Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Corona og rejse til Thailand

Læs om corona-restriktioner, og hvad der kræves for at rejse til Thailand.

Tags: Visa - Forsikring - Fly - Corona - Ambassade - Før rejsen

Sidst opdateret d. 29. august 2021

Udlængsel

I denne artikel kan du læse om muligheder og krav for en rejse til Thailand, mens der er corona-restriktioner.

Artiklen opdateres løbende med information om mulighederne for at rejse til Thailand, og hvilke krav der stilles. Artiklen handler om afrejse fra Danmark og om danske statsborgere – befinder du dig i et andet land, eller er du statsborger i et andet land, kan der være andre restriktioner og krav.

Opdateringer:
29/8: Krydsvacciner accepteres nu til karantænefri indrejse.
17/8: Tilføjet oplysning om Phuket Sandbox 7+7 Extension.
16/7: Thailand er nu markeret som orange for rejsende til Danmark .
12/7: Tilføjelse om Samui Plus samt lidt omskrivning for karantænefri rejser.

Corona-virussen har det med at vende op og ned på tingene. I meget lang tid var Thailand en sikker destination for danskere, hvor der var meget få restriktioner og meget lidt smitte. Man passerede først 100 registrerede dødsfald d. 18. april 2021, mere end et år efter pandemiens start, og det selvom Thailand havde det første konstaterede tilfælde af virussen uden for Kina.

Den største ulempe ved at rejse til Thailand var kravet om 14 dages karantæne, hvilket betød, at en kort tur til Thailand ikke var særlig interessant. Karantænen blev kortvarigt nedsat til 7 dage for vaccinerede og 10 dage for andre, men det holdt kun en måneds tid, så fik Thailand sin tredje bølge af corona-virussen, og karantænen røg tilbage til 14 dage. Tredje bølge ramte Thailand med langt hårdere kraft end de første to bølger, og man er nu oppe på 15.612 dødsfald.

Med omkring 11 gange så mange indbyggere som Danmark er det stadig et forholdsvis lavt tal, men tredje bølge er langt fra overstået, og den har ført til skrappe restriktioner. Der er fx krav om brug af mundbind stort set alle steder uden for ens egen bolig. Forlystelsesparker, biografer og lignende er lukkede i de fleste provinser. Det samme gælder barer og natklubber.

Med 14 dages karantæne og skrappe restriktioner i Thailand, mens vi herhjemme er ved at åbne op og kan smide mundbindene, så er Thailand måske ikke helt så interessant for en ferierejsende dansker. Det er dog muligt at komme til Thailand, hvis du vil se palmer og bade i varmt vand. Du kan læse mere om kravene nedenfor.

Slip for karantæne – med forbehold

Det er nu også muligt at rejse til Thailand uden at skulle i 14 dages karantæne, hvis du er færdigvaccineret, hvilket du kan læse mere om i afsnittene Phuket Sandbox og Samui Plus. Desværre er der nogle meget skrappe krav og betingelser, så de fleste almindelige turister vil nok stadig betragte Thailand som lukket land. Du kan læse mere om kravene i de to afsnit.

Du skal være opmærksom på, at hvis du tester positiv, så sendes du på hospital til "behandling". Du skal selv betale hospitalsopholdet, men her bør den tvungne Covid-forsikring dække, hvis ellers du har sikret dig og tegnet en forsikring, der dækker hospitalsophold, selvom du ikke har symptomer. Og så kommer vi til forbeholdet: Hvis en i dit rejseselskab eller en, som du har siddet tæt på i flyet, tester positiv, mens du selv tester negativ, så ryger du på karantænehotel.

Du vil sandsynligvis få pengene tilbage fra det bestilte hotel, men du skal så betale karantænehotellet, som kan være noget dyrere, og hvor du er spærret inde på værelset i op til 14 dage. Måske ikke just den ferie, du har drømt om.

Hertil kommer, at du risikerer, at det hele lukkes igen med kort varsel, hvis smitten stiger lokalt, så din ferie må afbestilles eller afholdes under endnu ringere forhold. Phuket Sandbox og Samui Plus er nok mest interessant for dem, der vil være lang tid i Thailand, og som vil have lidt mere frihed end under en 14 dages karantæne i Bangkok.

Bemærk, regler om mundbind osv. gælder også på Phuket og Samui, så selvom du kan slippe for 14 dages karantæne, så slipper du ikke for mundbind og lukkede forlystelser.

Hvis du overtræder reglerne, fx hvis du forlader de tilladte områder eller nægter at lade dig indlægge efter en positiv test eller flytte på karantænehotel, så kan du idømmes en bøde på op til 20.000 baht (20000 baht) og/eller fængsel i op til 1 år samt et fremtidigt indrejseforbud til Thailand.

Tidligere accepterede man ikke krydsvaccination til de karantænefri indrejser, men d. 29. august har de thailandske turistmyndigheder (TAT) offentliggjort en ny definition for vaccinerede, hvoraf det fremgår at krydsvaccine accepteres, hvis vaccinerne er givet efter de gældende anbefalinger. Læs mere på TAT's hjemmeside.

Phuket Sandbox

Nedenstående er de aktuelle krav og betingelser for en karantænefri rejse til Phuket. Kravene kan ændres med meget kort varsel.

Du skal komme fra et land med status som lav- eller mellemrisiko, og du skal have opholdt dig i det pågældende land i mindst tre uger. Danmark er i øjeblikket kategoriseret som et mellemrisiko-land.

Du skal have et COE, læs mere om COE længere nede på siden.

Du skal være færdigvaccineret mindst 14 dage før afrejsen mod Thailand. Vaccinen skal være godkendt i Thailand eller af WHO, hvilket dækker de vacciner, der bruges i Danmark.

Ikke-vaccinerede børn på op til 18 år kan rejse til Phuket, hvis de følges med sine færdigvaccinerede forældre.

Du skal have en negativ PCR-test, der er mindre end 72 timer gammel ved afrejse.

Du skal ankomme direkte til Phuket lufthavn.

Du skal have en Covid-forsikring, der dækker mindst 100.000 USD. Læs mere om Covid-forsikring længere nede på siden.

Du skal have taget tre PCR-test i løbet af de første 14 dage i Thailand. Du skal selv betale for testene, der skal forudbetales, ligesom hotellet skal forudbetales. Regn med en pris på omkring 8.000 baht (8000 baht) for de tre test.

 • Første test tages i lufthavnen ved ankomst. Efter testen fragtes du direkte til hotellet, hvor du er i karantæne indtil test-resultatet foreligger dagen efter.
 • Anden test tages på dag 6 eller 7 af personale fra det hospital, som hotellet samarbejder med.
 • Tredje test tages på dag 12 eller 13 af personale fra det hospital, som hotellet samarbejder med.

Du skal bo på et hotel, der er certificeret med SHA+ de første 14 dage. Det er muligt at skifte hotel efter 7 dage. Liste over hoteller certificeret med SHA+. Certificeringen gives til hoteller, hvor mindst 70 procent af personalet er færdigvaccineret. Bemærk, du kan altså ikke bo hos venner og bekendte eller i egen lejlighed de første 14 dage, ligesom dit sædvanlige yndlingshotel måske heller ikke er tilgængeligt.

Du skal installere to sporings-apps på en mobiltelefon, som du er forpligtet til at have med dig i tændt tilstand. Appen ThailandPlus svarer til vores smittestop-app. Mens appen MorChana er en registrerings-app, der skal bruges til at registrere, når du besøger forskellige steder, som fx storcentre og hvad der ellers er åbent af forlystelser.

Du må ikke rejse til andre provinser (se undtagelser nedenfor) de første 14 dage, hvilket måske er forståeligt nok, da du ellers ville kunne omgå karantænekravet til en ferie i Bangkok, men det betyder også, at du fx ikke kan besøge Phi Phi Islands eller besøge James Bond Island på en rundtur i Phang Nga Bay, da de ligger i henholdsvis Krabi og Phang Nga.

Man har vedtaget en undtagelse for rejse til områder i visse andre provinser under en model, der kaldes Phuket Sandbox 7+7 Extension. Efter de første 7 dage på Phuket kan du rejse til Phi Phi Islands, Ko Ngai eller Railay i provinsen Krabi, Khao Lak eller Koh Yao i provinsen Phang Nga eller til Samui, Koh Phangan eller Koh Tao i provinsen Surat Thani. Du skal så være yderligere 7 dage det valgte sted, inden du må rejse frit rundt i Thailand. Det skal bemærkes, at du kun må rejse til de pågældende steder ad godkendte ruter og med godkendt transport. Læs mere på Turistministeriets informationsside.

Det ovenstående i dette afsnit gælder for rejser for færdigvaccinerede til Phuket. Hvis du vil rejse til Bangkok eller andre steder, hvor der er karantænekrav, kan du læse mere om reglerne herfor længere nede på siden.

Samui Plus

Reglerne for Samui, Koh Phangan og Koh Tao er endnu mere rigide end reglerne for Phuket Sandbox. Der åbnes for ankomst til Samui fra d. 15. juli. De her nævnte krav kan ændres med meget kort varsel.

Du skal komme fra et land med status som lav- eller mellemrisiko, og du skal have opholdt dig i det pågældende land i mindst tre uger. Danmark er i øjeblikket kategoriseret som et mellemrisiko-land.

Du skal have et COE, læs mere om COE længere nede på siden.

Du skal være færdigvaccineret mindst 14 dage før afrejsen mod Thailand. Vaccinen skal være godkendt i Thailand eller af WHO, hvilket dækker de vacciner, der bruges i Danmark.

Ikke-vaccinerede børn på op til 18 år kan rejse til Samui, hvis de følges med sine færdigvaccinerede forældre.

Du skal have en negativ PCR-test, der er mindre end 72 timer gammel ved afrejse.

Du skal ankomme direkte til Samui lufthavn, eller du skal ankomme til Suvarnabhumi lufthavn i Bangkok og fortsætte til Samui via en særlig transit-forbindelse, som kun kan bruges til dette formål. Billetten skal bestilles samlet fra udlandet til Samui.

Du skal have en Covid-forsikring, der dækker mindst 100.000 USD. Læs mere om Covid-forsikring længere nede på siden.

Du skal have taget tre PCR-test i løbet af de første 14 dage i Thailand. Du skal selv betale for testene, der skal forudbetales, ligesom hotellet skal forudbetales. Regn med en pris på omkring 4.000 baht (4000 baht) pr. test.

 • Første test tages i lufthavnen ved ankomst. Efter testen fragtes du direkte til hotellet, hvor du er i karantæne indtil test-resultatet foreligger dagen efter.
 • Anden test tages på dag 6 eller 7 af personale fra det hospital, som hotellet samarbejder med.
 • Tredje test tages på dag 12 eller 13 af personale fra det hospital, som hotellet samarbejder med.

Du skal bo på et hotel, der er certificeret med Samui Extra Plus de første 7 dage. Herefter er det muligt at skifte til et hotel, der er certificeret med SHA+ på Samui eller på Koh Phangan eller Koh Tao. Liste over hoteller certificeret som Samui Extra Plus, det er hoteller, der tidligere har fungeret som karantænehoteller. Liste over hoteller certificeret med SHA+, det er hoteller, hvor mindst 70 procent af personalet er færdigvaccineret. Bemærk, du kan altså ikke bo hos venner og bekendte eller i egen lejlighed de første 14 dage, ligesom dit sædvanlige yndlingshotel måske heller ikke er tilgængeligt.

Efter ankomst fragtes du direkte til dit hotel, hvor du skal opholde dig på værelset, indtil du får testresultatet fra lufthavnen. Er testen negativ kan du forlade værelset, men de første tre dage må du kun være på forud tilladte områder på hotellet. På dag fire må du forlade hotellet, men kun ad forud tilladte ruter til forud tilladte destinationer på Samui. På dag otte må du skifte hotel og rejse til andre steder på Samui eller til Koh Phangan eller Koh Tao. Fra dag 15 kan du frit rejse til andre steder i Thailand, dog afhængigt af lokale restriktioner og krav for tilrejsende.

De første 14 dage må kun benyttes forud tilladte transportmidler, det gælder såvel køretøjer som færger. Almindelig offentlig transport må ikke benyttes, og det er fx heller ikke tilladt selv at leje en bil og køre rundt.

Du skal installere to sporings-apps på en mobiltelefon, som du er forpligtet til at have med dig i tændt tilstand. Appen ThailandPlus svarer til vores smittestop-app. Mens appen MorChana er en registrerings-app, der skal bruges til at registrere, når du besøger forskellige steder, som fx storcentre og hvad der ellers er åbent af forlystelser.

Du må ikke rejse til andre provinser de første 14 dage, hvilket måske er forståeligt nok, da du ellers ville kunne omgå karantænekravet til en ferie i Bangkok.

Den thailandske ambassade i Danmark har offentliggjort en vejledning på thailandsk og på engelsk.

Myndighederne for Samui erkender, at reglerne har været for skrappe, da man langt fra har fået det forventede antal turister til øen. Man har planer om at overgå til de samme regler og restriktioner som under Phuket Sandbox fra d. 1. oktober, hvilket vil betyde færre karantænedage og mere frihed til at rejse rundt på Samui, men det er ikke endeligt vedtaget endnu.

Det ovenstående i dette afsnit gælder Samui Plus. Hvis du vil rejse til Bangkok eller andre steder, hvor der er karantænekrav, kan du læse mere om reglerne herfor længere nede på siden.

Danske krav

Bemærk, der er ikke kun krav i forbindelse med rejsen til Thailand, der er også krav, når du vil tilbage til Danmark. Efter en lang periode som "gult land" er Thailand med virkning fra d. 17. juli markeret som et orange land. Det betyder, at hvis du rejser fra Thailand til Danmark, så skal du testes i lufthavnen ved ankomst, og du skal som udgangspunkt gå i isolation i 10 dage. Hvis du er vaccineret, eller hvis du tidligere har været smittet med corona-virussen, er du fritaget for kravet om test ved ankomst og isolation. Børn under 15 år er undtaget fra testkravet.

Læs mere på Coronasmitte.dk. Hjemmesiden har også en måske mere mere overskuelig oversigt over reglerne ved rejse til Danmark for forskellige kategorier, såsom færdigvaccinerede, tidligere smittede og personer, der hverken er vaccinerede eller tidligere smittet.

Bemærk, at Thailand også er orange for udrejse fra Danmark, hvilket kan have betydning for din rejse­forsikring, tjek derfor hos dit forsikrings­selskab, hvad forsikringen dækker, og hvad den ikke dækker. Typisk vil den ikke dække for alt, hvad der er relateret til corona. Lad være med at rejse til Thailand uden en rejseforsikring!

Thailandske krav

Hvis vi ser bort fra Phuket Sandbox og Samui Plus, der gælder for færddigvaccineredes rejse til de to feriemål, så er der krav om tvungen karantæne i 14 dage for danskere, der rejser fra Danmark. Det er reelt 15 dages karantæne, da ankomstdagen ikke tælles med.

Som en slags kompensation for den tvungne karantæne har myndighederne forlænget den visafri periode fra 30 dage til 45 dage. Vil du være i Thailand i længere tid, kan du få yderligere 30 dage på det lokale immigration-kontor for 1.900 baht (1900 baht). Vil du være i Thailand i længere tid end 75 dage, skal du ansøge om et passende visa, læs mere i artiklen Visa til Thailand.

Hvis du rejser til Thailand uden visa, skal du opfylde disse krav ud over de andre krav nævnt i denne artikel:

 • Du skal kunne bevise, at du har penge til at forsørge dig selv under opholdet, fx 10.000 baht pr. person eller 20.000 baht pr. familie. Dette krav er ikke nyt, men tidligere var det yderst sjældent, at man blev bedt om at fremvise penge ved ankomst i Thailand. Det kan være anderledes i øjeblikket.
 • Du skal bevise, at du forlader Thailand igen, fx i form af en returbillet. I henhold til ambassadens hjemmeside, skal udrejsebilletten være inden for 30 dage efter ankomst, men teksten er sikkert ikke opdateret til det forlængede 45-dages ophold.

Uanset om du ankommer med eller uden visa, skal du som sagt i karantæne, og det skal være på et godkendt karantænehotel. Du skal have et Certificate of Entry (COE) samt en negativ coronatest, der er mindre end 72 timer gammel ved afrejse. Du skal have en corona-forsikring, udfylde en helbredserklæring og endelig skal du installere appen ThailandPlus, der er det thailandske svar på den danske smittestop-app. Det kan du altsammen læse mere om nedenfor.

Certificate of Entry (COE)

COE

Det er nødvendigt med et COE for at få lov at rejse til Thailand, det gælder både for thailandske statsborgere og for alle andre. Ansøgningen sker på internettet i to trin. I første omgang skal du udfylde en formular med personlige oplysninger samt dit pasnummer, en kopi af billedsiden i dit pas, oplysning om evt. vaccine og kopi af covid-forsikring. Du vil få svar inden for tre dage, hvorefter du skal indsende dokumentation for flybooking og booking af karantænehotel. Efter endnu op til tre dage, vil du få svar. Da jeg ansøgte om COE, gik der kun et par timer, før jeg fik svar i hvert trin.

Den thailandske konsulære tjeneste har lavet en video, der fortæller nærmere om processen:


Flybillet

Hvis du rejser på bestemte visa eller uden visa, skal du have en billet ud af Thailand igen inden udløbet af visaet eller den visafri periode. Ellers risikerer du, at ansøgningen om COE afvises. Selv hvis du får COE'et uden en returbillet, så risikerer du, at flyselskabet afviser dig ved indtjekning, hvis du ikke har en billet ud af Thailand.

Hvis du har tænkt dig at forlænge opholdet yderligere på immigration i Thailand, vil det være en god ide med en returbillet, hvor du kan ændre tilbagerejsen uden ekstra gebyrer.

Som nævnt ovenfor skriver ambassaden, at man skal have en billet ud af Thailand inden for 30 dage, hvis man ankommer uden visa. Det kan være en fejl, men det kan også være, de virkelig mener 30 dage, selvom man reelt får lov at være i Thailand i 45 dage. Vil du være sikker på at undgå problemer, kan det være en ide at booke en tilbagerejse inden for de 30 dage, og så ændre tilbagerejsen efter ankomst til Thailand.

Karantæne-hotel

I andet trin af COE-ansøgningen skal du indsende kopi af hotelbooking i form af et dokument, du får fra hotellet. Det er ikke nok med et skærmskud af en booking, du får et specielt dokument, der skal bruges. De fleste karantæne-hoteller kræver fuld forudbetaling, og de kan have strenge regler om tilbagebetaling, omend de fleste af dem tilbagebetaler, hvis du må aflyse rejsen på grund af en positiv corona-test. Tjek gerne aflysningsreglerne, inden du booker.

I skrivende stund er der kun fly fra Danmark til Bangkok, så karantænen skal holdes i Bangkok. Du kan finde en oversigt over hoteller på denne side. Klik på linket til Alternative State Quarantine (ASQ) for en oversigt over hoteller i Bangkok. Lykkes det dig at finde et fly til andre steder, fx Phuket, så klik i stedet på linket Alternative Local Quarantine for en oversigt over hoteller.

Turistministeriet har i samarbejde med et privat firma lavet en hjemmeside, hvor du nemt kan finde karantænehoteller med bestemte tilbud, fx balkon, køkken, vegetarmad, rygning på værelset m.m.

Du kan finde anmeldelser af nogle af hotellerne fra andre, der har været i karantæne på dem på hjemmesiden Thaiest: Anmeldelser af ASQ-hoteller, anmeldelser af ALSQ-hoteller.

Bemærk, at hvis du testes positiv under karantænen, overflyttes du til et hospital. Du risikerer også at blive sendt på hospitalet, hvis du udvikler symptomer på covid, fx feber. Hvis det viser sig at være falsk alarm, kommer du tilbage til hotellet efter en negativ covid-test. Du testes to eller tre gange for covid under karantænen. På de fleste hoteller vil du kunne besøge fællesarealer (dog uden at komme i kontakt med andre), hvis den første (eller anden) test er negativ.

Silver Palm Hotel har lavet en video, der viser, hvordan karantænen virker hos dem. Det er ikke nødvendigvis på samme måde på alle karantæne-hotellerne, men du kan bruge videoen som en rettesnor for, hvad du kan forvente.


Jeg vil anbefale dig at vælge et hotel med balkon og med mulighed for at åbne ud til balkonen (nogle hoteller aflåser dør og vinduer) – ellers risikerer du at få fængselskuller af at tilbringe mange timer i et aflukket værelse.

Det er også muligt at tilbringe en stor del af karantænen på en golfbane, det er noget dyrere end et almindeligt karantænehotel, og der er begrænsede tidsrum at vælge mellem – men du kan spille golf af al hjertets lyst i 11 dage af karantænen. Læs mere på Golf Quarantine Thailand. OBS! Muligheden for golfkarantæne er sat i bero, indtil smitten i den tredje bølge er bragt ned. Har man fået sin COE inden d. 1. maj, kan man stadig holde golfkarantæne.

Covid-forsikring

Et af kravene for indrejse i Thailand er en forsikring, der dækker covid-behandling for minimum 100.000 USD. Du kan købe en forsikring fra TIP Insure, der er en sammenslutning af forskellige thailandske forsikringsselskaber. Forsikringen dækker hospitalsophold og behandling, hvis du testes positiv for coronavirus. Forsikringen skal tegnes, så den dækker hele dit ophold i Thailand.

Hvis du i forvejen har en forsikring, der også dækker covid, skal du være opmærksom på, at du skal bruge et dokument, der specifikt fortæller (på engelsk eller thai), at forsikringen dækker covid for minimum 100.000 USD. Og at den dækker fra din ankomst til din afrejse – nogle forsikringer har en venteperiode, så de først dækker efter fx 14 dage.

Vær også opmærksom på, at mange internationale forsikringer har selvrisiko, og at de måske ikke dækker for indlæggelse på hospital, hvis du har covid uden at have symptomer. Danske rejseforsikringer vil typisk ikke dække for covid med de nuværende rejseanbefalinger fra Udenrigsministeriet.

Den thailandske covid-forsikring, som jeg linker til ovenfor, opfylder kravene, og den har ingen selvrisiko. Det tager under en time at tegne den og få et digitalt forsikringsbevis.

Andre dokumenter

Du skal også fremvise en udfyldt en helbredserklæring i form af en T8-formular, den kan du hente her.

Hotellet vil muligvis bede dig om en udfyldt formular, hvor du accepterer karantænekravene. Hotellet vil i så fald sende formularen til dig i en mail.

Du skal fremvise en negativ covid-test, der er mindre end 72 timer gammel. Det skal være en RT-PCR-test, hvilket er, hvad de tager i de forskellige offentlige testcentre. Du kan udskrive et covid-rejsepas, når du får resultatet af covid-testen inde på sundhed.dk. Bemærk, at test taget andre steder måske ikke er en RT-PCR-test, det gælder fx de lyntest, som Falck tilbyder.

Vær opmærksom på, at det er tidspunktet, hvor testen tages, der gælder. Testen skal også fremvises ved ankomsten i Thailand, og her er der det specielle, at hvis testen er taget mere end 72 timer før fremvisning i Thailand, så risikerer du, at de kræver en ny test. Den kan nemt koste mere end 5.000 baht (5000 baht). Så sørg for, at testen tages så sent som muligt, men så du stadig kan nå at få svaret på den, fx 48 timer før afgang.

Hvis du ikke har tiltro til svartiderne i det offentlige system, kan du bestille en test hos et kommercielt firma, som fx privattest.dk, der lover svar inden for 24 timer. Selvom det er dyrt i forhold til gratis, så er det billigere end, at du må aflyse rejsen på grund af forsinkelser i det offentlige test-system.

Du skal have en mobiltelefon, og du skal installere appen ThailandPlus på den. Den installerede app skal fremvises ved immigration i Thailand. ThailandPlus kan hentes til android og til iOS-enheder. Den thailandske ambassade har en opsætningsvejledning.

Boarding

Qatar Airways

Opfylder du alt det ovenstående, er det dog skønne spildte kræfter, hvis du ikke får lov at komme ombord på flyet. Du skal have og fremvise følgende dokumenter ved indtjekning til flyet og ved ankomst i Thailand.

 • Pas.
 • COE fra den thailandske ambassade og eventuelt visa.
 • Kopi af covid-forsikring.
 • Kopi af booking-bekræftelse fra karantænehotellet.
 • T8-helbredserklæring.
 • Negativ covid-test, der er mindre end 72 timer gammel.

Tags: Visa - Forsikring - Fly - Corona - Ambassade - Før rejsen

Andre artikler med tips før rejsen: