Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Pansea Beach

Dejlig tropisk strand med liggestole og betjening.

Tags: Phuket - Strand - Pansea Beach

Pansea Beach er en af de bedste strande på Phuket. Sandet er fint og hvidligt, vandet klart, og der er liggestole tilbagetrukket i skyggen langs kanten af stranden, hvor du kan få serveret og nyde en kølig drik.

Den knap 400 meter lange strand er som taget ud af en af de lækre brochurer om dejlige tropiske strande. Der er kun ét problem: Adgang til stranden er kontrolleret af to dyre hoteller, som kun tillader adgang for deres egne gæster.

Så hvis du uden besvær vil nyde stranden og bekvemmelighederne, skal du bo på The Surin eller Amanpuri, sidstnævntes priser er absolut i den dyreste ende, selvom de kan komme helt ned på ca. 15000 baht pr. nat. Men priserne kommer op på mange gange mere end det, hvis du vil have en strandvilla med et par soveværelser.

Liggestolene på Pansea Beach er selvfølgelig solide og af træ, og de er meget pænere end de billige liggestole af plastik, du finder på de offentligt tilgængelige strande.

Luksusstormere

Selvom du ikke bor på et af hotellerne, kan du godt få adgang til stranden. Alle strande i Thailand er offentligt ejede, så hotellerne ejer ikke stranden, de ejer kun vejen ned til stranden.

Hvis du vil slikke solskin på Pansea Beach uden at bo på et af de to hoteller, har du to muligheder: Du kan ankomme ad søvejen, eller du kan klatre over den pynt, der adskiller Pansea Beach fra Surin Beach.

Du får ikke adgang til liggestole og betjening på stranden, de er forbeholdt hotellernes gæster. Det er dog muligt at købe mad og drikke på stranden, selvom du ikke bor på et af hotellerne. Du kan desuden få en strandmassage, og der er mulighed for at vindsurfe, leje en kano eller stå på vandski.

Vær opmærksom på, at klatreturen fra Surin Beach ikke er for sarte sjæle. Der er en stejl skrænt, man skal ned ad, og man skal hen over nogle store og hårde sten. Jeg vil derfor ikke angive præcist, hvor du finder stien, der giver adgang. Hvis du er eventyrlysten nok, skal du nok selv finde den ved den nordlige ende af Surin Beach.

Strande på Phuket

Læs mere om Phukets strande i artiklen Strande på Phuket, eller læs mere om de enkelte strande via oversigten herunder.

Oversigten over strande på Phuket er i geografisk orden, startende på Phukets nordlige side, ned ad vestkysten og så rundt og op ad østkysten mod Phuket Town. De bedste strande er på vestkysten, hvor du også finder de mest populære turistbyer.

Tags: Phuket - Strand - Pansea Beach

Andre artikler :