Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Strande på Koh Lanta

Uspolerede strande og bungalows lige bag stranden.

Tags: Koh Lanta - Strand - Krabi

Når man taler om feriestedet Koh Lanta i Thailand, mener man normalt øen Koh Lanta Yai, der er den største ø i ø-gruppen Koh Lanta.

I denne artikel gennemgår jeg strandene og nævner nogle af over­natnings­mulighederne nær de enkelte strande på Koh Lanta Yai. Husk at tjekke hotellets placering på et kort hos din foretrukne booking-tjeneste, før du bestiller, nogle af dem ligger et pænt stykke fra stranden.

Du kan læse om mulige aktiviteter, transport m.m. i artiklen Koh Lanta.

Koh Lanta Yais strande ligger som perler på en snor på øens vestside. Tidevandet har stor betydning for, hvor brede strandene er. Ved lavvande er de meget brede, mens de nogle steder næsten kan forsvinde ved højvande.

Strandene kan ikke måle sig med de bedste strande på ferieøen Phuket, og på Koh Lanta er det ikke muligt at leje diverse mere eller mindre larmende vandlegetøj (hvilket mange vil mene er et plus). Men strandende på Koh Lanta er dejligt uspolerede, og de er ikke så overfyldte som Phukets populære strande. Selv på de mest populære af Koh Lanta Yais strande kan du i højsæsonen finde en plet, du kan have helt for dig selv. Generelt bliver der mere stille og roligt med færre mennesker jo længere sydpå, du bevæger dig på Koh Lanta Yai.

Der er enkelte hoteller/bungalows på østkysten, men forvent ikke adgang til noget, der med god samvittighed kan kaldes en strand. Jeg gennemgår nedenfor strandene i rækkefølge fra nord til syd.

Kaw Kwang Beach

På den nordlige side af Koh Lanta Yai finder du Kaw Kwang Beach. Det er ikke just den bedste strand på Koh Lanta, og mange vil nok ikke bruge ordet "strand", hvis de skal beskrive den. Ved højvande er der ikke meget sand, på dette billede er det ikke helt højvande, så der er stadig en stribe synlig sand. Ved denne tid er stranden meget børnevenlig, hvis du har små børn – og børn går ikke så meget op i, om stranden er lækker, som vi voksne gør.

Men selv små børn vil nok finde stranden lidt kedelig ved lavvande:

Der ligger kun et par hoteller ved Kaw Kwang Beach: Saladan Beach Resort, der ligger lige ud til vandet (ja, de har en pool), og Lanta Pura Beach Resort, hvor man skal ramme endnu mere heldigt med højvandet for at have en badestrand, som små børn kan nyde, og hvor voksne kan få våde ankler. Og ja, de har også en pool.

Klong Dao Beach

Klong Dao Beach er den mest populære strand på Koh Lanta, og med sine knap 3 km er det også den længste strand. Ligesom Kaw Kwang Beach er Klong Dao Beach meget børnevenlig, men i modsætning til sin nordlige nabo er Klong Dao Beach noget kønnere, og den har en betydelig bedre sandkvalitet. Dette er klart den bedste strand til en familieferie med små børn.

Har du lidt større børn, vil de måske finde den sydligere Phra Ae Beach mere spændende.

Nogle strækninger af Klong Dao Beach tiltrækker en del mennesker – dog langt fra så mange som fx fluepapiret Bellevue nord for København. Men hvis du synes, der er for mange mennesker på ovenstående billede, skal du blot bruge benene lidt, så kan du finde strækninger, hvor der er meget langt mellem andre mennesker:

Billederne er taget i midt i højsæsonen. Langs stranden kan du få massage, købe diverse strandlegetøj til børn samt mad og kølige drikke.

Der ligger en del hoteller direkte ud til Klong Dao Beach og på vejene ned til stranden. Hvis du vil have direkte strandadgang, så husk at tjekke placeringen på et kort, før du booker. Læs også anmeldelserne fra andre gæster.

Phra Ae Beach - Long Beach

Hvis du har større børn med på ferien, er du måske bedre tjent med Phra Ae Beach, også kendt som Long Beach. Selvom tidevandet også har stor betydning for stranden her, skal du ikke gå helt så langt ud for at få våde knæ som på Klong Dao Beach.

Phra Ae Beach er en lang, lige strand på lidt over 2,5 km.

Stranden slår et knæk på den sidste del, hvor udløbet fra en å deler stranden i to, vandet er dog ikke specielt dybt, så man kan sagtens vade fra den ende del til den anden.

Der er også mere natteliv på denne del af Koh Lanta, fx i form af Ozone Beach Bar og Funky Monkey, hvor du kan få lov at afløse den levende musik om fredagen, hvor der er karaoke-aften med gratis shots til alle, der vover sig op foran mikrofonen.

Der ligger en hel del hoteller langs Phra Ae Beach, men nogle af dem ligger et stykke fra stranden. Tjek placeringen på booking-tjenestens kort, før du bestiller, hvis du ikke vil slide for meget på sandalerne.

Små strande

Syd for Phra Ae Beach ligger der 3-4 mindre strande. Relax Bay Beach er med sine ca. 450 meter den største og den eneste med mulighed for overnatning. Der er en del sten i vandet ud for en del af stranden, men den nordligste del er fin som badestrand.

Herefter kommer der et par strande, som jeg ikke har kunnet finde navn på. Først en lille strand på godt 100 meter, som ikke er speciel god som badestrand, da der er en del sten i vandet.

Næste strand er ca. 250 meter lang og er bedre som badestrand. Her er det desuden muligt at købe drikkevarer på stranden og leje kanoer.

Og til sidst en diminutiv strand på under 30 meter, som kun er medtaget her på grund af dens navn, DK Beach. Den er også kendt som Secret Beach. Stranden er mindre end 30 meter lang, og den egner sig hverken som badestrand eller til at slikke solskin. Men hvis du vil have en strand helt for sig selv, og du savner gode gamle DK, så kan du besvære dig frem til den. Der går en skjult sti til stranden fra den nordlige ende af Klong Khong Beach.

Det er som nævnt kun ved Relax Bay Beach, du kan finde overnatning. Her ligger fire hoteller med bungalows tæt på stranden: Relax Bay Resort, Sea Culture, Relax Beach House og Lanta Lazy Days Bungalows.

Klong Khong Beach

Efter de mindre strande følger endnu en af øens lange strande, Klong Khong Beach, der er lidt over 2,5 km lang. Sandet er ikke så fint som på Phra Ae Beach, og her er flere sten i vandet, hvilket måske er grunden til, at du kan finde nogle rimeligt billige bungalows langs stranden. Vil du bade, skal du finde et sted midt på stranden, hvor der er færre sten i vandet, men Klong Khong Beach er helt klart ikke just den bedste badestrand på Koh Lanta.

Stranden ser ellers meget tilforladelig ud ved højvande:

Billedet er dog et lidt andet ved lavvande, og du kan nok være sikker på, at billederne på hotellernes hjemmesider ikke er taget ved lavvande:

Der ligger en lang række hoteller langs Klong Khong Beach, og priserne er rimelige. Selv helt nede ved stranden kan du finde overnatning til priser under 1000 baht pr. nat i højsæsonen. Husk at læse andre besøgendes anmeldelser, og tjek placeringen på kortet, hvis du vil bo ud til stranden.

Klong Tob Beach

Klong Tob Beach er i sig selv ikke noget specielt, den er blot 300 meter lang, og der er klipper og sten ud for den nordlige del og den sydlige del. Den midterste del er dog en rimelig badestrand. Der er mange spisesteder langs vejen bag stranden.

Vil du bo standsmæssigt på din ferie, har du mulighed for det her: Fem-stjernede Rawi Warin Resort & Spa, som du kan se på klippen midt på billedet, byder på både værelser og villaer i høj kvalitet og til en pris derefter. Lanta Palace Resort giver dig adgang til samme strand men til mere overkommelige priser, mens Lanta Riversand Resort byder på bambus-bungalows i et endnu mere overkommeligt prisleje, selv for dem lige ud til stranden (se billedet øverst i artiklen).

Klong Nin Beach

Klong Nin Beach er en lidt over 2 km lang, lige strand. Nogle strækninger af stranden har en del sten i vandet, men du skal ikke gå ret langt for at finde et egnet badested.

Klong Nin Beach er en typisk backpacker-strand med bungalows og barer langs stranden. Stranden skråner en del ved højvande, så det er ikke den mest børnevenlige strand. Bølgerne kan desuden være kraftige her, og man skal ikke svømme ret langt ud, medmindre man er en erfaren svømmer.

Klong Nin Beach er spækket med hoteller langs hele stranden. Både direkte ud til stranden og på den anden side af vejen, der løber lige bag den første række af hoteller. Tjek placeringen på bookings-tjenestens kort, hvis du vil have direkte adgang til stranden, men selv hvis du bor i anden række, er der normalt ikke mere end et par minutters gang, før du har sand mellem tæerne.

Nui Beach

Syd for Klong Nin Beach finder du Nui Beach ved Diamond Cliff Beach Restaurant – du skal gennem restauranten for at komme ned til stranden. Stranden er blot ca. 250 meter lang.

Der er ingen hoteller ud til stranden.

Klong Hin Beach

Klong Hin Beach er ca. 1½ km lang. I strandens nordlige ende finder du det meget prisvenlige Dream Team Beach Resort, men ellers er her ikke nogle hoteller. Det er nu heller ikke en specielt indbydende strand, medmindre du vil have en strand næsten for dig selv. Det er ikke andre turister, du må dele den med, men lokale der fisker fra klipperne. Hotellet har en pool.

Bevæger du dig yderligere sydpå, begynder landskabet at blive mere bakket og udfordrende, hvis du har lejet en scooter.

Kantiang Beach

Kantiang Beach er en ca. 1 km lang og flot strand, der byder på en af de bedste badestrande på Koh Lanta.

I den nordlige ende af stranden finder du Kantiang Bay View Resort, Phra Nang Lanta og Baan Laanta Resort & Spa, mens du midt på stranden finder et af Koh Lantas få fem-stjernede hoteller, Pimalai Resort & Spa, hvor prisen pr. nat nemt kan passere 10000 baht for et værelse og 25000 baht for en villa.

Nui Bay Beach

Nui Bay Beach er blot 200 m lang, og som på Kantiang Beach får du her en af de bedste badestrande på Koh Lanta. Bag stranden er der jungle, og du vil måske støde på aber på vejen ned til stranden. Mennesker vil du til gengæld ikke se mange af, omend der arbejder nogle af slagsen i en restaurant på stranden. Der er en lille P-plads ved landevejen, hvorfra du kan gå ned til stranden. GPS: 7.488718, 99.079793.

Der ligger ikke nogle hoteller direkte ud til stranden, men på landtangen mellem Nui Bay Beach og Klong Jark Beach finder du hotellet Cape Shambhala. Det er dog ikke et sted for fattigrøve, i højsæsonen koster det ca. 50000 baht pr. nat, i lavsæsonen er prisen helt "nede" på omkring 17000 baht.

Klong Jark Beach

Klong Jark Beach er knap 500 m lang, og deles i to af en lille bæk, der løber ud i havet. De fleste turister her – og det er ikke fordi, der er mange af dem – kommer fra et par hoteller, der ligger ud til stranden. Stranden har fint sand og en lille strandbar, hvor du kan købe kølige drikke og lidt at spise.

Der er nogle klipper ved begge ender af Klong Jark Beach og ved udløbet af den lille bæk, men de pynter mere end de generer.

Hotellet Cape Shambhala ligger mellem Nui Bay Beach og Klong Jark Beach (se under Nui Bay Beach), mens Anda Lanta Resort og Klong Jark Bungalow begge ligger lige ud til Klong Jark Beach.

Bamboo Beach

Bamboo Beach er med sine knap 750 m den sydligste strand på Koh Lanta og afsondret fra omverdenen af palmer og en stejl bakke. Øverst på bakken ligger en restaurant, der tilbyder en fin udsigt over stranden:

Stranden er noget stenet på den nordlige del, især ved lavande, men der er områder på den sydlige del uden sten, der derfor også er bedre egnet som badestrand. Men uanset høj- eller lavvande er du her omgivet af dejlig grøn, tropisk natur, og du har en strand, som du kan have næsten for dig selv.

Vil du langt væk fra den kaotiske verden på din tropiske ferie, så kan Bamboo Beach være svaret på dine bønner. Der ligger tre hoteller med bungalows her, Bamboo Bay Resort, Baan Phu Lae og Lalaanta Hideaway Resort.

Tanod Beach

Jeg skriver ovenfor, at Bamboo Beach er den sydligste strand på Koh Lanta Yai; det er ikke helt rigtigt. Der ligger en strand på øens sydside, Tanod Beach, men den ligger inde i nationalparken ved siden af et fyrtårn (se artiklen Koh Lanta).

Du kan ikke bo i nærheden af denne strand, og det koster penge at komme ind til den.

Tags: Koh Lanta - Strand - Krabi

Andre artikler om steder i Thailand: