Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Mød verden med en rygsæk

Rejs som backpacker, det er billigt, spændende og giver dig minder for livet.

Tags: Backpacker - Aktiviteter - Priser

Thailand og nogle af de nærliggende lande har i mange år været kendt som backpacker-paradis, hvor unge med et sabbat-år kan rejse rundt i månedsvis og opleve fremmede kulturer, spændende natur og mødes med andre backpackere fra hele verden.

Nogle hænger fast i livsstilen i årevis, men de fleste vender hjem med minder og oplevelser, som de så kan tænke tilbage på, mens de sveder over studiebøgerne eller sidder på et kedeligt kontor.

Men en rejse som backpacker giver dig ikke kun oplevelser og billeder fra fremmede steder. Som backpacker lærer du at klare dig selv og stå på egne ben langt fra far og mor og under fremmede og meget anderledes forhold. Det er ikke kun en oplevelse for livet, men selvudvikling, hvor du lærer dig selv og dine styrker og grænser at kende. Og du lærer at takle udfordringer og uforudsete ting under fremmede forhold. Alt sammen egenskaber som du kan bruge senere i dit private liv og i dit arbejdsliv.

Alene sammen med andre

De fleste backpackere rejser alene eller sammen med en kæreste eller en eller to gode venner. En stor del af oplevelsen er at møde ligesindede fra andre lande, som man så hygger sig med og udveksler erfaringer med, indtil man drager videre, eller indtil de andre drager videre. Man møder konstant nye mennesker.

I gamle dage var en typisk backpacker i sydøstasien i starten af tyverne, gik med posebukser og havde bagagen i en rygsæk. Fyrene havde gerne vildtvoksende skæg. Man overnattede på hostels, og rejsen mellem de forskellige overnatninger foregik på tommelfingeren eller til nød med bus eller tog på 3. klasse.

Sådan rejser og ser en backpacker ikke nødvendigvis ud i dag, og der er kommet mange flere muligheder til med internettet og den almindelige udvikling – og unge mennesker er måske også mere forvænte i vore dage, som du kan læse længere nede.

Det kan være meget billigt at rejse rundt som backpacker. Overnatning i et fællesværelse (dorm room) på hostels kan nemt findes til under 200 baht (200 baht) om dagen, og nogle steder kan prisen komme under 100 baht (100 baht).

Prisen for tog og bus på 3. klasse er overkommelig. Den 751 km lange togtur fra Bangkok til Chiang Mai kan fx koste så lidt som 211 baht (211 baht). Det er ikke ligefrem DSB-priser.

Kufferter med rullehjul

Men rejseformen med tommelfinger og hostels er ikke for alle. Den er fyldt med uvished om, hvad der sker næste dag, hvor man skal sove, og hvem man møder. Den er ikke for mennesker, der har brug for tryghed og faste rammer eller for de mere mageligt indrettede, der ikke har lyst til at dele soveværelse og badeværelse med fremmede. Men tryghedsnarkomaner og de mageligt indrettede kan også rejse på opdagelse uden at give køb på trygheden og mageligheden.

I vore dage ser man flere og flere unge mennesker, der rejser rundt i månedsvis, men som har skiftet backpacken ud med kufferter med rullehjul. I stedet for at overnatte på fællesværelser, overnatter de på hoteller med eget badeværelse. Hoteller som de måske har fundet på forhånd på nettet sammen med far og mor. De flyver måske rundt mellem sine destinationer eller kører i en lejet bil. Ja, ungdommen er mere forvænt i vore dage. De magelige "backpackere" har mere tryghed, men de oplever og lærer knap så meget – på godt og ondt – som de mere traditionelle backpackere.

Bemærk, hvis du rejser som backpacker sammen med et par venner, så kan det måske være billigere at dele et hotelværelse end at betale for tre på et hostel. Til gengæld går I glip af samværet med andre backpackere.

Uanset om du er den gammeldags tommelfinger-rejsende backpacker, eller om du har kufferter med rullehjul, så kan du opleve nogle fantastiske måneder i Thailand og de omkringliggende lande i Sydøstasien.

Jeg har skrevet nogle artikler med gode råd til udstyr, planlægning, og hvad du evt. kan se og opleve på din backpacker-tur. Og også hvad du skal passe på. Flere artikler vil komme til senere.

I artiklen Din første tur som backpacker i Thailand kan du læse lidt om overvejelser, du bør gøre dig, inden du bestemmer dig for at rejse med rygsæk eller kuffert med rullehjul, og om du vil overnatte på fællesværelse på hostels eller eneværelse på hoteller. Du kan også læse lidt om planlægning, og finde en tjekliste og pakkeliste.

I artiklen Udstyr til backpacker kan du læse lidt om valg af rygsæk, telt med mere.

I artiklen Lang ferie i Thailand kan du læse om planlægning af turens overordnede rammer og finde forslag til rejsemål og tips til turen. Her kan du også læse om ting, du SKAL have på plads, selvom du helst vil rejse planløst rundt på tommelfingeren. Visa og forsikring er fx meget vigtige ting at have på plads, uanset hvor planløs du planlægger at være.

I artiklen Sikkerhed på rejsen kan du finde gode råd som gælder for alle, også de kuffertrullende "backpackere", og råd som henvender sig specifikt til dem med en rigtig backpack, og som overnatter på hostels.

Tags: Backpacker - Aktiviteter - Priser

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: