Pattaya

Pattaya er ikke kun for sexturister.

Pattaya er kendt som verdens største red light district, og det er ikke just ufortjent. Men byen har i de senere år gjort en del for at tiltrække almindelige turister, så den nu har meget andet at byde på end de utallige barer med piger, der kan lejes for kortere eller længere perioder.

Jeg skriver på denne side lidt om, hvad almindelige turister kan opleve i Pattaya. Vil du besøge Pattaya for sex-tilbudene, så læs artiklen Pattayas frække side.

Når Pattaya også besøges af mange almindelige turister, skyldes det dels de mange aktivitetstilbud, og dels at priserne er lavere her end fx på Phuket og i Bangkok, samtidig med at du her finder alt, hvad en vestlig turist kan ønske sig af bekvemmeligheder.

Du finder nogle af Thailands bedste golfbaner i nærheden af Pattaya, og her er masser af shopping-muligheder og turistseværdigheder. Her er såmænd også en strand, omend det nok ikke er den, turisterne kommer for at opleve.

Pattaya ligger i provinsen Chonburi på den østlige kyst af Thailandbugten - cirka 160 kilometer sydøst for Bangkok.

Helt frem til starten af 1960'erne var Pattaya blot en lille fiskerby. men det ændrede sig i løbet af Vietnam-krigen, hvor amerikanske soldater fra den nærliggende U-Tapao-base og andre baser begyndte at besøge byen på deres orlov. Det satte liv i kludene, og det var også hovedårsagen til udviklingen af den vestligt rettede prostitution.

Pattaya har i de senere år arbejdet aktivt for at prøve at lokke andre end sexturister til byen, så i dag kommer der i dag også mange almindelige turister til byen. Over halvdelen af turisterne kommer fra Rusland, Kina og andre asiasiske lande, og meget få af de turister kommer for sex-tilbudene. Pattaya er for øvrigt russernes foretrukne feriested i Thailand. I 2014 besøgte 1,7 millioner russere Thailand, og cirka halvdelen af dem holdt deres ferie i Pattaya. Pattaya er også populær som weekend-ophold for indbyggerne i Bangkok. Og der er nok at se på og opleve ud over sexindustrien.

Har du børn med, er Art in Paradise Pattaya, Mini Siam, vandland, dyreshows og zip-lining effektive tidsfordriv - sidstnævnte dog ikke for de helt små. Voksne kan beundre et ualmindeligt stort træhus, shoppe til både lands og til vands, spille golf, køre go kart, nyde en afslappende massage, lade sig overvælde af pompøse show med ladyboys og beundre en fantastisk botanisk have. Læs mere om de forskellige tilbud på siden Aktiviteter i Pattaya.

Pattaya er ikke bare Pattaya. Lige syd for byen ligger Jomtien, men de to byer er reelt vokset sammen til én by, og mange omtaler dem som én by. Hoteller og aktiviteter lokker også med det mere kendte Pattaya-navn, selvom de ligger i Jomtien. Det gælder fx for Pattaya Park Beach Resort, Pattaya Floating Market og Pattaya Dolphin World, der alle ligger i Jomtien.

Pattaya er kendt for at fejre det thailandske nytår længere og mere intenst end andre steder i Thailand. Er du helt vild med vandkamp, er det her, du skal hen, hvis du er i Thailand midt i april måned. Og ellers skal du nok holde dig væk fra Pattaya i den uge, som songkran varer her.

Får du trang til dansk mad i det fremmede, kan du besøge Kronborg, der har serveret dansk mad i mere end 34 år i Pattaya. Kronborg på Google Maps.

Strandbesøg

Den knap 3 km. lange strand i Pattaya er kun for de mest desperate, eller dem som ikke orker at bruge lidt tid på at besøge en ordentlig strand. Heldigvis er der flere bedre strande i området. Nærmest er Jomtien Beach, der ligger lige syd for Pattaya, blot 5-10 minutters kørsel fra den sydlige ende af Pattaya Beach.

Selvom Jomtien Beach ikke kan leve op til billedet af en skøn tropisk strand, er den betydelig bedre end Pattaya Beach og også mere familievenlig. Lige nord for Pattaya finder du Wong Amat Beach og Naklua Beach, og endnu længere nordpå finder du Bang Saen Beach, der er en populær weekend-strand for Bangkokianerne.

De pågældende strande opstiller parasoller på thai-vis, hvor de udgør et halvtag, og man sidder så enten på almindelige stole med små borde til maden eller liggestole af stof.

Men du kommer lidt nærmere det tropiske paradis, hvis du i stedet tager på en sejltur ud til Koh Larn, også kaldet Coral Island. Farverne på billedet her snyder lidt, fordi der er mørke skyer for solen. Sandet er hvidligt og fint i modsætning til sandet på Jomtien Beach og de andre fastlandsstrande, der er gulligt og mere groft.

Koh Larn ligger mellem 30 og 45 minutter væk fra Pattaya med en færge, som går fra Bali Hai Pier ved den sydlige ende af Walking Street. Færgen koster blot 30 baht pr. vej. Hvis du har travlt, og du ikke har noget mod at blive rystet godt undervejs, kan du tage en speedbåd, den klarer turen på et kvarters tid, men den koster så til gengæld 150-300 baht pr. vej - nogle forlanger væsentligt mere, så aftal prisen først!

De fleste besøgende tager blot på dagtur, men det er også muligt at overnatte på et af øens hoteller.

Koh Larn lægger sand til fire populære strande, og de er langt bedre end strandene i Pattaya, Jomtien og de andre nærliggende strande på fastlandet. Der er også et par mere skjulte strande, du kan besøge, hvis du vil være alene.

En anden mulighed for dejlige, tropiske strande er Koh Samet, der ligger cirka én times kørsel sydpå fra Pattaya plus en halv times sejlads. Koh Samet er en nationalpark, og det koster 400 baht pr. person for adgang til øen. I stedet for at haste frem og tilbage, kan det anbefales at tage mindst én overnatning på øen. Hoteller på Koh Samet.

Børneferie i Pattaya

Kan du holde børneferie i Pattaya? Jeg vil sige, at det dels afhænger af børnenes alder, og dels af hvor I Pattaya og omegn, I vil være.

Hvis det er små børn, vil de alligevel ikke forstå, hvorfor der går en del middelaldrende hvide mænd rundt med en ung thai-pige i hånden. Rent faktisk er der en del af de middelaldrende hvide mænd, der heller ikke forstår det. Og de små børn vil typisk sove, når nattelivet for alvor går i gang. Hvis det er større børn, undgår du nok ikke at tage en snak med dem - jo større, jo længere snak.

Børnene vil i hvert fald ikke kede sig i Pattaya, da der findes rigtig mange aktiviteter for børn, som det også fremgår af siden Aktiviteter i Pattaya. Men I skal nok vælge et hotel på landsiden af Third Road og ellers nord eller syd for det tegnede kort, du finder længere nede på siden. Tjek for en sikkerheds skyld også anmeldelserne af det valgte hotel, inden du booker.

Bemærk, at de danske charterselskaber ikke tilbyder ferieture til Pattaya. Det er familievenlige selskaber, og de har fravalgt Pattaya på grund af nattelivet.

Klimaet i Pattaya

Pattaya har tropisk savanneklima, hvilket betyder, at der her er tre årstider. Den kølige i november - februar, den varme i marts og april og den våde i maj - oktober. Du skal ikke tage "kølige" alt for bogstaveligt, da temperaturen typisk ligger over 30 grader om dagen hele året rundt. Men i den kølige årstid er der ikke så fugtigt, og så føles det ikke så varmt som i den varme årstid. Nattemperaturen ligger normalt over 20 grader året rundt.

Regntiden er ikke så slem som i visse andre egne af Thailand. Kun i september og oktober falder der mere end 200 mm, og det er for ingenting at regne i forhold til fx ferieøen Samui, der topper med over 500 mm. Selvom de 200 mm også kan lyde skræmmende for en dansker, der er vant til 60 mm om måneden, så er det ikke så slemt, som det lyder. Regnen falder ofte som korte byger, så du vil kun sjældent opleve heldagsregn i dansk stil. Læs mere om klimaet i Thailand i artiklen Klima og vejr.

Sådan kommer du til Pattaya

Der kører tog fra hovedbanegården i Bangkok, Hua Lamphong, til Pattaya (endestation Ban Plu Ta Luang), men toget bør nok være dit sidste valg, medmindre dit plastikkort er meget tyndslidt, eller du vil prøve at køre i tog i Thailand. Toget koster blot 31 baht (knap 6 kroner), til gengæld tager det næsten fire timer om at komme frem. Der kører kun ét tog i døgnet og kun på hverdage, og du skal tidligt op for at komme med det, eftersom det forlader Hua Lamphong i Bangkok ved 7-tiden om morgenen. Tilbageturen starter ca. kl. 14:20.

Bussen er noget hurtigere end toget, den tager omkring et par timer. Du kan tage en bus fra gate 8 på level 1 i Suvarnabhumi lufthavn (tidsplan). Du kan desuden komme med bus fra Bangkoks nordlige busterminal (Mo Chit) og den østlige busterminal (Ekamai). Busturen koster omkring 125 baht.

Endnu hurtigere går det med taxi, og prisen for den cirka 120 km lange tur er egentlig ikke afskrækkende, hvis du har prøvet at køre i en dansk taxi. Du skal blot huske at bede om en fast pris i stedet for at køre med taximeter. Du bør kunne forhandle dig til en fast pris på 1.000 baht for turen fra Suvarnabhumi til Pattaya, inklusive evt. vejafgifter. Prisen er 200-300 baht højere, hvis du vil til/fra selve Bangkok. Du kan spørge en tilfældig taxi, eller du kan bestille på nettet (Google-søgning).

Du kan komme med minivan fra Victory Monument i Bangkok til Pattaya for 92-140 baht, afhængig af selskab og endestation (eksempel). Turen tager typisk mellem to og tre timer, afhængig af myldretid i Bangkok.

Pattaya har rent faktisk også en lufthavn, U-Tapao, men den benyttes hovedsageligt af charterturister fra Rusland og Kina. Der er ingen flyruter fra Bangkok til U-Tapao.

Sådan kommer du rundt i Pattaya

Det er forholdsvist nemt at finde rundt i den centrale del af Pattaya, lige så snart du har forstået det overordnede gittersystem af veje. Når du ser på kortet fra stranden, kommer først Beach Road, så Second Road og Third Road og så endelig Sukhumvit Road. Mange små veje forbinder vejene, mens der er tre store veje på tværs, North Pattaya Road, Central Pattaya Road og South Pattaya Road. Beach Road er ensrettet sydpå, mens Second Road er ensrettet nordpå. Klik på kortet nedenfor for at se det i stor størrelse (bemærk, kortet er ikke målfast).

Den nemmeste måde at komme rundt i Pattaya på er at hoppe på en af de utallige baht-busser. Det er songthaews, der agerer bus, og som kører i fast rutefart. Desværre er det ikke altid let at gennemskue, hvor de enkelte baht-busser kører hen. Det kan derfor være en god ide at have styr på, hvor du vil hen, fx ved at følge turen på Google Maps på din mobil (brug et thailandsk simkort), og så hoppe af, hvis bussen ikke kører den rigtige vej. Du finder så nemt en ny bus, der kører i den rigtige retning.

Prisen pr. tur er 10 baht internt i Pattaya, og 20 baht for de længere ture, fx for en tur til Jomtien syd for Pattaya. Du kan nemt risikere at skulle med to eller tre busser for at komme frem til dit mål.

Baht-busserne kan også fungere som taxi, og så er prisen højere. Spørger du chaufføren, om han kører til et bestemt sted, risikerer du, at han fungerer som taxi - også selvom der er andre passagerer i bussen.

Hvis du ser en tom baht-bus, og du vil benytte den som taxi direkte til dit bestemmelsessted, så aftal en pris med chaufføren på forhånd. Holder du dig i selve Pattaya, bør det ikke koste mere end 50 baht. Fra Pattaya til Jomtien koster det 100-120 baht, afhængig af hvor i Pattaya du starter.

Pas på de parkerede baht-busser. De agerer typisk taxi, og mange af dem venter blot på en uvidende turist, som de kan flå. En parkeret baht-bus, der allerede har passagerer, er ikke farlig på samme måde. Her venter chaufføren sikkert blot på at få bussen fyldt op, før han kører.

De kørende baht-busser vil typisk dytte, når de kører forbi dig, for at gøre dig opmærksom på, at der er kørelejlighed. Vil du stoppe en baht-bus, rækker du blot armen ud, skråt nedad og vifter med hånden. Vil du af en baht-bus, skal du blot trykke på en af klokkerne, der sidder på undersiden af taget, så stopper chaufføren, så snart det er muligt.

Du betaler, når du stiger af - gå op til chaufføren på passagersiden (mod fortovet), og betal ham gennem vinduet. Sørg for at have småpenge, da det er ikke sikkert chaufføren kan eller vil give tilbage på sedler. Selvom der er faste priser, når baht-bussen kører som bus, afholder det ikke enkelte chauffører fra at afkræve mere, hvis de fornemmer, at du ikke kender systemet. Betal 10 baht, når du står af (hvis det var en kort tur), og begynd så at gå. Chaufføren vil så typisk kun sige noget, hvis han mener, det var en lang tur.

Hotel

Når du booker hotel, er det vigtigt, at du har styr på placeringen. Dels fordi hotellet måske slet ikke ligger i Pattaya, selvom det har Pattaya i navnet, og dels af hensyn til nattelivet. Vil du undgå nattelivet og prostitutionen, er du nok bedst tjent med at finde et hotel i Jomtien, og ellers i hvert fald væk fra de værste områder i Pattaya. Og omvendt, hvis du vil til Pattaya på grund af de frække aktiviteter, er du nok bedst tjent med at finde et hotel tæt på dem.

På siden Pattayas frække side har jeg et kort over go go-barer og barer, sammenlign med dit hotels placering på bookingtjenestens kort, og book så enten tæt på eller langt fra alt efter dit ønske.

Bemærk, kortet indeholder ikke alle barer - du finder pigebarer overalt i Pattaya og såmænd også i Jomtien, omend ikke i samme udstrækning. Læs derfor også anmeldelserne om hotellet, da de måske kan fortælle dig, om du har valgt et familievenligt område, eller om der ligger en go go-bar på hver side af hotellet.

Bookingtjenesten agoda byder både på kort over hotellets område og på anmeldelser.

Google Maps

Jeg har lavet et kort over Pattaya med seværdigheder og andet interessant i Pattaya og omegn. På kortet kan du finde de steder, jeg har omtalt i denne og de andre artikler om Pattaya. Kortet har tre lag, som kan slås til og fra: Aktiviteter, Shopping og Frække aktiviteter.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Klima


Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Elefantridning
Tags: Elefantridning - Dyrevelfærd
Elefantridning Elefantridning er et populært tilbud til turister i Thailand, og der findes elefant­lejre, der lokker med elefant­ridning, på alle turist­rejse­målene, men inden du bestemmer dig for en ridetur på et af de mægtige dyr, så læs lige denne artikel.
Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Dykning - Dyrevelfærd - Krabi - Elefantridning - Snorkling - Trang
Koh Lanta Koh Lanta er et af dan­sker­nes mest popu­lære ferie­steder i Thailand. Læs mere om Koh Lanta og de mange uspolerede strande, mulige akti­viteter, klima, transport og meget mere.
Strande på Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Krabi
Koh Lanta, strande Læs om Koh Lantas mange uspo­lerede strande og over­nat­nings­mulig­heder nær strandene. På mange af strandene kan du bo i en bungalow lige bag stranden, men der findes selv­følgelig også luk­sus­ho­tel­ler på Koh Lanta.
Khao Lak, fredelig ferie
Tags: Khao Lak - Nang Thong Beach - Bang Niang Beach - Strand - Shopping - Aktiviteter - Phang Nga
Khao Lak Khao Lak er sær­de­les vel­eg­net til en fa­mi­lie­fe­rie el­ler en ro­man­tisk fe­rie for to. Fe­rie­om­rå­det lig­ger cir­ka en ti­mes kør­sel nord for fe­rie­øen Phuket, men her er me­get mere frede­ligt og ro­ligt. Læs mere om Khao Lak, stran­dene og mu­lige ak­ti­vi­teter i området.
Pattaya er ikke kun for sexturister
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Klima
Pattaya Pattaya har fået et ry som sex­mekka, og selv­om det ikke just er ufor­tjent, er det ikke kun sex­turister, der kan have glæde af Pattaya. Her kom­mer fx rigtig mange tu­ris­ter fra Rusland og andre østlige lande, og de kommer ikke så meget for at deltage i de natlige akti­vi­teter. Læs mere om Pattaya, og hvad byen ellers har at byde på.
Klima og vejr i Thailand
Tags: Klima - Vejr - Bangkok - Phuket - Samui - Chiang Mai - Pattaya - Koh Chang - Regntid
Klima og vejr Thailands kli­ma er ik­ke som det dan­ske med fi­re års­ti­der. I syd har de kun to og i nord tre. Læs me­re om kli­maet og vej­ret i de for­skel­lig­e egne af Thai­land. Om regn­tiden, og hvor slem den egent­lig er, og hvor­når den ram­mer de for­skel­lige steder.
Koh Chang, Thailands tredje mest populære ferieø
Tags: Koh Chang - Elefantridning - Strand - Barpiger - Golf - Trat - Jungle
Koh Chang Koh Chang er den tredje mest popu­lære ferieø i Thai­land efter Phu­ket og Samui, og mens de to andre øer ho­ved­sa­ge­ligt til­træk­ker uden­land­ske tu­ris­ter, så mod­ta­ger Koh Chang og­så man­ge inden­land­ske ferie­be­sø­gende. Læs om de for­skel­lige stran­de og byer på Koh Chang og om for­skel­lige ak­ti­vi­tets­mu­lig­heder på øen. Koh Chang betyder for øvrigt Elefantøen.
Ao Nang Beach, Skandinaviens sydligste provins
Tags: Krabi - Ao Nang Beach - Strand - Noppharat Thara Beach - Railay - Klima
Ao Nang Beach Ao Nang Beach lig­ger i pro­vin­sen Krabi, ikke langt fra Phi Phi Islands og Phuket. Selv­om na­tu­ren ik­ke just lig­ner den dan­ske, så vil Ao Nang Beach al­li­ge­vel vir­ke un­der­ligt be­kendt. Det vrim­ler nem­lig med hø­je, blon­de skan­di­na­ve­re, og det er ik­ke uden grund, de flok­kes her. For her findes alt, hvad hjertet kan begære hos en tro­pisk turist, fan­tas­tis­ke strande, masser af spæn­dende ak­ti­vi­teter og nogle fan­tas­tiske solnedgange.
Bang Saen Beach
Tags: Chonburi - Strand - Bangkok
Bang Saen Beach Hvis du ophol­der dig i læn­ge­re tid i Bang­kok, og du får lyst til at få sand mel­lem tæ­erne, så kan du gøre som de lokale ind­byg­gere og tage et smut til Bang Saen Beach i pro­vin­sen Chon­buri. Læs mere om stran­den, og hvor­dan den ad­skil­ler sig fra de sæd­van­lige turiststrande.
Ædelsten, durian og delfiner ...
Tags: Chanthaburi - Strand - Delfiner - Kirke - Durian - Ædelsten
Chanthaburi De fleste vest­li­ge tu­ris­ter ser kun Chan­tha­buri suse for­bi, når de kø­rer gen­nem pro­vin­sen på vej fra Bang­kok til ferie­øen Koh Chang. Men Chan­tha­buri er så ab­so­lut mere end en tis­se­pau­se værd. Pro­vin­sen er en af Thai­lands rige pro­vin­ser med ædel­ste­ne og du­rian-frug­ter som de vig­tig­ste ind­tægts­kil­der. Her er også stran­de og mu­lig­hed for at svøm­me med delfiner.
Priser i Thailand
Tags: Priser - Mad - Shopping - Piratkopier - Massage - Elektronik - Patong - Solcreme
Priser Jeg har samlet en række priser på for­skel­lige varer og ydelser, så du nem­me­re kan regne ud, hvor man­ge lom­me­pen­ge du skal have med til Thailand. Du finder priser for mad, be­klæd­ning, vel­være og di­ver­se for­nø­den­he­der såsom sol­be­skyt­tel­se. Du kan også læse lidt om køb af elek­tro­nis­ke dimser i Thailand.
Nong Khai
Tags: Nong Khai - Isaan - Mekong - Laos - Sala Kaew Ku
Nong Khai Provinsen Nong Khai ligger i Thai­lands Nord­øst­li­ge hjø­rne, langs Mekong-floden, der agerer grænse til Laos.

De fles­te tu­ris­ter i Nong Khai stop­per blot en dag eller to på vej til eller fra ho­ved­sta­den Vien­tiane i Laos via den godt 1 km lange Friend­ship Bridge over Mekong. Men Nong Khai har også andet at byde på end en grænse­bro. Her er fx fred og ro, yderst rime­lige priser og ingen turist­fælder. Og så er man glade for festivaller!
Chiang Mai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Gyldne trekant - Shopping - Aktiviteter - Go-go - Barer - Natklubber - Bøsser
Chiang Mai Hvis du bliver træt af de meget turis­tede rejse­mål i det syd­lige Thailand, hvor skræd­dere, mas­sage­kli­nik­ker, restau­ran­ter og andre, som vil sælge sine ydelser, kon­stant plager dig, så kan du over­veje at besøge Chiang Mai. Chiang Mai er den kul­tu­relle hoved­stad for det nordlige Thailand.
Chiang Rai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Black House - White Temple - Gyldne trekant - Mae Kok -
Chiang Rai I Chiang Rai finder du både lys og mørke, og så ligger provinsen i Den gyldne trekant. Læs, hvad du bør se og opleve i Thailands nordligste provins og i dens hovedstad med samme navn.
Patong
Tags: Patong - Fiskeri - Shopping - Mad - Strand - Massage - Tuk tuk - Aktiviteter - Bangla Road - Barpiger
Patong Patong er den mest po­pu­læ­re fe­rie­by på Phu­ket. Her fin­der du en 2½ km lang strand, mu­lig­he­der for shop­ping og om af­te­nen un­der­hold­ning på den far­ve­strå­len­de Bang­la Road. Læs om Pa­tongs man­ge til­bud til så­vel fa­mi­lier som til en­li­ge rejsende.
Sommerferie på Samui
Tags: Samui - Strand - Aktiviteter - Chaweng - Lamai - Bophut - Klima - Surat Thani
Samui Skal du til Thai­land i den dan­ske som­­mer­­fe­­rie, vil Sa­mui væ­re et bed­re valg end Phu­ket, i hvert fald vejr­­mæs­­sigt. Læs me­re om Thailands næst­stør­ste ø og de for­skel­lige ferie­mål og sevær­dig­heder på øen.
Kongebyen Hua Hin
Tags: Hua Hin - Strand - Golf - Shopping - Prachuap Khiri Khan
Hua Hin Hua Hin er en popu­lær fe­rie­by for så­vel thai­er som for uden­­land­­ske tu­­ris­­ter. Det er også her Thai­lands konge bor. Byen er desuden hjem­sted for mange uden­­land­­ske pen­­sio­nis­­ter, der har valgt at bo­sæt­te sig i Hua Hin for at nyde pen­­sio­­nist­­li­­vet i en mere be­ha­­ge­­lig tem­­pe­­ra­­tur end i deres hjemland.
Daseferie i Ban Krut
Tags: Ban Krut - Strand - Natur - Prachuap Khiri Khan
Ban Krut Ban Krut er et forholdsvist nyt turistområde, der endnu ikke er blevet alt for turistet. Her finder du en dejlig, uspoleret strand til en perfekt daseferie.
Naturferie på Koh Phayam
Tags: Phayam - Strand - Natur - Jungle - Ranong
Koh Phayam Koh Phayam ligger langt væk fra verdens trængsler og problemer. Her kan du bo i en lille hytte på stranden og være ét med naturen.
Cha-am
Tags: Cha-am - Strand - Shopping - Phetchaburi
Cha-am Cha-am er ikke en fest­by for tu­ris­ter, her fin­der du thai­landsk fred og ro - og en strand, der er me­get po­pu­lær blandt thaier.
Karon og Kata
Tags: Phuket - Karon Beach - Kata Beach - Bus - Surf - Shopping - Strand
Karon og Kata Karon og Kata byder på familievenlig ferie på ferieøen Phuket. Her finder du fred og ro, og både Karon Beach og Kata Beach er blandt Phukets bedste strande. Læs mere om, hvad de to feriebyer har at byde på.
Strande på Phuket
Tags: Phuket - Strand
Strande på Phuket Du finder utal­li­ge dej­li­ge stran­de på Phuket, dan­sker­nes fore­truk­ne ferieø i Thailand. Lige fra spæn­den­de og uspo­le­rede natur­stran­de og stran­de du kan have helt for dig selv, til stran­de med fuld be­tje­ning i form af ligge­sto­le, kølige drikke, af­slap­pen­de mas­sa­ge osv. Læs om de enkelte strande og se billeder.
Abeparadiset Phetchaburi
Tags: Phetchaburi - Aber - Klima - Udsigt - Hule - Templer - Aktiviteter
Phetchaburi Phetchaburi er ikke et af de sædvanlige turistmål, men alligevel et besøg værd, hvis du tager turen sydpå fra Bangkok ad landjorden. Her finder du et par interessante seværdigheder og en masse løse aber.
Phi Phi
Tags: Phi Phi - Bryllupsrejse - Hotel - Aktiviteter - Krabi - Phuket - Strand - Long tail boat
Phi Phi-øerne Phi Phi-øerne er et tro­pisk pa­ra­dis med en fan­tas­tisk na­tur i form af im­po­ne­ren­de kalk­stens­bjer­ge, klip­per og hu­ler og ik­ke mindst fan­tas­tis­ke hvi­de sand­stran­de med krys­tal­klart vand. Læs mere om øerne ...
Koh Larn, tæt på Pattaya
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Koh Larn - Strand
Koh Larn Koh Larn byder på en række fine, tropiske strande, der er langt bedre end strandene på fastlandet i Pattayas omegn. Øen er blot en halv times sejllads væk fra Pattaya. Læs mere om øen og strandene.
Phuket
Tags: Phuket - Strand - Aktiviteter - Patong - Kata-Karon - Shopping - Sex - Ladyboys - Klima
Phuket Phuket er danskernes fore­truk­ne fe­rie­mål i Thai­land. Her fin­der du utal­li­ge fan­tas­tis­ke stran­de, og mu­lig­hed for man­ge for­skel­li­ge ak­ti­vi­te­ter, hvis du ik­ke vil bru­ge al fe­ri­en til at lig­ge og da­se på stranden.

Jeg for­tæl­ler lidt om øen, dens by­er, dens stran­de og ud­val­get af aktiviteter.
Bangkok
Tags: Bangkok - Sex - Kultur - Mad - Templer - Shopping - Aktiviteter - Klima
Bangkok De fleste tu­ris­ter nær­mest flyg­ter ud af Bang­kok for at kom­me frem til deres en­de­li­ge fe­rie­mål, men giv by­en en chan­ce. Læs lidt om Bang­kok på godt og ondt.
Transport
Tags: Transport
Transport I Thailand har du selv­føl­ge­lig de sæd­­van­­lige trans­­port­­for­mer, som du også ken­der hjem­me­­­fra, fx bus, tog og fly. Men her har du også man­ge an­dre trans­­port­­for­mer, som fx tuk tuk, mo­tor­­cy­kel­­taxi, ka­nal­båd og rickshaw.
Thailands kultur
Tags: Kultur
Kultur Thailands kul­tur ad­skil­ler sig en del fra den vest­li­ge kul­tur. Bå­de med hen­syn til tra­di­tio­ner, re­li­gi­on og ma­den.

Læs fx, hvor­for det kan være en god ide at fo­re­ta­ge en ku­li­na­risk rej­se i Thai­land, og om det thai­land­ske ny­tår, der kan være en yderst fest­lig og våd affære.

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Tirsdag d. 16. oktober

Læs om veksling til baht.

Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Facebook

Klima og vejr

Vejrudsigt

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Annonce:

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Annonce:

Annonce: