Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Hua Beach, elefantstranden

På Hua Beach på Phuket kan du opleve elefanter på badetur.

Tags: Phuket - Strand - Hua Beach - Elefanter

Hua Beach er en godt skjult strand på under 200 meter, som mest besøges af fastboende udlændinge, der kommer for at nyde strandens fred og ro og skyggen under træerne, og så turister, der har forvildet sig ud fra de nærliggende fem-stjernede hoteller.

Det er ikke en typisk badestrand, og det er heller ikke en dejlig naturstrand, selvom den er omgivet af masser af træer og grønt og klippepynt. Det naturlige skæmmes nemlig af en betonbarriere, der går langs hele stranden.

Barrieren er måske nødvendig for, at det hele ikke skal skylle væk, men den er ikke ligefrem køn. Bag stranden findes en lille restaurant, der serverer kølige drikke og lidt spiseligt. Den pynter måske heller ikke så meget, men det kan jo være rart med lidt betjening.

Den største attraktion for de fastboende er skyggen, udsigten og fred og ro. Den største attraktion for hotelgæsterne er elefanter, der kommer forbi fra en nærliggende elefantlejr for at få et bad – men mon ikke også muligheden for at tjene lidt penge spiller en rolle for mahouterne.

Du kan nemlig blive fotograferet sammen med elefanterne, klappe dem, få lov at sidde på ryggen af dem og købe bananer, du kan fodre dem med.

Inden du bestemmer dig for nærkontakt med elefanterne, så læs lige artiklen Elefantridning.

Selvom elefanterne her ikke har spændt trækasser på ryggen, og der ikke tilbydes længere rideture, så gør elefanterne det ikke frivilligt eller for sjovs skyld. Det er helt klart mahouterne, der bestemmer, hvad elefanterne skal og ikke skal. Når de fx skal løfte snablerne til en foto-op eller sprøjte med vand, så de betalende får en ekstra oplevelse.

Du finder to fem-stjernede hoteller i gåafstand fra Hua Beach, det ekstremt dyre Villa Baan Laemson, og det lidt mindre dyre Ayara Kamala Resort & Spa, hvor du kan finde enkelte værelser til under 5000 baht pr. nat.

Ud over hotellerne, stranden og skov er der ikke noget i nærheden. Almindelige indkøbsmuligheder, restauranter osv. ligger mere end to kilometer væk ved Kamala Beach.

Hua Beach er skjult af skov, så du ikke kan se den fra vejen. En lille stikvej fører ned til stranden. GPS til stikvejen til Hua Beach: 7.946806, 98.263722.

Strande på Phuket

Læs mere om Phukets strande i artiklen Strande på Phuket, eller læs mere om de enkelte strande via oversigten herunder.

Oversigten over strande på Phuket er i geografisk orden, startende på Phukets nordlige side, ned ad vestkysten og så rundt og op ad østkysten mod Phuket Town. De bedste strande er på vestkysten, hvor du også finder de mest populære turistbyer.

Tags: Phuket - Strand - Hua Beach - Elefanter

Andre artikler :