Freedom Beach

Svært tilgængelig, men besværet værd.

Tags: Phuket - Strand - Freedom Beach

På mange strande i Thailand vil du opleve, at sandet er lidt mere groft, end du er vant til hjemme i Danmark, og at det også er lidt gulligt i stedet for at være strålende hvidt. Men der er undtagelser, og en af dem er Freedom Beach. Jeg kan ikke huske at have set finere og hvidere sand på Phuket end det, du finder på Freedom Beach.

Freedom Beach er afskærmet fra omverdenen af en højderyg, der rejser sig lige bag stranden. Der findes faktisk hele to stier ned til stranden, men jeg vil klart anbefale en tredje vej: søvejen.

Stierne ned til stranden er nemlig meget stejle, og der er langt ned til stranden. Og endnu længere op! Så det er meget nemmere at hyre en long-tail boat fra en nærliggende strand som fx. Patong Beach eller Karon Beach. Du finder GPS-koordinater og beskrivelse nedenfor, hvis du insisterer på at benytte en af stierne.

Freedom Beach er kun lidt over 200 meter lang, der findes desuden en lille stump ekstra strand bag nogle klipper i den nordlige ende (højre side) af stranden. Den nordlige og midterste del af stranden benyttes som ankerplads for long-tail boats, mens der er en afdeling til badende ud for den sydlige del.

I denne ende af stranden finder du også en restaurant med mulighed for mad og drikke, og under træernes skygge kan du leje liggestole af træ, hvorfra du kan nyde udsigten over sand og vand.

Stier til stranden

Lad mig endnu engang advare dig og anbefale søvejen. Stierne er stejle, og det er sin sag at skulle op ad dem, når du skal hjem. Kører du selv, skal du ad to forskellige veje ind til de to stier. Der er ganske vist forbindelse mellem dem, men det er en stenet gangsti, som det ikke er nemt at køre på; du risikerer skader på scooteren eller dig selv. Der ligger desuden mange glasskår her, fordi der også er en slags losseplads på det pågældende stykke.

OBS! Der har tidligere været opkrævet penge for at benytte de to stier. Politiet stoppede opkrævningen i november 2018, fordi man mente, at der var tale om offentligt land og ikke et privatejet område. Samtidig blev adgangen til stierne afspærret. Der er dog atter adgang via stierne, og der opkræves ikke penge, senest tjekket januar 2020. Der er opsat et skilt om, at adgang er forbudt, men det forhindrer dog ikke en livlig trafik til og fra stranden.

Jeg har selv kun prøvet den sydlige sti ned til stranden, men der er trapper på noget af vejen på den nordlige sti, så den er måske lidt nemmere at benytte.

Den nordlige sti: Du skal dreje fra Thawewong Road ved GPS: 7.881845, 98.278784. Fortsæt frem til GPS: 7.877538, 98.277694, hvor du kører ind ad en port og frem til parkeringspladsen.

Den sydlige sti: Du skal dreje fra Sirirat Road mellem Patong og Karon ved GPS: 7.873572, 98.287928. Hvis du kommer fra Patong skal du dreje til højre, hvis du kommer fra Karon, skal du dreje til venstre. Følg vejen frem til GPS: 7.873822, 98.278566, hvor du finder stien.

Strande på Phuket

Læs mere om Phukets strande i artiklen Strande på Phuket, eller læs mere om de enkelte strande via oversigten herunder.

Oversigten over strande på Phuket er i geografisk orden, startende på Phukets nordlige side, ned ad vestkysten og så rundt og op ad østkysten mod Phuket Town. De bedste strande er på vestkysten, hvor du også finder de mest populære turistbyer.

Tags: Phuket - Strand - Freedom Beach

Andre artikler :