Hua Beach, elefantstranden

På Hua Beach på Phuket kan du opleve elefanter på badetur.

Tags: Phuket - Strand - Hua Beach - Elefanter

Hua Beach er en godt skjult strand på under 200 meter, som mest besøges af fastboende udlændinge, der kommer for at nyde strandens fred og ro og skyggen under træerne, og så turister, der har forvildet sig ud fra de nærliggende fem-stjernede hoteller.

Det er ikke en typisk badestrand, og det er heller ikke en dejlig naturstrand, selvom den er omgivet af masser af træer og grønt og klippepynt. Det naturlige skæmmes nemlig af en betonbarriere, der går langs hele stranden.

Barrieren er måske nødvendig for, at det hele ikke skal skylle væk, men den er ikke ligefrem køn. Bag stranden findes en lille restaurant, der serverer kølige drikke og lidt spiseligt. Den pynter måske heller ikke så meget, men det kan jo være rart med lidt betjening.

Den største attraktion for de fastboende er skyggen, udsigten og fred og ro. Den største attraktion for hotelgæsterne er elefanter, der kommer forbi fra en nærliggende elefantlejr for at få et bad – men mon ikke også muligheden for at tjene lidt penge spiller en rolle for mahouterne.

Du kan nemlig blive fotograferet sammen med elefanterne, klappe dem, få lov at sidde på ryggen af dem og købe bananer, du kan fodre dem med.

Inden du bestemmer dig for nærkontakt med elefanterne, så læs lige artiklen Elefantridning.

Selvom elefanterne her ikke har spændt trækasser på ryggen, og der ikke tilbydes længere rideture, så gør elefanterne det ikke frivilligt eller for sjovs skyld. Det er helt klart mahouterne, der bestemmer, hvad elefanterne skal og ikke skal. Når de fx skal løfte snablerne til en foto-op eller sprøjte med vand, så de betalende får en ekstra oplevelse.

Du finder to fem-stjernede hoteller i gåafstand fra Hua Beach, det er Villa Baan Laemson, hvor priserne starter ved ca. 15.000 kroner pr. nat i højsæsonen og Ayara Kamala Resort & Spa, hvor du kan kommer under 1.000 kroner pr. nat for et værelse.

Ud over hotellerne, stranden og skov er der ikke noget i nærheden. Almindelige indkøbsmuligheder, restauranter osv. ligger mere end to kilometer væk ved Kamala Beach.

Hua Beach er skjult af skov, så du ikke kan se den fra vejen. En lille stikvej fører ned til stranden. GPS til stikvejen til Hua Beach: 7.946806, 98.263722.

Strande på Phuket

Læs mere om Phukets strande i artiklen Strande på Phuket, eller læs mere om de enkelte strande via oversigten herunder.

Oversigten over strande på Phuket er i geografisk orden, startende på Phukets nordlige side, ned ad vestkysten og så rundt og op ad østkysten mod Phuket Town. De bedste strande er på vestkysten, hvor du også finder de mest populære turistbyer.

Tags: Phuket - Strand - Hua Beach - Elefanter

Andre artikler :

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Tirsdag d. 07. april

Læs om veksling til baht.

Facebook

Facebook

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Klima og vejr

Klima og vejr

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.