Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Corona og rejse til Thailand

Læs om corona-restriktioner, og hvad der kræves for at rejse til Thailand.

Tags: Corona - Før rejsen

Sidst opdateret d. 1. juli 2022

Udlængsel

I denne artikel kan du læse om muligheder og krav for en rejse til Thailand, mens der er corona-restriktioner.

Artiklen opdateres løbende med information om mulighederne for at rejse til Thailand, og hvilke krav der stilles. Artiklen handler om afrejse fra Danmark og om danske statsborgere – befinder du dig i et andet land, eller er du statsborger i et andet land, kan der være andre restriktioner og krav.

Opdateringer:
1/7: Alle de nu forældede krav og restriktioner er fjernet.
24/6: Slut med Thailand Pass og forsikring.
24/6: Slut med tvunget mundbind i det offentlige rum.

Der er ikke længere krav om mundbind i det åbne, offentlige rum. Men der kan være krav om brug af mundbind i offentlig transport, offentlige bygninger som fx hospitaler, og steder med mange mennesker forsamlet. Det er desuden frit for private virksomheder at kræve brug af mundbind, så taxien, storcentret og den lokale kiosk kan kræve brug af mundbind.

Myndighederne opfordrer til brug af mundbind i fyldte og dårligt ventilerede områder, ligesom udsatte personer og nære kontakter til smittede opfordres til at bære mundbind i nærheden af andre mennesker.

Indrejse i Thailand

Vi er næsten tilbage som før coronaens indtog. Du skal ikke længere ansøge om Thailand Pass eller forberede en masse dokumenter inden rejsen. Du skal blot ved ankomst enten fremvise coronapas eller en negativ coronatest taget inden for 72 timer før afrejse for frit at kunne rejse rundt i Thailand efter ankomsten. Testen skal enten være en PCR-test eller en professionelt taget ATK-test. En ATK-test, som du selv tager, accepteres ikke. Du kan udskrive en engelsk udgave af coronapasset på sundhed.dk.

Krydsvacciner accepteres, når blot det er godkendte vacciner, hvilket gælder for alle dem, der gives i Danmark.

Børn under 18 år, der rejser sammen med sine forældre, behøver ikke at fremvise coronapas eller negativ coronatest.

Du kan også rejse til Thailand, selvom du hverken har coronapas eller en negativ coronatest. Du skal i så fald følge anvisningerne ved ankomst, hvilket kan betyde, at du skal betale for en corona-test og afvente resultatet. Er testen positiv, kan du risikere at skulle i isolation. Er testen negativ kan du frit rejse rundt i Thailand

Bemærk, at ved flere – om ikke alle – ankomststeder er der kun tale om stikprøvekontrol af coronapas eller coronavaccine. Har du ingen af delene kan du altså tage chancen, blot du er forberedt på besværet, hvis du udtages til kontrol.

Tags: Corona - Før rejsen

Andre artikler med tips før rejsen: