Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Paradise Beach

Paradise Beach har udviklet sig til en party-strand.

Tags: Phuket - Strand - Paradise Beach

Lad mig starte med selve stranden, eller rettere strandene, Paradise Beach er nemlig delt i to dele af nogle klipper, hovedstranden og en lidt mindre strand. En lille bro over klipperne forbinder strandene. Den lille strand har stort set fået lov at beholde sin naturlige charme, mens hovedstranden er voldsomt partyficeret.

Vandet er fint, men sandet er iblandet lidt grus og småsten og derfor ikke det mest tillokkende på Phuket. Det er dog lidt bedre på den naturlige del, hvor også er pyntet op med lidt klipper på stranden. Der er mulighed for snorkling ved et koralrev, padling og beach volleyball. Her er ikke motoriseret strandlejetøj.

Om dagen (de fleste dage) virker stranden som de fleste andre strande på Phuket, omend noget mere kommercialiceret, det er fx muligt at leje liggestole og håndklæder. Og man kan leje særligt store liggesenge med plads til to personer.

Fremmede sælgere har ikke adgang til stranden, kun "ejernes" egne sælgere af mad og drikkevarer m.m., så de selv har helt styr på, at der ikke konkurreres på de dyre priser. Til gengæld kan man få servering til liggestolen. Det er ikke tilladt at medbringe egne mad- og drikkevarer, og der tjekkes tasker og poser ved indgangen.

Men Paradis Beach har andet at byde på end almindelige strandtilbud, især hvis man er ung og vil feste. Her holdes full moon parties, half moon parties, foam parties og hvad de nu ellers kan finde på af undskyldninger for en fest.

Udvikling

Mens bygninger er blevet revet ned mange steder ved Phukets strande siden kuppet i 2014, så er udviklingen på Pararadise Beach gået den modsatte vej. For nogle år siden skulle man ned ad en lille grusvej over et stykke privatejet jord for at komme ned til stranden. Det kostede 100 baht (100 baht) at få lov at benytte vejen til stranden. Beløbet inkluderede leje af liggestol, så reelt var det ikke dyrere end på så mange andre strande, hvis man alligevel havde tænkt sig at leje en liggestol.

Men så besluttede nogle investorer sig for at investere i stranden - vist nok dem som også står bag diskoteket Illuzion i Patong. Der blev bygget bygninger, herunder en stor scene og en shoppingarkade, og vejen ned til stranden blev asfalteret. En gratis shuttlebus kører desuden hver time mellem Patong og stranden. Prisen for adgang til stranden blev sat op til 200 baht (200 baht) i dagtimerne og noget mere for adgang til festerne.

Det holdt dog ikke så længe, nu er der gratis adgang i dagtimerne (9:00-18:00), mens det koster fra 1.000 baht (1000 baht) for et Party Pass til om aftenen/natten. Leje af liggestol koster 100 baht (100 baht), mens en to personers-seng med parasol koster 500 baht (500 baht). Læs mere på deres hjemmeside, hvor du også kan finde billeder og videoer fra festerne.

Stranden hører under Patong Kommune, der har bedt om at få fjernet bygningerne fra stranden, fordi man mener, at de er ulovligt opført, og at skødet på jorden måske heller ikke er helt fint i kanten. "Ejerne" har nægtet, og så vidt jeg ved behandles nedrivningen nu af retssystemet. Det er derfor meget muligt, at tingene har ændret sig igen, hvis du kommer forbi.

Det nærmeste hotel er Phuket Marriott Resort & Spa, der ligger cirka 1,5 kilo­meter væk. Men medmindre du har eget køretøj, så er det nemmere at komme til stranden med shuttlebussen fra Patong.

Strande på Phuket

Læs mere om Phukets strande i artiklen Strande på Phuket, eller læs mere om de enkelte strande via oversigten herunder.

Oversigten over strande på Phuket er i geografisk orden, startende på Phukets nordlige side, ned ad vestkysten og så rundt og op ad østkysten mod Phuket Town. De bedste strande er på vestkysten, hvor du også finder de mest populære turistbyer.

Tags: Phuket - Strand - Paradise Beach

Andre artikler :