Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Nui Beach

Nui Beach er en svært tilgængelig strand, men besværet værd for naturelskere.

Tags: Phuket - Strand - Nui Beach

Sidst opdateret d. 24. april 2021

Nui Beach er en lille klippefyldt strand med sand iblandet småsten. Stranden er delt i to dele af en klippeformation på midten. Der er også en del klipper i vandet, hvilket betyder, at det ikke er den bedste strand til badning. Til gengæld er den velegnet til snorkling og dykning (du kan leje udstyr). Stranden er ikke just overfyldt, så den giver dig fin mulighed for at slikke sol og nyde naturen i fred og ro.

Når stranden ikke er overfyldt, skyldes det især, at der ikke er nogle hoteller i nærheden. Og hvis du kommer fra landsiden, skal du ned ad en meget lang grusvej, som er lidt af en udfordring, hvis du ikke kører i en firehjulstrækker.

Området bag stranden er blevet stærkt udbygget de seneste år, så Nui Beach er ikke helt så meget skøn naturstrand som tidligere. Men hvis du kan nøjes med at kigge ud over vandet, byder Nui Beach stadig på en dejlig uspoleret udsigt, og så kan du jo selv vælge, om du vil benytte de mere underholdende tiltag bad sandet.

Nui Beach

De nye ting er blandt andet flere platforme med udsigt, du kan fx tage en slapper med ophøjet udsigt over vandet, eller du kan tage en svingtur i en gynge med havudsigt.

Du finder i det hele taget mange foto-op-muligheder ved stranden, her er fx også en gammel tuk tuk. Stranden er som tidligere nævnt ikke specielt velegnet til at bade fra, i stedet kan du tage en dyppert i en naturpool, der er fyldt med vand fra naturen.

Nui Beach byder på hele to restauranter, hvor du kan købe mad og drikke. Og så er der naturligvis toiletter og mulighed for et brusebad. Har du svært ved at give slip på civilisationens glæder og vennerne derhjemme, så er her wi-fi, så du kan sende dine selfies med det samme.

Det koster 100 baht (100 baht) at få adgang til stranden fra landsiden, fordi du skal over et stykke privat grund. Prisen inkluderer gratis wi-fi og brug af faciliteter som fx toilet og bruser. I skrivende stund (april 2021) inkluderer prisen også brug af liggestol, men dette kan ændre sig, når covid-krisen er overstået, og vi atter får normale tilstande.

Det kan dog betale sig at betale endnu mere, hvis du vil besøge stranden. Nui Beach ligger ca. to km ad en grusvej fra landevejen. Den første halvdel af vejen kan man sagtens selv køre i bil eller på scooter, men den sidste halvdel er absolut ikke for andet end firehjulstrækkere eller meget erfarne scooterkørere. Du finder en transporttjeneste, der kan køre dig fra landevejen og til stranden i en firehjulstrækker. Det har tidligere kostet 200 baht for en returkørsel, men i april 2021 kostede det kun 100 baht (100 baht) pr. person.

GPS til grusvejen ned til stranden – der er godt 2 km herfra til stranden: 7.794592, 98.301991. Lad dig ikke snyde af, at grusvejen ser tilsforladelig ud her. Det sidste stykke er betydeligt mere udfordrende, og du risikerer nemt skader på dig selv og bil eller scooter, hvis du vælger selv at køre. Jeg vil stærkt anbefale, at du benytter transporttjenesten, som du finder ved starten af grusvejen.

Alternativt kan du selv køre på det nemme stykke og så gå resten af vejen, men det er varmt, og vejen er også sej for gående, så du vil sikkert fortryde, at du sparede pengene til transporttjenesten, længe inden du når frem til stranden. Vejen deler sig og bliver svær ved GPS: 7.788055, 98.298055. Du skal lige ud (til højre), hvor vejen deler sig.

GPS til selve stranden: 7.787513, 98.291126.

Stranden har sin egen hjemmeside.

Strande på Phuket

Læs mere om Phukets strande i artiklen Strande på Phuket, eller læs mere om de enkelte strande via oversigten herunder.

Oversigten over strande på Phuket er i geografisk orden, startende på Phukets nordlige side, ned ad vestkysten og så rundt og op ad østkysten mod Phuket Town. De bedste strande er på vestkysten, hvor du også finder de mest populære turistbyer.

Tags: Phuket - Strand - Nui Beach

Andre artikler :