Layan Bugt

I Layan Bugt finder du en vadestrand, ikke en badestrand.

Normalt ville jeg ikke have medtaget denne strand, da den ikke er egnet til badning, og da den reelt ikke har et navn. Men hvis du søger på google efter Layan Beach, dukker stranden i nogle af søgeresultaterne. Hverken strand eller bugt har et navn, så jeg har valgt at kalde bugten for Layan Bugt. Læs om den rigtige Layan Beach.

Layan Bugt og dens strand ligger lige nord for Layan Beach med et flodudløb til at adskille de to strande. Lidt fra kysten ligger Kala Island, og sammen med bugtens sider, beskytter den stranden mod bølger. Bølgerne begrænses også af, at det er meget lavvandet i bugten.

Har du små børn med dig, vil de måske synes, Layan Bugt er helt fin med sit lave vand og ingen bølger af betydning. Pas på strømmen ved flodudløbet, hvis du har badende børn! Hvis du selv har tænkt dig at tage en dypper, så er det nok ikke Layan Bugt, du skal til.

Faktisk er her så lavvandet, at du kan vade over til Kala Island, og ved ebbe er der slet ikke noget vand mellem øen og stranden.

Du kan som regel have Layan Bugt helt for dig selv, omend der måske vil være nogle af de lokale beboere, der er taget på picnic inde under træernes skygge bag stranden.

Møder du andre på selve stranden, vil det sikkert være gæster fra Anantara Layan Phuket Resort, der er blevet trætte af hotellets pools, og som vil have sand mellem tæerne. Det 5-stjernede og dyre Anantara Layan Phuket Resort ligger lige op ad Layan Bugt, hvor bugten og Kala Island byder hotellets gæster på en smuk udsigt.

Adgangen til stranden sker gennem en smal, blind vej, hvor du passerer Anantara Layan Phuket Resort, lige før du kommer til stranden. GPS til stranden i Layan Bugt: 8.035784, 98.282810.

Strande på Phuket

Læs mere om Phukets strande i artiklen Strande på Phuket, eller læs mere om de enkelte strande via oversigten herunder.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Jeg har endnu ikke fået skrevet om alle strandene på Phuket, så nogle af de nedenstående links er ikke aktive endnu. Oversigten er i geografisk orden, startende på Phukets nordlige side, ned ad vestkysten og så rundt og op ad østkysten.

Tags: Phuket - Strand - Layan Bugt


Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Trisara Beach
Tags: Phuket - Strand - Trisara Beach
Trisara Beach Trisara Beach er en lille strand i smukke naturlige omgivelser. Ikke desto mindre kan du ofte nyde stranden helt for dig selv. Læs, hvorfor Trisara Beach ofte er tom, selvom de nærliggende strande er fyldt godt op.
Ao Kham Beach
Tags: Phuket - Strand - Ao Kham Beach
Ao Kham Beach Ao Kham Beach er ikke velegnet til badning, du kan højest soppe her, og det kun ved højvande. Stranden er heller ikke så indbydende til at slikke solskin og ved lavvande er der slet ikke nogen strand.
Ao Yon Beach
Tags: Phuket - Strand - Ao Yon Beach
Ao Yon Beach Ao Yon Beach på Phukets østkyst er delt i to strande, der er adskilt af et vandudløb. Den ene strand kan rent faktisk bruges til både at slikke sol og til at bade, omend den ikke er på højde med strandede på Phukets vestkyst.
Panwa Beach
Tags: Phuket - Strand - Panwa Beach
Panwa Beach Det er måske lidt flot at kalde Panwa Beach for en strand. Den er hverken egnet til badning eller til at slikke sol. Ved højvande kan den lige bruges til at gå en tur langs stranden. Ved lavvande er hele bugten nærmest tørlagt.
Khao Khad Beach
Tags: Phuket - Strand - Khao Khad Beach
Khao Khad Beach Som de fleste strande på Phukets østkyst er Khao Khad Beach ikke særlig køn ved lavvande, fordi det afslører en stenet strandbund. Khao Khad Beach er heller ikke velegnet til badning på grund af stenene, og fordi stranden kun skråner meget svagt ud i vandet.
Cape Panwa Hotel Beach
Tags: Phuket - Strand - Cape Panwa Hotel Beach
Cape Panwa Hotel Beach Cape Panwa Hotel Beach er fin nok, hvis man bor på hotellet, og her er servering på et grønt område med liggestole lige bag stranden, men ellers kan du finde andre bedre strande på Phuket.
Nai Harn Beach
Tags: Phuket - Strand - Nai Harn Beach
Nai Harn  Beach Nai Harn er en cirka 700 me­ter lang, dej­lig strand med fint sand og go­de ba­de­mu­lig­he­der. I den sydlige ende af stranden er der en lille lagune som fyldes med vand af tide­vandet. Den er meget vel­egnet som bade­sted for små børn.
Ao Sane Beach
Tags: Phuket - Strand - Ao Sane Beach
Ao Sane Beach Ao Sane Beach er noget mere fredelig end den nærliggende Nai Harn Beach. Til gengæld er den ikke så velegnet til badning. Stranden og vandet er fyldt med klipper, der giver mulighed for snorkling ved højvande.
Nui Beach
Tags: Phuket - Strand - Nui Beach
Nui Beach Nui Beach er en lille klippefyldt strand med sand iblandet småsten. Stranden er delt i to dele af en klippeformation på midten. Der er også en del klipper i vandet, hvilket betyder, at det ikke er den bedste strand til badning. Til gengæld er den velegnet til snorkling.
Freedom Beach
Tags: Phuket - Strand - Freedom Beach
Freedom Beach På mange strande i Thailand vil du opleve, at sandet er lidt mere groft, end du er vant til hjemme i Danmark, og at det også er lidt gulligt i stedet for at være strålende hvidt. Men der er undtagelser, og en af dem er Freedom Beach. Jeg kan ikke huske at have set finere og hvidere sand på Phuket end det, du finder på Freedom Beach.
Tri Trang Beach
Tags: Phuket - Strand - Tri Trang Beach
Tri Trang Beach Den godt 700 meter lange Tri Trang Beach er ikke noget specielt. Men den er velegnet, hvis du bor på Tri Trang Hotel, og du vil have mulighed for at slikke solskin på en strand i fred og ro.
Relax Beach
Tags: Phuket - Strand - Relax Beach
Relax Beach Relax beach er en flot, tropisk strand. Le Meridien Phuket ejer grun­den ned til Relax Beach, og hotellet tillader ikke frem­me­de adgang til stranden i dag­ti­mer­ne. Vil du besøge stranden, skal du derfor ankomme ad vandvejen eller bo på hotellet.
Paradise Beach
Tags: Phuket - Strand - Paradise Beach
Paradise Beach I dagtimerne er Paradise Beach en rime­lig strand med ligge­stole og meget andet. Men trods ligge­stolene har stranden ikke til­trukket et ældre publikum; det er for­trins­vis meget unge menne­sker, der kommer her. Måske fordi stranden også lægger sand til full- og half moon parties og foam parties med DJ's og høj musik.
Merlin Beach
Tags: Phuket - Strand - Merlin Beach
Merlin Beach Du kan have Merlin Beach næsten helt for dig selv. Her kommer normalt ikke andre end gæster fra det bagved­liggende hotel, som trænger til sand mellem tæerne. Normalt foretrækker de dog hotellets pools. Og det er ikke så sært.
Friendship Beach
Tags: Phuket - Strand - Friendship Beach
Friendship Beach Der er ingen grund til at besøge Friendship Beach, medmindre du bor i nærheden, og du vil gå en aftentur på stranden. Og selv da afhænger udbyttet af tidevandet. Ved høj­van­de er der på en god del af stræk­nin­gen slet ik­ke no­gen strand; ved lavvande kan stran­den si­ne ste­der bli­ve over hun­dre­de me­ter bred.
Laemka Beach
Tags: Phuket - Strand - Laemka Beach
Laemka Beach Laemka Beach på Phuket er ikke en de­ci­de­ret ba­de­strand, og san­det er ik­ke spe­ci­elt fint, men det er ik­ke des­to min­dre en af de bed­ste stran­de på Phu­kets østkyst. Stranden er pyntet med klip­pe­r og der er ud­sigt til na­bo­øen Koh Lon, der og­så age­rer bøl­ge­bry­der.
Rawai Beach
Tags: Phuket - Strand - Rawai Beach
Rawai Beach Rawai Beach er ikke sær­lig vel­eg­net til bad­ning. Her er en del sten i van­det, bun­den er des­uden me­get flad, og især ved lav­van­de skal man me­get langt ud for at få vå­de ankler. Men stranden er velegnet til en picnic, hvis man er på de kanter.
Yanui Beach
Tags: Phuket - Strand - Yanui Beach
Yanui Beach Yanui Beach er en rig­tig na­tur­strand med klip­per, en lil­le klip­pe­halvø og en lil­le ø, Koh Kaeo Noi, som bry­der den fla­de ho­ri­sont. Du har mu­lig­hed for at le­je madrasser og kø­be kø­lige drinks og lidt mad på stranden.
Kata Noi Beach
Tags: Phuket - Strand - Kata Noi Beach
Kata Noi Beach Kata Noi Beach er en lækker strand med mulighed for snorkling ved klipperne nord og syd for stranden. I monsoon-sæsonen er stranden populær blandt surfere.
Kata Beach
Tags: Phuket - Strand - Kata Beach
Kata Beach Kata Beach er velegnet til familie­ferie eller for rejsende, der vil lidt væk fra Patongs "hektiske" liv. Og man er alligevel ikke længere væk fra Patong end en kort tuk tuk-tur.
Karon Beach
Tags: Phuket - Strand - Karon Beach
Karon Beach Karon er den næst­mest popu­læ­re ferie­by på Phuket efter Patong. Byen er specielt vel­eg­net til fami­lie­fe­rie, eller hvis du vil lidt på af­stand af Patongs vilde natte­liv. Du er stadig tæt på Patong, hvis du vil opleve nat­te­livet, eller hvis du vil på ind­køb i dag­ti­mer­ne.
Patong Beach
Tags: Phuket - Patong - Strand - Patong Beach
Patong Beach Patong Beach er langt fra den bedste strand på Phuket, men det er den absolut mest "udviklede" med henblik på turister, og turist­tæt­he­den er noget højere her end på de andre strande. Du kan få fuld betjening i form af kølige drinks, mens du opholder dig i den para­sol­be­skyt­te­de "ligge­stol" eller i en skyg­gefuld mas­sa­ge­pa­vil­lon.
Kalim Beach
Tags: Phuket - Strand - Kalim Beach
Kalim Beach Der er ikke meget strand over Kalim Beach. Og i hvert fald ikke noget, der minder bare lidt om de tropiske strande, du ser i turistbrochurer. Kalim Beach er delt i to dele. Den ene er stort set væk ved højvande, og den anden er ikke noget særligt.
Nakalay Beach
Tags: Phuket - Strand - Nakalay Beach
Nakalay Beach Nakalay Beach er en "privat" strand, forstået på den måde, at ad­gan­gen til stran­den fra land­siden ude­luk­ken­de er mulig via et hotel. Nakalay Beach er fyldt med sten, der især er syn­lige ved lav­vande. En lang bådebro gør heller ikke just stranden kønnere.
Pon Beach
Tags: Phuket - Strand - Pon Beach
Pon Beach Vejen til Pon Beach er spærret af et dyrt villa-hotel, hvor priserne starter på omkring 3.000 kroner pr. nat for en villa. Er man ikke gæst på hotellet, skal man ankomme ad søvejen. Stranden er dog ikke noget særligt.
Rayee Beach
Tags: Phuket - Strand - Rayee Beach
Rayee Beach Rayee Beach er delt i to dele af en sam­ling klip­per i vand­kan­ten. Men selv­om du reelt får to stran­de her, så må man er­ken­de, at kvan­ti­tet ikke over­trum­fer kvalitet.
Kamala Beach
Tags: Phuket - Strand - Kamala Beach
Kamala Beach Kamala Beach er cirka to km lang og består af en bred strand med fint sand og en god vand­kva­li­tet, omend sandet er en lille smule leret og derfor lidt gråligt. Stranden er meget flad og derfor også vel­eg­net til ba­den­de børn.
Laem Sing Beach
Tags: Phuket - Strand - Laem Sing Beach
Laem Sing Beach Laem Sing Beach er godt 300 meter lang, og er en rigtig natur­strand med klipper og om­kran­sen­de skov. Desværre lægger de mange turister og "liggestole" en dæmper på stedets naturlige charme. Det koster desuden penge at besøge stranden.
Surin Beach
Tags: Phuket - Strand - Surin Beach
Surin Beach Surin Beach er en af de bedste stran­de på Phuket, i hvert fald hvad an­går vand- og sand­kva­li­tet. Det er dog ikke her du skal hen, hvis du vil have en strand helt for dig selv, eller en strand med pynt i form af klipper og grønt, omend der er nogle spredte træer bag stranden.
Bang Tao Beach
Tags: Phuket - Strand - Bang Tao Beach
Bang Tao Beach Bang Tao Beach er med sine cirka fire kilometer end af de længste strande på Phuket, og den byder på en meget fin sand­kva­litet og gode bade­for­hold. Området bag den nordligste del af stranden er kendt som Laguna, og her finder du en række fem­stjer­nede ferie­om­råder.
Layan Beach
Tags: Phuket - Strand - Layan Beach
Layan Beach Layan Beach er godt to kilometer lang og ligger lige nord for Bang Tao Beach. Sandet på Layan Beach er noget af det fineste, du finder på Phuket, og vandkvaliteten er også fin, men fordi stranden ligger et stykke fra hoteller, er her ikke overfyldt.
Layan Bugt
Tags: Phuket - Strand - Layan Bugt
Layan Bugt Layan Bugt og dens strand ligger lige nord for Layan Beach med et flodudløb til at adskille de to strande. Lidt fra kysten ligger Kala Island, og sammen med bugtens sider, beskytter den stranden mod bølger. Bølgerne begrænses også af, at det er meget lavvandet i bugten.
Banana Beach
Tags: Phuket - Strand - Banana Beach
Banana Beach Banana Beach er en rigtig naturstrand med klipper og træer, der omkranser stranden. Men stranden er godt skjult, du skal være vågen for at finde den. Der er ingen hoteller i nærheden af stranden.
Nai Thon Beach
Tags: Phuket - Strand - Nai Thon Beach
Nai Thon Beach Nai Thon Beach er en del af na­tur­par­ken Si­ri­nath Na­tio­nal Park. I tu­rist­sæ­so­nen kan du møde andre turister på den godt 1 km lan­ge strand. Uden for sæ­so­nen er her sæd­van­lig­vis tomt, og du kan stort set have stran­den for dig selv.
Nai Yang Beach
Tags: Phuket - Strand - Nai Yang Beach
Nai Yang Beach Den cirka to kilometer lange Nai Yang Beach er en del af natur­par­ken Sirinath National Park. I den nord­lige ende af stranden har du mulighed for at leje et telt og campere i en lille smal skov ud til stranden. Der er også mange af de lokale, der tager på picnic her, så de kan nyde deres med­bragte mad, mens de sidder under træernes skygge og nyder udsigten over strand og vand.
Mai Khao Beach
Tags: Phuket - Strand - Mai Khao Beach
Mai Khao Beach Mai Khao Beach er Phukets længste strand. Den er en del af natur­parken Sirinath National Park, og er derfor ikke ud­vik­let med be­byg­gelser, turist­boder osv. På den sydlige del af stranden kan du se fly ankomme og lette hen over stranden, der ligger op til Phuket International Airport.
Sai Khaew Beach
Tags: Phuket - Strand - Sai Khaew Beach
Sai Khaew Beach På den nordlige side af Phuket finder du Sai Khaew Beach i kanalen mellem pro­vinsen Phang Nga på fast­landet og Phuket. Her har du udsigt til Sarasin Bridge, der forbinder Phuket med Phang Nga. Stranden besøges kun sjældent af turister.

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Fredag d. 21. september

Læs om veksling til baht.

Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Annonce:

Facebook

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Annonce:

Klima og vejr

Vejrudsigt

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.

Annonce: