Cha-am

Cha-am er ikke en festby for turister, her finder du thailandsk fred og ro - og en strand, der er meget populær blandt thaier.

Tags: Cha-am - Phetchaburi - Strand - Shopping

Cha-am ligger i den syd­lige del af pro­vin­sen Phet­cha­buri, cirka 175 km fra Bangkok. Byen er ikke mindst kendt for sit natte­mar­ked om ons­dagen og for sin strand, der er meget popu­lær blandt thaier i hele pro­vin­sen, og som også til­træk­ker besøgende fra Bangkok.

Nattemarkedet om onsdagen skal angiveligt være det største uden for Bangkok. Desværre var jeg der ikke på den tid af ugen, så jeg havde ikke selv mulighed for at tjekke markedet, der er placeret tæt ved tog­sta­tio­nen. Det har åbent fra 18:00 til 22:00.

Nær togstationen finder du desuden et stort føde­vare­mar­ked, hvor såvel private som res­tau­ranter og lig­nende køber ind. Selv hvis du ikke er på jagt efter føde­varer, kan det være lidt af en oplevelse at gå rundt og opleve atmos­færen og ikke mindst de mange ekso­tis­ke dufte (og nogle mindre behage­lige dufte).

Natteliv er der ikke meget af i Cha-am, og slet ikke for turister. Cha-am er først og fremmest til afslap­ning på thai­landsk manér. Hvis du vil have nogle af de sædvanlige turisttilbud, så kan du tage 25 km sydpå, hvor du finder Hua Hin.

Thailandsk hygge

Du finder ikke mange turister i Cha-am. Det er da også tydeligt, at stranden her er indrettet til thaier og ikke til turister. På turist­stran­dene finder du sæd­van­lig­vis ende­løse rækker af strand­stole med hver sin til­hø­rende parasol, hvor du i bedste fald kan tage en snak med naboen, men ellers nyder sol og strand i ensomhed.

Det er ikke sådan thaierne besøger stranden. Deres strandtur minder mere om en skovtur i Dyrehaven, hvor man nyder fæl­les­skabet. I stedet for trækroner finder du her et tag af sam­men­sat­te para­sol­ler, der fuldstændig dækker for solens stråler.

Man sidder så samlet om små borde, hvor man kan nyde sin med­bragte eller købte mad og hygge sig. Det ser egentlig meget mere hygge­ligt ud end de ende­løse rækker af liggestole.

Priserne er også nogle helt andre end ved turiststrandene. Fx kan du her få en tur på en bananbåd for 100 baht, hvilket er betydeligt billigere end på fx Patong Beach, hvor du vist skal af med tre til fire gange så meget, hvis min hukom­melse ikke snyder mig. Ok, her trækkes banan­båden af en jetski, mens den trækkes af en speed­båd i Patong, men det ser lige så sjovt ud.

Stranden er fem km lang og i hele dens længde løber en lille vej, der er tæt besat med små boder, hvor du kan købe alt fra strand­ting til tøj og prak­tiske ting. Selvom priserne her er lavere end ved de populære turist­strande, så husk, at der stadig skal pruttes om priserne. Du kan selvfølgelig også købe mad og drikke og en af­slap­pende massage langs stranden.

Der findes en lille håndfuld 5-stjernede hoteller i Cha-am, fx Springfield @ Sea Resort & Spa og Veranda Pool Suite, og så er der selvfølgelig en hel masse hoteller i Cha-am med færre stjerner i et overkommeligt prisleje.

GPS til togstationen og onsdagsmarkedet: 12.799239, 99.965986.
GPS til fødevaremarkedet: 12.796775, 99.967359.
GPS til stranden: 12.794560, 99.983755.
Linkene fører til Google Maps.

Tags: Cha-am - Phetchaburi - Strand - Shopping

Andre artikler om steder i Thailand: