Coverwise rejseforsikring

Mai Khao Beach

Phukets længste strand.

Tags: Phuket - Strand - Mai Khao Beach - Nationalpark

Mai Khao Beach er med sine ni kilometer Phukets længste strand. Den er en del af nationalparken Sirinath National Park, og er derfor ikke ud­vik­let med be­byg­gelser, turist­boder osv. Mod nord støder stranden op til Sai Khaew Beach, og mod syd støder den op til Nai Yang Beach.

Du vil sjældent møde andre men­nesker på den nord­lige del af stranden, og skulle det ske, og du vil bade og slikke sol i fred og ro, kan du bare gå lidt længere op eller ned ad stranden.

Billederne her er fra den nord­lige ende af stranden, hvor du som en sjælden gæst til­trækker nys­ger­rige øjne, som det kan ses på dette billede:

Sandet er en lille smule groft, men vand­kvali­teten er god. Her bliver dog hurtigt dybt, hvilket ikke er så vel­egnet til børn, og du skal være op­mærk­som på risikoen for heste­huller, især i regn­sæsonen. Der opsættes ikke advarselsflag!

Romantisk bryllupsrejse

På vejen sydpå langs stran­den ligger der en række fem­stjernede ferie­steder for dem med en svulmende penge­pung. De er også sær­deles vel­egnede til en roman­tisk bryllups­rejse. Her finder du fx Anantara Phuket Villas, hvor billedet til højre stammer fra, samt en række andre fem-stjernede feriesteder. Der findes dog også enkelte mere pris­venlige hoteller langs Mai Khao Beach, men de fem­stjernede er i absolut overtal.

Perlerækken af de fem­stjernede af­slut­tes med Centara Grand West Sands Resort & Villas, der ligger lidt mere tilbage­trukket fra stranden, men som så til gengæld lægger grund til vand­landet Splash Jungle Waterpark. Det er et besøg værd, hvis du har børn med, og de hellere vil have vand­ruche­bane og andet vand­lege­tøj end sand mel­lem tæerne.

Lige syd for Centara Grand West Sands og vand­landet ligger Phukets luft­havn. Hvis du er fly­inter­es­seret, kan du tage op­hold på stran­den her og se de an­komne fly flyve lavt ind over vand og strand for at lande nogle få meter inde på land. Der er dog ikke nogen nem ad­gang til denne del af stranden, du skal gå et stykke.

Syd for lufthavnen, ved grænsen til Nai Yang Beach, skal du gennem et be­skyt­tet natur­om­råde for at komme til stranden. Her kræves der beta­ling for adgang. Som i mange andre natur­parker opererer man med dobbeltpriser. Som turist skal du vist betale omkring 100 baht pr. person.

Strande på Phuket

Læs mere om Phukets strande i artiklen Strande på Phuket, eller læs mere om de enkelte strande via oversigten herunder.

Jeg har endnu ikke fået skrevet om alle strandene på Phuket, så nogle af de nedenstående links er ikke aktive endnu. Oversigten er i geografisk orden, startende på Phukets nordlige side, ned ad vestkysten og så rundt og op ad østkysten.

Tags: Phuket - Strand - Mai Khao Beach - Nationalpark

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Andre artikler :

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Fredag d. 23. august

Læs om veksling til baht.

Facebook

Facebook

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Klima og vejr

Klima og vejr

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.