Coverwise rejseforsikring

Ban Krut

Ban Krut er et forholdsvist nyt turistområde, der endnu ikke er blevet alt for turistet.

Tags: Ban Krut - Prachuap Khiri Khan - Strand - Natur

Ban Krut er en gammel fiskerby, der er i hastig udvikling med bygning af en masse nye feriesteder de seneste år. Byen ligger i provinsen Prachuap Khiri Khan, godt 360 km syd for Bangkok, og her finder du en af de bedste strande på strækningen ned til de mere populære feriemål i det sydlige Thailand.

Ban Krut er vel­egnet, hvis du vil have en daseferie med sol og uspo­le­ret strand uden det over­bud af tu­rist­bo­der og ba­rer, som du fin­der i man­ge an­dre tu­rist­om­rå­der. Her kan du nyde fe­ri­en uden at bli­ve over­rendt af al­skens sæl­ge­re og andre turister.

Det betyder også, at du kun skal komme her, hvis du vil have fred og ro til at holde dase­ferie i solen. Vil du have un­der­hold­ning, uanset om det er i form af ak­ti­vi­te­ter på land eller til vands, så hold dig til de sæd­van­li­ge tu­rist­mål.

Ban Krut er dog ikke helt uden aktivi­tets­mu­lig­he­der. Hvis dase­­livet bliver for kede­­ligt, kan du be­søge den lille pynt ved stran­­dens nordlige ende. Her finder du templet Wat Thang Sai og en stor Buddha, der kigger ud over havet.

Kommer du uden for sæsonen, som ligger mellem november og marts, kan du som regel have stranden for dig selv. Undtagen måske i weekenden, hvor thaierne gerne kommer et smut forbi. Mange af feriestederne er rettet mod thaier og ikke så meget mod vestlige turister.

Du kan komme til Ban Krut med tog fra Bangkok, hvilket tager omkring fem timer med ekprestoget, læs mere om togrejser i Thailand. Eller du kan tage en af de mange busser fra Bangkok og sydpå. Læs mere om tog og bus til Ban Krut på Ban Krut Info.

Der ligger en række feriesteder med bungalows langs vejen, der går lige bag stranden. Du kan finde en del af dem på bookingtjenesten Agoda.

Bemærk, at hvis du leder efter Ban Krut på kort eller på internettet, kan byen gemme gemme sig under mange andre navne, fordi det er et af de navne, som ikke har en nem omskrivning til vestlige bogstaver. Ban kan alternativt staves som Baan, mens Krut kan staves som Krud, Krood, Kruit, Grud eller Kroot.

Tags: Ban Krut - Prachuap Khiri Khan - Strand - Natur

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Andre artikler om steder i Thailand:

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Fredag d. 23. august

Læs om veksling til baht.

Facebook

Facebook

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Klima og vejr

Klima og vejr

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.