Karon og Kata

Karon og Kata byder på familievenlig ferie ved lækre strande.

Karon og Kata er to af de mest populære feriebyer på Phuket, og begge byder på afslappet og familievenlig feriestemning. De to byer er vokset sammen, så selvom deres strande er adskilt af en pynt, skriver jeg om dem samlet i denne artikel.

Karon er det næstmest populære ferieby på Phuket efter festbyen Patong. Både Karon og Kata er dog noget mere stille og rolige end Patong og en hel del mere familievenlige. Mange danske rejsebureauer tilbyder hoteller i Karon og Kata, og her er noget for enhver pengepung. Køber du rejse og hotel for sig, så læs afsnittet Hoteller i Karon og Kata længere nede.

Bemærk, at den thailandske måde at oversætte til latinske bogstaver er misvisende. Begge bynavne burde være stavet med "G" i stedet for "K", de udtales henholdsvis Ga-råån og Ga-dta. Og ja, "k'et" i Phuket er reelt også et "g", øen udtales Phu-gædt.

Aktiviteter i Karon og Kata

Hvis du er til templer, kan du besøge Wat Suwan Khirikhet (også kendt som Wat Karon).

Selv hvis du ikke er til templer, er Wat Suwan Khirikhet et besøg værd, her finder du nemlig et populært marked hver tirsdag og fredag. Ud over turistrettede varer finder du her et stort udbud af lokal mad og drikkevarer (åbningstider ca. 16-22).

Karon og Kata byder i det hele taget på et væld af restauranter med billig og god mad, uanset om du vil kaste dig ud i det thailandske køkken, eller om du vil holde dig til mere velkendte retter.

Skulle du få lyst til at mindes ferien hjemme ved dit eget spisebord, kan du tage et thailandsk madlavningkursus på din ferie. Der er flere af hotellerne, der tilbyder madlavningskurser, men ellers kan de mange turboder hjælpe dig med at finde et kursus. Tjek også disse to hjemmesider med madlavningskurser: Phuket Thai Cooking Class og Kata Thai Cooking Class, hvor du kan få et indtryk af, hvad du kan lære at lave, og hvad det koster. Madlavningskurserne er ikke specielt billige efter thailandske forhold, men du kan have glæde af dem længe efter, du er kommet hjem til Danmark.

Turistboderne bugner med mange andre tilbud end madlavning. Jeg vil især anbefale en tur rundt i Phang Nga Bugt med indlagte kanoture. Og du kan også tage et smut til Phi Phi-øerne. Læs mere om andre muligheder i artiklen Phuket.

Som alle andre steder i Thailand byder Karon og Kata selvfølgelig også på et stort udbud af billig massage. Det koster typisk 200-300 baht (40-60 kroner) for en times massage - vær dog opmærksom på, at hotellerne kan forlange væsentligt højere priser for massage.

Har du børn med på ferien, vil de sikkert værdsætte et besøg i Dino Park, der byder på minigolf.

Strandene

Men ellers er hovedattraktionen i de to byer selvfølgelig strandene. Karon Beach er en af de længste strande på Phuket og en af de bedste. Den er også rimelig børnevenlig, især i den nordlige ende. Husk dog kun at bade de steder, hvor livredderne har opsat badeflag – lad være med at bade ved de røde flag! Uden for højsæsonen kan der være hestehuller (rev­le­huller), og hvert år er der turister, der drukner, fordi de ikke retter sig efter flagene, og fordi de ikke ved, hvordan man skal overleve et hestehul - læs også artiklen Kun en tåbe ....

Kata Beach er også en skøn strand, og den er meget børnevenlig i hele sin længde. Og mens Karon Beach kun byder på snorklingsmulighed i den sydlige ende, så kan du snorkle i begge ender af Kata Beach.

På strandene kan du leje alskens vandlejetøj, såsom jetski (hold dig fra dem), bananbåde, windsurfing, parasailing m.m.

Strandene er ikke specielt velegnede til surfing og slet ikke i højsæsonen, men du behøver nu heller ikke havvand for at kunne surfe eller for at lære at surfe.

I den sydlige ende af Kata Beach finder du nemlig Surf House, der byder på en kunstig bølge til at surfe på. Begyndere kan lære at holde balancen ved hjælp af en hånd eller et reb, mens øvede kan øve sig i specielle tricks på den kunstige bølge. Du kan læse mere om mulighederne og se priser på Surf House Phuket.

Natteliv

Nattelivet er forholdsvis roligt og forholdsvis familievenligt, omend der er et par områder med pigebarer. De er dog meget afdæmpede i forhold til dem i Patong.

Skulle du få lyst til et mere aktivt natteliv med natklubber, diskoteker og pigebarer – for ikke at nævne go go-barer – ligger Patong blot 10-15 minutter væk med en tuk tuk eller en taxi.

Shopping

Er du til shopping, kan du besøge det ovenfor nævnte tempelmarked og Shopping Sale Karon Plaza, sidstnævnte er et stort overdækket marked, der sådan cirka ligger ud for midten af Karon Beach. Der er desuden boder langs det meste af stranden. I Kata kan du shoppe på Kata Night Market, der har åbent hver dag fra ca. 14-21, og som også byder på en madafdeling.

Men du finder dog et meget større udbud i Patong, hvor du blandt andet finder storcentret Jungceylon, der hovedsageligt er rettet mod turister, hvilket afspejles i priserne. Midt på Phuket finder du centret Central Festival, som er mere rettet mod de lokale, og et par hundrede meter nord for Central Festival ligger Big C i et center sammen med en række mindre specialbutikker. Her kommer stort set kun lokale, så her er priserne endnu mere rimelige. Læs mere om transport til Patong og Central Festival nedenfor.

Har du problemer med mobilen eller den bærbare computer, kan du finde hjælp på anden sal i Jungceylon eller i kælderen ved ovennævnte Big C. Prismæssigt kan sidstnævnte klart anbefales.

Phuket Town Weekend Marked er absolut også et besøg værd. Her er udbuddet meget stort, og priserne er lavere end priserne i de turistrettede boder i Karon og Kata. Markedet har desuden en stor madafdeling og byder på masser af snacks og søde sager. Følg linket for at læse mere om markedet.

Vil du shoppe for alvor, er Bangkok stedet.

Transport

Der kører busser fra de forskellige strandbyer på Phuket og til Phuket Town, men der kører ikke busser mellem strandbyerne – dog med en enkelt undtagelse: mellem Kata og Karon. Undtagelsen skyldes, at bussen mellem Kata og Phuket Town kører gennem Karon. Der findes enkelte stoppesteder på ruten, men du kan stoppe bussen hvor som helst ved at holde armen skråt nedad og evt. vifte hånden op og ned (se billede). Når du vil af, kan du ringe på en klokke eller give billettøren tegn, så stopper bussen snarest muligt.

Bussen har endestadion ved den sydlige ende af Kata Beach, hvorfra den kører nordpå gennem Karon, for så atter at køre mod syd og øst til Phuket Town. Bussen koster 40 baht, uanset hvor langt du kører. Jeg har indtegnet ruten på mit kort over Karon og Kata, se længere nede.

Bussen til Phuket Town stopper ved Central Festival, og den kommer også forbi Phuket Town Weekend Marked, men du kan ikke tage bussen tilbage igen fra weekend­markedet, da den ikke kører om aftenen (se køreplan til højre). Når du skal hjem fra weekend­markedet, må du tage en taxi, og de er svære at forhandle priser med, fordi de ved, at du ikke har så meget valg.

Vil du på shopping eller opleve nattelivet i Patong, må du tage en tuk tuk eller en taxi. En tuk tuk vil koste dig omkring 500 baht, mens en taxi uden taximeter vil være lidt billigere. I begge tilfælde kan du prøve at forhandle prisen, men det kan være svært at forhandle den ned fra deres krævede pris.

Heldigvis er der kommet lidt mere konkurrence de senere år. Du kan installere en app til Grab Taxi (android; iOS), der kører efter taximeter plus et ekstra grundbeløb. Trods det ekstra grundbeløb, vil det typisk være billigere end de priser, du kan forhandle dig til med tuk tuk'erne og de taximeterløse taxier.

Kort over Karon og Kata

Jeg har lavet et kort på Google Maps over Karon og Kata, hvor jeg har indtegnet de her nævnte steder og bussens rute frem til Phuket Town.

Hoteller i Karon og Kata

Der findes utroligt mange hoteller i alle prislag i både Karon og i Kata. Blandt de mest poulære i Karon finder du Centara Grand Beach Resort Phuket og Mövenpick Resort & Spa, og vil du slippe for at høre på hvinende børn, kan du bo på Beyond Resort Karon, der kun tillader voksne gæster. Du kan finde mange mere prisvenlige hoteller på agoda.

I den mangestjernede ende i Kata finder du bl.a. Kata Sea View Villas, Malisa Villa Suites Hotel og Novotel Phuket Kata Avista Resort and Spa. Kan du nøjes med færre stjerner, har agoda mange hoteller til mere rimelige priser.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Tags: Phuket - Karon Beach - Kata Beach - Bus - Surf - Shopping - Strand


Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Elefantridning
Tags: Elefantridning - Dyrevelfærd
Elefantridning Elefantridning er et populært tilbud til turister i Thailand, og der findes elefant­lejre, der lokker med elefant­ridning, på alle turist­rejse­målene, men inden du bestemmer dig for en ridetur på et af de mægtige dyr, så læs lige denne artikel.
Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Dykning - Dyrevelfærd - Krabi - Elefantridning - Snorkling - Trang
Koh Lanta Koh Lanta er et af dan­sker­nes mest popu­lære ferie­steder i Thailand. Læs mere om Koh Lanta og de mange uspolerede strande, mulige akti­viteter, klima, transport og meget mere.
Strande på Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Krabi
Koh Lanta, strande Læs om Koh Lantas mange uspo­lerede strande og over­nat­nings­mulig­heder nær strandene. På mange af strandene kan du bo i en bungalow lige bag stranden, men der findes selv­følgelig også luk­sus­ho­tel­ler på Koh Lanta.
Khao Lak, fredelig ferie
Tags: Khao Lak - Nang Thong Beach - Bang Niang Beach - Strand - Shopping - Aktiviteter - Phang Nga
Khao Lak Khao Lak er sær­de­les vel­eg­net til en fa­mi­lie­fe­rie el­ler en ro­man­tisk fe­rie for to. Fe­rie­om­rå­det lig­ger cir­ka en ti­mes kør­sel nord for fe­rie­øen Phuket, men her er me­get mere frede­ligt og ro­ligt. Læs mere om Khao Lak, stran­dene og mu­lige ak­ti­vi­teter i området.
Pattaya er ikke kun for sexturister
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Klima
Pattaya Pattaya har fået et ry som sex­mekka, og selv­om det ikke just er ufor­tjent, er det ikke kun sex­turister, der kan have glæde af Pattaya. Her kom­mer fx rigtig mange tu­ris­ter fra Rusland og andre østlige lande, og de kommer ikke så meget for at deltage i de natlige akti­vi­teter. Læs mere om Pattaya, og hvad byen ellers har at byde på.
Klima og vejr i Thailand
Tags: Klima - Vejr - Bangkok - Phuket - Samui - Chiang Mai - Pattaya - Koh Chang - Regntid
Klima og vejr Thailands kli­ma er ik­ke som det dan­ske med fi­re års­ti­der. I syd har de kun to og i nord tre. Læs me­re om kli­maet og vej­ret i de for­skel­lig­e egne af Thai­land. Om regn­tiden, og hvor slem den egent­lig er, og hvor­når den ram­mer de for­skel­lige steder.
Koh Chang, Thailands tredje mest populære ferieø
Tags: Koh Chang - Elefantridning - Strand - Barpiger - Golf - Trat - Jungle
Koh Chang Koh Chang er den tredje mest popu­lære ferieø i Thai­land efter Phu­ket og Samui, og mens de to andre øer ho­ved­sa­ge­ligt til­træk­ker uden­land­ske tu­ris­ter, så mod­ta­ger Koh Chang og­så man­ge inden­land­ske ferie­be­sø­gende. Læs om de for­skel­lige stran­de og byer på Koh Chang og om for­skel­lige ak­ti­vi­tets­mu­lig­heder på øen. Koh Chang betyder for øvrigt Elefantøen.
Ao Nang Beach, Skandinaviens sydligste provins
Tags: Krabi - Ao Nang Beach - Strand - Noppharat Thara Beach - Railay - Klima
Ao Nang Beach Ao Nang Beach lig­ger i pro­vin­sen Krabi, ikke langt fra Phi Phi Islands og Phuket. Selv­om na­tu­ren ik­ke just lig­ner den dan­ske, så vil Ao Nang Beach al­li­ge­vel vir­ke un­der­ligt be­kendt. Det vrim­ler nem­lig med hø­je, blon­de skan­di­na­ve­re, og det er ik­ke uden grund, de flok­kes her. For her findes alt, hvad hjertet kan begære hos en tro­pisk turist, fan­tas­tis­ke strande, masser af spæn­dende ak­ti­vi­teter og nogle fan­tas­tiske solnedgange.
Bang Saen Beach
Tags: Chonburi - Strand - Bangkok
Bang Saen Beach Hvis du ophol­der dig i læn­ge­re tid i Bang­kok, og du får lyst til at få sand mel­lem tæ­erne, så kan du gøre som de lokale ind­byg­gere og tage et smut til Bang Saen Beach i pro­vin­sen Chon­buri. Læs mere om stran­den, og hvor­dan den ad­skil­ler sig fra de sæd­van­lige turiststrande.
Ædelsten, durian og delfiner ...
Tags: Chanthaburi - Strand - Delfiner - Kirke - Durian - Ædelsten
Chanthaburi De fleste vest­li­ge tu­ris­ter ser kun Chan­tha­buri suse for­bi, når de kø­rer gen­nem pro­vin­sen på vej fra Bang­kok til ferie­øen Koh Chang. Men Chan­tha­buri er så ab­so­lut mere end en tis­se­pau­se værd. Pro­vin­sen er en af Thai­lands rige pro­vin­ser med ædel­ste­ne og du­rian-frug­ter som de vig­tig­ste ind­tægts­kil­der. Her er også stran­de og mu­lig­hed for at svøm­me med delfiner.
Priser i Thailand
Tags: Priser - Mad - Shopping - Piratkopier - Massage - Elektronik - Patong - Solcreme
Priser Jeg har samlet en række priser på for­skel­lige varer og ydelser, så du nem­me­re kan regne ud, hvor man­ge lom­me­pen­ge du skal have med til Thailand. Du finder priser for mad, be­klæd­ning, vel­være og di­ver­se for­nø­den­he­der såsom sol­be­skyt­tel­se. Du kan også læse lidt om køb af elek­tro­nis­ke dimser i Thailand.
Nong Khai
Tags: Nong Khai - Isaan - Mekong - Laos - Sala Kaew Ku
Nong Khai Provinsen Nong Khai ligger i Thai­lands Nord­øst­li­ge hjø­rne, langs Mekong-floden, der agerer grænse til Laos.

De fles­te tu­ris­ter i Nong Khai stop­per blot en dag eller to på vej til eller fra ho­ved­sta­den Vien­tiane i Laos via den godt 1 km lange Friend­ship Bridge over Mekong. Men Nong Khai har også andet at byde på end en grænse­bro. Her er fx fred og ro, yderst rime­lige priser og ingen turist­fælder. Og så er man glade for festivaller!
Chiang Mai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Gyldne trekant - Shopping - Aktiviteter - Go-go - Barer - Natklubber - Bøsser
Chiang Mai Hvis du bliver træt af de meget turis­tede rejse­mål i det syd­lige Thailand, hvor skræd­dere, mas­sage­kli­nik­ker, restau­ran­ter og andre, som vil sælge sine ydelser, kon­stant plager dig, så kan du over­veje at besøge Chiang Mai. Chiang Mai er den kul­tu­relle hoved­stad for det nordlige Thailand.
Chiang Rai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Black House - White Temple - Gyldne trekant - Mae Kok -
Chiang Rai I Chiang Rai finder du både lys og mørke, og så ligger provinsen i Den gyldne trekant. Læs, hvad du bør se og opleve i Thailands nordligste provins og i dens hovedstad med samme navn.
Patong
Tags: Patong - Fiskeri - Shopping - Mad - Strand - Massage - Tuk tuk - Aktiviteter - Bangla Road - Barpiger
Patong Patong er den mest po­pu­læ­re fe­rie­by på Phu­ket. Her fin­der du en 2½ km lang strand, mu­lig­he­der for shop­ping og om af­te­nen un­der­hold­ning på den far­ve­strå­len­de Bang­la Road. Læs om Pa­tongs man­ge til­bud til så­vel fa­mi­lier som til en­li­ge rejsende.
Sommerferie på Samui
Tags: Samui - Strand - Aktiviteter - Chaweng - Lamai - Bophut - Klima - Surat Thani
Samui Skal du til Thai­land i den dan­ske som­­mer­­fe­­rie, vil Sa­mui væ­re et bed­re valg end Phu­ket, i hvert fald vejr­­mæs­­sigt. Læs me­re om Thailands næst­stør­ste ø og de for­skel­lige ferie­mål og sevær­dig­heder på øen.
Kongebyen Hua Hin
Tags: Hua Hin - Strand - Golf - Shopping - Prachuap Khiri Khan
Hua Hin Hua Hin er en popu­lær fe­rie­by for så­vel thai­er som for uden­­land­­ske tu­­ris­­ter. Det er også her Thai­lands konge bor. Byen er desuden hjem­sted for mange uden­­land­­ske pen­­sio­nis­­ter, der har valgt at bo­sæt­te sig i Hua Hin for at nyde pen­­sio­­nist­­li­­vet i en mere be­ha­­ge­­lig tem­­pe­­ra­­tur end i deres hjemland.
Daseferie i Ban Krut
Tags: Ban Krut - Strand - Natur - Prachuap Khiri Khan
Ban Krut Ban Krut er et forholdsvist nyt turistområde, der endnu ikke er blevet alt for turistet. Her finder du en dejlig, uspoleret strand til en perfekt daseferie.
Naturferie på Koh Phayam
Tags: Phayam - Strand - Natur - Jungle - Ranong
Koh Phayam Koh Phayam ligger langt væk fra verdens trængsler og problemer. Her kan du bo i en lille hytte på stranden og være ét med naturen.
Cha-am
Tags: Cha-am - Strand - Shopping - Phetchaburi
Cha-am Cha-am er ikke en fest­by for tu­ris­ter, her fin­der du thai­landsk fred og ro - og en strand, der er me­get po­pu­lær blandt thaier.
Karon og Kata
Tags: Phuket - Karon Beach - Kata Beach - Bus - Surf - Shopping - Strand
Karon og Kata Karon og Kata byder på familievenlig ferie på ferieøen Phuket. Her finder du fred og ro, og både Karon Beach og Kata Beach er blandt Phukets bedste strande. Læs mere om, hvad de to feriebyer har at byde på.
Strande på Phuket
Tags: Phuket - Strand
Strande på Phuket Du finder utal­li­ge dej­li­ge stran­de på Phuket, dan­sker­nes fore­truk­ne ferieø i Thailand. Lige fra spæn­den­de og uspo­le­rede natur­stran­de og stran­de du kan have helt for dig selv, til stran­de med fuld be­tje­ning i form af ligge­sto­le, kølige drikke, af­slap­pen­de mas­sa­ge osv. Læs om de enkelte strande og se billeder.
Abeparadiset Phetchaburi
Tags: Phetchaburi - Aber - Klima - Udsigt - Hule - Templer - Aktiviteter
Phetchaburi Phetchaburi er ikke et af de sædvanlige turistmål, men alligevel et besøg værd, hvis du tager turen sydpå fra Bangkok ad landjorden. Her finder du et par interessante seværdigheder og en masse løse aber.
Phi Phi
Tags: Phi Phi - Bryllupsrejse - Hotel - Aktiviteter - Krabi - Phuket - Strand - Long tail boat
Phi Phi-øerne Phi Phi-øerne er et tro­pisk pa­ra­dis med en fan­tas­tisk na­tur i form af im­po­ne­ren­de kalk­stens­bjer­ge, klip­per og hu­ler og ik­ke mindst fan­tas­tis­ke hvi­de sand­stran­de med krys­tal­klart vand. Læs mere om øerne ...
Koh Larn, tæt på Pattaya
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Koh Larn - Strand
Koh Larn Koh Larn byder på en række fine, tropiske strande, der er langt bedre end strandene på fastlandet i Pattayas omegn. Øen er blot en halv times sejllads væk fra Pattaya. Læs mere om øen og strandene.
Phuket
Tags: Phuket - Strand - Aktiviteter - Patong - Kata-Karon - Shopping - Sex - Ladyboys - Klima
Phuket Phuket er danskernes fore­truk­ne fe­rie­mål i Thai­land. Her fin­der du utal­li­ge fan­tas­tis­ke stran­de, og mu­lig­hed for man­ge for­skel­li­ge ak­ti­vi­te­ter, hvis du ik­ke vil bru­ge al fe­ri­en til at lig­ge og da­se på stranden.

Jeg for­tæl­ler lidt om øen, dens by­er, dens stran­de og ud­val­get af aktiviteter.
Bangkok
Tags: Bangkok - Sex - Kultur - Mad - Templer - Shopping - Aktiviteter - Klima
Bangkok De fleste tu­ris­ter nær­mest flyg­ter ud af Bang­kok for at kom­me frem til deres en­de­li­ge fe­rie­mål, men giv by­en en chan­ce. Læs lidt om Bang­kok på godt og ondt.
Transport
Tags: Transport
Transport I Thailand har du selv­føl­ge­lig de sæd­­van­­lige trans­­port­­for­mer, som du også ken­der hjem­me­­­fra, fx bus, tog og fly. Men her har du også man­ge an­dre trans­­port­­for­mer, som fx tuk tuk, mo­tor­­cy­kel­­taxi, ka­nal­båd og rickshaw.
Thailands kultur
Tags: Kultur
Kultur Thailands kul­tur ad­skil­ler sig en del fra den vest­li­ge kul­tur. Bå­de med hen­syn til tra­di­tio­ner, re­li­gi­on og ma­den.

Læs fx, hvor­for det kan være en god ide at fo­re­ta­ge en ku­li­na­risk rej­se i Thai­land, og om det thai­land­ske ny­tår, der kan være en yderst fest­lig og våd affære.

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Tirsdag d. 16. oktober

Læs om veksling til baht.

Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Klima og vejr

Vejrudsigt

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.

Facebook

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Annonce:

Annonce:

Annonce:

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.