Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Corona og rejse til Thailand

Læs om corona-restriktioner, og hvad der kræves for at rejse til Thailand.

Tags: Visa - Forsikring - Fly - Corona - Ambassade - Før rejsen

Sidst opdateret d. 22. januar 2022

Udlængsel

I denne artikel kan du læse om muligheder og krav for en rejse til Thailand, mens der er corona-restriktioner.

Artiklen opdateres løbende med information om mulighederne for at rejse til Thailand, og hvilke krav der stilles. Artiklen handler om afrejse fra Danmark og om danske statsborgere – befinder du dig i et andet land, eller er du statsborger i et andet land, kan der være andre restriktioner og krav.

Opdateringer:
22/1: Regler for Test & Go + endnu flere sandboxe.
20/1: Test & Go genindføres.
18/1: Regler for de nye sandboxe.
11/1: Der er nu åbnet for de nye sandboxe.
7/1: Test & Go stadig stoppet, men flere sandboxe.

Corona-virussen har det med at vende op og ned på tingene. I meget lang tid var Thailand en sikker destination for danskere, hvor der var meget få restriktioner og meget lidt smitte. Man passerede først 100 registrerede dødsfald d. 18. april 2021, mere end et år efter pandemiens start, og det selvom Thailand havde det første konstaterede tilfælde af virussen uden for Kina. Tredje bølge af virussen ramte dog Thailand med langt hårdere kraft end de første to bølger, og man er nu oppe på over 22.000 dødsfald.

Med omkring 11 gange så mange indbyggere som Danmark er det stadig et forholdsvis lavt tal, men tredje bølge er langt fra overstået, og den har ført til skrappe restriktioner. Der er fx krav om brug af mundbind stort set alle steder uden for ens egen bolig. Forlystelsesparker og mange andre aktiviteter er lukkede i de fleste provinser. Det samme gælder barer og natklubber.

Men sol og varme, palmer og dejlige strande kan Thailand stadig byde på, så hvis du vil væk fra den danske vinter og få lidt kulør, så er Thailand en mulighed. Der er dog en række krav, der skal opfyldes, heriblandt en tvungen helbredsforsikring.

Du skal være opmærksom på, at hidtil har det været sådan, at hvis du tester positiv, mens du er i Thailand, så sendes du på hospital til "behandling", også selvom du ikke har symptomer. Det kan derfor være en god ide med en helbredsforsikring, der dækker behandling af covid, også selvom du ikke har symptomer; læs mere i afsnittet Helbredsforsikring.

Myndighederne har dog skiftet kurs, så det nu er muligt at være isoleret på et hotelværelse i stedet for på et hospital, hvis man tester positiv. Det afhænger af en individuel vurdering, som bl.a. afhænger af symptomer samt om hotellet eller nærliggende hoteller egner sig til en isolering.

Bemærk, at hvis en i dit rejseselskab eller en, som du har siddet tæt på i flyet eller under transport til hotellet, tester positiv, mens du selv tester negativ, så risikerer du at ryge på karantænehotel, som du selv skal betale. Op til 10 dage indespærret på et hotelværelse, selvom du tester negativ, er måske ikke just den ferie, du har drømt om.

Som dansk statsborger med rødbedefarvet pas kan du rejse til Thailand uden visa og få lov at blive i 30 dage. Vil du være i Thailand i længere tid, kan du få yderligere 30 dage på det lokale immigration-kontor for 1.900 baht (1900 baht). Vil du være i Thailand i længere tid end 60 dage, skal du ansøge om et passende visa, læs mere i artiklen Visa til Thailand.

Krav for rejse til Thailand

Du har flere forskellige muligheder, hvis du vil rejse til Thailand. En Test & Go-ordning og en sandbox-ordning, der begge kræver, at du er færdigvaccineret, og en karantæneordning for ikke-vaccinerede. Du betragtes som færdig-vaccineret, hvis du har været smittet med covid, og du har fået mindst én vaccine inden for tre måneder, efter du blev smittet, og mindst 14 dage før rejsen til Thailand.

Test & Go-ordningen blev midlertidig stoppet på grund af omikrons hastige udbredning, men den genoptages fra d. 1. februar, dog med lidt ændrede krav. Under Test & Go kan du frit rejse rundt i Thailand, hvis den første PCR-test er negativ.

Sandbox-ordningerne kan virke overflødige nu, hvor Test & Go genindføres, de giver dig kun ret til at rejse rundt i et begrænset område, mens du under Test & Go kan rejse frit i hele Thailand. Sandbox-ordningerne kan dog være brugbare, hvis du fx vil ankomme til Bangkok og så fortsætte direkte til et hotel i et sandbox-område, uden at du skal tilbringe den første dag på et hotel i Bangkok. Og endnu et "dog": Test & Go kræver efter det oplyste karantæne på værelset på dag fem, hvilket sandboxene tilsyneladende ikke gør. Vi må vente på yderligere oplysninger herom.

Du kan læse mere om reglerne for de tre muligheder nedenfor.

Test & Go

Har du fået et Thailand Pass under Test & Go-ordningen, inden den midlertidige lukning, kan du stadig bruge det og rejse under de gamle krav. Eneste ændring er, at du skal have taget yderligere en PCR-test i Thailand efter seks eller syv dage. Du skal ikke selv betale for den ekstra test.

Der åbnes for nye ansøgninger til Test & Go-ordningen fra d. 1. februar kl. 9 thailandsk tid (kl. 3 dansk tid), og du kan ansøge om Thailand Pass til ordningen 60 dage før din rejse.

Du skal være færdig-vaccineret mindst 14 dage før ankomst i Thailand. Børn under 18 år, som rejser med færdig-vaccinerede forældre eller værge, er undtaget fra kravet om vaccination, men de skal opfylde kravene på listen. Børn på 12 til 17 år, som rejser uden forældre eller værge, skal have mindst ét vaccinestik. Børn under 6 år behøver ikke at tage en PCR-test før afrejse.

Krydsvacciner accepteres, når blot det er godkendte vacciner, hvilket gælder for alle dem, der gives i Danmark.

Du skal ansøge om Thailand Pass mindst syv arbejdsdage før afrejse. Læs mere i afsnittet Thailand Pass.

Du skal have en helbredsforsikring, der dækker mindst 50.000 USD. Læs mere om helbredsforsikring længere nede på siden.

Forudbetaling af to nætters ophold på et hotel, der er certificeret som SHA ++ eller et karantænehotel. Bemærk, de to nætter er ikke sammenhængende, de skal dække den første dag efter ankomst og dag fem. Begge dage er "karantænedage", hvor du skal have taget en PCR-test og så opholde dig på værelset til testresultatet foreligger. Læs mere om hoteller i afsnittet Karantæne-hotel eller SHA++.

Forudbetalt to PCR-test der skal tages ved ankomst i Thailand og på dag fem. Læs mere i afsnittet Covid-test i Thailand. De fleste steder skal du bestille og betale PCR-testen sammen med booking af hotel, men ankommer du direkte til Phuket Airport, skal testen bestilles og betales på Thailand PSAS.

Negativ PCR-test taget mindre end 72 timer før afrejse. Hvis du tester positiv efter at have haft covid, skal du præsentere dokumentation for, at du er raskmeldt efter smitten inden for de seneste tre måneder. Det kan være en lægeerklæring, der fortæller at du er rask efter smitte, og at du ikke længere kan smitte andre.

Forudbestilling og betaling af transport med et godkendt transportmiddel fra lufthavn og til hotel.

Installation af appen MorChana, der kan hentes i Google Play til android-enheder og i Apple Store til iOS-enheder.

Phuket Sandbox

Du skal ansøge om Thailand Pass mindst syv arbejdsdage før afrejse. Læs mere i afsnittet Thailand Pass.

Du skal være færdigvaccineret mindst 14 dage før afrejsen mod Thailand. Vaccinen skal være godkendt i Thailand eller af WHO, hvilket dækker de vacciner, der gives i Danmark. Krydsvacciner accepteres, når blot det er godkendte vacciner, hvilket gælder for alle dem, der gives i Danmark.

Ikke-vaccinerede børn på op til 18 år kan benytte Phuket Sandbox, hvis de følges med sine færdigvaccinerede forældrer eller værger.

Du skal have en negativ PCR-test, der er mindre end 72 timer gammel ved afrejse. Hvis du tester positiv efter at have haft covid, skal du præsentere dokumentation for, at du er raskmeldt efter smitten inden for de seneste tre måneder. Det kan være en lægeerklæring, der fortæller at du er rask efter smitte, og at du ikke længere kan smitte andre.

Du skal ankomme direkte til Phuket lufthavn, eller du kan ankomme til Suvarnabhumi Airport i Bangkok og så fortsætte til Phuket via en forseglet rute.

Du skal have en helbredsforsikring, der dækker mindst 50.000 USD. Læs mere om helbredsforsikring længere nede på siden.

Du skal have taget to PCR-test i løbet af de første syv dage i Thailand. Du skal selv betale for testene, der skal forudbestilles og -betales på denne hjemmeside. De to test koster 4.200 baht (4200 baht).

Første test tages i lufthavnen ved ankomst. Efter testen fragtes du direkte til hotellet, hvor du er i karantæne på værelset, indtil test-resultatet foreligger senere samme dag eller senest dagen efter. Anden test tages på dag fem eller seks.

Du skal bo på et hotel, der er certificeret med SHA++ de første syv dage. Certificeringen gives til hoteller, hvor mindst 70 procent af personalet er færdigvaccineret. Hotellet skal bestilles og betales på forhånd. Du skal bestille hotellet som et sandbox-hotel, enten direkte eller hos en booking-tjeneste som fx agoda. Når du bestiller som et sandbox-hotel, får du et dokument fra hotellet, som du skal bruge til ansøgningen af Thailand Pass.

Du kan skifte hotel to gange inden for de første syv dage, men alle bookinger skal være forudbestilt og forudbetalt. Efter de syv dage, kan du frit skifte hotel, også til hoteller uden certifikat og uden forudbetaling.

Du kan frit rejse rundt på Phuket, men du må ikke forlade provinsen før efter de syv dage i sandbox-ordningen.

Du skal installere appen MorChana, der kan hentes i Google Play til android-enheder og i Apple Store til iOS-enheder.

Andre sandboxe

Der er også sandboxe i Krabi, Phang-Nga og på øerne Samui, Koh Phangan og Koh Tao i provinsen Surat Thani, og fra 1. februar åbnes for flere sandboxe, bl.a. Pattaya og Koh Chang. Læs nærmere om de forskellige sandboxe på turistmyndighedernes hjemmeside.

Du skal ankomme direkte til en lufthavn i et sandbox-område, eller du skal transporteres dertil fra din internationale ankomst via en forseglet rute.

Reglerne for de andre sandboxe svarer til Phukets, bortset fra nedenstående:

Under Samui Sandbox kan du skifte hotel tre gange inden for de første syv dage. Første nat skal dog tilbringes på Samui, hvorefter du kan rejse til Koh Phangan eller Koh Tao. Vi har endnu ikke fået detaljer for de nye sandboxe, der åbner d. 1. februar.

Samui Sandbox adskiller sig også med hensyn til de krævede PCR-test. Testene skal bestilles og betales sammen med bestilling af hotel. Første test tages ved ankomst i Samui Airport. Prisen er lidt højere end under de andre sandbox-ordninger, det koster 4.400 baht (4400 baht) for de to test. Også her mangler vi detaljer for de nye sandboxe, der åbner d. 1. februar.

Uden Test & Go eller sandbox

Hvis du ikke er færdigvaccineret, kan du ikke benytte Test & Go eller sandboxene, i stedet skal du i karantæne i ti dage.

Du skal ansøge om Thailand Pass mindst syv arbejdsdage før afrejse. Læs mere i afsnittet Thailand Pass.

Du skal have en negativ PCR-test, der er mindre end 72 timer gammel ved afrejse. Hvis du tester positiv efter at have haft covid, skal du præsentere dokumentation for, at du er raskmeldt efter smitten inden for de seneste tre måneder. Det kan være en lægeerklæring, der fortæller at du er rask efter smitte, og at du ikke længere kan smitte andre.

Du skal have taget to forudbetalte covid-test, den første tages ved ankomst, og den anden test på dag 8 eller 9.

Du skal have en helbredsforsikring, der dækker mindst 50.000 USD. Læs mere om helbredsforsikring længere nede på siden.

Du skal installere appen MorChana, der kan hentes i Google Play til android-enheder og i Apple Store til iOS-enheder.

Thailand Pass

Du skal have et Thailand Pass for at få lov at rejse til Thailand, det gælder både for danskere og for thailandske statsborgere. Du skal ansøge om et Thailand Pass på nettet, og du skal ansøge mindst syv arbejdsdage før afrejse. Behandlingen af ansøgningen forventes at tage 3-5 arbejdsdage.

Du skal bruge følgende dokumenter ved ansøgningen af Thailand Pass:

  • Kopi af billedsiden i dit pas.
  • Kopi af evt. vaccine-certifikat, det kan hentes på sundhed.dk.
  • Forsikringscertifikat, læs mere i afsnittet Helbredsforsikring.
  • Bevis for booking og betaling af hotel. Læs mere under Karantæne-hotel eller SHA+.
  • Bevis for bestilling og betaling af covid-test, der skal tages i Thailand. Læs mere i afsnittet Covid-test i Thailand
  • Kopi af visa, hvis du rejser på et visa.

Du kan uploade de krævede dokumenter via ansøgningsformularen. Bemærk, at i skrivende stund understøtter formularen ikke pdf-filer. Har du et af de krævede dokumenter i pdf-format, er du nødt til at omformatere det til en billedfil i jpg-, jpeg- eller en png-format; den må ikke fylde mere end 5 MB.

Hvis et dokument indeholder en QR-kode, kan du med fordel lave en billedfil af koden alene og så uploade den. Det vil gøre godkendelsesprocessen hurtigere, fordi det/de pågældende dokumenter så ikke skal manuelt kontrolleres af mennesker, men i stedet kan godkendes automatisk.

Helbredsforsikring

Et af kravene for indrejse i Thailand er en helbredsforsikring, der dækker for mindst 50.000 USD. Du kan bruge en almindelig rejseforsikring, der typisk vil dække for meget mere end 50.000 USD. Du skal bruge et forsikringscertifikat på engelsk som dokumentation for dækningen. Kontakt dit forsikringsselskab, hvis du ikke umiddelbart selv kan udskrive det på forsikringselskabets hjemmeside.

Vær opmærksom på, at ikke alle rejse- eller helbredsforsikringer dækker for behandling af covid, og hvis de gør, så er det ikke sikkert, de dækker for indlæggelse på hospital, hvis du ikke har symptomer. Spørg evt. dit forsikringselskab på forhånd, hvis du vil sikre dig betaling, hvis du tester positiv i Thailand og tvinges til indlæggelse. Indlæggelse på hospital kan nemt koste op til 40.000 kroner, selvom du ikke har symptomer.

Hvis din rejseforsikring eller helbredsforsikring ikke dækker for indlæggelse, hvis du er symptomfri, kan du evt. tegne en særlig covid-forsikring hos TIP Insure, der er en sammenslutning af forskellige thailandske forsikringsselskaber. Forsikringen skal tegnes, så den dækker hele dit ophold i Thailand.

Covid-test i Thailand

Hvis du er færdigvaccineret:

Du skal have taget en covid-test ved ankomst i Thailand, og du skal blive på dit hotelværelse, indtil testresultatet foreligger. Det fungerer lidt forskelligt, alt efter hvor du lander.

I Bangkok vil du skulle booke hotel og test sammen. Hotellet sørger for transport til teststedet og hotellet. Teststedet kan være på et hospital eller på hotellet.

På Phuket bestilles hotel og transport samlet og test for sig selv. Testen bestilles på Thailand PSAS, og den tages i lufthavnen, hvilket har den fordel, at du hurtigere får svar på testen. Der findes en række teststeder til test nummer to.

Hvis du ikke er færdigvaccineret:

Hotel og test bestilles samlet. Der tages en test ved ankomst, og endnu en test på dag otte eller ni.

Karantæne-hotel eller SHA++

Du skal booke og forudbetale hotel til minimum den krævede periode, det være sig to gange én dag under Test & Go, syv dage under sandbox-ordningerne eller ti dage for ikke-vaccinerede. Færdigvaccinerede kan booke på et hotel certificeret med SHA++ eller et AQ-hotel, mens ikke-vaccinerede skal booke på et AQ-hotel. Hotellet udsteder et certifikat, der skal bruges til ansøgningen af Thailand Pass.

De fleste karantæne-hoteller og SHA++ godkendte hoteller har strenge regler om tilbagebetaling, hvis du fx må aflyse rejsen, omend de fleste af dem tilbagebetaler, hvis du må aflyse rejsen på grund af en positiv corona-test inden afrejse. Tjek gerne aflysningsreglerne, inden du booker. Liste over hoteller certificeret med SHA++.

Under Test & Go og sandbox-ordningerne er valg af karantæne-hotel eller SHA+ godkendt hotel måske ikke så vigtigt, da du kan flytte til et andet hotel, når du er testet negativ. Hvis du ikke er vaccineret, kan du finde hjælp til at vælge et egnet hotel her:

Turistministeriet har i samarbejde med et privat firma lavet en hjemmeside, hvor du nemt kan finde karantænehoteller med bestemte tilbud, fx balkon, køkken, vegetarmad, rygning på værelset m.m.

Du kan finde anmeldelser af nogle af hotellerne fra andre, der har været i karantæne på dem på hjemmesiden Thaiest.

Bemærk, at hvis du testes positiv under karantænen, overflyttes du til et hospital. Du risikerer også at blive sendt på hospitalet, hvis du udvikler symptomer på covid, fx feber. Hvis det viser sig at være falsk alarm, kommer du tilbage til hotellet efter en negativ covid-test. Du testes to gange for covid under karantænen. På de fleste hoteller vil du kunne besøge fællesarealer (dog uden at komme i kontakt med andre), hvis den første (eller anden) test er negativ.

Silver Palm Hotel har lavet en video, der viser, hvordan karantænen virker hos dem. Det er ikke nødvendigvis på samme måde på alle karantæne-hotellerne, men du kan bruge videoen som en rettesnor for, hvad du kan forvente. Videoen er fra da karantænekravet var 14 dage.


Jeg vil anbefale dig at vælge et hotel med balkon og med mulighed for at åbne ud til balkonen (nogle hoteller aflåser dør og vinduer) – ellers risikerer du at få fængselskuller af at tilbringe mange timer i et aflukket værelse.

Danske krav

Der er indført midlertidigt testkrav forud for indrejse for alle bosiddende uden for Danmark. Der skal enten tages en PCR-test mindre end 72 timer før indrejse eller en hurtigtest mindre end 48 timer før indrejse.

Er du bosiddende i Danmark, kan du selv vælge, om du vil tage testen før indrejse, eller om du vil tage den i Danmark. Vær dog opmærksom på, at flyselskabet kan kræve en test. Tager du testen i Danmark, skal den tages mindre end 24 timer efter indrejse.

Det midlertidige testkrav gælder også for vaccinerede personer. Børn under 15 år er fritaget for testkravet, og det samme gælder i visse tilfælde for tidligere smittede. Læs mere på Coronasmitte.dk.

Tags: Visa - Forsikring - Fly - Corona - Ambassade - Før rejsen

Andre artikler med tips før rejsen: