Coverwise rejseforsikring

Festival og kvægløb

Chonburi lægger jord til et årligt dyrskue, men det er ikke helt som et dansk dyrskue.

Tags: Chonburi - Kvæg - Festival - Aktiviteter

Roskilde Dyrskue kan slet ikke være med, når man taler om lange traditioner for et dyrskue. Det bliver slået med næsten 100 år af det i Chonburi, der ligger knap 80 km fra Bangkok. Kvæget i Chonburi er desuden mere pyntet end det, du kan se ved Roskilde Dyrskue og de andre danske dyrskuer. Og så løber det hurtigere! Kvægløb er en vigtig bestanddel af dyrskuet i Chonburi.

Ud over kvægløb er der naturligvis skønhedskonkurrencer for både kvinder og kvæg og masser af anden underholdning.

Dyrskuet i Chonburi finder hvert år sted i starten af oktober. Det varer sædvanligvis en uges tid, men i de første dage er der ikke meget dyrskue over det. Her minder det om alle andre lokale festivaller i Thailand med underholdning på en scene, masser af madboder og butikker med tøj m.m. Hertil kommer mange forlystelser, fortrinsvis for de mindre børn, fx karrussel, pariserhjul, små scootere og små både.

Hvis du vil se en ko de første dage af dyrskuet, skal du selv tage den med. Men efter nogle dage kommer der mere swung over det. Så fragtes køer og tyre fra gårdene i oplandet ind til byen i kvægvogne - eller på ladet af familiens pickup.

Bemærk, der er ikke tale om noget, der ligner dansk malkekvæg. Her er forskellige slags, men de fleste er vist arter af vandbøffel, og de kan have nogle meget flotte horn.

Vel ankommet til festivalpladsen gøres kvæget klar til at deltage i dagens højdepunkt, kvægløbet, og andre konkurrencer. Det er vist ikke helt sådan her, du er vant til at se en præmieko hjemme i Danmark:

Den får jo porcelænskøerne i Cow Parade til at se yderst kedelige og farveløse ud. Bemærk for øvrigt "kaminhylden" med nipsgenstande. Der er konkurrencer i flottest pyntede ko og sjovest pyntede ko. Denne her hører vist til i første kategori, omend jeg ikke er sikker. Jeg kan i hvert fald ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet.

Det går selvfølgelig ikke alt sam­men op i køer, nogle går op i - eller rettere op ad - 8-10 meter lange bam­bus­stæn­ger. Er du skrap til at klatre, kan du tjene en thai­landsk ugeløn på nogle få mi­nut­ter. Bam­bus­stæn­gerne for­synes med penge­sedler - jo højere oppe, jo større sedler. Kan du hente sedlerne ned, er det dine.

Dem på billedet her måtte dog gå tom­hæn­de­de hjem, selvom de prøvede at være lidt krea­tive, når nu det små­reg­nede og stæn­ger­ne var ekstra glatte.

Men hovedattraktionen er kvægløbet. Dyrskuet hedder faktisk direkte oversat "Traditionelt kvægløb". Der løbes på en 100 meter lang bane foran det lokale rådhus, og det er ikke kun spændende, hvem der kommer først over målstregen. Det er også spændende, om rytterne kan blive siddende. Kvæg er ikke helt så velegnede til ridning som heste.

Hvis du vil opleve dyrskuet, men du ikke har lyst til at bruge hele ugen i Chonburi, så vil jeg anbefale, at du undersøger, hvilken dag kvægløbet finder sted. Kvæget ankommer ikke før den dag. I 2014 varede festivallen fra d. 4. til d. 10. oktober, begge dage inklusive, med kvægløb d. 7. oktober.

Du kan muligvis finde information om datoer nogen tid før næste dyrskue på Turistministeriets hjemmeside. Du kan evt. bruge sidens formular til at spørge nærmere om datoer, eller du kan ringe til de angivne telefonnumre. Og ellers kan du spørge det ønskede hotel, før du bestiller værelse.

Tags: Chonburi - Kvæg - Festival - Aktiviteter

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Andre artikler om aktiviteter i Thailand:

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Fredag d. 23. august

Læs om veksling til baht.

Facebook

Facebook

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Klima og vejr

Klima og vejr

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.