Coverwise rejseforsikring

Patong Beach

Phukets mest populære strand.

Tags: Phuket - Strand - Patong Beach - Patong

Patong Beach er langt fra den bedste strand på Phuket, men det er den absolut mest "udviklede" med henblik på turister, og turist­tæt­he­den er noget højere her end på de andre strande. Du kan få fuld betjening i form af kølige drinks, mens du opholder dig i den para­sol­be­skyt­te­de "ligge­stol" eller i en skyg­gefuld mas­sa­ge­pa­vil­lon. Har du lyst til lidt sjov, kan du få en tur på en såkaldt banan­båd, eller du kan leje jetski (kan ikke anbe­fa­les! Læs hvorfor). Du har også mulig­hed for lidt para­sai­ling, hvor du hæn­gen­de under en fald­skærm svæver over bugten, mens en speed­båd langt, langt nede trækker dig.

Efter militærkuppet i 2014 blev liggestole forbudt på Patong Beach. Reglerne er siden lavet om et par gange, og i skrivende stund er liggestolene tilbage i zoner, der maksimalt må udgøre 10 procent af strandens længde. Det koster 100 baht for leje af en liggestol og 100 baht for en parasol.

Bag den nordlige ende af stranden finder du Loma Park, som er et yndet picnic-sted for de lokale (og denne skribent), der fore­træk­ker træ­er­nes skygge frem for strandens sol. Parken bruges også ved fest­li­ge lejligheder, som på kon­gens fød­sels­dag, hvilket du kan se på neden­stå­en­de billede. Her ender en lang parade gennem byen med for­skel­li­ge orkestre m.m. ved en lille scene­ag­tig for­høj­ning i den ene ende af parken.

På den nordligste del af Patong Beach, nord for Loma Park, finder du klipper på stranden. Her er der færre turister og ingen parasolskov. Mens den sydligere del af Patong Beach fodres af gæster fra hele byen, så kommer de fleste af gæsterne på denne del fra hotellerne bag ved stranden: The Charm Resort Phuket, Phuket Graceland Resort & Spa og Patong Paragon Resort & Spa.

Patong Beach er cirka to km lang og bag den finder du Beach Road. Fra Loma Park og sydpå finder du masse af spise­ste­der, og især i den syd­lige ende finder du mange for­skel­li­ge butikker med tøj, strand­ud­styr og andre turist­til­bud, som fx af­gnav­ning af hård san­dal­hud af små glubske fisk.

Cirka midtvejs på stranden ligger Bangla Road, der er centrum for natte­li­vet. Indtil klokken 18, hvor der lukkes af for kørende trafik, er den dog blot en ganske almindelig stille vej.

Patong er den mest populære turist­by på Phuket, ikke mindst på grund af natte­li­vet. Byen byder derfor på masser af både dyre og billige hoteller. De dyre hoteller i Patong er dog langt fra så tærende på penge­pun­gen som de dyre hoteller længere nordpå ved Surin Beach og i Laguna-området. Husk at tjekke kortet på hotellets side, inden du booker, så du ved, hvilken del af stranden hotellet ligger ud for, og hvor langt du skal gå for at få sand mellem tæerne.

Læs mere om Phukets mest populære ferieby på siden Patong.

Strande på Phuket

Læs mere om Phukets strande i artiklen Strande på Phuket, eller læs mere om de enkelte strande via oversigten herunder.

Jeg har endnu ikke fået skrevet om alle strandene på Phuket, så nogle af de nedenstående links er ikke aktive endnu. Oversigten er i geografisk orden, startende på Phukets nordlige side, ned ad vestkysten og så rundt og op ad østkysten.

Tags: Phuket - Strand - Patong Beach - Patong

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Andre artikler :

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Mandag d. 19. august

Læs om veksling til baht.

Facebook

Facebook

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Klima og vejr

Klima og vejr

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.