Spis på gaden i Chinatown

Gadekøkkenerne i Chinatown er internationalt berømmede, de byder på noget af Bangkoks bedste street food.

Tags: Bangkok - Street food - Aktiviteter - Mad - Chinatown - Klong Ong Ang

Thailand og ikke mindst Bangkok er kendt for sin street food, og mest berømt er street food på Yaowarat Road i Bangkoks Chinatown. Her kan du nyde street food på selve gaden, for om aftenen afspærres to af de fire vognbaner og helliges i stedet de besøgende på gadens spisesteder.

På Yaowarat Road kan du købe street food fra gadevogne, der sælger street food på bedste pølsevognemanér, interimistiske restauranter med borde og stole på gaden og fastliggende restauranter, der rykker borde og stole ud på gaden om aftenen.

Mens bystyret i Bangkok har fået flyttet de fleste street food-sælgere i Bangkok væk fra gade og fortov til specielle street food-områder, så har dem på Yaowarat Road i Chinatown fået lov at overleve, måske fordi de er berømte vidt omkring og er noget af en turistattraktion.

Ved 18-tiden lukkes den yderste vognbane i begge sider på et stykke af Yaowarat Road for trafik. Gadebetjente sørger for ro og orden, mens gadefejere fjerner skrald, nedfaldne blade og andet fra gaden.

Som det kan ses, er der styr på tropperne, der her får et moralsk boost, inden det går løs.

Efterhånden som kunderne indfinder sig, placeres borde og stole på vejbanen. Det vil sige, da jeg var forbi med mit kamera under den tredje coronabølge, var der ikke så mange kunder, at det var nødvendigt at tage særlig meget af vejbanen i brug. Hverken her først på aftenen eller senere.

Der plejer at være anderledes gang i den. De andre gange jeg har spist her, har jeg siddet og skævet til, om bilerne nu holder sig på den rigtige side af afspærringen. Men selv den sædvanligvis voldsomme trafik på gaden var underligt fraværende denne gang på grund af coronaen.

Billedet øverst i artiklen er et ældre billede fra før coronaens indtog. Dette billede er af det samme spisested under coronaens tredje bølge i 2021. Der er ikke helt samme stemning som på det øverste billede, men det bliver forhåbentlig snart "hverdag" igen.

Du finder også restauranter, som ikke serverer på gaden, og her kan priserne være høje, til gengæld kan du få uetisk mad, som du ikke finder i danske restauranter.

Sådan kommer du til Chinatown

Du kan nemt komme til Chinatown med en af de allestedsnærværende taxier. Hvis du vil undgå risiko for trafikpropper, kan du tage den blå Metro-linje og stå af på stationen Wat Mangkon. Der er ca. 250 meter fra stationen til Yaowarat Road med gadekøkkenerne.

Gadekøkkenerne i Chinatown er ikke det eneste interessante i området. Jeg vil kraftigt anbefale et besøg i det trange Chinatown Marked, der er lidt af en oplevelse, også selvom du kun vil ose. Du kan læse om markedet i artiklen Shopping i Bangkok. Markedet ligger i en parallelgade – eller nærmere parallelgyde – til Yaowarat Road.

Besøger du området en fredag, lørdag eller søndag, vil jeg desuden anbefale dig at tage et smut ud til Klong Ong Ang længere ude ad gaden. Her finder du finder et nattemarked langs den renoverede kanal Ong Ang.

Vil du have en fin udsigt ud over Chao Phraya-floden og en del af Bangkok, så finder du Chao Phraya Sky Park for enden af Klong Ong Ang. Kort sagt, du kan sagtens få en oplevelsesrig dag ud af et besøg i og ved Bangkoks Chinatown.

Du kan finde alle de her nævnte steder markeret på mit kort over Bangkok på Google Maps.

Tags: Bangkok - Street food - Aktiviteter - Mad - Chinatown - Klong Ong Ang

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: