Dykkercertifikat i Thailand
Det er sjovere og billigere at lære at dykke i Thailand end i Danmark.
Det kan være noget sjovere at tage dykkercertifikat i Thailand end i Danmark. Du lærer at dykke i dejligt varmt vand, der byder på nogle mere spændende og farverige fisk end fladfisk og torsk. Vandtemperaturen i Thailand ligger på mellem 27 og 31 grader året rundt.
Når du ikke er i vandet, er omgivelserne også noget mere spændende med sol og varme, dejlige strande og palmer. Og så koster det betydeligt mindre at få et dykkercertifikat i Thailand end hjemme i Danmark.
Fx koster et PADI Open Water-certifikat lidt over 4.000 kroner i Danmark, mens du kan få det til under 2.000 kroner i Thailand. Og så er der endda typisk inkluderet lokal transport samt mad og drikke i de thailandske priser.
Bemærk, at priserne for dykkerkurser i Thailand kan svinge en del, alt efter hvor dykkerskolen ligger. Jeg har set priser på PADI Open Water fra under 2.000 kroner og op til omkring 3.000 kroner. Dykkerskolerne på Phuket ligger i den dyre ende. Vælger du en dykkerskole i Khao Lak, hvor der afsluttes med to dage i en liveaboard-båd ved Similan Islands, kan prisen dog komme over 4.000 kroner.
Når du som begynder tager et dykkercertifikat, starter du med teori. Næste trin er brug af udstyr i et bassin eller i en pool. Herefter rykker du ud på en strand eller lignende, hvor du gentager pool-øvelserne i havvand. Og først herefter kommer du ud og dykke på åbent hav. Et certifikat tages typisk over flere dage, hvor de første dage bruges til teori og til at lære at bruge udstyret, mens den sidste dag er afsat til dykning på åbent hav.
Stort udvalg af dykkerskoler
Du kan finde dykkerskoler på alle turistdestinationer i det sydlige Thailand. Hvis du er forholdsvis ung, vil du måske foretrække steder som Koh Tao, Koh Phangan eller Phi Phi Islands, hvor du finder mange andre unge mennesker. Har du passeret de 30 år, vil du måske foretrække dykkerskoler på Koh Lanta eller Phuket – eller i Khao Lak, der er udgangspunkt for dykkerture til Similan Islands og Surin Islands.
De fleste dykkerskoler tilbyder certifikat efter både PADI og SSI. Det er typisk billigere at få et SSI-certifikat, fordi man ikke behøver at købe undervisningsmaterialet men kan nøjes med at låne det. Selve undervisningen er sammenlignelig, og certifikaterne i de to systemer er gensidigt godkendt, så du kan tage et indledende SSI-certifikat og så fortsætte med mere avancerede PADI-certifikater på din næste ferie – eller omvendt.
Det vigtigste er ikke, om du vælger PADI eller SSI eller et af de andre anerkendte certifikater, det vigtigste er din instruktør. Når du vælger dykkerskole, så tjek gerne først skolens og instruktørernes omdømme på internettet.
Bemærk, at selvom der i Thailand er varmt vand hele året, så er hele året ikke lige velegnet til dykning. Nogle steder lukkes der helt af i regntiden, enten for at skåne miljøet eller for at skåne turisterne. Det kan være betydeligt mere farligt at sejle og dykke i regntiden, hvor monsunen hærger. Selv de steder hvor der ikke lukkes, kan oplevelsen være mindre spændende i regntiden, fordi vandet kan blive mere grumset, så du ikke får helt den samme oplevelse af fisk og koralrev.
Nogle steder kan det være nødvendigt at bestille plads på dykkerskolerne i god tid, det gælder fx på dykkerskoler, der besøger Similan Islands eller andre områder, hvor der er fastsat grænser for antallet af besøgende.