Coverwise rejseforsikring

Freedom Beach

Svært tilgængelig, men besværet værd.

Tags: Phuket - Strand - Freedom Beach

På mange strande i Thailand vil du opleve, at sandet er lidt mere groft, end du er vant til hjemme i Danmark, og at det også er lidt gulligt i stedet for at være strålende hvidt. Men der er undtagelser, og en af dem er Freedom Beach. Jeg kan ikke huske at have set finere og hvidere sand på Phuket end det, du finder på Freedom Beach.

Freedom Beach er afskærmet fra omverdenen af en højderyg, der rejser sig lige bag stranden. Der findes faktisk hele to stier ned til stranden, men jeg vil klart anbefale en tredje vej: søvejen.

Stierne ned til stranden er nemlig meget stejle, og der er langt ned til stranden. Og endnu længere op! Det koster 200 baht pr. person at benytte indgangene, så hvis du kan følges med andre, vil det sikkert også være billigere at hyre en long-tail boat fra en nærliggende strand som fx. Patong Beach eller Karon Beach. Du finder GPS-koordinater og beskrivelse nedenfor, hvis du insisterer på at benytte en af stierne.

OBS! Politiet har d. 15. november 2018 stoppet for opkrævning af penge ved den sydlige indgang. Angiveligt fordi stranden er en del af en nationalpark, og at der ikke må opkræves penge for adgang, medmindre myndighederne har givet tilladelse til det. Jeg har endnu ikke fået tjekket, om der stadig opkræves penge ved den nordlige indgang. Den ser mere officiel ud, så den kan have fået tilladelse. Jeg ved heller ikke endnu, om der helt er lukket for adgang via den sydlige indgang, eller om man kan komme gratis ind der. Men selv hvis man kan komme gratis ind, så vil jeg stærkt anbefale at ankomme ad søvejen i stedet.

Freedom Beach er kun lidt over 200 meter lang, der findes desuden en lille stump ekstra strand bag nogle klipper i den nordlige ende (højre side) af stranden. Den nordlige og midterste del af stranden benyttes som ankerplads for long-tail boats, mens der er en afdeling til badende ud for den sydlige del.

I denne ende af stranden finder du også en restaurant med mulighed for mad og drikke, og under træernes skygge kan du leje liggestole af træ, hvorfra du kan nyde udsigten over sand og vand.

Stier til stranden

Lad mig endnu engang advare dig og anbefale søvejen. Stierne er stejle, og det er sin sag at skulle op ad dem, når du skal hjem. Kører du selv, skal du ad to forskellige veje ind til de to stier. Der er ganske vist forbindelse mellem dem, men det er en stenet gangsti, som det ikke er nemt at køre på; du risikerer skader på scooteren eller dig selv. Der ligger desuden mange glasskår her, fordi der også er en slags losseplads på det pågældende stykke.

Jeg har selv kun prøvet den sydlige sti ned til stranden, men der er trapper på noget af vejen på den nordlige sti, så den er måske lidt nemmere at benytte. Begge steder har åbnet mellem kl. 7:30 og 18:30.

Den nordlige sti: Du skal dreje fra Thawewong Road ved GPS: 7.881845, 98.278784. Fortsæt frem til GPS: 7.877538, 98.277694, hvor du kører ind ad en port og frem til parkeringspladsen. Det er muligt at købe forfriskninger her til en rimelig penge.

Den sydlige sti: Du skal dreje fra Sirirat Road mellem Patong og Karon ved GPS: 7.873572, 98.287928. Hvis du kommer fra Patong skal du dreje til højre, hvis du kommer fra Karon, skal du dreje til venstre. Følg vejen frem til GPS: 7.873822, 98.278566, hvor du finder stien.

Strande på Phuket

Læs mere om Phukets strande i artiklen Strande på Phuket, eller læs mere om de enkelte strande via oversigten herunder.

Jeg har endnu ikke fået skrevet om alle strandene på Phuket, så nogle af de nedenstående links er ikke aktive endnu. Oversigten er i geografisk orden, startende på Phukets nordlige side, ned ad vestkysten og så rundt og op ad østkysten.

Tags: Phuket - Strand - Freedom Beach

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Andre artikler :

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Fredag d. 23. august

Læs om veksling til baht.

Facebook

Facebook

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Klima og vejr

Klima og vejr

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.