Rejseforsikring
Det er vigtigt med en god rejseforsikring, når du rejser til Thailand.
Det kan være en dyr fornøjelse at tage på ferie uden rejseforsikring. Sørg derfor altid for at have en ordentlig forsikring, der dækker dine planlagte aktiviteter. Har du planer om en aktiv ferie, har du måske brug for en forsikring der dækker mere, end hvis du blot vil ligge og dase på stranden.
Dit sygesikringskort dækker ikke i Thailand, og selvom prisniveauet er lavt i Thailand, så kan lægebehandling være temmelig dyrt og ikke mindst hjemtransport i forbindelse med sygdom kan være ekstrem dyrt. Du kan sagtens ende med en regning på flere hundrede tusinde kroner. Så sørg for, at den slags er inkluderet i forsikringen.
Det kan også være en god ide med en afbestillingsforsikring, hvis du fx bliver nødt til at aflyse rejsen på grund af egen sygdom eller sygdom i familien. Tjek evt. først, om du har en anden forsikring, der dækker dette. Det kan fx være tilfældet, hvis du har et MasterCard, hvor der ofte følger en begrænset rejseforsikring med. Der er trods alt ingen grund til at betale to gange for det samme. MasterCard-forsikringen dækker muligvis også, hvis kufferten forsvinder under rejsen.
Leje af køretøj
Du kan leje en bil med chauffør for næsten ingen penge i Thailand, hvilket kan være en udmærket måde at komme rundt på. Også fordi du dermed slipper for besvær med at finde vej og med at vænne dig til, at der er venstrekørsel (som regel). Og du slipper for forsikringsproblemer i forbindelse med kørslen.
Når jeg ovenfor i parentes skriver "som regel" i forbindelse med venstrekørsel, så er det fordi, thaierne gladeligt kører i højre side, hvis det betyder, at de kommer hurtigere frem.
Har du planer om leje af scooter, motorcykel eller bil, skal du være opmærksom på, at forsikringen måske netop ikke dækker køretøjer og udgifter i forbindelse med uheld.
Som turist i Thailand risikerer du at få tilkendt skylden, også selvom du ikke er skyld i uheldet. Erstatning for tingskade og især personskade kan være meget stor, og samtidig risikerer du at blive tilbageholdt indtil en erstatning er aftalt og betalt. Det kan betyde, at du skal købe en ny billet hjem, fordi du misser den betalte rejse. Se også siden om korruption.
Skal du selv køre, så sørg for at have en forsikring, der dækker dette! Vær også opmærksom på, at forsikringen ikke dækker, medmindre du har et gyldigt kørekort. Dit danske kørekort er ikke gyldigt i Thailand, medmindre det er et af de nye med engelsk tekst – ellers skal du have et internationalt kørekort, der udstedes af din kommune, og som koster 25 danske kroner. Læs mere herom på siden om leje af scooter og motorcykel.
De fleste udlejere af køretøjer er ligeglade med, om du har et gyldigt kørekort, og bøden for at køre uden er til at overskue. Men forsikringen er ikke ligeglad!
Husk også at læse det med småt i forsikringsbetingelserne. Netop ved leje af scooter eller motorcykel kan du risikere, at der er begrænsninger i dækningen, fx at forsikringen kun dækker under en vis motorstørrelse.
Vær også opmærksom på, at forsikringen sikkert ikke dækker brug af jetski. Læs også siden om leje af jetski.
Hvis du allerede har en rejseforsikring, så kontrollèr, om den også gælder for Thailand. Skal du købe en rejseforsikring, så prøv at sammenligne et par stykker, både med hensyn til pris og med hensyn til dækning. Tjek fx prisen for en rejseforsikring hos dit eget forsikringsselskab og hos specialiserede rejseforsikringsselskaber som Allianz, Coverwise (bruger Allianz og Falck) og World Nomads. Du kan også finde og sammenligne priser på en sammenligningsside, som fx RejseforsikringsGuiden.dk.
Ekstra lang ferie
De fleste rejseforsikringer dækker op til to måneder. Skal du på en længere rejse, skal du tegne en ekstraforsikring. Og her render du ind i det specielle, at ekstraforsikringen kan være dyrere end grundforsikringen, også selvom den skal dække i et kortere tidsrum.