Koh Larn

Fine strande tæt på Pattaya.

Pattaya Beach og de nærliggende strande på fastlandet er ikke just noget at råbe hurra for. Heldigvis kan du finde nogle noget bedre strande på Koh Larn, også kendt som Crystal Island, der ligger en lille sejltur fra Pattaya.

Koh Larn byder på fire populære strande samt nogle ekstra, du kan besøge, hvis du vil have sandet for dig selv. Øen er ikke ret stor, blot fire km lang og op til to km bred, så det tager ikke lang tid at gå på opdagelse for at finde den strand, du bedst kan lide.

Der er hele to færgeruter til Koh Larn. Den ene går til Naban, der er øens hovedby, og som ligger på østkysten. I Naban finder du masser af boder, hvor du kan købe strandudstyr m.m., og du finder såmænd også en 7-Eleven her. Der er ingen strand ved Naban, men du kan nemt komme til strandene ved at tage en motorcykeltaxi, en songthaew, eller du kan leje en scooter og køre selv.

Den anden færgerute går til Ta Waen Beach på øens vestside. Her finder du, som navnet antyder, også en strand, så du ikke behøver at tænke på transport. Ta Waen Beach er af samme grund den klart mest besøgte strand, og her finder du også utallige boder med diverse turistting og strandting og selvfølgelig også mad og drikke.

Strandene

Alle strande på Koh Larn udmærker sig med hvidt, fint sand og krystalklart vand. Vil du nyde solen og udsigten fra en liggestol, koster det normalt 100 baht at leje en liggestol for hele dagen. Gammeldags klap sammen-liggestole koster omkring det halve.

Vil du til Ta Waen Beach, så tag færgen direkte hertil, så slipper du for besvær med transport på øen. Hvis du vil besøge en eller flere af de andre strande, så tag færgen til Naban. Læs mere om transport rundt på Koh Larn længere nede på siden.

De populære strande er:

Ta Waen Beach

Ta Waen Beach er med sine ca. 600 meter den længste strand på Koh Larn, og det er også den mest besøgte strand. Færgelejet ligger på den vestlige (venstre) side af stranden, men det er ikke kun færgerne, der ankommer hertil. Der er også en livlig trafik af larmede jetski og af speedbåde med strandgæster. Og strandgæster er der rigeligt af. Ikke kun de sædvanlige turister, men også mange lokale fra Pattaya, der især i weekenden tager på badetur her.

Kort sagt, det er ikke på Ta Waen Beach, du finder fred og ro. Billedet her snyder lidt, det er taget uden for sæsonen og vejret var ikke det bedste.

Bag stranden finder du boder med turistting og badeudstyr samt en hel del restauranter. Du kan evt. bestille din mad direkte fra stranden og få den bragt ned til dig. Stranden skråner kun svagt, så den er velegnet til små børn.

Nural Beach

Nural Beach er min foretrukne strand af de populære strande. Her er forholdsvis fredeligt, omend der også ankommer enkelte speedbåde her. Du finder ikke turistboder ved stranden, så hvis du har brug for dykkermasker eller andet udstyr, så køb det i Naban. Her er par restauranter bag stranden, der kan forsyne dig med mad og drikke.

Nural Beach ligger i en bugt på Koh Larns sydspids, hvor bugtens sider sørger for mere roligt vand her end på de andre strande. Der lever aber på bjergsiderne ved stranden.

Samae Beach

Samae Beach har med sine godt 500 meter den næstlængste strand på Koh Larn. Det er også øens mest grønne strand. I den nordlige ende finder du nemlig et stort solfangeranlæg, og i den sydlige ende finder du en håndfuld vindmøller. Her er en del restauranter bag stranden, hvor du kan købe mad og drikke. Det er også muligt at bestille mad direkte fra din liggestol.

Stranden er den næstmest populære efter Tawaen Beach, og her findes også jetski og bananbåde.

Tien Beach

Tien Beach ligger lige nord for Samae Beach på Koh Larns vestlige side. Her finder du enkelte turistboder og en håndfuld restauranter, der kan forsyne dig med mad og drikke. Vandet er krystalklart, og sandet er fint, omend der er en del småsten på det første stykke af stranden.

Du skal ad en lille gangbro omkring pynten for at komme til Tien Beach.

Udsigtspunkter

Der er en lille håndfuld udsigtspunkter på Koh Larn, men nogle af dem er vokset til, så du ikke kan se andet end grønne planter. Fra udsigtspunktet tæt ved Naban kan du dog se lidt mere, her har du en fin udsigt til Pattaya og Jomtien Beach og deres mange skyskrabere.

Sådan kommer du til Koh Larn

Du kan tage en af de to færger fra Bali Hai Pier i Pattaya til Koh Larn, eller du kan tage med en speedbåd, der er lidt hurtigere, en del dyrere og mere ukomfortabel. Færgen koster blot 30 baht, lidt over 5 kroner, mens speedbådene typisk tager 150-300 baht. Speedbådene kan fragte dig direkte til den ønskede strand, men hvis ikke andre skal dertil, skal du forvente en væsentlig højere pris for turen.

Du behøver ikke købe billet på forhånd til færgerne, omend der er en billetluge i en bygning på land. Du kan blot betale, når du går ombord.

Færgen til Naban afgår fra Pattaya kl. 7:00, 10:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00 og 18:00. Sejlturen tager cirka 30 minutter. Færgen tilbage til Pattaya afgår fra Naban kl. 6:30, 7:30, 9:30, 12:00, 14:00, 15:30, 16:30, 17:00 og 18:00.

Færgen til Tawaen Beach afgår fra Pattaya kl. 8:00, 9:00, 11:00 og 13:00, mens færgen retur til Pattaya afgår fra Tawaen Beach kl. 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 og 17:00. Turen tager cirka 45 minutter, da der skal sejles rundt til den anden side af Koh Larn.

Det vil være en god ide at tjekke især returtiderne, når du er på havnen, da de kan være ændret, siden jeg sidst tjekkede (november 2017). Det vil være lidt surt at misse den sidste færge, hvis de i mellemtiden har ændret sejltider.

Sådan kommer du rundt på Koh Larn

Hvis du ankommer til Tawaen Beach skal du blot på en mindre gåtur for at komme til stranden. Hvis du vil til andre strande, er du bedre stillet ved at tage færgen til Naban i stedet.

Du kan hyre en motorcykeltaxi til at køre dig til de forskellige strande eller til en rundtur til dem alle, så du bedre kan vælge den, du helst vil tilbringe resten af dagen på. Det koster typisk 50 baht til en anden strand, mens en rundtur kan gøres for 300-400 baht. Bemærk, at prisen er pr. person, så det kan ikke betale sig at hoppe to personer på den samme motorcykeltaxi. Det bliver ikke billigere, blot mere ubekvemt. Du behøver ikke lede efter en motorcykeltaxi, de skal nok finde dig.

En anden mulighed er at tage en songthaew. Når du ankommer til Naban, skal du gå op til vejen og dreje til venstre. Et stykke nede ad vejen, lige over for et tempel, finder du en stor holdeplads med songthaews til de forskellige strande. Prisen ligger mellem 30 og 50 baht.

Du kan også vælge at leje en scooter. Det koster blot 200 baht for en dag, og dette inkluderer benzin. Øen er ikke så stor, så det er alligevel begrænset, hvor meget benzin, du kan nå at bruge.

OBS! Jeg har fået at vide, at det koster 300 baht, hvis du i stedet lejer en scooter i Tawaen Beach. Så det er endnu en grund til at tage udgangspunkt i Naban.

Vejene er ikke så svære at køre på, omend der er enkelte stejle stigninger og hårnålesving. Selv begyndere kan finde ud af at køre her, hvis de kører forsigtig og ikke bare drejer gashåndtaget i bund. I hvert fald uden for sæsonen.

I højsæsonen er her mange scooterkørende turister uden erfaring, og det øger risikoen for ulykker betragteligt. Samtidig er der stort set ikke nogen, der kører med hjelm, så selvom vejene ikke indbyder til de helt store hastigheder, så kan ulykkerne være alvorlige. Hvis du lejer en scooter, så gør dig selv den tjeneste at bede om en hjelm.

Hoteller

Langt de fleste besøgende er blot dagturister, der kommer med morgenfærgen og tager hjem med sidste færge. Men du har også mulighed for at overnatte på øen, hvilket giver dig mulighed for at besøge nogle meget tomme strande, inden dagturisterne ankommer.

Du kan finde en oversigt over hoteller på Koh Larn på bookingtjenesten Agoda.

Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Koh Larn - Strand


Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Dykning - Dyrevelfærd - Krabi - Elefantridning - Snorkling - Trang
Koh Lanta Koh Lanta er et af dan­sker­nes mest popu­lære ferie­steder i Thailand. Læs mere om Koh Lanta og de mange uspolerede strande, mulige akti­viteter, klima, transport og meget mere.
Strande på Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Krabi
Koh Lanta, strande Læs om Koh Lantas mange uspo­lerede strande og over­nat­nings­mulig­heder nær strandene. På mange af strandene kan du bo i en bungalow lige bag stranden, men der findes selv­følgelig også luk­sus­ho­tel­ler på Koh Lanta.
Khao Lak, fredelig ferie
Tags: Khao Lak - Nang Thong Beach - Bang Niang Beach - Strand - Shopping - Aktiviteter - Phang Nga
Khao Lak Khao Lak er sær­de­les vel­eg­net til en fa­mi­lie­fe­rie el­ler en ro­man­tisk fe­rie for to. Fe­rie­om­rå­det lig­ger cir­ka en ti­mes kør­sel nord for fe­rie­øen Phuket, men her er me­get mere frede­ligt og ro­ligt. Læs mere om Khao Lak, stran­dene og mu­lige ak­ti­vi­teter i området.
Pattaya er ikke kun for sexturister
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Klima
Pattaya Pattaya har fået et ry som sex­mekka, og selv­om det ikke just er ufor­tjent, er det ikke kun sex­turister, der kan have glæde af Pattaya. Her kom­mer fx rigtig mange tu­ris­ter fra Rusland og andre østlige lande, og de kommer ikke så meget for at deltage i de natlige akti­vi­teter. Læs mere om Pattaya, og hvad byen ellers har at byde på.
Klima og vejr i Thailand
Tags: Klima - Vejr - Bangkok - Phuket - Samui - Chiang Mai - Pattaya - Koh Chang - Regntid
Klima og vejr Thailands kli­ma er ik­ke som det dan­ske med fi­re års­ti­der. I syd har de kun to og i nord tre. Læs me­re om kli­maet og vej­ret i de for­skel­lig­e egne af Thai­land. Om regn­tiden, og hvor slem den egent­lig er, og hvor­når den ram­mer de for­skel­lige steder.
Koh Chang, Thailands tredje mest populære ferieø
Tags: Koh Chang - Elefantridning - Strand - Barpiger - Golf - Trat - Jungle
Koh Chang Koh Chang er den tredje mest popu­lære ferieø i Thai­land efter Phu­ket og Samui, og mens de to andre øer ho­ved­sa­ge­ligt til­træk­ker uden­land­ske tu­ris­ter, så mod­ta­ger Koh Chang og­så man­ge inden­land­ske ferie­be­sø­gende. Læs om de for­skel­lige stran­de og byer på Koh Chang og om for­skel­lige ak­ti­vi­tets­mu­lig­heder på øen. Koh Chang betyder for øvrigt Elefantøen.
Ao Nang Beach, Skandinaviens sydligste provins
Tags: Krabi - Ao Nang Beach - Strand - Noppharat Thara Beach - Railay - Klima
Ao Nang Beach Ao Nang Beach lig­ger i pro­vin­sen Krabi, ikke langt fra Phi Phi Islands og Phuket. Selv­om na­tu­ren ik­ke just lig­ner den dan­ske, så vil Ao Nang Beach al­li­ge­vel vir­ke un­der­ligt be­kendt. Det vrim­ler nem­lig med hø­je, blon­de skan­di­na­ve­re, og det er ik­ke uden grund, de flok­kes her. For her findes alt, hvad hjertet kan begære hos en tro­pisk turist, fan­tas­tis­ke strande, masser af spæn­dende ak­ti­vi­teter og nogle fan­tas­tiske solnedgange.
Bang Saen Beach
Tags: Chonburi - Strand - Bangkok
Bang Saen Beach Hvis du ophol­der dig i læn­ge­re tid i Bang­kok, og du får lyst til at få sand mel­lem tæ­erne, så kan du gøre som de lokale ind­byg­gere og tage et smut til Bang Saen Beach i pro­vin­sen Chon­buri. Læs mere om stran­den, og hvor­dan den ad­skil­ler sig fra de sæd­van­lige turiststrande.
Ædelsten, durian og delfiner ...
Tags: Chanthaburi - Strand - Delfiner - Kirke - Durian - Ædelsten
Chanthaburi De fleste vest­li­ge tu­ris­ter ser kun Chan­tha­buri suse for­bi, når de kø­rer gen­nem pro­vin­sen på vej fra Bang­kok til ferie­øen Koh Chang. Men Chan­tha­buri er så ab­so­lut mere end en tis­se­pau­se værd. Pro­vin­sen er en af Thai­lands rige pro­vin­ser med ædel­ste­ne og du­rian-frug­ter som de vig­tig­ste ind­tægts­kil­der. Her er også stran­de og mu­lig­hed for at svøm­me med delfiner.
Priser i Thailand
Tags: Priser - Mad - Shopping - Piratkopier - Massage - Elektronik - Patong - Solcreme
Priser Jeg har samlet en række priser på for­skel­lige varer og ydelser, så du nem­me­re kan regne ud, hvor man­ge lom­me­pen­ge du skal have med til Thailand. Du finder priser for mad, be­klæd­ning, vel­være og di­ver­se for­nø­den­he­der såsom sol­be­skyt­tel­se. Du kan også læse lidt om køb af elek­tro­nis­ke dimser i Thailand.
Nong Khai
Tags: Nong Khai - Isaan - Mekong - Laos - Sala Kaew Ku
Nong Khai Provinsen Nong Khai ligger i Thai­lands Nord­øst­li­ge hjø­rne, langs Mekong-floden, der agerer grænse til Laos.

De fles­te tu­ris­ter i Nong Khai stop­per blot en dag eller to på vej til eller fra ho­ved­sta­den Vien­tiane i Laos via den godt 1 km lange Friend­ship Bridge over Mekong. Men Nong Khai har også andet at byde på end en grænse­bro. Her er fx fred og ro, yderst rime­lige priser og ingen turist­fælder. Og så er man glade for festivaller!
Chiang Mai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Gyldne trekant - Shopping - Aktiviteter - Go-go - Barer - Natklubber - Bøsser
Chiang Mai Hvis du bliver træt af de meget turis­tede rejse­mål i det syd­lige Thailand, hvor skræd­dere, mas­sage­kli­nik­ker, restau­ran­ter og andre, som vil sælge sine ydelser, kon­stant plager dig, så kan du over­veje at besøge Chiang Mai. Chiang Mai er den kul­tu­relle hoved­stad for det nordlige Thailand.
Chiang Rai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Black House - White Temple - Gyldne trekant - Mae Kok -
Chiang Rai I Chiang Rai finder du både lys og mørke, og så ligger provinsen i Den gyldne trekant. Læs, hvad du bør se og opleve i Thailands nordligste provins og i dens hovedstad med samme navn.
Patong
Tags: Patong - Fiskeri - Shopping - Mad - Strand - Massage - Tuk tuk - Aktiviteter - Bangla Road - Barpiger
Patong Patong er den mest po­pu­læ­re fe­rie­by på Phu­ket. Her fin­der du en 2½ km lang strand, mu­lig­he­der for shop­ping og om af­te­nen un­der­hold­ning på den far­ve­strå­len­de Bang­la Road. Læs om Pa­tongs man­ge til­bud til så­vel fa­mi­lier som til en­li­ge rejsende.
Sommerferie på Samui
Tags: Samui - Strand - Aktiviteter - Chaweng - Lamai - Bophut - Klima - Surat Thani
Samui Skal du til Thai­land i den dan­ske som­­mer­­fe­­rie, vil Sa­mui væ­re et bed­re valg end Phu­ket, i hvert fald vejr­­mæs­­sigt. Læs me­re om Thailands næst­stør­ste ø og de for­skel­lige ferie­mål og sevær­dig­heder på øen.
Kongebyen Hua Hin
Tags: Hua Hin - Strand - Golf - Shopping - Prachuap Khiri Khan
Hua Hin Hua Hin er en popu­lær fe­rie­by for så­vel thai­er som for uden­­land­­ske tu­­ris­­ter. Det er også her Thai­lands konge bor. Byen er desuden hjem­sted for mange uden­­land­­ske pen­­sio­nis­­ter, der har valgt at bo­sæt­te sig i Hua Hin for at nyde pen­­sio­­nist­­li­­vet i en mere be­ha­­ge­­lig tem­­pe­­ra­­tur end i deres hjemland.
Daseferie i Ban Krut
Tags: Ban Krut - Strand - Natur - Prachuap Khiri Khan
Ban Krut Ban Krut er et forholdsvist nyt turistområde, der endnu ikke er blevet alt for turistet. Her finder du en dejlig, uspoleret strand til en perfekt daseferie.
Naturferie på Koh Phayam
Tags: Phayam - Strand - Natur - Jungle - Ranong
Koh Phayam Koh Phayam ligger langt væk fra verdens trængsler og problemer. Her kan du bo i en lille hytte på stranden og være ét med naturen.
Cha-am
Tags: Cha-am - Strand - Shopping - Phetchaburi
Cha-am Cha-am er ikke en fest­by for tu­ris­ter, her fin­der du thai­landsk fred og ro - og en strand, der er me­get po­pu­lær blandt thaier.
Karon og Kata
Tags: Phuket - Karon Beach - Kata Beach - Bus - Surf - Shopping - Strand
Karon og Kata Karon og Kata byder på familievenlig ferie på ferieøen Phuket. Her finder du fred og ro, og både Karon Beach og Kata Beach er blandt Phukets bedste strande. Læs mere om, hvad de to feriebyer har at byde på.
Strande på Phuket
Tags: Phuket - Strand
Strande på Phuket Du finder utal­li­ge dej­li­ge stran­de på Phuket, dan­sker­nes fore­truk­ne ferieø i Thailand. Lige fra spæn­den­de og uspo­le­rede natur­stran­de og stran­de du kan have helt for dig selv, til stran­de med fuld be­tje­ning i form af ligge­sto­le, kølige drikke, af­slap­pen­de mas­sa­ge osv. Læs om de enkelte strande og se billeder.
Abeparadiset Phetchaburi
Tags: Phetchaburi - Aber - Klima - Udsigt - Hule - Templer - Aktiviteter
Phetchaburi Phetchaburi er ikke et af de sædvanlige turistmål, men alligevel et besøg værd, hvis du tager turen sydpå fra Bangkok ad landjorden. Her finder du et par interessante seværdigheder og en masse løse aber.
Phi Phi
Tags: Phi Phi - Bryllupsrejse - Hotel - Aktiviteter - Krabi - Phuket - Strand - Long tail boat
Phi Phi-øerne Phi Phi-øerne er et tro­pisk pa­ra­dis med en fan­tas­tisk na­tur i form af im­po­ne­ren­de kalk­stens­bjer­ge, klip­per og hu­ler og ik­ke mindst fan­tas­tis­ke hvi­de sand­stran­de med krys­tal­klart vand. Læs mere om øerne ...
Koh Larn, tæt på Pattaya
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Koh Larn - Strand
Koh Larn Koh Larn byder på en række fine, tropiske strande, der er langt bedre end strandene på fastlandet i Pattayas omegn. Øen er blot en halv times sejllads væk fra Pattaya. Læs mere om øen og strandene.
Phuket
Tags: Phuket - Strand - Aktiviteter - Patong - Kata-Karon - Shopping - Sex - Ladyboys - Klima
Phuket Phuket er danskernes fore­truk­ne fe­rie­mål i Thai­land. Her fin­der du utal­li­ge fan­tas­tis­ke stran­de, og mu­lig­hed for man­ge for­skel­li­ge ak­ti­vi­te­ter, hvis du ik­ke vil bru­ge al fe­ri­en til at lig­ge og da­se på stranden.

Jeg for­tæl­ler lidt om øen, dens by­er, dens stran­de og ud­val­get af aktiviteter.
Bangkok
Tags: Bangkok - Sex - Kultur - Mad - Templer - Shopping - Aktiviteter - Klima
Bangkok De fleste tu­ris­ter nær­mest flyg­ter ud af Bang­kok for at kom­me frem til deres en­de­li­ge fe­rie­mål, men giv by­en en chan­ce. Læs lidt om Bang­kok på godt og ondt.
Transport
Tags: Transport
Transport I Thailand har du selv­føl­ge­lig de sæd­­van­­lige trans­­port­­for­mer, som du også ken­der hjem­me­­­fra, fx bus, tog og fly. Men her har du også man­ge an­dre trans­­port­­for­mer, som fx tuk tuk, mo­tor­­cy­kel­­taxi, ka­nal­båd og rickshaw.
Thailands kultur
Tags: Kultur
Kultur Thailands kul­tur ad­skil­ler sig en del fra den vest­li­ge kul­tur. Bå­de med hen­syn til tra­di­tio­ner, re­li­gi­on og ma­den.

Læs fx, hvor­for det kan være en god ide at fo­re­ta­ge en ku­li­na­risk rej­se i Thai­land, og om det thai­land­ske ny­tår, der kan være en yderst fest­lig og våd affære.

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Fredag d. 18. maj

Læs om veksling til baht.

Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Annonce:

Facebook

Annonce:

Klima og vejr

Vejrudsigt

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Annonce:

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.