Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Mai Khao Beach

Phukets længste strand.

Tags: Phuket - Strand - Mai Khao Beach - Nationalpark

Mai Khao Beach er med sine ni kilometer Phukets længste strand. Den er en del af nationalparken Sirinath National Park, og er derfor ikke ud­vik­let med be­byg­gelser, turist­boder osv. Mod nord støder stranden op til Sai Khaew Beach, og mod syd støder den op til Nai Yang Beach.

Du vil sjældent møde andre men­nesker på den nord­lige del af stranden, og skulle det ske, og du vil bade og slikke sol i fred og ro, kan du bare gå lidt længere op eller ned ad stranden.

Billederne her er fra den nord­lige ende af stranden, hvor du som en sjælden gæst til­trækker nys­ger­rige øjne, som det kan ses på dette billede:

Sandet er en lille smule groft, men vand­kvali­teten er god. Her bliver dog hurtigt dybt, hvilket ikke er så vel­egnet til børn, og du skal være op­mærk­som på risikoen for heste­huller, især i regn­sæsonen. Der opsættes ikke advarselsflag!

På vejen sydpå langs stran­den ligger der en række fem­stjernede ferie­steder for dem med en svulmende penge­pung. De er også sær­deles vel­egnede til en roman­tisk bryllups­rejse. Der findes dog også enkelte mere pris­venlige hoteller langs Mai Khao Beach, men de fem­stjernede er i absolut overtal.

Perlerækken af de fem­stjernede af­slut­tes med Centara Grand West Sands Resort & Villas, der ligger lidt mere tilbage­trukket fra stranden, men som så til gengæld lægger grund til vand­landet Splash Jungle Waterpark. Det er et besøg værd, hvis du har børn med, og de hellere vil have vand­ruche­bane og andet vand­lege­tøj end sand mel­lem tæerne.

Lige syd for Centara Grand West Sands og vand­landet ligger Phukets luft­havn. Hvis du er fly­inter­es­seret, kan du tage op­hold på stran­den her og se de an­komne fly flyve lavt ind over vand og strand for at lande nogle få meter inde på land. Der er dog ikke nogen nem ad­gang til denne del af stranden, du skal gå et stykke.

Syd for lufthavnen, ved grænsen til Nai Yang Beach, skal du gennem et be­skyt­tet natur­om­råde for at komme til stranden. Her kræves der beta­ling for adgang. Som i mange andre natur­parker opererer man med dobbeltpriser. Som turist skal du vist betale omkring 100 baht (100 baht) pr. person.

Strande på Phuket

Læs mere om Phukets strande i artiklen Strande på Phuket, eller læs mere om de enkelte strande via oversigten herunder.

Oversigten over strande på Phuket er i geografisk orden, startende på Phukets nordlige side, ned ad vestkysten og så rundt og op ad østkysten mod Phuket Town. De bedste strande er på vestkysten, hvor du også finder de mest populære turistbyer.

Tags: Phuket - Strand - Mai Khao Beach - Nationalpark

Andre artikler :