Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

De bedste strande på Phuket

Phuket byder på flere end 40 strande, men nogle er betydeligt bedre end andre.

Tags: Strand - Phuket - Freedom Beach - Paradise Beach - Patong Beach - Kamala Beach - Banana Beach - Trisara Beach - Hua Beach - Karon Beach - Vandland

De fleste lister over de bedste strande går ud fra en generel betragtning om, hvad en god strand er, fx med klart vand og finkornet sand. Min liste her adskiller sig lidt fra den slags lister, fordi vi alle har forskellige præferencer. Hvis du er ung og vil have fest og farver, vil du nok ikke vælge den samme strand som pensionisten, der vil have fred og ro, eller som forældrene med små børn, eller som den naturglade der vil have uberørt strand og natur.

Jeg har i stedet valgt strandene efter, hvad de kan byde på. Og så kan den unge festglade jo også have lyst til en afslapperdag på en mere fredelig og naturskøn strand. Følg linkene til de enkelte strande for at læse mere om dem.

Fantastisk, fredeligt og frygteligt dyrt

Hvis du vil have en flot og velholdt strand med masser af service i form af kølige drikke og servering, og uden at stranden beskæmmes af andre, der kæmper for en plads i solen, så er dit bedste bud en af de "private" strande på Phuket. Egentlig er alle strande offentligt ejede i Thailand, men nogle steder ejer et hotel al jord bag stranden, og hotellet tillader ikke andre end deres egne gæster adgang til stranden.

Det er typisk fem-stjernede hoteller, der "ejer" strande på den måde, og de gør meget for at holde strandene lækre og indbydende, ligesom betjeningen er helt i top. Det er prisen så også. Du kan finde enkelte værelser til under 2.000 kroner pr. nat ved nogle af strandene, men ellers skal der anderledes solidt plastik til at betale for opholdet.

Nogle af de allerbedste strande på Phuket er "private" strande, det gælder fx Relax Beach ved Le Meridien Phuket, Nai Thorn Beach (også kendt som Nai Thon Noi Beach) ved Andaman White Beach Resort, Trisara Beach ved Trisara Phuket Villas & Residences og Pansea Beach, der deles af hotellerne The Surin Phuket og Amanpuri.

Billedet ovenfor er af Trisara Beach, og det er taget midt i højsæsonen før corona-virussen lagde alle strande øde.

Du kan altid ankomme ad vandvejen til de private strande, selvom du ikke er gæst på hotellet, men det er ikke altid velset af hverken hotellet eller dets gæster, og betjeningen er forbeholdt hotellets gæster.

Fest og farver og unge mennesker

Du behøver ikke tage til Koh Phangan for at opleve fuldmåneparty på en strand. På Paradise Beach lidt syd for Patong arrangeres der fuldmåne-, halvmåne- eller nymåne-party sådan cirka hver uge. Her er DJ's, høj musik og buckets i lange baner, og der er gratis transport mellem stranden og Patong Beach. Læs mere på arrangørernes hjemmeside. Festen fylder hele stranden, så lad være med at tro, at du kan gå en fredelig aftentur langs stranden på måne-dagene.

I dagtimerne ligner stranden dog – som regel – en almindelig strand, omend med et yngre klientel end de fleste andre strande.

Du kan også finde fest og farver hos en række beach clubs på andre strande. Her er festerne begrænset til klubberne. De mest kendte beach clubs er:

Catch Beach ClubBang Tao Beach
Cafe Del MarKamala Beach
Kudo Beach ClubPatong Beach

Strandlegetøj

Hvis du vil prøve parasailing (dyrt), leje jetski (lad være!) eller ride på en bananbåd, der trækkes gennem vandet af en speedbåd, så er Patong Beach det klare valg. Enkelte andre strande tilbyder også nogle af den slags aktiviteter, fx Karon Beach, men ingen kommer op på siden af Patong Beach.

Lækkert sand og klart vand

På mange af strandene i Thailand vil du måske blive lidt skuffet over sandkvaliteten, når du er vant til danske strande. Sandet er typisk mere gulligt og groft, end du finder det i Danmark. Men der er undtagelser. Blandt undtagelserne er de ovenfor nævnte private strande, men også andre strande kan byde på lækkert sand, det gælder ikke mindst for Freedom Beach, der dog er næsten lige så utilgængelig som de private strande. Du skal ned ad en lang, stejl sti, eller du skal ankomme sejlende.

Børnevenlige strande

Har du mindre børn med på ferien, vil du sikkert gerne besøge en strand, der flader langsomt ud i vandet, så puslingerne også kan pjaske lidt. Og samtidig skal der vel også være mulighed for at købe is, strandlegetøj osv. så her er ikke medtaget de mere øde strande med lavt vand.

Karon Beach er nok den strand, der vil score højest på børnenes hitliste. Ikke kun på grund af stranden, men også fordi ungerne kan lokke dig til at besøge Dino Park, der tilbyder minigolf. Du finder Dino Park lige syd for stranden.

Kamala Beach og Patong Beach er også velegnede til mindre børn.

Hvis ungerne har sandskræk men ikke vandskræk, kan du overveje at tage dem med til et vandland. Der findes flere vandlande på Phuket, men det største og mest kendte er Andamanda Phuket, der byder på utallige vandrutchebaner og pools til børn i alle størrelser. Her er også en kunstig flod og mange andre vandaktiviteter, som man sagtens kan få hele dagen til at gå med.

Andamanda ligger i distriktet Kathu, der ligger på højde med Patong, og ikke ret langt fra storcentret Central Festival.

Vær opmærksom på, at stort set alle strande på Phukets vestside kan være farlige for såvel børn som voksne i regntiden, fordi der kan opstå hestehuller (revlehuller) med en stærk strøm væk fra stranden. Læs artiklen Kun en tåbe ...

Naturskønne strande

Strande er jo pr. definition naturlige, omend nogle er skabt eller forbedret med menneskehjælp. Strandene i dette afsnit er strande, som ikke bare er en lang, lige streg sand foran en lige streg vand, men som byder på klipper, palmer og grøn natur ved stranden. Det er ikke nødvendigvis strande, der er velegnede til mere end et enkelt dyp i vandet, omend nogle både er kønne og kan bruges som badestrand. Der er fine snorklingmuligheder ved dem alle.

Strandene ligger ikke lige op til turistbyerne, så de er ikke let tilgængelige. Banana Beach er den mest populære i denne kategori.

Tidligere var Laem Sing Beach mere populær, men der er blevet lukket for adgang til stranden fra landevejen, og det har klart påvirket besøgstallet. Begge strande er beskyttet af en skovbeklædt højderyg og er dermed afskåret synsmæssigt fra civilisationen, og begge indbyder til et dyp i vandet.

Yanui Beach ligger ud til landevejen, så den er ikke afskåret fra omverdenen, men den er meget køn med klipper og en lille ø, som også pynter på udsigten. Her er lidt stenet, så stranden er ikke så velegnet til badning.

Nui Beach er den sværest tilgængelige af de kønne naturstrande. Det koster 100 baht (100 baht) at få adgang til stranden, medmindre du ankommer fra vandsiden (men det koster så i stedet penge til skipper).

Området bag stranden er desværre blevet stærkt udbygget de seneste år. Men hvis du kan nøjes med at kigge ud over vandet, er Nui Beach stadig en skøn naturstrand, og så kan du selv vælge, om du vil benytte de mere underholdende tiltag bag sandet, såsom restauranter, toilet, brusebad, naturpool m.m.

Specielle strande

En strand er en strand, vil du måske mene. Der kan ganske vist være forskel på sand- og vandkvalitet, naturen omkring stranden, hvor populær den er osv. men ellers er en strand en strand.

Ikke desto mindre, så er der en strand på Phuket, hvor du kan opleve noget, du normalt ikke finder på andre strande.

Hua Beach, der ligger lidt syd for Kamala, kan du møde elefanter og få taget af billeder af dem og dig selv.

Jeg ved ikke, om elefanterne kommer forbi hver dag til bestemte tider, eller om det sker efter aftale med de nærliggende hoteller, men de har været der de gange, jeg har været forbi.

Tags: Strand - Phuket - Freedom Beach - Paradise Beach - Patong Beach - Kamala Beach - Banana Beach - Trisara Beach - Hua Beach - Karon Beach - Vandland

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: