Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Bedste aktiviteter i Bangkok

Aktiviteter og oplevelser i Bangkok.

Tags: Aktiviteter - Bangkok - Shopping - Lumpini Park - Ayutthaya - Street food - Klong Ong Ang - Maeklong - Flydende marked

Du behøver ikke kede dig i Bangkok, Thailands hovedstad byder på masser af seværdigheder og oplevelser, og du kan også tage på dagture til oplevelser lidt væk fra Bangkoks mylder. I denne artikel får du en række forslag til aktiviteter i og omkring Bangkok.

Shopping

Bangkok byder på de absolut bedste shopping-muligheder og -oplevelser i Thailand. Her finder du enorme storcentre, hvoraf mange er mere end fem gange større end Fields, der er Danmarks største storcenter. Bangkok byder også på enorme markeder med alskens varer, hvor priserne er til forhandling, og du kan finde trange markeder, som kan være mere interessante at besøge end de store åbne markeder.

Nogle storcentre er specielt rettet mod bestemte varer, det kan fx være IT og elektronik, billigt tøj eller dyre mærkevarer, mens andre byder på lidt af hvert. Storcentrene har aircondition og ordnede forhold, men du får måske en større shopping-oplevelse på markederne. Mit favoritmarked er Chinatown Market – ikke så meget for varerne, omend de er billigere her end andre steder, men fordi markedet byder på en helt særlig stemning.

Læs mere om de mange shopping-muligheder i artiklen Shopping i Bangkok. Besøger du Chinatown Market, kan du med fordel samtidig spise street food på gaden i Chinatown og afslutte med et besøg på det hyggelige Klong Ong Ang nattemarked, læs mere om de to oplevelser længere nede på siden.

Ayutthaya

Hvis du er interesseret i historie og gamle ruiner, så bør du sætte en dagtur til Thailands gamle hovedstad Ayutthaya på programmet. Ayutthaya ligger 75 km nord for Bangkok og var Thailands hovedstand indtil 1767, eller rettere, det var hovedstaden i Siam, for det var inden Thailand fik sit nuværende navn. På et tidspunkt var Ayutthaya verdens største by. I dag ligger byen dog i ruiner, hvor nogle er mere velbevarede end andre.

Læs mere i artiklen Ayutthaya.

Lumpini Park

Hvis du bliver træt af Bangkoks mange betonklodser, og du trænger til et grønt pusterum, så besøg Lumpini Park, der byder på grønne omgivelser og søer midt i Bangkok. Du kan leje en båd og tage en rolig sejltur på søerne, eller du kan bare nyde naturen og fraværet af osende biler.

Lumpini Park byder også på øgler, men de er ikke helt så farlige som dem i Jurrassic Park, omend de kan blive op til to meter lange og ser drabelige ud. De er dog ganske ufarlige for mennesker, medmindre du snubler over dem eller driller dem.

Læs mere om parken i artiklen Lumpini Park.

Wat Arun og flodtur gennem Bangkok

Wat Arun, også kendt som The Temple of Dawn, rejser sig majestætisk ved floden Chao Phraya, der løber gennem Bangkok. Vil du besøge dette storslåede tempel og bygningsværk, bør du helt klart ankomme ad vandvejen, hvor det viser sig fra sin mest imponerende side.

En flodtur er også en oplevelse i sig selv, både på Chao Phraya og på nogle af de andre vandveje i Bangkok. Læs mere om både sejlture og om Wat Arun i artiklen Tag vandvejen i Bangkok.

Street food i Chinatown

Thailand og ikke mindst Bangkok er kendt for sin street food, og mest berømt er street food på Yaowarat Road i Bangkoks Chinatown. Her kan du nyde street food på selve gaden, for om aftenen afspærres to af de fire vognbaner og helliges i stedet de besøgende på gadens spisesteder.

Inden du spiser din aftensmad her, så kan du med fordel besøge Chinatown Market, der findes i en gyde, der løber langs med Yaowarat Road. Og besøger du Chinatown fredag, lørdag eller søndag, kan du afslutte aftenen med et besøg på Klong Ong Ang Market, som du kan læse mere om længere nede på siden.

Du kan læse mere om street food i Chinatown i artiklen Spis på gaden i Chinatown, og du kan læse om shopping på Chinatown Market i artiklen Shopping i Bangkok.

Klong Ong Ang

Klong Ong Ang var indtil for nylig en ildelugtende kanal, hvor det flød med affald. Omend det ikke var alle steder, kanalen var synlig. En del af den var dækket af en knopskydende overbygning, der bredte sig ud over kanalens sider, og som husede et indendørs marked.

Men nu er afdækningen fjernet, og kanalen og dens bredder blevet renoveret, så den fremstår smuk og indbydende. Husvæggene langs kanalen er udsmykket med vægmalerier, og fredag, lørdag og søndag afholdes der nattemarked. Læs mere i artiklen Klong Ong Ang.

Klong Ong Ang går på tværs af Yaowarat Road i Bangkoks Chinatown, og du kan med fordel parre dit besøg på nattemarkedet med et besøg på Chinatown Market om dagen, og med aftensmad på selve Yaowarat Road. Læs mere oven for under Street food i Chinatown.

Flydende marked

Der findes flere flydende markeder i Bangkoks omegn, det mest kendte er Damnoen Saduak Floating Market, der ligger cirka 100 km sydvest for Bangkok. I vore dage henvender markedet sig udelukkende til turister, og du kan købe souvenirs og mad på vandet eller på landjorden langs den menneskeskabte kanal.

Vil du besøge et mindre turistrettet flydende marked, kan du i stedet besøge det nærliggende Amphawa Floating Market, der først og fremmest retter sig mod lokalbefolkningen og thailandske turister. Du kan læse om begge markeder i artiklen Flydende marked. Læs også næste afsnit om markedet på skinner, det ligger nemlig i nærheden af de flydende markeder.

Marked på skinner

Hvis du besøger et af de ovennævnte flydende markeder, kan du med fordel udstrække besøget til Maeklong Market, der ligger cirka 75 km sydvest for Bangkok. Maeklong Market er verdens mest specielle marked, det er placeret på togskinnerne lige før Maeklong togstation. Når toget skal forbi, ryddes boderne ind til siden, så toget kan passere.

Der kommer ikke så mange tog om dagen, så det er vigtigt, at du timer dit besøg efter togplanen, hvis du vil opleve toget passere. Læs mere om Maeklong Market i artiklen Marked på skinner.

Aktiviteter du måske skal undgå

The Grand Palace er ganske vist på de fleste lister over seværdigheder i Bangkok, men det er noget af en turistfælde. Dels er det et tilholdssted for folk, der vil snyde dig, fx ved at påstå, at der er lukket, hvorefter de vil tilbyde dig et besøg et meget bedre sted. Og dels opereres her med særpris for turister. De lokale kommer gratis ind, mens turister skal betale 500 baht (500 baht).

Vil du alligevel gerne besøge paladset, kan du læse om adgang via vandvejen og om tøjkrav i artiklen Tag vandvejen i Bangkok.

Tags: Aktiviteter - Bangkok - Shopping - Lumpini Park - Ayutthaya - Street food - Klong Ong Ang - Maeklong - Flydende marked

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: