Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Koh Larn

Fine strande tæt på Pattaya.

Tags: Koh Larn - Pattaya - Jomtien - Chonburi - Strand

Pattaya Beach og de nærliggende strande på fastlandet er ikke just noget at råbe hurra for. Heldigvis kan du finde nogle noget bedre strande på Koh Larn, også kendt som Crystal Island, der ligger en lille sejltur fra Pattaya.

Koh Larn byder på fire populære strande samt nogle ekstra, du kan besøge, hvis du vil have sandet for dig selv. Øen er ikke ret stor, blot fire km lang og op til to km bred, så det tager ikke lang tid at gå på opdagelse for at finde den strand, du bedst kan lide.

Der er hele to færgeruter til Koh Larn. Den ene går til Naban, der er øens hovedby, og som ligger på østkysten. I Naban finder du masser af boder, hvor du kan købe strandudstyr m.m., og du finder såmænd også en 7-Eleven her. Der er ingen strand ved Naban, men du kan nemt komme til strandene ved at tage en motorcykeltaxi, en songthaew, eller du kan leje en scooter og køre selv.

Den anden færgerute går til Ta Waen Beach på øens vestside. Her finder du, som navnet antyder, også en strand, så du ikke behøver at tænke på transport. Ta Waen Beach er af samme grund den klart mest besøgte strand, og her finder du også utallige boder med diverse turistting og strandting og selvfølgelig også mad og drikke.

Strandene

Alle strande på Koh Larn udmærker sig med hvidt, fint sand og krystalklart vand. Vil du nyde solen og udsigten fra en liggestol, koster det normalt 100 baht (100 baht) at leje en liggestol for hele dagen. Gammeldags klap sammen-liggestole koster omkring det halve.

Vil du til Ta Waen Beach, så tag færgen direkte hertil, så slipper du for besvær med transport på øen. Hvis du vil besøge en eller flere af de andre strande, så tag færgen til Naban. Læs mere om transport rundt på Koh Larn længere nede på siden.

De populære strande er:

Ta Waen Beach

Ta Waen Beach er med sine ca. 600 meter den længste strand på Koh Larn, og det er også den mest besøgte strand. Færgelejet ligger på den vestlige (venstre) side af stranden, men det er ikke kun færgerne, der ankommer hertil. Der er også en livlig trafik af larmede jetski og af speedbåde med strandgæster. Og strandgæster er der rigeligt af. Ikke kun de sædvanlige turister, men også mange lokale fra Pattaya, der især i weekenden tager på badetur her.

Kort sagt, det er ikke på Ta Waen Beach, du finder fred og ro. Billedet her snyder lidt, det er taget uden for sæsonen og vejret var ikke det bedste.

Bag stranden finder du boder med turistting og badeudstyr samt en hel del restauranter. Du kan evt. bestille din mad direkte fra stranden og få den bragt ned til dig. Stranden skråner kun svagt, så den er velegnet til små børn.

Nural Beach

Nural Beach er min foretrukne strand af de populære strande. Her er forholdsvis fredeligt, omend der også ankommer enkelte speedbåde her. Du finder ikke turistboder ved stranden, så hvis du har brug for dykkermasker eller andet udstyr, så køb det i Naban. Her er par restauranter bag stranden, der kan forsyne dig med mad og drikke.

Nural Beach ligger i en bugt på Koh Larns sydspids, hvor bugtens sider sørger for mere roligt vand her end på de andre strande. Der lever aber på bjergsiderne ved stranden.

Samae Beach

Samae Beach har med sine godt 500 meter den næstlængste strand på Koh Larn. Det er også øens mest grønne strand. I den nordlige ende finder du nemlig et stort solfangeranlæg, og i den sydlige ende finder du en håndfuld vindmøller. Her er en del restauranter bag stranden, hvor du kan købe mad og drikke. Det er også muligt at bestille mad direkte fra din liggestol.

Stranden er den næstmest populære efter Tawaen Beach, og her findes også jetski og bananbåde.

Tien Beach

Tien Beach ligger lige nord for Samae Beach på Koh Larns vestlige side. Her finder du enkelte turistboder og en håndfuld restauranter, der kan forsyne dig med mad og drikke. Vandet er krystalklart, og sandet er fint, omend der er en del småsten på det første stykke af stranden.

Du skal ad en lille gangbro omkring pynten for at komme til Tien Beach.

Udsigtspunkter

Der er en lille håndfuld udsigtspunkter på Koh Larn, men nogle af dem er vokset til, så du ikke kan se andet end grønne planter. Fra udsigtspunktet tæt ved Naban kan du dog se lidt mere, her har du en fin udsigt til Pattaya og Jomtien Beach og deres mange skyskrabere.

Sådan kommer du til Koh Larn

Du kan tage en af de to færger fra Bali Hai Pier i Pattaya til Koh Larn, eller du kan tage med en speedbåd, der er lidt hurtigere, en del dyrere og mere ukomfortabel. Færgen koster blot 30 baht (30 baht) mens speedbådene typisk tager 150-300 baht (150-300 baht). Speedbådene kan fragte dig direkte til den ønskede strand, men hvis ikke andre skal dertil, skal du forvente en væsentlig højere pris for turen.

Du behøver ikke købe billet på forhånd til færgerne, omend der er en billetluge i en bygning på land. Du kan blot betale, når du går ombord.

Færgen til Naban afgår fra Pattaya kl. 7:00, 10:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00 og 18:00. Sejlturen tager cirka 30 minutter. Færgen tilbage til Pattaya afgår fra Naban kl. 6:30, 7:30, 9:30, 12:00, 14:00, 15:30, 16:30, 17:00 og 18:00.

Færgen til Tawaen Beach afgår fra Pattaya kl. 8:00, 9:00, 11:00 og 13:00, mens færgen retur til Pattaya afgår fra Tawaen Beach kl. 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 og 17:00. Turen tager cirka 45 minutter, da der skal sejles rundt til den anden side af Koh Larn.

Det vil være en god ide at tjekke især returtiderne, når du er på havnen, da de kan være ændret, siden jeg sidst tjekkede (november 2017). Det vil være lidt surt at misse den sidste færge, hvis de i mellemtiden har ændret sejltider.

Sådan kommer du rundt på Koh Larn

Hvis du ankommer til Tawaen Beach skal du blot på en mindre gåtur for at komme til stranden. Hvis du vil til andre strande, er du bedre stillet ved at tage færgen til Naban i stedet.

Du kan hyre en motorcykeltaxi til at køre dig til de forskellige strande eller til en rundtur til dem alle, så du bedre kan vælge den, du helst vil tilbringe resten af dagen på. Det koster typisk 50 baht (50 baht) til en anden strand, mens en rundtur kan gøres for 300-400 baht (300-400 baht). Bemærk, at prisen er pr. person, så det kan ikke betale sig at hoppe to personer på den samme motorcykeltaxi. Det bliver ikke billigere, blot mere ubekvemt. Du behøver ikke lede efter en motorcykeltaxi, de skal nok finde dig.

En anden mulighed er at tage en songthaew. Når du ankommer til Naban, skal du gå op til vejen og dreje til venstre. Et stykke nede ad vejen, lige over for et tempel, finder du en stor holdeplads med songthaews til de forskellige strande. Prisen ligger mellem 30 og 50 baht (30 og 50 baht).

Du kan også vælge at leje en scooter. Det koster blot 200 baht (200 baht) for en dag, og dette inkluderer benzin. Øen er ikke så stor, så det er alligevel begrænset, hvor meget benzin, du kan nå at bruge.

OBS! Jeg har fået at vide, at det koster 300 baht (300 baht), hvis du i stedet lejer en scooter i Tawaen Beach. Så det er endnu en grund til at tage udgangspunkt i Naban.

Vejene er ikke så svære at køre på, omend der er enkelte stejle stigninger og hårnålesving. Selv begyndere kan finde ud af at køre her, hvis de kører forsigtig og ikke bare drejer gashåndtaget i bund. I hvert fald uden for sæsonen.

I højsæsonen er her mange scooterkørende turister uden erfaring, og det øger risikoen for ulykker betragteligt. Samtidig er der stort set ikke nogen, der kører med hjelm, så selvom vejene ikke indbyder til de helt store hastigheder, så kan ulykkerne være alvorlige. Hvis du lejer en scooter, så gør dig selv den tjeneste at bede om en hjelm.

Hoteller

Langt de fleste besøgende på Koh Larn er blot dagturister, der kommer med morgenfærgen og tager hjem med sidste færge. Men du har også mulighed for at overnatte på øen, hvilket giver dig mulighed for at besøge nogle meget tomme strande, inden dagturisterne ankommer næste dag.

Hotelpriserne er rimelige, men du har ikke så mange muligheder, hvis du vil have mange stjerner, de fleste har blot to eller tre stjerner.

Tags: Koh Larn - Pattaya - Jomtien - Chonburi - Strand

Andre artikler om steder i Thailand: