Promthep Cape

Nyd solnedgangen fra Phukets sydvestligste punkt.

Tags: Udsigt - Phuket - Aktiviteter - Promthep Cape - Video


Promthep Cape er en lille, 300 meter lang landtange (næs/odde), der går ud mod vest fra Phukets sydlige ende. Mange turister og lokale valfarter hertil for at nyde solnedgangen. Du kan gå ud til enden af landtangen og nyde udsigten, men det er dog ikke der, du finder den bedste udsigt. Det er i stedet fra området bag Promthep Cape, hvor du finder en stor plads og en snoet vej, der giver et ophøjet udsyn.

Fra udsigtspunktet kan du se ud over Promthep Cape og ud over havet, hvor du finder tre øer: Koh Man, som ligger et ejen­doms­mægler­stenkast fra Phuket, og de lidt fjernere Koh Kaeo Yai og Koh Kaeo Noi. Har du skarpe øjne – eller en zoom-linse på kameraet – kan du se en Buddhastatue og et lille tempel på Koh Kaeo Yai.

Kommer du i dagtimerne, kan du nærmest have området for dig selv.

Fyrtårn og helligdom

Ud over udsigten findes der to ting, som du kan se og tage billeder af, men de er nu ikke vildt ophidsende. Du finder et lille fyrtårn på pladsen ved Promthep Cape. Fyrtårnet er blot 15 meter højt, men det kan alligevel ses langt væk, fordi det står øverst på udsigtsbakken. Fyrtårnet er forholdsvis nyt, så det har ikke historisk interesse, og arkitektonisk er det heller ikke værd at skrive om, ud over at den tilhørende bygning kan minde lidt om et 12-benet insekt.

Her er også en statue af Prince Abhakara Kiartivongse, han var søn af King Rama V, og han er kendt som stifter af søværnet. Du kan finde statuer af ham mange steder i Thailand.

Normalt kan man komme ind i bygningen og fyrtårnet, hvor der plejer at være et lille museum, men i skrivende stund bliver bygningen renoveret. Jeg ved ikke, hvad den vil indeholde, når den efter planen åbner igen i juni 2022.

Du finder også en lille helligdom med elefantfigurer. Den er nu også hurtigt overset. Alt i alt er der en grund til at de fleste besøgende kommer her ved solnedgang og forlader stedet hurtigt igen.

Det er solnedgangen, der trækker

Der er som skrevet meget langt mellem besøgende i dagtimerne, men når vi nærmer os solnedgang, begynder flere og flere mennesker at samles her for at nyde naturens farvelade på himlen. Og for at tage billeder af sig selv med udsigten i baggrunden eller billeder af solnedgangen mellem silhouetten af en række palmyrapalmer.

Langt de fleste nøjes med at nyde udsigten og solnedgangen fra vejen eller pladsen ved fyrtårnet eller fra en restaurant med sin egen udsigtsplatform. Det er kun de mere eventyrslystne, der begiver sig ud på selve Cape Promthep. Bemærk, hvis du går ud til spidsen af Cape Promthep, så sørg for at vende om, lige så snart solen er gået ned, og inden det bliver mørkt. Vejen tilbage er knap så sjov i mørke, selvom du har et fyrtårn, du kan sigte efter.

Du kan eventuelt parre et besøg på Promthep Cape sammen med et strandbesøg. Du kan se Nai Harn Beach fra Promthep Cape, og den er da absolut et besøg værd, men der ligger faktisk en strand tættere på, den er dog ikke synlig fra udsigtspunktet og heller ikke på billedet nedenfor. Det er den lille, hyggelige Yanui Beach, som ligger mellem Promthep Cape og vindmøllen på billedet.

Sådan kommer du til Promthep Cape

Du kan købe ture i turboderne, og så vil der måske være mere inkluderet i turen. Bor du i en af strandbyerne, som betjenes af Phuket Smartbus, så kan det være den billigste transport. Bussen koster 100 baht pr. vej, men bemærk, at den kun kører til Promthep Cape sidst på eftermiddagen og omkring solnedgangstid. Den sidste afgang er kl. 18:50, så du når måske ikke at få det sidste af solnedgangen med. En anden ulempe ved bussen er, at du i din strandby selv skal finde frem til busstoppestedet, hvor turarrangørerne normalt vil hente dig på dit hotel.

Kører du selv, kan du få GPS-hjælp af Google Maps.

Tags: Udsigt - Phuket - Aktiviteter - Promthep Cape - Video

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: