Nui Beach

Nui Beach er en svært tilgængelig strand, men besværet værd for naturelskere.

Tags: Phuket - Strand - Nui Beach

Nui Beach er en lille klippefyldt strand med sand iblandet småsten. Stranden er delt i to dele af en klippeformation på midten. Der er også en del klipper i vandet, hvilket betyder, at det ikke er den bedste strand til badning. Til gengæld er den velegnet til snorkling. Stranden er ikke just overfyldt, så den giver dig fin mulighed for at slikke sol og nyde naturen i fred og ro.

Når stranden ikke er overfyldt, skyldes det især, at der ikke er nogle hoteller i nærheden. Og hvis du kommer fra landsiden, skal du ned ad en meget lang grussti, som er lidt af en udfordring, hvis du er på to hjul. Det vil være nemmere at besøge stranden ad vandvejen fra Kata Noi.

På området bag stranden er der lidt skov. Under træernes skygge er der hytter af træ og med stråtag, hvor du kan få en massage, mad og drikke eller tage et brusebad.

Det koster 200 baht at få adgang fra landsiden, prisen inkluderer leje af madras og parasol og en gratis drik. Der er mulighed for køb af mad og drikke på stranden, ligesom du kan leje forskelligt vandudstyr, fx til snorkling.

OBS! Efter flere års forsøg på at stoppe opkrævning af penge for adgang til stranden, har myndighederne langt om længe slået til. D. 9. juli 2020 blev bygningerne på og ved stranden revet ned. Tiden må vise, om det også betyder enden for betaling for adgang til stranden, og hvilken betydning det vil få for tjenesten med at køre besøgende det sidste stykke vej ned til stranden. Jeg vil opdatere artiklen, når jeg har fået mulighed for at besøge Nui Beach igen.

GPS til vejen ned til stranden. Der er godt 2 km herfra til stranden: 7.794592, 98.301991.

Cirka halvvejs mod stranden deler vejen sig, hvor du skal ad den højre vej. GPS: 7.788055, 98.298055. Bemærk, at vejen på det sidste stykke er betydelig mere udfordrende, og du risikerer nemt skader på dig selv eller scooteren, hvis du vælger at køre. Nogle parkerer her og går resten af vejen - der er cirka 1,2 km til stranden herfra. Du finder desuden et telefonnummer her, hvor du kan bestille afhentning i en firehjulstrækker til det sidste stykke, det koster 200 baht ekstra ud over den almindelige indgang.

GPS til selve stranden: 7.787513, 98.291126.

Strande på Phuket

Læs mere om Phukets strande i artiklen Strande på Phuket, eller læs mere om de enkelte strande via oversigten herunder.

Oversigten over strande på Phuket er i geografisk orden, startende på Phukets nordlige side, ned ad vestkysten og så rundt og op ad østkysten mod Phuket Town. De bedste strande er på vestkysten, hvor du også finder de mest populære turistbyer.

Tags: Phuket - Strand - Nui Beach

Andre artikler :