Vaccine ved rejse til Thailand

I Østen findes mange sygdomme, vi ikke er vant til i Danmark, er det nødvendigt med vaccine?

Tags: Vaccine

Malaria, hepatitis A og B, difteri, gul feber, stivkrampe, hundegalskab, tuberkulose, japansk hjernebetændelse og tyfus. Der er mange sygdomme i Thailand, som vi ikke er vant til i Danmark, og listen over dem kan virke skræmmende.

Men hvis du kun skal på en 14 dages ferie, og du holder dig til turiststederne som fx Bangkok, Phuket, Samui, Chiang Mai og Pattaya, er der normalt ikke behov for vacciner.

Vaccine

Men hvis du derimod skal på ryg­sæk­fe­rie og plan­læg­ger trek­king­ture langt fra by­erne, kan det være en god ide med vac­ciner. Der er fx ri­siko for ma­la­ria i nær­heden af græn­serne til Bur­ma (Myanmar), Laos og Cambodja.

Statens Serum Instituts hjemmeside kan du finde anbefalinger til forskellige vacciner, alt efter hvor i Thailand du skal hen, og hvor lang tid du skal være i landet.

Vær opmærksom på, at nogle vacciner skal gives lang tid før afrejsen. For nogles vedkommende virker de bedst, hvis de gives mindst 6 måneder før afrejse. Læs mere om de forskellige vacciner på Statens Serum Instituts hjemmeside, hvor du også kan læse, hvor lang tid før afrejse de skal gives.

Læs mere om myg og midler til at holde myggene på afstand i artiklen Myg i Thailand, hvor du også kan læse, hvordan du undgår irriterende kløe efter myggestik.

Tags: Vaccine

Andre artikler med tips før rejsen: