du såmænd også et hotel med hytter på pæle i vandet ved siden af molen, Koh Chang Sea Hut.

Elefantlejre

Med tanke på øens navn, så finder du selvfølgelig flere elefantlejre her, hvor du kan få lov at ride på et af de mægtige, snabelbefængte dyr.

De fleste af lejrene er placeret i bekvem afstand for turisterne, men det er ikke just elefanternes naturlige element.

Hvis du vil ud og ride på en elefant, så besøg i stedet Baan Kwaan Chang, der ligger inde i junglen på øens nordside. Baan Kwaan Chang har to tilbud, der begge inkluderer transport fra dit hotel til lejren og tilbage. En pakke med elefantbadning, ridning i en time, fodring og en drik til dig koster 1.500 baht (ca. 300 kroner), mens en ridetur på 40 minutter og fodring koster 850 baht (ca. 175 kroner). Du kan bestille en tur via dit hotel eller i de fleste turistboder. Bemærk, nogle turudbydere tilbyder kun ture til en enkelt samarbejdspartner. Hvis dit hotel eller turboden ikke har ture til Baan Kwaan Chang, så find et andet sted at bestille.

OBS! Jeg lært lidt mere om elefanter og elefantridning, siden jeg skrev ovenstående. Læs lige artiklen Elefantridning, inden du bestemmer dig for en ridetur.

GPS til Baan Kwaan Chang: 12.117800, 102.297000. Bemærk, hvis du kommer fra turistbyerne, skal du over nogle bakker og hårnålesving, som ikke er velegnede for begyndere. Har du ikke erfaring med at køre på scooter i den slags terræn, så hold dig til den transport, som Baan Kwaan Chang tilbyder.

Ud i naturen inde i junglen

Kommer du ikke til Koh Chang for at ligge og dase ved stranden eller ved hotellets pool, så er en bambushytte hos Jungleway Bungalows måske noget for dig. Her kommer du i nærkontakt med naturen. Hytterne ligger i junglen, ikke så langt fra Baan Kwaan Chang, og sådan her ser vejen op til hytterne ud:

Civilisationen er dog ikke helt fraværende, her er elektricitet, så du har mulighed for at gå på nettet og tjekke mails eller opdatere din facebook-væg med flotte naturbilleder.

Du kan tage en taxi til Jungleway Bungalows - eller i hvert fald forholdsvis tæt på. Det kan være nemmere at køre på scooter, men hvis du vil vil ned til strandbyerne på vestsiden, så vær opmærksom på, at du skal over nogle bakker, som ikke er for begyndere.

Du kan finde indkørslen til hytterne her: GPS, 12.1178, 102.297.

Diverse aktiviteter

Hvis din opfattelse af naturvandring i stedet indbefatter at slå til en lille hvid bold, så findes her en golfbane med 9 huller. Den hører til hotellet Siam Royal View, men du behøver dog ikke at bo på hotellet for at få lov at spille golf på banen. Golfbanen er konvertibel, om eftermiddagen "vendes" hullerne om, så du reelt får 18 huller i alt.

Tree Top Adventure tilbyder en zip-line, hvor du kan få lov at svæve på stålwirer mellem trætoppene. Det koster 950 baht for en halv dag pr. person og yderligere 150 baht, hvis du skal hentes og bringes fra en af strandbyerne på øens vestkyst. Vil du selv finde frem til dem, har du her deres GPS-adresse: 11.986841, 102.298089.

Der ligger 52 øer omkring Koh Chang, og du kan besøge en håndfuld af den på arrangerede dagture, eller du kan selv leje en speedbåd med kaptajn for en dag. Spørg i turboderne eller på dit hotel.

Koh Chang har en række vandfald, som du kan besøge. Der er ganske givet også et i nærheden af dit hotel. Vandmængden er dog meget afhængig af, hvornår på året du besøger Koh Chang. Ved afslutningen af den tørre sæson er de mindre imponerende. Der arrangeres desuden trekkingture ind i junglen, også her kan hotellet eller turboderne hjælpe.

Sådan kommer du til Koh Chang

Du kan køre med bus fra Bangkoks østlige busterminal (Ekamai) og direkte til færgen til Koh Chang (bus 999). Køreturen tager cirka fem timer, og koster lidt over 50 kroner. Herefter kommer en sejltur på en lille time og transport fra havnen til hotellet.

Alternativt kan du tage en bus eller en minibus fra Suvarnabhumi lufthavn og direkte til din strand eller dit hotel på Koh Chang. Det tager 6-7 timer og koster mellem 60 og 120 kroner, alt efter om det er en almindelig bus eller en minibus. Har du en stor familie, kan du leje en minibus til jer selv, hvor I så også selv kan bestemme, hvornår der skal holdes pause undervejs. I burde kunne leje en minibus for mellem 5.000 og 6.000 baht (1.050-1.250 kroner). Koh Chang Mini Bus har nogle meget rimelige priser fra såvel lufthavne som andre steder og til bestemmelsesstedet på Koh Chang.

Du kan flyve fra Suvarnabhumi lufthavn til Trat. Turen tager en time og koster typisk fra omkring 2.500 baht (knap 550 kroner) og op, men med tanke på ventetid i lufthavnene, og at du skal fra lufthavnen i Trat til færge og så senere til hotellet, så er det nok et spørgsmål, om dette kan betale sig. Ruten beflyves af Bangkok Airways.

Overnatning

Jeg har nævnt enkelte hoteller og andre over­nat­nings­mu­lig­heder oven­for, men der er na­tur­lig­vis man­ge an­dre ­mu­lig­he­der på Koh Chang. Du kan finde et hotel eller en strand­bun­ga­low, der passer til dine ønsker og pengepung på agoda.

Lokal transport

De fleste hoteller udlejer scootere, og der er utallige andre steder, der også udlejer scootere. Men inden du beslutter dig for denne nemme transportmetode, så læs lige artiklen Leje af scooter. Vælger du alligevel at leje en scooter, så kør aldrig uden hjelm, selvom du stort set ikke vil se de lokale eller andre turister køre med den slags. Selvom Koh Chang er en ferieø, så sker her ulykker - både små og store. Hjelmen kan være forskellen på liv og død.

Holder du dig til White Sand Beach, Klong Prao Beach og Kai Bae Beach er der ikke de store problemer i at køre på en scooter. Men nord og syd for de tre strande er der nogle bakker og hårnålesving, som ikke er velegnede for begyndere.

Vil du rundt mellem de forskellige strandbyer, kan du bruge de lokale "busser", songthaews. Det er varevogne, med et par bænke på ladet og plads til omkring 12 passagerer, og de fungerer både som busser og som taxi. Du kan nemt kende dem, da de er hvide og har et stort skilt med "TAXI" på.

Når de fungerer som busser, koster det mellem 50 og 150 baht (10-30 kroner) pr. person at blive kørt mellem de forskellige strandbyer, alt efter hvor langt du vil. Der er opsat prisskilte i vognene.

Kører du med en songthaew, hvor der er andre passagerer, fungerer den som en bus. Hvis der ikke er andre passagerer, så spørg først chaufføren om prisen, da du så risikerer, at den fungerer som en taxi, og så er prisen en anden.

I højsæsonen og mellem de nordlige strande går der ikke så lang tid mellem busserne, så du kan blot vente i vejsiden til der kommer en forbi, og så vinke den ind til siden på thai-maner. Skal du til eller fra Bang Bao, kan der være noget længere ventetid, og er du der uden for højsæsonen er det ikke sikkert, der kommer nogen.

Klima

Højsæsonen falder i den "kølige" sæson, fra november til februar. Fra marts til maj er her varmt, måske kun et par grader mere end i den kølige sæson, men det føles af mere, og fra juni til oktober er her vådt.

Regnsæsonen starter så småt i maj, hvor der falder gennemsnitligt 365 mm nedbør, og den topper i september med over 500 mm. På en dansk gennemsnitsmåned falder der lidt over 60 mm. Vil du helt undgå regn, er december den bedste måned. Her vil du normalt ikke blive våd, medmindre du hopper i havet, poolen eller ind under bruseren.

Mere læsestof og flere billeder

Selvom denne artikel er lang og med mange billeder, så blegner den i forhold til, hvad Ian har lavet på sin hjemmeside iamKohChang.com (på engelsk).

Hvis du ikke har problemer med at læse engelsk, så besøg Ians side. Der finder du mange flere detaljer om de enkelte strande, og om mange af feriestederne på øen. Ian skriver med et glimt i pennen og meget oplysende. Det er tydeligt, at han har boet på Koh Chang i mange år.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Tags: Koh Chang - Elefantridning - Strand - Barpiger - Golf - Trat - Jungle


Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Elefantridning
Tags: Elefantridning - Dyrevelfærd
Elefantridning Elefantridning er et populært tilbud til turister i Thailand, og der findes elefant­lejre, der lokker med elefant­ridning, på alle turist­rejse­målene, men inden du bestemmer dig for en ridetur på et af de mægtige dyr, så læs lige denne artikel.
Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Dykning - Dyrevelfærd - Krabi - Elefantridning - Snorkling - Trang
Koh Lanta Koh Lanta er et af dan­sker­nes mest popu­lære ferie­steder i Thailand. Læs mere om Koh Lanta og de mange uspolerede strande, mulige akti­viteter, klima, transport og meget mere.
Strande på Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Krabi
Koh Lanta, strande Læs om Koh Lantas mange uspo­lerede strande og over­nat­nings­mulig­heder nær strandene. På mange af strandene kan du bo i en bungalow lige bag stranden, men der findes selv­følgelig også luk­sus­ho­tel­ler på Koh Lanta.
Khao Lak, fredelig ferie
Tags: Khao Lak - Nang Thong Beach - Bang Niang Beach - Strand - Shopping - Aktiviteter - Phang Nga
Khao Lak Khao Lak er sær­de­les vel­eg­net til en fa­mi­lie­fe­rie el­ler en ro­man­tisk fe­rie for to. Fe­rie­om­rå­det lig­ger cir­ka en ti­mes kør­sel nord for fe­rie­øen Phuket, men her er me­get mere frede­ligt og ro­ligt. Læs mere om Khao Lak, stran­dene og mu­lige ak­ti­vi­teter i området.
Pattaya er ikke kun for sexturister
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Klima
Pattaya Pattaya har fået et ry som sex­mekka, og selv­om det ikke just er ufor­tjent, er det ikke kun sex­turister, der kan have glæde af Pattaya. Her kom­mer fx rigtig mange tu­ris­ter fra Rusland og andre østlige lande, og de kommer ikke så meget for at deltage i de natlige akti­vi­teter. Læs mere om Pattaya, og hvad byen ellers har at byde på.
Klima og vejr i Thailand
Tags: Klima - Vejr - Bangkok - Phuket - Samui - Chiang Mai - Pattaya - Koh Chang - Regntid
Klima og vejr Thailands kli­ma er ik­ke som det dan­ske med fi­re års­ti­der. I syd har de kun to og i nord tre. Læs me­re om kli­maet og vej­ret i de for­skel­lig­e egne af Thai­land. Om regn­tiden, og hvor slem den egent­lig er, og hvor­når den ram­mer de for­skel­lige steder.
Koh Chang, Thailands tredje mest populære ferieø
Tags: Koh Chang - Elefantridning - Strand - Barpiger - Golf - Trat - Jungle
Koh Chang Koh Chang er den tredje mest popu­lære ferieø i Thai­land efter Phu­ket og Samui, og mens de to andre øer ho­ved­sa­ge­ligt til­træk­ker uden­land­ske tu­ris­ter, så mod­ta­ger Koh Chang og­så man­ge inden­land­ske ferie­be­sø­gende. Læs om de for­skel­lige stran­de og byer på Koh Chang og om for­skel­lige ak­ti­vi­tets­mu­lig­heder på øen. Koh Chang betyder for øvrigt Elefantøen.
Ao Nang Beach, Skandinaviens sydligste provins
Tags: Krabi - Ao Nang Beach - Strand - Noppharat Thara Beach - Railay - Klima
Ao Nang Beach Ao Nang Beach lig­ger i pro­vin­sen Krabi, ikke langt fra Phi Phi Islands og Phuket. Selv­om na­tu­ren ik­ke just lig­ner den dan­ske, så vil Ao Nang Beach al­li­ge­vel vir­ke un­der­ligt be­kendt. Det vrim­ler nem­lig med hø­je, blon­de skan­di­na­ve­re, og det er ik­ke uden grund, de flok­kes her. For her findes alt, hvad hjertet kan begære hos en tro­pisk turist, fan­tas­tis­ke strande, masser af spæn­dende ak­ti­vi­teter og nogle fan­tas­tiske solnedgange.
Bang Saen Beach
Tags: Chonburi - Strand - Bangkok
Bang Saen Beach Hvis du ophol­der dig i læn­ge­re tid i Bang­kok, og du får lyst til at få sand mel­lem tæ­erne, så kan du gøre som de lokale ind­byg­gere og tage et smut til Bang Saen Beach i pro­vin­sen Chon­buri. Læs mere om stran­den, og hvor­dan den ad­skil­ler sig fra de sæd­van­lige turiststrande.
Ædelsten, durian og delfiner ...
Tags: Chanthaburi - Strand - Delfiner - Kirke - Durian - Ædelsten
Chanthaburi De fleste vest­li­ge tu­ris­ter ser kun Chan­tha­buri suse for­bi, når de kø­rer gen­nem pro­vin­sen på vej fra Bang­kok til ferie­øen Koh Chang. Men Chan­tha­buri er så ab­so­lut mere end en tis­se­pau­se værd. Pro­vin­sen er en af Thai­lands rige pro­vin­ser med ædel­ste­ne og du­rian-frug­ter som de vig­tig­ste ind­tægts­kil­der. Her er også stran­de og mu­lig­hed for at svøm­me med delfiner.
Priser i Thailand
Tags: Priser - Mad - Shopping - Piratkopier - Massage - Elektronik - Patong - Solcreme
Priser Jeg har samlet en række priser på for­skel­lige varer og ydelser, så du nem­me­re kan regne ud, hvor man­ge lom­me­pen­ge du skal have med til Thailand. Du finder priser for mad, be­klæd­ning, vel­være og di­ver­se for­nø­den­he­der såsom sol­be­skyt­tel­se. Du kan også læse lidt om køb af elek­tro­nis­ke dimser i Thailand.
Nong Khai
Tags: Nong Khai - Isaan - Mekong - Laos - Sala Kaew Ku
Nong Khai Provinsen Nong Khai ligger i Thai­lands Nord­øst­li­ge hjø­rne, langs Mekong-floden, der agerer grænse til Laos.

De fles­te tu­ris­ter i Nong Khai stop­per blot en dag eller to på vej til eller fra ho­ved­sta­den Vien­tiane i Laos via den godt 1 km lange Friend­ship Bridge over Mekong. Men Nong Khai har også andet at byde på end en grænse­bro. Her er fx fred og ro, yderst rime­lige priser og ingen turist­fælder. Og så er man glade for festivaller!
Chiang Mai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Gyldne trekant - Shopping - Aktiviteter - Go-go - Barer - Natklubber - Bøsser
Chiang Mai Hvis du bliver træt af de meget turis­tede rejse­mål i det syd­lige Thailand, hvor skræd­dere, mas­sage­kli­nik­ker, restau­ran­ter og andre, som vil sælge sine ydelser, kon­stant plager dig, så kan du over­veje at besøge Chiang Mai. Chiang Mai er den kul­tu­relle hoved­stad for det nordlige Thailand.
Chiang Rai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Black House - White Temple - Gyldne trekant - Mae Kok -
Chiang Rai I Chiang Rai finder du både lys og mørke, og så ligger provinsen i Den gyldne trekant. Læs, hvad du bør se og opleve i Thailands nordligste provins og i dens hovedstad med samme navn.
Patong
Tags: Patong - Fiskeri - Shopping - Mad - Strand - Massage - Tuk tuk - Aktiviteter - Bangla Road - Barpiger
Patong Patong er den mest po­pu­læ­re fe­rie­by på Phu­ket. Her fin­der du en 2½ km lang strand, mu­lig­he­der for shop­ping og om af­te­nen un­der­hold­ning på den far­ve­strå­len­de Bang­la Road. Læs om Pa­tongs man­ge til­bud til så­vel fa­mi­lier som til en­li­ge rejsende.
Sommerferie på Samui
Tags: Samui - Strand - Aktiviteter - Chaweng - Lamai - Bophut - Klima - Surat Thani
Samui Skal du til Thai­land i den dan­ske som­­mer­­fe­­rie, vil Sa­mui væ­re et bed­re valg end Phu­ket, i hvert fald vejr­­mæs­­sigt. Læs me­re om Thailands næst­stør­ste ø og de for­skel­lige ferie­mål og sevær­dig­heder på øen.
Kongebyen Hua Hin
Tags: Hua Hin - Strand - Golf - Shopping - Prachuap Khiri Khan
Hua Hin Hua Hin er en popu­lær fe­rie­by for så­vel thai­er som for uden­­land­­ske tu­­ris­­ter. Det er også her Thai­lands konge bor. Byen er desuden hjem­sted for mange uden­­land­­ske pen­­sio­nis­­ter, der har valgt at bo­sæt­te sig i Hua Hin for at nyde pen­­sio­­nist­­li­­vet i en mere be­ha­­ge­­lig tem­­pe­­ra­­tur end i deres hjemland.
Daseferie i Ban Krut
Tags: Ban Krut - Strand - Natur - Prachuap Khiri Khan
Ban Krut Ban Krut er et forholdsvist nyt turistområde, der endnu ikke er blevet alt for turistet. Her finder du en dejlig, uspoleret strand til en perfekt daseferie.
Naturferie på Koh Phayam
Tags: Phayam - Strand - Natur - Jungle - Ranong
Koh Phayam Koh Phayam ligger langt væk fra verdens trængsler og problemer. Her kan du bo i en lille hytte på stranden og være ét med naturen.
Cha-am
Tags: Cha-am - Strand - Shopping - Phetchaburi
Cha-am Cha-am er ikke en fest­by for tu­ris­ter, her fin­der du thai­landsk fred og ro - og en strand, der er me­get po­pu­lær blandt thaier.
Karon og Kata
Tags: Phuket - Karon Beach - Kata Beach - Bus - Surf - Shopping - Strand
Karon og Kata Karon og Kata byder på familievenlig ferie på ferieøen Phuket. Her finder du fred og ro, og både Karon Beach og Kata Beach er blandt Phukets bedste strande. Læs mere om, hvad de to feriebyer har at byde på.
Strande på Phuket
Tags: Phuket - Strand
Strande på Phuket Du finder utal­li­ge dej­li­ge stran­de på Phuket, dan­sker­nes fore­truk­ne ferieø i Thailand. Lige fra spæn­den­de og uspo­le­rede natur­stran­de og stran­de du kan have helt for dig selv, til stran­de med fuld be­tje­ning i form af ligge­sto­le, kølige drikke, af­slap­pen­de mas­sa­ge osv. Læs om de enkelte strande og se billeder.
Abeparadiset Phetchaburi
Tags: Phetchaburi - Aber - Klima - Udsigt - Hule - Templer - Aktiviteter
Phetchaburi Phetchaburi er ikke et af de sædvanlige turistmål, men alligevel et besøg værd, hvis du tager turen sydpå fra Bangkok ad landjorden. Her finder du et par interessante seværdigheder og en masse løse aber.
Phi Phi
Tags: Phi Phi - Bryllupsrejse - Hotel - Aktiviteter - Krabi - Phuket - Strand - Long tail boat
Phi Phi-øerne Phi Phi-øerne er et tro­pisk pa­ra­dis med en fan­tas­tisk na­tur i form af im­po­ne­ren­de kalk­stens­bjer­ge, klip­per og hu­ler og ik­ke mindst fan­tas­tis­ke hvi­de sand­stran­de med krys­tal­klart vand. Læs mere om øerne ...
Koh Larn, tæt på Pattaya
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Koh Larn - Strand
Koh Larn Koh Larn byder på en række fine, tropiske strande, der er langt bedre end strandene på fastlandet i Pattayas omegn. Øen er blot en halv times sejllads væk fra Pattaya. Læs mere om øen og strandene.
Phuket
Tags: Phuket - Strand - Aktiviteter - Patong - Kata-Karon - Shopping - Sex - Ladyboys - Klima
Phuket Phuket er danskernes fore­truk­ne fe­rie­mål i Thai­land. Her fin­der du utal­li­ge fan­tas­tis­ke stran­de, og mu­lig­hed for man­ge for­skel­li­ge ak­ti­vi­te­ter, hvis du ik­ke vil bru­ge al fe­ri­en til at lig­ge og da­se på stranden.

Jeg for­tæl­ler lidt om øen, dens by­er, dens stran­de og ud­val­get af aktiviteter.
Bangkok
Tags: Bangkok - Sex - Kultur - Mad - Templer - Shopping - Aktiviteter - Klima
Bangkok De fleste tu­ris­ter nær­mest flyg­ter ud af Bang­kok for at kom­me frem til deres en­de­li­ge fe­rie­mål, men giv by­en en chan­ce. Læs lidt om Bang­kok på godt og ondt.
Transport
Tags: Transport
Transport I Thailand har du selv­føl­ge­lig de sæd­­van­­lige trans­­port­­for­mer, som du også ken­der hjem­me­­­fra, fx bus, tog og fly. Men her har du også man­ge an­dre trans­­port­­for­mer, som fx tuk tuk, mo­tor­­cy­kel­­taxi, ka­nal­båd og rickshaw.
Thailands kultur
Tags: Kultur
Kultur Thailands kul­tur ad­skil­ler sig en del fra den vest­li­ge kul­tur. Bå­de med hen­syn til tra­di­tio­ner, re­li­gi­on og ma­den.

Læs fx, hvor­for det kan være en god ide at fo­re­ta­ge en ku­li­na­risk rej­se i Thai­land, og om det thai­land­ske ny­tår, der kan være en yderst fest­lig og våd affære.

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Tirsdag d. 25. september

Læs om veksling til baht.

Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Annonce:

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Facebook

Annonce:

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Annonce:

Klima og vejr

Vejrudsigt

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.